2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Eğer elimizde fırsat varken yerlileri almak için çaba harcamıyorsak yazık gerçekten.Neyin dostluğu anlayamadım bir türlü ? Galatasaray Fenerbahçe'nin dostu değildir.Anlayın artık bunu.Fenerbahçe 10 yıl önce Galatasaray küçülmeye giderken dostluk mesajları mı yayınlıyordu ?

Bu iş dostluk düşmanlık işi olamaz...

Yahu Spor yarışma zihniyetidir...Biz 10 SENE önce böyle bir durum yaşamadan küçülmeye gittik tamamen yönetimsel hata...Çok enteresan bir zaman yaşıyorlar...Yaptıklarının cezalarını çekecekler o ayrı...Şimdi spor yarışma işidir...Biz Fb bu kadar yatırım yapmasa Yatırım yaparmıyız sanıyorsunuz...

Sahada rakibiniz yoksa sert maçlar oynamazsan Ülkende Avrupada bir şey yapamazsın...Bugun Erkek basketbolda 4 takım Şampiyonluk yarışı yapıyor vede kaliteli bir lig izliyoruz...Birsel ve Nevriye buraya gönüllü gelmeyecekler ki gelselerde mecburiyetten...O zaman Işıl ne olacak...Bahar...2 senedir Yasemen diyoruz dağılacaklar...Yani her yonuyle bakmak lazım zaten şişkin bir kadromuz var 4 oyuncu aldığımızda iyice şişecek...Avrupa da şampiyon olmanın garantisi varmı o da yok...Yani bence takım olmaya çalışmalıyız...Ayrıca Fenerbahçenın gelen tepkilerden sonra çark ettiği söylenıyor...

Ben şundan yanayım YARIŞMACI zihniyet bıterse bu ülkede spor 1 adım ileri gitmez...İşte Bayan Basketbol takımımız...FENERBAHÇE-GALATASARAY ortak yapımı 2. olduk...Fenerbahçe çekilsin buradan 10 sene bır daha çeyrek final göremeyiz...Oyuncular kendını göstermek için takımda savaşıyorlar...Şimdi butun turkler bizde olsa yarısı yedek kalacak oynamayacak sonra rezalet...

Galatasaraylı olmak başka tabi ama olaya her yonuyle bakmak lazım boyle bir şeyi Federasyon da istemeyecektir...Bunun spora zararı yuksektır...Şu anda öyle bir REKABET varkı bu rekabet yuzunden paralar harcanıyor...Bu rekabet olmasa MEDİCAL PARK 1 dakıka durmaz...

Güçlü bir Fenerbahçeyi yenerek şampiyon olmanın ZEVKİ ÖMRE bedel olacaktır...Zaten zayıfken seyirci de olmaz iddaa da olmaz...O zaman rekabet de olmaz kimseyle de dalga geçilmez...

Bayan Voleybolda 3 senedir domıne ediyorlar ama zerre uzulmuyorum bizim durumumuz farklı şimdi atılımı yaptık korkacaklar bizden bizde varız...

Selim beye katılıyorum.Rakibin bu zor döneminde en iyilerini alip gücümüze guc katip rakipsiz kalmak mantıklı görünebilir ilk tahlilde ,lakin sponsorluk,rekabet , kadro siskinligi,yeniden hamle yapılan altyapının islevsiz kalmasi vb.durumları dikkate aldığımızda politikamız doğru olduğunu düşünüyorum.

Galatasaray Fb yokken de EL de final four oynuyordu. Bu işin yarışmayla ilgisi yoktur. İyi kadro kurarsan Avrupa da başarılı olursun. Zaten yabancı oyuncuların çoğu WNBA oyuncuları rekabetin bol olduğu yerden geliyorlar. Ayrıca FB küçülürse yerini mutlaka başka bir takım doldururur BJK mesela. Rekabetmiş yok yarışmaymış Galatasaray FB den 2 oyuncu aldı diye mi rekabet bitecek 3 yıl sonra tekrar toparlanır gelirler merak etmeyin. Biz Yıllar önce küçülmeye giderken kimse rekabetten bahsetmiyordu. Hatta küme düşmeme maçında FB ile maç yapıyorduk gözümüzün yaşına bakmadılar. Sonra da üst üste şampiyonlukları dizdiler hatta bizimle dalga geçtiler.
Futbolda her talip olduğumuz oyuncuya talip olup elimizden almaya çalıştılar fiyat yükselttiler. Bu mu etik bu mu dostluk bırakın bu işleri. Şampiyon olmak başarı kazanmak istiyorsan hukuki yollar içinde her türlü işi yapacaksın.

Arkadaşlar 2 gün evvel yazmıştım yok böyle birşey olmaz diye .Boşuna hevesleniyor bazı arkadaşlar .Birsel ve Nevriye'ye para durumunda aksamalar olabilir haberiniz olsun isterseniz sadece Avrupa olursa bırakırız dediler ve bu sırada nabız yokladılar camiada gelen tepki üzerine avrupa bile gündemden kalktı oyuncularda istemediler Avrupa'yı ve kontratları devam ediyor.Bu topici bence kaldıralım gereksiz yere insanlar zaman harcıyor.GS gelme ihtimalleri % 0

Avrupalı uzun hakkında bi bilgisi olan var mı? Neden bu kadar gecikti ?

inşallah şu forumu şu yazımı okuyan vardır eğer bu yıl Birsel , Nevriye filan biz istemedik diye fb de kalır ve şampiyonluğu kaybedersek şu kulübe bir kuruş hakkım varsa haram olsun . Olmamalı başarı istiyorsak etik kuralları içinde yapacağız teklifimizi neyi etik durmaz fb karşılayamıyorsa neden alınmaz bu isimler .

birselin sözleşmesi 1 yıl uzatıldı sanırım.
Bizde epiphanny prince'in sözleşmesi 1 yıllık
Bugün murat tümer açıklamalarında bu yıl fenerden oyuncu almayacağız demiş
Çok mu komplo teorisi gibi olmuş :D
Hemde olası bir kural değişikliği ile (2+2 olur 2014 ayağına) birsel gibi bir yerli oyuncunun değeri 3-4 kat artar.

Çok yazık malesef birisi yöneticilere eurolig için önemli olduğunu açıklaması lazım şu isimlerin ama nerde . biz yerli kalitesi yüksek yüksek devam ederiz gerek yok .

Ne çektiysek zaten şu centilmen olmaya çalışmak yüzünden çektik. Faruk Süren zamanında bizim şubeyi küçültüğünde yerli oyuncularımızın hepsine hücum etmişlerdi. Bir tek biz mi centilmeniz? Niye aynısını yapıp 3-4 yıl şampiyonluğu garanti altına almıyoruz ki? Olmayan bir dostluğu göstermek için mi?

bencede birbirimiz kandırmayalım kimle dostuz biz arkadaşlar.benim dostum falan değiller katılıyorum onur sana alalım işimize yarayanları yapalım 5 yıllık sözleşme bidaha dönemesinler basketbola.ben rakip isterim tabiki ama sonuçta bunlar rakip değil çamur.hertürlü maç kazanmayı içlerine sindiren bir taraftar grubu daha ne diyeyim.

Böyle birşey olmayacağı işin en başından beri belliyken bu kadar alalım edelim demenin ne mantığı var anlayamadım?

Bu iş tamamen oyuncuların menejerlerinin işi. Tabi muhtemelen bundan oyuncuların da haberi vardır. Fenerbahçe' nin "aldığınız senelik ücretleri azaltın" demesi üzerine ortaya Galatasaray tehdidini atarak bunu engellemeye çalışmışlar. Yemedi tabi. O yüzden böyle oyunlara bizde gelmeyelim lütfen.

İşe karşı taraftan bakacak olursak aynı durumda salyaları akarak balıklama dalarlardı hiç düşünmeden ki geçmişte buna benzer şeyler yaşandı.

Saygılar.

Fenerden oyuncu alır mıyız almaz mıyız, bilemem..
Ama burada dostluktan falan bahsedenler herhalde geçmişi hatırlamayanlar ya da tevellütü yetmeyenler.

Çelen, Handan, C.Davis , Derya Özyer v.s oyuncuların oynadığı , final four'dan 3. dönen , yıllarca kimseye şampiyonluk bırakmayan takımı Fenerbahçe nasıl yıktı sanıyorsunuz.. Kaçı parasızlığımız nedeniyle Fenere gitti, kaçı basiretsizliğimiz nedeniyle suyun öte yanına gitti..

Burada pembe balonlar arasında, hayaller dünyasında yaşamanın manası yok. Fenerbahçe bizim dostumuz değil. Olamaz da..

20 sene sonra istatistiklere bakıldığında şampiyonluk sayıları yazacak, yapılan iyilik sayısı değil.
Bizden çok şampiyonlukları olursa, " biz de sizi iyilik yapmıştık " mı diyeceğiz..

Bir de şunu anlamıyorum, Galatasaray başkanı ve yöneticileri neden oradalar.. Galatasarayın çıkarlarını korumak, başarılarını maksimize etmek için mi, milletle dostluk kurmak için mi.. O koltuğa oturan herkes peygamber çocuğu.. Öyle iyi, öyle yumuşak, öyle muhlis.. Fener ne derse tamam, federasyon ne derse tamam. Bir tane erkek sesi, bir tane masaya vurulan yumruk sesi gelmedi daha.. İşte bir geri vitesimiz var bu şike mevzusunda.. Onda da taraftar baskısından. Ali Dürüst gitmiş orda bir şeylere evet demiş.. Abi dostluklarını özel hayatlarında yapsınlar.. Galatasaraya zarar vermesinler.. Aziz Yıldırımla dost olacak kadar midesi sağlam adam varsa, buyursun olsun.Sedat Peker , M.Odyakmaz, B. Uygun falan hep beraber takılırlar..Ama şu Galatasarayı bu saçma hayallerle boynu bükük duruma düşürmesinler.

Birsel'i veya başka birini transfer etme imkanımız varsa, bunun Galatasaray'ın çıkarlarına olumlu etki edeceğine inanıyorsak, bu transfer için çalışılmalıdır.. Bayılıyorlar dost olmaya.. Biri gider 6-0 lık maçta her golden sonra el sıkar, öbürü gelir Aziz Yıldırım ile dostluğumuzu çekemiyorlar der, öbürü gelir Aziz Yıldırımla ilk tanışmasında kanka olur..

Özel hayatınızda ne halt yiyorsanız yiyin ama dostluk v.b bahanelerle Galatasaray'ın olası başarılarını riske atmayın.. Saçma sapan edebiyat yapıyorlar.. Aynı durumda biz olsak, Aziz Yıldırım sadece oyuncularımızı değil yedi sülalelerini beraber satın almıştı şimdiye kadar. Polyannacılık oynayacaklar, ibiş gibi sıratacaklardan yönetici, idareci, menajer v.b olmaz.

Sporun büyüklüğü, heyecanı , ekonomisin kaynağı taraftardır , doğrudur , ancak taraftar hissiyatıyla organizasyon yönetilmez , nasıl olur , taraftar hissiyatını göze alarak yönetim biçimi oluşturulur .. Bu sene kulübümüz taraftarı mutlu edecek şekilde yabancı oyuncular anlamında en iyilerini transfer etmiştir . Doğruluğu belli olmayan , menajer oyunu gibi görünen birolay karşısında kulübümüz bu sene için ilgilenmediğini duyurmuştur , farkını ortaya koymuştur , önümüzdeki sene ise bu yönetim özellikle BİRSEL için her türlü fedekarlığı yapacaktır.

Yöneticilerin hangi sebeple yöneticilik yaptıklarını acilen hatırlamaları yada öğrenmeleri gerekiyor. Ne demek almayız etmeyiz. Kötü birşey yapın demiyoruz, oyuncuları ayartın, orada oynamayın bize gelin oynayın da demelerini istemiyoruz. Bir takım eğer oyuncusuna gidebilirsiniz dedikten sonra ve o oyuncular bizim takımımızı başarıya götürecek potansiyel varsa imkanlarımız dahilinde alınmalıdır. Bizi hiçbir takım ilgilendirmez kendimize bakarız bizim hedefimiz her zaman Avrupa Şampiyonluğudur. Bu hedef için bize uygun transferler yapılmalıdır.

Eğer bu gelişmeler doğru ise Birsel, Nevlin, Matovic gibi oyuncular hedefimiz için başarıya götürecek oyuncularsa ve alınabilecek durumda olup alınmıyorsa yöneticilerin yaptıkları bu kulube hainliktir, bunun başka bir açıklaması yoktur....

Sozlesmeleri feshedilmis olsaydi bu oyuncularin eminim alirdik.Ama yonetim menejerlerin oyununa gelmemistir ve gereksiz ve gerceklesmeyecek bir olay icin kendini ortalara atmamistir.Seneye bu transferlerin yapilacagini dusunuyorum.

Bayan basketbolunu az çok takip eden herkes böyle birşeyin olamayacağını bilmesi gerekir. Oyuna gelip boşuna çenenizi yormayın..

Sporun büyüklüğü, heyecanı , ekonomisin kaynağı taraftardır , doğrudur , ancak taraftar hissiyatıyla organizasyon yönetilmez , nasıl olur , taraftar hissiyatını göze alarak yönetim biçimi oluşturulur .. Bu sene kulübümüz taraftarı mutlu edecek şekilde yabancı oyuncular anlamında en iyilerini transfer etmiştir . Doğruluğu belli olmayan , menajer oyunu gibi görünen birolay karşısında kulübümüz bu sene için ilgilenmediğini duyurmuştur , farkını ortaya koymuştur , önümüzdeki sene ise bu yönetim özellikle BİRSEL için her türlü fedekarlığı yapacaktır.

taraftar hissiyatıyla yönetilmeyen, profesyonelce yönetilen(!) kulübümüzü de şubemizi de görüyoruz yıllardır.. namağlup şampiyon olan takımı küme düşürdük, b.ktan bir hazırlık maçında oynasın diye cezalı adama başka forma giydirip rezil olduk. bayan takımına erkek takımının malzemelerini giydirdik.. çok gördük biz o profesyonel organizasyonlarını. En son da Dilara Endican profesyonelce yönetti tekerlekli sandalye takımını. O kadar profesyoneldi ki maçlara bile gitmeye gerek duymadı..

Bence Birsel bu ülkenin uzak ara en iyi basketbolcusudur.. Alınır veya alınamaz, bunu bilemem. Alınırsa çok sevinirim.. Bu transfer imkansız da olabilir, bilemem. Ama ben sadece dostluk mavralarına gıcık oluyorum. Meriç Tunca ağzıyla, Ercan Satçi ağzıyla yazmayın burda.. Galatasaraylıların burası.. Çok isteyen, gitsin dostlarıyla antu'da tartışsın.

Altını çizerek tekrar söylüyorum; bu durumun tam tersi olsaydı, Aziz Yıldırım sadece bu değerli oyuncuları değil, yedi sülalelerini ve nüfus kütüklerinin bulunduğu köyleriyle beraber çoktan satın almıştı. Dostluk falan yok, olmayacak da.. Bunlar bize ne zaman dostluk gösterdi.. Bir sene beraber Kadıköy deplasmanına gidelim, dostluk görelim. Var mı gelen ?

Canı dostluk görmek isteyen Caferağa'ya gitsin bir kere.

Özetliyorum; derdim Birsel'in gelip gelmemesi değil. Bu ihtimal doğar doğmaz "dostluk" laflarının ortaya atılması. Biz ne zaman bir yumruk vurma şansı yakalasak dost olduğumuzu hatırlatıyor bazı gizli fenerliler. Derdim onlarla.