2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Daha uzun bir yazı yazmay düşünüyorum; ama şu an müsait olmadığımdam ismi bu topicte geçen iki oyuncu için yazmak istedim.

Ana Dabovic ve Yelena Leuchanka -----> Wisla Krakow

ELW forumunda birisi İspanya'da Taurasi için Casares dedikodusuvar yazmış, ne kadar doğru bilemiyorum.

http://translate.google.com/transla...011-dikeoulakos_panak_vienosanos_ar_fenerbahc

Burada ise Fenerbahçe'nin Dikeaoulakos ya da nasıl yazılıyorsa ve Babkina haberlerine ek olarak, Zane Tamane ile de ilgilendiği yazılmış.

http://translate.google.com/transla...ad.be/article/detail.aspx?articleid=G0739QHO1
Bu üstteki ise Belçika kaynaklı. Wauters'ın gelecek yıl Ros Casares'te oynayacağına ve neden orayı seçtiğine dair açıklamaları. Kendisi Lauren Jackson'ın da oraya gidebileceğini söylemiş.

İspanyolca bir sitedeyse Salamanca'nın Vajda ve Maltsi ile ilgilendiğini okudum. Başka oyuncuların da ismi vardı. Isa Sanchez kalıyor.

Başka da birçok dedikodu var sanal alemde. Sue Bird UMMC'ye, Parker Sparta&K'ya deniyor.

UMMC için de Paulauskas ismi verilmiş coach olurken. Sanki ,Eurocup oynadığımız dönemde Chevakata ya da Kursk'un başındaydı; ama hatırlamıyorum. Aras, bilir belki.

Taurasi gelirse eğer hem karşı tarafı psikolojik olarak ezeriz, hem de ligi rahat alırız. gelin itiraf edelim artık, diana > augustus .

Diana ve Augustusu karsilastirmak dogru degil.Tabiki bende Diananin gelmesini isterim.Ama Seimonei kuculterek onda sudan bahanelerle eksikler bularak degil.Seimone cok buyuk oyuncudur diyebilmeli herkes.Daha sonra tercihin Diana olmasinda bir sakinca yok zaten.Burada bircok kisiyi kizdiran birinden vazgecerken mutlaka bir kulp takmak zorundamiyiz.Seimone a hakkini vermeliyiz.Daha sonra tartismasiz dunyanin en iyi oyuncusu Diana tercihine zaten destek veren cok olur.Ama suda unutulmamali Diana tek basina hicbir sey yapamaz.Takimi eksiksiz hale getirmek icin 2 Avrupali oyuncu,yeni bir devsirme ve sadece Avrupada oynamayi kabul edecek Avrupa pasaportlu bir Amerikali tercihini bir an once yapmaliyiz.

Kim kaç gömlek giyiyor bilemem ama ben fikrimin sonuna kadar arkasındayım açıkçası. Şu takıma her şeyini veren Augustus'u yollayıp dopincinin tekini getirmek intihardır. Ki ben Augustus'lu ikinciliği Taurasi'li şampiyonluklara tercih ederim( Hayır Seimonespor'lu değilim). O asil parçalıyı da o kadının üzerinde hayal edemiyorum. Ayrıca wnba istatistiklerini de yaz sonunda tekrar gözden geçirmek de fayda var.

Arkadaşlar,

Bu işler gönül ile olmuyor malesef. Öyle olsa geçen sene Darius, Mike ve Jasa kalırlardı. O çok sevdiğimiz kadrodan bile bir tek Rancik kaldı, bir de geç de geri dönse Evren. Cem Hoca ile de devam edilmedi.

Umarım koçun aklında oldukça iyi fikirler vardır, zira Seimone'un gitmesi ile yaşadığımız acı ve üzüntü ancak çok çok çok büyük hedeflere ulaşarak aşılabilir. Seimone'un kalbimizdeki yeri her zaman ayrı olacaktır, tıpkı Darius gibi, Jasa gibi, Mike gibi...

Sonuçta bu yabancılar gittiğinde bir sebebi vardı. Yeni bir koç, yeni bir sistem ve uzun dönemli hedefler. Oktay Hoca kendi takımını kurdu ve bu yabancılar ile olmaz dedi. Ha onlar olsaydı ne olurdu onu hiç bilemeyiz. Ceyhun Hoca da bunun peşinde bana kalırsa. Umarım da sonuna kadar gider hedeflerinin.

Mondragon gibi bir kaleci gittiğinde hala Galatasaray taraftarını anlatıyorsa, Philadelphia'da bir seminerde kendisine taraftarlar tarafından plaket verildiğinde gözleri doluyorsa, bu bizim sayemizde değil midir? Vefa'nın sadece bir semt adı olmadığını gösteren bizler değil miyiz?

Seimone'da da aynısını yapalım. Gerisini hocaya bırakalım. Ben Ceyhun Hoca'ya ve kuracağı takıma güveniyorum.

Şaziye diyenlere de Nilay, ZK, Ali Peçen, Baliç ve niceleri diyorum. Midemiz çoktan haşat oldu o konuda.

Not: Bu satırları Seimone'un gitmesine ve Şaziye'nin gelmesine %500 karşı olan biri olarak yazıyorum. Sistemsizlikten sıkılan biri olarak, Ceyhun Hoca'nın bu takıma bir sistem, bir düzen oturtmasını istiyorum.

Tamam Seimone'u seviyoruz bizim canımız ama Seimone - Diana kıyaslaması biraz abes oluyor. Dinana Seimone' dan çok daha iyi ve komple bir oyuncudur. Sapla samanı karıştırmayalım.

şu diana dedikodusu nerden çıktı, bi gelişme varmı veya bi bilgisi olan varmı? yoksa tamamen fısıltı gazetesi mi? hem yönetim daha belli değil bu transferleri medical park mı yapıyor?

Arkadaslar su ara bakiyomda yasemin horosanin isimi geciyo, ama onu alcagimiza bence naile ivegini alsak daha iyi deyilmi, bilmiyom ama hem onun dis sutlarida fena deyil, yaseminden cok cok daha faydali olur bize.

Hürriyet

Taurasi Cimbom yolunda..
Galatasaraylı yöneticileri arayan ve “Sizin formanızı giymek istiyorum” diyen eski Fenerbahçeli kadın basketbolcuya yıllık 1 milyon 200 bin dolar teklif edildi..

11 Mayıs 2011 , 08:02

FENERBAHÇE’nin gözdesi, Galatasaray yolunda... Yepyeni bir takım kurmak ve şampiyonluklara ulaşmak için potada atağa kalkan sarı kırmızılıların, sezon başında ezeli rakibi Fenerbahçe’nin renklerine bağladığı kadın basketbolcu Diana Taurasi ile anlaştığı öğrenildi.

Fenerbahçe’nin sezon başında WNBA’den büyük bomba patlatarak transfer ettiği ABD’li star Diana Taurasi, sadece Türkiye’de değil dünyada büyük yankı uyandıran doping skandalıyla gündemi uzun süre meşgul etmişti.

Kendi talep etti
Yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle önce doping cezası alan ardından sarı lacivertlilerle olan sözleşmesi feshedilen Taurasi, doping yapmadığını ifade etmişti.

Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi’nin hatası sonucu yasaklı madde kullanmadığı kanıtlanan ve cezası kaldırılan Taurasi’nin, sarı kırmızılı yöneticileri aradığı ve “Ben Galatasaray forması giymek istiyorum” dediği ortaya çıktı. Galatasaraylı idarecilerle görüşen Taurasi’ye yıllık 1 milyon 200 bin dolar önerildi. ABD’li oyuncuyla görüşmeler sürerken, Fenerbahçe de yıldız basketbolcuyu ezeli rakibine kaptırmamak için Taurasi’nin avukatıyla temasa geçti. Galatasaray, yeni sezon için İspanyol Alba Torrens ve ABD’li Tina Charles ile prensip anlaşmasına varmıştı.

Piyasasını arttırmaya çalışıyor işte, nasıl olsa Fenerbahçe bize kaptırmamak için 2 milyon da verir 5 milyon da verir.

Teşekkürler, yerlilerimiz ile görüşlerinize katılıyorum. Bizim takımımızın en iyi yerlisi olan Işıl bile ancak son maçlarda düzelme yoluna girdi. Yerlilerden, hem gerekli katkıyı alamadık, hem de aşama beklediklerimizden çoğu aşama da kaydedemediler. Mesela son maçta Tuğba. Tüm iyiniyetine karşın, hatta son dakika da attığı harika 3lüğe karşın o kadar büyük hatalar yaptı ki, iyiniyetli mücadelesini beğendiğimden görmemezlikten gelmek istiyorum.
Tekrar yorum için teşekkürler....

Hurriyet bu haberi yaptiysa Fenerbahcenin elini cabuk tutup Dianayi kaptirmamasi icin yapmistir.Bizim yonetimsizligimizin bu isi basaramiyacagini cok iyi biliyorum.Medical Park sureci yonetmiyorsa zaten alamayiz Dianayi.

İsmail Şenol NTV sayfasında haberi bazı Galatasaray sitelerin de taraftarın tepkisinden dolayı vazgeçti denmiş.. vazgeçmişsek bile paradan dolayı fln vazgeçelim bari taraftarın tepkisinden Taurasi'den vazmıgeçilir ya yazık günah.. alıp geleydik valla onlar onun moralsizliğiyle erkek'lerin maçına gitmezler öyle yıkılırlar..

inşallah doğrudur haberler inşallah alırız..

Taurasi haberi doğru ilgilendiğimizi ben biliyorum basketbolun içinden çok sağlam insanlardan duydum teklif ettiğimiz paraya kadar biliyorum. İlgileniyoruz ilgilenmesinede, ikna ettikmi, yada vazgeçtikmi, vazgeçtiysek neden vazgeçtik. BUnlar ile ilgili net bilgim yok.

Şunu söyleyebilirim İsmail Şenol tam kolpa yapmış taraftar tepkisinden falan çekinen yok, zaten ortada bariz bi taraftar tepkiside yok. Bence henüz tam anlaşamadık (kişisel tahmin) .

ayrıca şimdi baktım rakip forumda kıvranmalar başlamış, sinirler gerilmeye başlamış.. kimisi başta ihitimal vermemiş ama ntv ve milliyetten olmak üzere iki haber birden çıkınca panik yapmaya başlamışlar :)