2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

EL'deki statü ile bir tutma. Yukarıda verdiğim linkte:
4) 2012-2013 sezonundan itibaren, bir takım, bir sezon içerisinde doğumdan sonra uyruğunu herhangi bir sebeple değiştirmiş yabancı sporcular arasından en fazla bir tanesini sonradan geçtiği uyruğuyla TBF’ye tescil ettirebilecektir. Bu kotaya, Türk Milli Takımlarında yer alan sporcuların dışında kalan Türk vatandaşlığını elde etmiş sporcular da tabi olacaktır.

Anladım ama saçma ve hukuken tutarsız bir kural o zaman. Misal Diana Taurasi o zaman uyruk olarak İtalyan. O zaman o Avrupalı mı sayılacak. Ya da bir insanın hangi memleketli olduğunu hukuka göre nüfus cüzdanı pasaport mu belirliyor yoksa kökeni mi? Misal yerli olan ama Yunan göçmeni bir Türk için ne gibi bir kaide işletmeyi düşünüyorlar? Yani içine girersek bir sürü açmaz bulunur bu kuraldan. TBF kafasına gre yazılarlar kelimelerle oynayarak talimatname mi yaratmaya gidecek yoksa hukuka bağlı mı kalacak onu göreceğiz demektir

Dee gidebilir de, yerine elinde Alba varken Maya mı alınır ben de buna inanamıyorum.

Başımıza ne geldiyse sağ bek oynayabilen stoperden, 4 numara oynayabilen 5 numaradan geldi zaten. Dee'nin kalmayacağı çok belliyken neden Seimone'ye yönelmedik acaba.

Galatasaray Maya'yı getirerek en büyük hatayı yapmak üzere, Maya Moore ne Taurasinin nede Agustusun yanıdan bile geçmez, Alba Torrens varken ona ne gerek var..

Ceyhun hocayla devam edilecekse boşuna bütçe ayırılmasın ayrıca Maya Moore almak demek Augustus ile Angel Mchourtynin bir alt gömleğini almak gibi birşey....

Dee gidebilir de, yerine elinde Alba varken Maya mı alınır ben de buna inanamıyorum.

Başımıza ne geldiyse sağ bek oynayabilen stoperden, 4 numara oynayabilen 5 numaradan geldi zaten. Dee'nin kalmayacağı çok belliyken neden Seimone'ye yönelmedik acaba.

:))) 4 yabancı olacak 3 oynayan Moore - Alba ve 5 oynayan Sylvia-Ann Wauters olacak sanırım yabancılarımız:)) KAdroya bak beee:)))

Yasemen-Nilay
Meral-Ayşe-Sariye
Gülşah-Alba-Şaziye-M.Moore
----
Sylvia-Ann-Newlin

Süper takım oldu. :))

Biz gerizekalıyız ya onca başarısızlığı yine transferlerle kapatmaya çalışıyorlar ama bu sefer tamamen ellerine yüzlerine bulaştıracaklar 1,2,4 numaraları kim dolduracak acaba..

Dee'yi bir anda yolladınız hemen. Bu dedikoduları karşı tarafın çıkarmadığı ne malum? Bence kalması için ne gerekiyorsa yapılmalı. En iyiyi aldık ama kullanamadan, bir gram fayda görmeden bırakacakmıyız? kesinlikle söz konusu olmamalı. Futbolda sıradan bir oyuncuya verilen paraya Dee kalır burda.

Şubeyi yönetenlerden koçuna, oyuncusuna baktığımıza zaman, başıbozuk ve milyon dolarların boşuna savrulduğu bir branş haline geldi bayan basketbol branşımız.Dalgaya aldığımız Efes'ten bir farkı var mı bu şubenin ? Öncelikle bu sistemin değişmesi gerekiyor.Her sene sil baştan yaparak başarıyı beklemek hayalcilik olur.Öncelikle bu şubeyi yönetenlerin, idare edenlerin sorgulanması lazım.Burada 40 tane oyuncu saysak ne fayda.Taurasi,Fowles,Charles,Prince ve Alba'yı bir daha bir arada görebilecek miyiz ? Rüya kadro denen takım, beceriksizlik yüzünden bu hale geldi.Yazık, başka bir şey diyemiyorum.Umarım 10 günlük kalan süreçte beni ve benim gibi düşünenleri yanıltır ve o kupayı getirirler bize.

Ciddi ciddi ceyhun hoca ile devam edilme düşüncesi halen daha akıllarında olan sayın yöneticilerimiz!!!daha ne yapalım istiyorsunuz?bu sene hadeflenen bütün başarılara ulaşıldı mı ya da bu takımın oyun anlayışından çok mu memnun kaldınız ki,daha asıl hocamız kim tartışmaları sürerken transfere başlıyoruz?ve yine yanlış bir transfer hamlesiyle başlıyoruz?bu sene ki yabancılarımızın hangisinin performansı memnun etmedi kii sizi,merak ediyorum gerçekten."syliva fowles?diana taurasi,prince,tina,alba(sayılmaz)?" kim?neden maya moore? yeni kurallar daha dün açıklanmadı mı? 2 amerikalı kuralı var hani,tina gidecek peki, 2.si taurasi mi?dünyanın 1 numarasını yollamak?bu sadece bizim şubede olabilecek bişeydi ve oldu galiba.şaşırmıyorum gerçekten artık,ama her sene hüsran hüsran ,nereye kadar.ceyhun hoca ile olmadı,olamaz,olmayacak.bu kadar açık ve net,daha neden zorluyosunuz.bu yanlıştan bizi döndürebilecek birisi yok mu?

Ya arkadaşlar birisi şaka desin lütfen sinirden elim ayağım titriyor ne demek Maya Moore ya...Gerçekten gitti mi Taurasi o zaman ben Tamika dan başkasını istemem...ama gitmesin Taurasi

Taurasi'nin gidişini bile bile Augustus'a yönelmemek en hafif tabirle, olsa olsa büyüf gaflet olarak adlandırabilirim. Dee'nin gidişine üzülürüm ama Augustus'u hiç düşünmemeyi iki kez üzülürüm.

Maya Moore'u sanırım kimse yazın izlememiş. Eğer Dee ayrılıcaksa yerine Maya'nın gelmesine sevinirim. Hem de Alba-Maya ile sıra sıra Angel'ı savunarak, Angel'ı yıpratabiliriz. Kısalarda onlardan geniş-uzun oluruz. Ben sevinirim şahsen. Ama Dee niye gidiyo, orayı anlayamadım.

Şuan yaptıklarının tek açıklaması var: Saçmalık. 2008 yılı Galatasaray Futbol Takımının başına gelenleri şuan kadın basketbolunda yaşıyoruz. Verimsiz yerli oyuncularının kaybettirdiği maçlar sorumluluk almaya çalışan fakat "mekanik insanlar" olmadıkları için her maç "aynı" seviyede oynayamayan insanlar gönderiliyor.

Afedersiniz ama bu sene boyunca kaç kez maç yaptığımızı hatırlayamadığım Fenerbahçe'yi hala rahatça yenemeyen bir "teknik direktör" varken. 12-0 seri yemişken mola almıyorsa bu adam, bir önceki maç son periyot denediği alan savunması tutmuş diğer maçta 1 dakika bile denemeyen "teknik direktörün" varken. Rotasyonu bir türlü sağlıklı sahaya yansıtamayan "teknik direktörün" varken bu takımdan "Taurasi" gidiyorsa, alacağın oyuncunun yerinde henüz 21 yaşında Avrupa kimlikli ve Avrupa Basketbol'unun "en değerli" oyuncusu varsa afedersin ama sıçmışsın, sıvıyorsun.

Henüz Nisan ayı dergisinde Taurasi röportajında "uzun yıllar başarıyı belki de galatasaray forması altında yaşayacağım" cümlesini kullanıyorsun, aynı ay içinde kadını gönderiyorsun. Kusura bakmayın bunu dünyada yapan tek bi takım var: Galatasaray.

Teknik ekip ve koç sayesinde şubemiz kulübün bataklığı haline geldi... Çırpındıkça daha da batıyoruz. Dünyanın en büyük yıldızlarını getirseniz geleceği yer bir bataklıktır, sizi başarıya ulaştıramaz. Şu dönemde transfer konuşulması kadar saçma bir durum daha yok. Bizim buna sert bir tepki göstermemiz gerekirken ne yazik ki isimlerin büyüsüne kapılıyoruz her dönemde olduğu gibi. Ben takıma kimseyi istemiyorum. Eğer hak ettiği şekilde yönetilemeyecekse şube, her sezon ayrılan o yüksek bütçeler çarçur edilecekse kapatalım şubeyi.

Galatasaray yönetimi teknik ekibi ve koçu görevden bir an önce almalıdır! Taraftarın bu duruma artık ciddi anlamda sert bir duruş göstermesi gerekiyor. Tartışılması gereken konu bunun nasıl olması gerektiğidir. Şu dönemde kadro tartışmak bize şampiyonluk ya da başarıyı asla ama asla getirmeyecek.

Ben çoğunluktan farklı düşünüyorum sağlıklı olarak dönecek Alba ve Maya ile çok daha dengeli bir takım olacağımızı düşünüyorum.
Ama asıl problem bu değil. Bu takımiyi kötü bir final mücadelesi veriyor. Bu tür dedikoduların ortaya atılması ne kadar doğru bilmiyorum. Hepsinden önemlisi bu dedikodular Ceyhun hocanın kalma ihtimalini güçlendiriyor ki asıl korkutucu olan bu!