2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Ben çoğunluktan farklı düşünüyorum sağlıklı olarak dönecek Alba ve Maya ile çok daha dengeli bir takım olacağımızı düşünüyorum.
Ama asıl problem bu değil. Bu takımiyi kötü bir final mücadelesi veriyor. Bu tür dedikoduların ortaya atılması ne kadar doğru bilmiyorum. Hepsinden önemlisi bu dedikodular Ceyhun hocanın kalma ihtimalini güçlendiriyor ki asıl korkutucu olan bu!

Korkma Kaan arkadaşım nasıl ceyhun hoca ve ekibimiz 2 kupayı aldısa 3. kupayıda alıcek inşallah bizler teknik ve idari işleri bırakıp taraftarlık görevimizi yerine getirirsek takımızda şampiyon olucek inşallah,ayrıca Ceyhun hoca hakkındaki olumsuz düşüncenizede katılmıyorum(tabi bu benim şahsi fikrim,çünkü istatistiklerde bunu gösteriyo).

4 Gizem Uca - Oynamadı
5 Epiphanny Prince - 21:46, 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı, 5/11 şut
7 Yasemen Saylar - Oynamadı
8 Ayşe Cora - Oynamadı
9 Bahar Çağlar - 19:29, 4 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 2/3 şut
10 Işıl Alben - 29:18, 3 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 0/8 şut

13 Diana Taurasi - 27:26, 12 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 5/13 şut
14 Şaziye İvegin - 27:19, 3 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1/5 şut
25 Melisa Can - 06:41, 0/2 şut
31 Tina Charles - 35:41, 20 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 3 top kaybı, 1 blok, 9/16 şut
34 Sylvia Fowles, 32:20, 19 sayı, 14 ribaund, 2 blok, 8/12 şut

Hoca ceyhun yıldızoğlu şubenin teslim edildiği kişi bülent tulun

Şu istatikleri gördükten sonra ben seneye yabancılara en fazla 300-400 bin euro yerlilerede en fazla 100-150 bin euro bütçe ayrılmalı hoca konusuna zaten girmeyeceğim ceyhun hoca kalır onda en fazla 50 bin euro ver maksat hoca yok demesinler.

Arkadaşlar işin şakasıda olsa şu yerli istadiği ve ceyhun hocanın tam ritmimizi bulduğumuz andaki inanılmaz hamleleri ile resmen maçları elimizle verdiğimiz bir ortamda taurasiye fowlese albaya tinaya prince yazık değilmi onların sayesinde zaten buralara geldik yerlilerden katkı alsak zaten feneri her maç yeneriz bencede seneye kadroyu daha düşürmek lazım olmuyor orayı daha amatör bir hale getirip ordan artan parayıki en aşağı 1-1,5 milyon euro kalır erkek baskete harca bu kadar iyi koçumuz varken neden bu fırsatı kaçıralım

Fatih terim-Oktay mahmudi gerçek 2 imparator Oktay mahmudinin yanındaki 1 tane yardımcısını bayan baskete ver ceyhun hocanın yaptıklarını 2ye 3 e katlar.

Taurasi büyük oyuncu hepimiz biliyoruz ama Maya Moore'u fazla küçümsüyoruz gibime geliyo geçen sene hepimizi o kızın içine düşmedik mi gelsin gelsin diye ? Hem daha bişi belli değil ben Ceyhun Hoca'dan Fowlesı bile göndermesini beklerim

eğer bunca şeye rahmen Ceyhun hoca kalırsa,yönetim kovmazsa pes artık,o zaman kendi maçlarını Ceyhun hoca ve ailesiyle izlesinler,ben 21 yaşındayım 8 senedir kadın basketbolunu izliyorum,ben ençok bu spora Cem hocamızın 5 kişilik takımıyla bağlandın,şimdiki duruma bak üç senedir dünyanın en iyi oyuncuları denen oyuncuları alıyoruz ama hep hüsran,ve hep aynı açıklamalar,önümüzdeki yıl daha iyi olacaz,bütün kupaları alacaz,yeter artık şimdi yine önümüzdeki yıl diyorlar ve şu transfer haberlerine bak...

Galatasaray takımına istediğin kadar en iyi yabancı oyuncu getir.Yerli oyuncular iyi değilse her zaman FB yenilmeye mahkumuz.Bunu nasıl göremiyoruz anlamıyorum.Yabancı oyuncular olarak FB aramızda fark yok.Hatta bizim yabancılar onlardan daha iyi olduğunu düşünüyorum.Ama yerli oyuncular da vasatın altındayız.Dün maçı izlediğimde ışıl,bahar ve diğer türk oyuncularımızın attığı sayılara bakın;bir de FB Türk oyuncuların attığı sayılara bakın farkı görürsün.Herkese iyi günler diliyorum.

Korkma Kaan arkadaşım nasıl ceyhun hoca ve ekibimiz 2 kupayı aldısa 3. kupayıda alıcek inşallah bizler teknik ve idari işleri bırakıp taraftarlık görevimizi yerine getirirsek takımızda şampiyon olucek inşallah,ayrıca Ceyhun hoca hakkındaki olumsuz düşüncenizede katılmıyorum(tabi bu benim şahsi fikrim,çünkü istatistiklerde bunu gösteriyo).
Burak kardesim benim gorusum bu sene sampiyon olacagimiza yonelik ama bu Ceyhun hoca ve idari ekip icin olan fikrimi degistirmez. ( eger Peny sakat olmasaydi acikcasi umudum da olmazdi). Sizin icin aldiginiz kupalar basari olabilir ama 2 takimli ligte ben yurt ici basarilarini cok dikkate almiyorum. Daha cok oynadigimiz basketbol ve oyuncularin gelisimine bakiyorum. Bunlardan memnunsaniz diyecek bir seyim yok.
İdari ekip ile ilgili yorum bile yapmiyorum ki f8 malugbiyeti Ann Wauters dedikodusu, final serisi maglubiyeti Maya Moore dedikodusu bile ne kadar gereksiz oldugunun gostergesi.

Maya Moore'u sanırım kimse yazın izlememiş. Eğer Dee ayrılıcaksa yerine Maya'nın gelmesine sevinirim. Hem de Alba-Maya ile sıra sıra Angel'ı savunarak, Angel'ı yıpratabiliriz. Kısalarda onlardan geniş-uzun oluruz. Ben sevinirim şahsen. Ama Dee niye gidiyo, orayı anlayamadım.

Gelecek sene TKBL'de 2+2 olacak. 2 Amerika'lı 2 Avrupa'lı, Syl kalır, Maya gelirse, (Taurasi'nin de kaldığını düşünerek yazıyoum.) 3 Amerikalı oluyor. 3. Amerikalı dışarda kalacak.

Taurasi sorunu değil sorun Ceyhun Hoca ve Türk oyuncuarın yetersizliği sorunu bunlar çözüldükten sonra Maya Moore ile de şampiyon olunur. Taurasi şimdi bizde de ne oluyor sorunlar açık ve net başka yerde aramaya gerek yok.

Maya gelirse Dee gider . Umarım gitmez ve lütfen gitmsin 3 4 gündür ardarda Dee yi görüorum rüyamda hayırdır inşallah çok sevdim şu bir yılda seni be dee lütfen bırakma bizi .

Maya Moore iyi bir oyuncudur. Gelemsine itiraz ediliyorsa bunun sebepleri farklı. Maya Ros Casares'de 2 numarada oynasa da aslında 3 numaraya oturmuş bir oyuncu. GS'ın şu anki kadrosunda ise GÜlşah Gümüşay Şaziye İvegin ve en önemlisi ALba Torrens var. Alba'nın da en iyi oynadığı mevki 3 numara. Şimdi hepi topu 4 yabancının 2 sini aynı bölgeye neden alır mantıklı bir teknik kadro? ÜStüne diğer 2 yabancı hakkımızı da 5 numarada kullanıyoruz. Ann Wauters-Sylvia Fowless ile. Ki bu ikiside Tina gibi değil. Yani sadece 5 numara oynayabilecek durumdalar. E o zaman tabii ki herkes isyan eder. Seimone'u elden kaçır hatta kovala gönder. Üstüne Dee'yi elden kaçır. Ondan sonra dünya üzerinde bizde oynayacak 2 numara ara dur tabii.

Normal şartlarda oluşturulması gereken takım Işıl-Becky / Dee-Tuğba-Meral / Şaziye-Alba-Gülşah / Bahar-Verameyanka / Sylvia-Newlin şeklinde olabilirdi misal ama bu yazdığım takımın yarısı bizde olmayacak seneye.

Geçen seneki GS'ın kadrosunu hatırlayanınız var mı? Yasemen-Işıl-Hodges / Seimone-Tuğba / Gülşah-Tamika/ Bahar-Melisa / Sylvia-Gintare-Melek ken Yapılacak 3 rötuşla farklı yerlere gelecekken daha fazla para harcayıp takımı kaos içine sürükledik. Seimone için çokça yazdım zamanında. Seimone'un en önemli yanı saha içi yanında saha dışıydı da. Takımın yabancılarını takıma bağlıyor yerlilerle köprü oluşturuyordu. Takım beraber takılıyordu maç olmadığı zaman bile. Şimdi gelinen nokta maç bittiğinde takımdan kimseyi göremiyorsun. Biri annesiyle gidiyor diğeri manitasına koşuyor diğeri eve. Takım kurmak ayrı matematik ister. Ceyhun hocanın (bu gidişle ne yazık ki) 3. senesi başlayacak. 3 senede 3 takım kurulup verilecek eline. Bu arada da birileri -ama hoca 3 kupa kazandı- diye övünecek sanırım. Takımda her oyuncu geriye gidiyor milletin derdi yerli oyuncularda. Sizce Sylvia geçen seneki gibi mi? Dee'yi böyle gördünüz mü hiç? Bu sene hangi ciddi maçta Dee'nin coştuğunu gördünüz? Kız bir şeyler yapmak istiyor ama basketbol buna her zaman izin vermez. Takım olamazsan takık olursun. Ona buna takar küsersin motivasyonun düşer. Mone'nin caferağada yarattığı hırsı yaratabiliyorlar mı sizce?

Dee kalırsa çok sevinirim gerçekten ama gidecekse ne yapılır edilir bilmem Mone takıma kazandırılmalı. Mone-Syl üzerine takım inşa edilmeli. Ki bu inşaat olacaksa hoca Ceyhun hoca olmamalı. Çünkü ikisi ile de arası iyi değil hocanın. Şampiyon olsak da olmasak da merakla bekliyorum 23 Nisan'da Ceyhun hocanın yapacağı röportajı. Bunlara bunlara rağmen şampiyon olduk diyip gene birilerine atabilir bazı şeyleri. Screen yapamayan bir takım var sahada. Işıl top sürerken ona buna buraya geç sen şurda dur diyor. Matic kendi söylüyordu bir maçta "ya setlerde nerde duracağımı unutuyorum özür dilerim" diye. Biz de hala ışıl gitsin Dee Git der Maya gelsin yehoo!! yanına şu şu şu da gelsin diyip eğlenelim :))

Sonuç: Maya Moore iyi bir oyuncudur ama Dee ve Seimone'dan sonra aynı etkiyi yaratmaz. Egoizmi de takımı bitirir. (bitirir dememe takılmayın. Ceyhun hoca kalacaksa Maya'ya kalmaz o)

Taurasi sorunu değil sorun Ceyhun Hoca ve Türk oyuncuarın yetersizliği sorunu bunlar çözüldükten sonra Maya Moore ile de şampiyon olunur. Taurasi şimdi bizde de ne oluyor sorunlar açık ve net başka yerde aramaya gerek yok.

Gerçekten bu çok dendiği için merakımdan soruyorum. Misal Sınırsız bütçeniz var. FB ve KASKI'den onlar bırakmazsa oyuncu alamıyorsunuz. Nasıl bir takım yaparsınız? Özellikle yerlileri merak ediyorum.

2+2 gelince yine sahada 3 devşirmeyle birlikte 3 yabancı olacak. Bu durumda Türk yada avrupalı olması farketmeyecek. Eğer Ruslar Prince'nin vatantaşlık hakkını iptal etmezlerse devşirmemiz Prince olacaktır. Tabi ilk öncelik Taurasinin kalması fakat kalmasada yapacak bir şey yok. Maya Moore da iyi oyuncu. Bu sene WNBA'de MİP ödülünü kazandı. Genelde ilk sezonda çaylaklar istediklerini oyuna tam olarak yansıtamazlar çünkü takımın sistemine uyumlu olmaya çalışırlar. Taurasiye göre yüzdeli oyunuyor. Onu bu sezon izlemek daha doğru olacaktır.

Taurasi eğer giderse SG pozisyonunda sorun yaşayabiliriz. Ama Alba Torrens 5 nolu pozisyon hariç her yerde oynayabiliyor 2 nolu pozisyonda o oynayacaktır. Tabi Taurasinin yaptığı katkıyı yapması mümkün değil fakat sırıtmaz. Ann Wauters bence Eurolig için alınmıştır ki euroligde fark yaratır, bu sezonki istatistiklerine bakmak yeterli. Eğer 4 numara için düşünülüyorsa çok büyük hata olur. Orta mesafe şutu iyi ama ayakları yavaş.

Devşirme ile ilgili söyle bir durum var sanırım. Fenerin devşirmesi Nevlin ve milli takımda olduğu için Türk sayılacak. Türk sayıldığı için onların devşirme hakkı olacak. Tabi Fenerin yabancı koçu gitmezse Nevlin büyük oranda Galatasaray'a gelecektir.

Yabancı oyuncularımız;
PG: Prince (EU pasaportu iptal olmazsa)
SG: Torrens
SF: Moore
PF: -----
C : Fowles, Wauters (Eurolig için)

Burada önemli olan 4 numara şunu söylüyorum; Fark yaratan bir 4 numara ile ligi süpürürüz. Bu Sancho mu olur Gruda mı yoksa Leuchenka mı olur bilmem ama fark yaratan ribaundu iyi bir isim olsun. Fowles'ı ligde yedekleyebilecek bir isim lazım. Yasemin Horasan düşülünebilinir. Kadromuz iyi olduğunu düşünüyorum.

Yeliler içinse Şaziye, Bahar (gitmemeli ki gitmeyecek) Işıl (emekli olduğunda gidersin), Gülşah, belki Yasemin Horasan yada Nevlin olur. Yerlilerde daha iyi ortamda daha iyi sonuçlar alabiliriz. Ceyhun yıldızoğlunun bunu başaramadığında hem fikiriz. Yönetim daha neyi bekliyor ki?

Birde karşıyakalılar kadronun dağılacağını düşünüyorlar. Fowles rüyaları şunları iyi bilsinler Fowles ve Albayla 2 yıllık imzaladık. Boşuna boşuna nefes tüketmeyin. Taurasi gidebilir fakat iyi kötü yeri doldurulur aynı sizde Penny'de olacağı gibi. Kadın basketboluna yatırım sürecek bunuda bilin.

Daha iyi olacağız buna inanıyorum.

NOT: Taurasi kalırsa Moore yerine onu yazabiliriz.

Elif hanım isterseniz siz bizi başarıya götürücek idareci ve antrenör kadrosunu bir yapında bizde bu konuda bilgi sahibi olalım..

Gerçekten bu çok dendiği için merakımdan soruyorum. Misal Sınırsız bütçeniz var. FB ve KASKI'den onlar bırakmazsa oyuncu alamıyorsunuz. Nasıl bir takım yaparsınız? Özellikle yerlileri merak ediyorum.
Sınırsız bütçem varsa en azından şu her maç başımıza bela olan Birsel'e iyi bir teklif yapar rakip takımdan onu kopartmaya çalışırım. Birsel olmadı diyelim herhangi bir guard nilay-özge-gizem bunlardan birisini alırdım. Şu fb maçlarında Işıl'dan çok daha iyi oynayacaklarına eminim.
Ben bu en son maçla birlikte Işıl'dan bize bir fayda gelemeyeceğini anladım üzülerek söylüyorum bunu. Ceyhun Hoca ile yolları hemen ayırır ne yaptığını bilen bir yabancı koç ile anlaşılırım bu kadar net.
Ne Işıl ne Ceyhun nede bir başkası Galatasaray'dan üstün değil burası Galatasaray camiası herkes yeterinden fazla şans buldu boşa harcadı olan Galatasarayın kaçan yılları ve şampiyonluklarına oldu.

Sınırsız bütçem varsa en azından şu her maç başımıza bela olan Birsel'e iyi bir teklif yapar rakip takımdan onu kopartmaya çalışırım. Birsel olmadı diyelim herhangi bir guard nilay-özge-gizem bunlardan birisini alırdım. Şu fb maçlarında Işıl'dan çok daha iyi oynayacaklarına eminim.
Ben bu en son maçla birlikte Işıl'dan bize bir fayda gelemeyeceğini anladım üzülerek söylüyorum bunu. Ceyhun Hoca ile yolları hemen ayırır ne yaptığını bilen bir yabancı koç ile anlaşılırım bu kadar net.
Ne Işıl ne Ceyhun nede bir başkası Galatasaray'dan üstün değil burası Galatasaray camiası herkes yeterinden fazla şans buldu boşa harcadı olan Galatasarayın kaçan yılları ve şampiyonluklarına oldu.

Altyapıda neler yapardınız,birazda bu konuda bizi bilgilendirirseniz sevinirim...

Dediğim gibi FB ve KASKI'den oyuncu almayı unutarak değerlendirme yapmalı. Tamam Işıl gider Özge Yavaş gelir. Bahar Şaziye Gülşah ve hiç oynamayan Yasemen Ayşe Sariye gibi oyuncularda var. Yani onların yerine de birilerini düşünmek lazım. Sanırım Işıl yerine Özge oynasa FB'yi bu maçta yenerdik diyip bütün sorumluluğu ona yüklemiyorsunuzdur.

Nilay Yiğit'i severim. Zamanında burada da yazmıştım. Ama ona karşı olan bir bakış açımızda var. Bilir misiniz bilmem bu forumda aylarca ona, gitmesi için sözler söylendi. Onu istemek biraz karışık bir süreç. Ha ekleme yapayım. Son maçta FB tribünleri ile FB'nin oyuncuları karşılıklı bir baba hindi yaptı. Dün Nilay'ı istemeyenler bugün Birsel'i istiyor olabilir ona bişi demiyorum.

Yeliler içinse Şaziye, Bahar (gitmemeli ki gitmeyecek) Işıl (emekli olduğunda gidersin), Gülşah, belki Yasemin Horasan yada Nevlin olur. Yerlilerde daha iyi ortamda daha iyi sonuçlar alabiliriz. Ceyhun yıldızoğlunun bunu başaramadığında hem fikiriz. Yönetim daha neyi bekliyor ki?

Birde karşıyakalılar kadronun dağılacağını düşünüyorlar. Fowles rüyaları şunları iyi bilsinler Fowles ve Albayla 2 yıllık imzaladık. Boşuna boşuna nefes tüketmeyin. Taurasi gidebilir fakat iyi kötü yeri doldurulur aynı sizde Penny'de olacağı gibi. Kadın basketboluna yatırım sürecek bunuda bilin.

.

Fowles'i sadece hayal kurduklarında yazıyorlar.Ayrıca Bahar'ı da gözlerine kestirmişler hatta bazıları iki yıllık anlaştık diyorlar Tuğba Palazoğluyla birlikte.Umarım takımımız bu yerli kıtlığında hata yapıp elindeki yerlileri kaptırmaz.Onlarda farkındalar Esmeral ve Nevriye bitik tek üst düzeyde faydalandıkları Birsel var ellerinde bu yüzden yeni bir iskelet oluşturma peşindeler.

Fowles i sadece hayal kurduklarında yazıyorlar.Ayrıca Bahar'ıda gözlerine kestirmişler hatta bazıları iki yıllık anlaştık diyorlar Tuğba palazoğluy la birlikte.Umarım takımımız bu yerli kıtlığında hata yapıp elindeki yerlileri kaptırmaz.Onlarda farkındalar esmeral ve nevriye bitik tek üst düzeyde faydalandıkları birsel var elleirnde bu yüzden yeni bir iskelet oluşturma peşindeler bizim Fb maçları sonrası kaosa girmemizi fırsat olarak görüyorlar ve oyuncu koparma peşindeler.

Size katılıyorum vedat bey,altyapılarıda vızır vızır çalışıyo genç takımlarındada olcay gibi,cansu gibi çok iyi oyuncular var her yaş grubunda şampiyon oluyorlarmış,milli takımlara baya oyuncu veriyorlar,acaba bizde nasıl altyapı şampiyonluk varmı,milli takıma giden oyuncu sayımız kaç,eğer yoksa senelerdir bu işi yürütenler kimler acaba...