@Erkan
Samsun'daki Türkiye kupası maçlarında seyrettim Evren'i dediğin olay sezon başı oluyor bildiğin gibi. Grubumuzda Erermir-Antalya ve Bandırma Kırmızı vardı. Evren Antalya ve Bandırma maçlarında oynadı. birinde 16 diğerinde 18 dakika. 2 maç sonunda sadece 7 şut kullanmış. 7'si de 3'lük 1/7 ile oynamış. Misal aynı maçlarda Ender Arslan da oynamış 2/9 üçlük ile oynamış Ender. Bu maçlarda toplamda Evren 9 Ribaunt 4 asistle Ender 4 ribaunt 9 asistle oynamış. Yani performans aşağı yukarı aynı. Ki Ender daha fazla süre almış. Bahsettiğiniz gibi pota altından veya yakın atışı zaten olmamış Evren'in. Yani kafanızda bir düşünce yaratıp ona inanıp buna inanmayanları şaşkınlıkla izliyorsunuz sanırım. Ama aynı yoldan gidersek sizin mantığınız bize söylüyor ki GS Ender ile yolları hemen o gün ayırmalıydı. 30 dk seyredip bir oyuncunun bittiğini çözebildiğinizi belirtmişsiniz zira. Üstelik pota altından şut kullanmamasına rağmen kaçırdığını da hatırlıyorsunuz.
Bunu neden araştırdım? Çünkü durumun hemen hemen böyle olacağını tahmin ediyordum. Taraftar bir olay söyleyip buna inanıp ardından bunun gerçek olduğunu düşünüp o yanlış paradigmadan devam etme alışkanlığında. Işıl bitti diyorsunuz ondan sonra aynı mantıktan gidiyorsunuz affedersiniz ama çoğu zamanda fütursuzca oluyor bu. Işıl gitsin dedikten sonra yerine önerdiğiniz kişi Gİzem-Özge-Nilay oluyor
Yanlış Hatırlamıyorsam Metin Karadeniz Elif Taş'a verdiği yanıtta bunu güzel açıklamıştı. Küme düşmekten son anda kurtulan takımın Guard'ının Işıl'dan daha iyi olduğuna ikna olmuş durumdasınız. Işıl Birsel'den kötü öylese gitsin artık GS'dan üçlü bık bık bık GSmış bık bık bık da dendi mi ohhh yeme yanında yat
Bunu şeye benzetiyorum. Miami Taraftarının LEbron için -yeter lan Lebron!!! Kobe gibi olamıyorsun maç sonlarında hiç yoksun!!!- demesi gibi resmen. Yani Lebron Kobe gibi değil o zaman sittirsin gitsin der mi sizce Miami taraftarı? (olayı biraz maximize ettim) Olayı böyle düşününce gerçekten komik duruyor eleştiriler. IŞıl gitsin Sue Bird gelsin diyene bir şey demiyorum. Ama Işıl gitsin Özge gelsin diyenler ben de bu etkiyi yaratıyor. Ki Diana Taurasi de dahil olmak üzere takımdaki tüm oyuncular geriye gitmiş durumda. Gelişme gösteren yok. Şimdi Sylvia'nın geçen seneden kötü olmasının sebebi de mi Işıl?
Kimin kimi istediği beni bağlamıyor. Herkesin sevdiği beğendiği (oyununu kastediyorum) oyuncular vardır. İstemedikleri de olacaktır. Ama ikamesini de belirtmek lazım. Tabii ki ışıl giderse ah vah edecek değiliz. Hatta takımın tamamı gitse ah etmem. Eminim ki seneye 5 tane çocuk alsak gene şampiyonluğa oynarız. Ama "optimal düşünce" bunu demiyor bunu da biliyorum.
Anlatmak istemiyorum ama ara ara pasajlar yazıyorum buradaki mesajlarımda. Bakın arkadaşlar birebir duyduğum bir şeyi paylaştım size geçen gün. Matic "ya setlerde nerede duracağımı unutuyorum özür dilerim" dedi. Egle için oyuncular kenara gelip "ya set bilmiyor" diye itiraz ettikleri oldu. Uzunlar screene çıkamıyor. Bir maç seyrederken "oo şutu atttıı ve gooool" diye seyretmeyin maçı. Adam çıkıyor Işıl'ın tek yaptığı yarı sahayı geçene kadar topu getirmek sonra Dee'ye vermek diyor
)) Ya şaka mısınız kardeşim? Hadi "Lakers da Fisher getiriyor Kobe'ye, Miami'de Lebron'a veriyorlar topu yarı sahayı geçince" demeyeceğim, belki de bilmiyorsunuz. GS erkek takımını da mı seyretmediniz hiç? PG topu SG'ye verdikten sonra ne yapıyor nasıl koşu yapıyor onlara bakıyor musunuz? Sf nereye kaçıyor görüyor musunuz?
Size net anlattım. Son maçın tekrarını da seyrettim. Işıl ve Pip sahadayken Işıl Bİrsel'i Pip Cappie'yi tutuyordu. Cappie rahatça şut kullandı. Işıl sahadan çıktığında Pip Bİrsel'İ tuttu Birsel attığı 4 üçlüğün 3'ünü Işıl sahada yokken Pip onu tutarken attı. Maçın sonunda baktık Pip Cappie'yi tutamıyor Cappie'yi Dee tutmaya başladı Pip Angel'i tuttu.Siz hala oo Pip sayı atıyor diyorsunuz. Sayı atmak yani bu mudur basketbolun tüm gerçeği?
Şu foruma girdim gireli en çok kullandığım laf "saplantılarınızdan kurtulun" cümlesidir herhalde. Mevzu Işıl Bahar Dee Seimone değil. Biz de biliyoruz aslolan GS. Birileri O bu gitsin diyip arkasına aaa aslolan GS kardeşim!! demeyi marifet biliyor. Aaa hadi ya biz farkında değildik bunun. Ben Işıl Bahar dedim diye GS'ı daha az düşünüyorum değil mi?
Transfer mevzusuna gelirsek, Devşirme diye bir şey yok artık onu kafanızdan atın. Devşirme oyuncu kullanmanın herhangi bir avantajı yok. Devşirme demenin tek avantajı. Artık ligde de sadece 2 kıta dışı oyuncu oynayabilecek. Devşirme olan oyuncu kıta dışıysa (misal Pip) böylece 3 kıta dışı oyuncu kullanabiliyor olacaksın. Bu yüzden seneye GS kadrosu planlayanlar 4 yabancı 8 türk koysunlar kadrolarına (minumum). Eğer devşirme bir oyuncu varsa kadronuzda, o zaman 3 yabancı olsun 12 kişilik kadronuzda