2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Ayşegül Günay daha önce Fenerbahçe'de oynuyordu, orası da bıraktı. Migros'tan ciddi beklentilerle de almışlardı galiba.

Ayşe Cora'yı geçen yıl izlemedim. Ondan önce izlediğimde ise Yasemen Saylar'ın altyapıda izlediğim haline benzetmiştim. Altyapıdaki hali ifadesini özellikle kullandım, o da aynen penetre gücü çok yüksek sahada duruşuyla bile diğer oyunculardan ayrılan bir oyuncuydu. Hatta fizik olarak da birbirlerine benziyorlar. Kısacası, yapılırsa yerinde transfer olur; ama evet kesinlikle x bir süre sonrası çok katkı verecek diye beklememek lazım.

Ayşe Cora'nın alınmasına sevinirim, ileride iyi işler yapabilecek yetenekte bir isim ki yetenek olarak çok farklı meziyetleri var ama fazla bencildi:) eğitilir:D

Ayşe Cora: Hücum yetenekleri söz konusu olduğunda takımın en iyi hücumcusu kesinlikle. Topu verip bire bir oynatabileceğiniz bir oyuncu. Beşiktaş A Takımı’nda bu sene zaman zaman forma şansı buldu ve eminim ligimizdeki takımların 4’te 3’ünde çok rahat ilk 5 oynar. Onun da eksileri yine bencillik, pozisyonları fazla zorlamak, biraz istatistik peşinde koşmak. İyi bir koçun elinde çok önemli bir hücum oyuncusu olabilir, kariyeri boyunca muhtemelen bol bol sayı krallıkları kazanır. Bir üst seviye Genç Milli Takım’dan geldi bu turnuvaya ve son 2 maç oynadı, belki bunun da etkisiyle çok parlak bir turnuva geçirmedi ama yetenek olarak Olcay’la birlikte en önde şu jenerasyonda. Nitekim Fransa maçında son topu da o kullandı.

Ben de zaten benzer şeyleri yazmıştım alt yapı kısmında Gazanfer ile ondan tekrar alıntı yapmayayım kendi düşüncelerimi. Çok önemli bir yetenek, hatta Olcay'dan daha yetenekli ama bencil bir isim, A takımda illa ki o özelliğinden farklı rolde oynayacaktır. Ferda'yı da istiyorum o takımdan, turnuva boyunca oradaydı Ceyhun hoca, 1-2 hamle daha yapabilir.

Wikipedia bile Galatasaraylı yapmış Ayşe'yi;

Ayşe Cora (born 03 March 1993) is a Turkish professional basketball player of Galatasaray Women's Basketball Team.[1]

Arkadaşlar Birsel haricinde Türkiye'de kaç oyun kurucu varki ?
Ya Şaziye olacaktı ya da Nilay...
Başka Türk yok malesef...
Bence Yasemen'i kazanmaya çalışsak daha iyiydi ama...

Gelirse zararı olur mu? Görünür de olmaz da, Ayşe'yi de aldığımızı varsayarsak Ayşe'nin ve Galatasaray'ın geleceğine olur. Şu sene oynayacağımız 25'ten fazla formalite maçında ha Ayşe ha Sariye ama kritik maçlarda şu gün bizi ne Sariye ne de Ayşe kurtarır. Ama Ayşe ileride bunu yapabilir. Ayşe ve diğer gençlerin önünü kapatması göz önüne alındığında gereksiz bir transfer. Yoksa fark eden bir şey yok, benchte oturunca bir şey olmuyor. Bir havlu da ben alır bench arkasından sallarım. Nihan transferinden pek farkı yok, olsa da olur olmasa daha iyi olur.

Sariye Gökçe ise bu aldığımız Sariye Kumral bize ne yararı olacak yahu? En ufak bir yararını göremiyorum. Paran var diye illaki birilerini almak çok saçma. Altyapıdan oynat birini, koy benche Sariyeyi oynatacaksan. Tuğba Palazoğluyu hiç beğenmem ama Sariye gelceğine o kalsa çok daha isabetliydi. (Tuğba kesin gitti mi bilmiyorum eğer kalmışsa zaten daha büyük skandal bu transfer)

Ne gerek var bu kadar sinire denebilir ama kulübe hiç bir getirisi olmayacağı çok belli bir transfer. Anlam veremedim.