2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Bir avrupalı uzun kesin alınacak. ELi kulağındadır. Öyle bir durumda oyunun belli dönemlerinde Tina 4 numarada oynayıp Avrupalı 5 numara ile beraber oynayabilir. Kİ öyle de olacaktır. Lig kadromuzda Diana, Alba-Tina ve Avrupalı uzun olacaktır. Avrupa kadromuz düşündüğümüzden çok farklı bir hale gelebilir. Melisa'nın da kalacağı garanti gibi hareket ediyor herkes. Ama avrupalı uzun alınması Melisa'nın takımdan gitmesini de sağlayabilir. Işıl'ı yedekleyecek olan yerli oyuncuyu alana kadar takım hakkındaki şekillenmeyi kafamda yapamayacağım. Tuğba için de görüşlerim artık netleşmeye başladı. Avrupa-Lig için geniş kadro oluşturulup takımda tutulur mu bilmem ama bence Tuğba seneye bizde olmaz demeye başladım.

Avrupalı 5 numara mı alınır diyorsun yani abi? 4 numara almak daha mantıklı gibi geliyor bana (tabi bu 4 numarayı zaman zaman 5 e de çekebilsek iyi olur).

Alınabilir değil alınacak diyorum. Tina'nın 4 numarada da oynayabileceğini düşünerek 5 numara oynayan bir avrupalı uzun alınır diyorum. Verameyanka alınsaydı o da 4-5 oynayabildiğinden, değişik bir uzun rotasyonumuz olurdu Tina-Vera ile. Bahar ve Tina dışında uzun oyuncumuz yok şu an. Uzun alınacağı Allahın emri gibi. Melek Bİlge den faydalanabilirsek uzun tercihi için görüş açımızı genişletebilirdik.

FB ile yapılacak maçlar içinse tabii ki o maçlara kadar köprünün altından çok su akar. Kadro şekillenmesi nasıl olur tam olarak bilemiyoruz. Cumhur başkanlığı kupası maçı gibi sezon başı hedef bir maç ise ışıl 25-30 dakika oynayıp o yokken sadece topu yarı sahaya taıyıp ALba veya Diana'ya verecek bir Guardda işimizi görür diye düşünüyorum. Alba Dİana Tİna Sylvia sahada olur bence Cumhurbaşkanlığı kupası maçında. Ama sezon içi ve play offlarda çok değişebilir kadro. Şu anların ekyifini çıakrmaya çalışıyorum. Olabildiğince objektif bakmaya çalışıyorum ve olabildiğince hocayı ağzıma almamaya çalışıyorum. Sonuçta hocaya karşı bir art niyetim yok. Ama hocanın herhangi bir ışığı bize vermediği de aşikar.

Tina varken Avrupali 5 kullanip Tinayi 4 kullanmak, Pekovici 4 kullanip Cevheri 5 kullanmaya benzer.Avrupali 5 Tinadan maksimum 10 dakika sure alir 10 dakika icin niye Avrupali 5 alalim gercek bir Avrupali 4 alip 30 dakika oynatiriz.Zaten bize Euroleaguede faydasi olacak bu oyuncunun.Ligde sure alamaz Avrupali 4.

Tina varken Avrupali 5 kullanip Tinayi 4 kullanmak, Pekovici 4 kullanip Cevheri 5 kullanmaya benzer.Avrupali 5 Tinadan maksimum 10 dakika sure alir 10 dakika icin niye Avrupali 5 alalim gercek bir Avrupali 4 alip 30 dakika oynatiriz.Zaten bize Euroleaguede faydasi olacak bu oyuncunun.Ligde sure alamaz Avrupali 4.

Doğrudur Ali Bey. Bu da bir düşünce ve mantıklı. Olmaz demiyorum. Ama 4,5 numara oynayabilecek avrupalı sayısı az. Hatta kadın basketbolda az. Bulabilirsek en mantıklısı o 4,5 numarayı bulmak. Tina-Avrupalı-Bahar 4-5 rotasyonunda 80 dakikayı paylaşırlar.

Benim Euroleague kadrom
Prince,Diana,Alba,Avrupali 4,Tina yada Fowles olur.Bu bes 30 ar dakika minimum oynar ben 30-35 dakika arasi oynatirim.Minimum 30 ar dakika oynasalar 50 dakikalik rotasyonu Isil 10,Melisa 15,Bahar 15,Saziye 10 seklinde gecerim.Tina yada Fowles 32 dakika oynasa aslinda daha fazlada oynayabilir geri kalan 8 dakikada Prince,Diana,Alba,Avrupali,Melisa oynatirim sorun olmaz.Avrupali besin maksimum 10 dakika sure alabilecegini bile bile ben almam.
Ama sizin gorusunuzede saygi duyarim.Ya mac esnasinda sakatlanirsa bu oyuncu diye dusunebilirsiniz ama bu butun oyuncular icin gecerli.Ya da 5 faul limitini hemen doldurursa gibi gorusleriniz olabilir.

Ali abi yanılıyorsam düzelt ama 2 avrupalı+2 amerikalı kuralı yokmudu Euroleague'de?

Ben Işıl'ın oynayabileceğini düşünüyorum.Çünkü cezası milli maçlarda bitmiş olmalı.Ya da kulüble hazırlık maçı yaparken o zaman bitebilir (Öyle konuşulmuştu) ... Avrupalı yabancıya geldiğimizde Leuchanka gelmeyecektir bize.Tamam eskiden bizdeydi ama şimdi bir euroleague için gelmeyebilir.Çünkü önemli bir oyuncu haa inşallah gelir orası ayrı çoook'da iyi bir oyuncu.5 numara oynuyor.Bana görede 5 numaraya avrupalı iyi biri lazım leuchanka'yı bende demiştim geçen sayfalarda.2 numarayada bir isim lazım türk olarak oda tuğba kalacak mı o bekleniyor olabilir.

Ama Milli maçlarda herhangi bir ceza çekmedi. Neyse konudan çıkıyoruz sanırım. Leuchenka gelirse çok iyi olur da, ligde 2 oyuncumuzu tribünde oturtursak sonumuz biraz Fenerbahçe Acıbadem gibi olur gibi geliyor bana. Sonuçta takım uyumu da önemli. Bir de sadece avrupa maçlarını oynayan oyuncuların form tutması daha zor olur.

Leuchanka'nın UMMC ile büyük ölçüde anlaştığını görmüştüm geçenlerde bir sitede..

Leuchanka zaten Sylvia ve Tina gibi isimler varken bize gelmez gibime geliyor.Ligde dışarda kalır EL'de ise rotasyondan girer.Bizi tercih etse keşke ben çok seviyorum Yelena'yı ama zor.

6.yabancının alınacağını sanmıyorum.Zaten kadromuzda yabancı kalabalığı var.Ligde ve Avrupa'da kenarda kalacak oyuncular olacak.6.yabancıda eklenirse bu şişkin kadronun üstüne,takımda uyum sorunu oluşabilir.Bence yerli takviyesi yapmak yerinde olur.Keşke Fenerbahçe'nin yerlilerinden 1-2 tanesini alabilseydik.

Adaşım katılıyorum sana.Keşke 4 yabancımız olsaydı 2'si amerikalı 2'si avrupalı olsaydı.Takımda çok iyi bir uyum sağlanırdı.Euroleague'de oynayacak ya Türk bir 5 numara lazım ya da avrupalı lazım.Benim görüşüm Türk alalım (Yasemin Horasan).2 numaraya'da Türk bir oyuncu lazım.Tabii Tuğba'nın gidip gitmeyeceğine bağlı.Tuğba'da kalabilir takımda.Herkesin görüşüne saygım var ama bu takımın 4 numaraya eğer Melisa kalırsa ihtiyacı yok.Bahar ve Melisa oynarlar.5 numarada Sylvia ve Tina var ama EL'de biri olmayacak onun yerine onu 10-15 dk yedekleyecek Yasemin Horasan bence çok iyi olabilir.Ben Yasemin'i çok sevmem ama iyi oynadığı zaman iyi oynuyordu.Ligde kadro dışında ise Epiphanny Prince kalabilir.

Adaşım katılıyorum sana.Keşke 4 yabancımız olsaydı 2'si amerikalı 2'si avrupalı olsaydı.Takımda çok iyi bir uyum sağlanırdı.Euroleague'de oynayacak ya Türk bir 5 numara lazım ya da avrupalı lazım.Benim görüşüm Türk alalım (Yasemin Horasan).2 numaraya'da Türk bir oyuncu lazım.Tabii Tuğba'nın gidip gitmeyeceğine bağlı.Tuğba'da kalabilir takımda.Herkesin görüşüne saygım var ama bu takımın 4 numaraya eğer Melisa kalırsa ihtiyacı yok.Bahar ve Melisa oynarlar.5 numarada Sylvia ve Tina var ama EL'de biri olmayacak onun yerine onu 10-15 dk yedekleyecek Yasemin Horasan bence çok iyi olabilir.Ben Yasemin'i çok sevmem ama iyi oynadığı zaman iyi oynuyordu.Ligde kadro dışında ise Epiphanny Prince kalabilir.

Dediklerine hemen hemen bende katılıyorum.Tina ve Fowles'tan biri Euroleague'de dışarıda kalacak.Avrupalı bir uzun düşünülüyor mu bir bilgim yok ama düşünülmüyorsa bile en azından bir Türk uzun almak lazım.Tuğba giderse yerli 2 numara gerekecek.Bunun dışında ligde Tina,Fowles,Torrens ve Taurasi'nin oynayacağını kabul edersek,Işıl'ı yedekleyecek bir Türk oyun kurucuda lazım.Yabancıların hepsi muhteşem isimler ancak her maç farklı bir kadro göreceğiz gibi.Bu bize olumlu olarak mı geri dönecek yoksa olumsuz mu bunu hep birlikte önümüzdeki sezon göreceğiz.Bu kadronun altından Ceyhun Yıldızoğlu kalkabilecek mi ? O da bir muamma.:confused:

Tuğçe Canıtez gelmiyor, Birsel ve Esmeral'ı alamıyoruz, Nevriye de öyle. Sophia da türk olmayı kabul etmiyor. 4 yabancı olsun diyosunuz. Nasıl bir kadro oluşumu istiyorsunuz nasıl bir kadro olsun yani söyleyin? Yasemin Horasan gibilerle de olmuyor işte daha önce gördük.

Dün çeyrek final oynayan milli maçta gördük FB nin tek gücünün birsel ve Nevriye olduğunu. Işıl tek guard olarak takımda yükün latından kalkamaz. Ona yardımcı olacak yerli gerek. Işıl hücumda çok yetersiz kalıyor ikili oyunlarda başarısız. Umarım biraz daha geliştirir kendisini Ceyhun hoca ona biraz ikili oyun çalıştırmalı.