2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Hmen kafamıza göre transfer yapmayalım boşverin. Hoca gitsin yeni hoca Ceyhun hocadan kötü olamayacağına göre doğru transferler yapılır ve düzen oturtulur. Sanırım bu sene Avrupada en fazla para harcayan klüp biz olduk. Ama transferden önce gidecekleri sıralamak lazım. Işıl ve Bahar kesin gidecektir zaten gitmezse maçlara giden de olmaz bana göre maçlara gidenlerle de ışıl ile özellikle kötü münakaşalar yaşayacaklardır. Yabancı transferini boşvermek gerek bence tina dışında avrupa için yabancılarımız iyi. Matic ne tichayı saymıyorum. Sadece fowles ve alba eklenecek. Önemli olan yerli rotasyonumuzun gücüdür. En az 4 tane potansiyeli olan yerli alınmalı. Mesela Ceyhandan asena- Kiraya verdiğimiz Tuğba-yasemin horasan. Tarsustan begüm, Tedden özge olabilir nilay kartaltepe olabilir. Deniz çetinkayaydı sanırım o olabilir.

İyi bir 4 numara bulmalıyız. Şunu çok iyi gördüm lig içinde bir oyun kurucu lazım. Işılla olmuyor. Ceyhun hoca gitmeden şu devşirmeyide takıma kazandırsın öyle gitsin bir hayrı dokunsun. Yerli kesin gerekli Tuğba Polazoğlu geri dönsün. Tuğçe Canıtezi de ikna etmek gerekir. Fener kancayı takmış ona yeni Nevriye olacakmış.
Gidecekler: Işıl, Bahar, Sariye, Ticha, Matic, Sulciute. Olmadı herkeste gördü bunu. Tinayı çok iyi oyuncu olmasına rağmen Fowlesla o 5 numara için çok lüks. Oyun kurucu bölgemizde SOS veriyor.

iyi bir hoca ve düzgün bir sistemle Işılda, Baharda, Şaziyede bu takımda oynar, (hayatında yasemeni seyretmemiş adam yasemen gitsin diyor), pozisyonlarında daha iyisi zaten yok türkiyede kimi getireceksiniz, fowles,diana,alba,prince zaten iyi oyuncular yapmamız gereken tek şey iyi bir devşirme ve avrupalı bir uzun bu takım seneye EL'de rahat final yapar... Sancho Lytlle zaten transfer teklifinizi reddetmiş, Asena Yalçın transfer edilebilir..

ben önümüzdeki yıl yabancıların Diana,Alba,Fowles,Prince,Leuchanka ve avrupaı oyun kurucu Hamon olabilir ve milli takım için devşirilecek oyuncu alınmalı kesinlikl,yerliler Işıl,Bahar,Gülşah,Tuğba,Tuğçe,Özge ve Ayşe olmalı.Işılve Bahar kötüde oynasa yerine alabileceğimiz direk oynayacak ve katjı berebilecek bir oyuncu yok ve birde sezon başında birsel tranferi hakkında biz ezeli rakibimizde oyuncu almamız etik olmaz diyen yönetime şimdi soruyorum etik olmayan ne?

Işıl seneye de kadroda düşünülüyorsa o zaman hoca da kalsın, malum oyuncuları tanıyor deriz. Ben başka birşey söyleyemiyorum. Yerine koyacak oyuncu yok denmiş, topu pota altından alıp rakip sahaya geçirebilecek her oyuncu Işıl'ın yerine oynar. Bence Bahar çok geriye gitti, iki sene önce daha iyi oynuyordu, ben ondan çok umutluydum. Zaten sözleşmesi de 1 yıllıktı.

Fowles'ın oynamadığını duyunca zaten eyvah demiştim.Tek başına alırdı bu maçı.Maalesef bu ülkede kadın basketçi yetişmiyor,sürekli yabancılara bakıp boşa kürek çekiyoruz.Bu kadar bütçe ayırmaya gerek yok bence kadın basketbolu için.Dönüp dolaşıp,fener'le sidik yarıştırıyoruz,hiç tadı kalmadı.

Ceyhun Yıldızoğlu geçen sene gitmeliydi zaten ama o istifa etme, şube de gönderme basiretini gösteremedi.Hoca elinde daha önce sahanın kraliçesi değilse de esas kızı gibi görünen Işıl ve Bahar artık bırak iyi oyunu, o istekli oyunlarını bile oynayamıyorlar; şut atamıyorlar, inisiyatif alamıyorlar. Sanki sakinleştirici verilmiş gibiler. Dün 3 kişi ile top kapma mücadelesinde Işıl, son periyotta dışarı giden topa atlarken Bahar eskisi gibi(yani 2-3 sene evvel) bi parladılar.
Bizim kıta dışı oyuncularımız Alba hariç ve Türkler malesef dökülüyorlar. Potaya bakan yok, kazara sallarlarsa belki değiyor top çembere. Mutlaka değişiklik lâzım.
Alınabilecek, gelince fark yaratacak Türk oyuncu karşıyakadan olmayacaksa eğer görünürde yok gibi. Işıl, Bahar, belki Şaziye ve Alba, Dee, Fowles ve Prince dışında kim varsa yollanmalı.
Bide nacizane isteğimdir: mümkünse isimlerinin telafuzu kolay birilerini alalım Egle Sulciute, Ticha Penicheiro isimleri oyunlarından daha kötü be...

Öncelikle koçu yollamak lazım yerine adayın ros casares kadın bir koçu vardı sonra casares ayrıldı o gelmeli.Oyunculara gelirsel asist yapsın diye aldığımız ticha resmen saçmaladı asist yapmadı.Egle zaten sezon sonuna kadar alındı gidecek.Matic idda ediyorum bir türk oyuncuyu matic yerine koy bence daha iyi oynar kesin gitmeli.Prince eğer rus takımları sorunu çözülürse kesinlikle kalmalı .Yerlilerden sariye kesin güle güle demeliyiz .Ayrıca milli takım alınacak devsirmeyi kesinlikle almalıyız.Tina kiralık verebiliriz sözlesmesi 2 yıllıktı zaten 4 numara için favorin sancha little kesinlikle almak lazım hem hücümde hemde ribauntlarda çok iyi yabancı sayısı en fazla ama en fazla 5 olmalı onuda ligte degisimli oynatmalıyız.

Seneye istedigim kadroya gelirsekte;

Prince Isıl Yasemin
Alba tugba Ayşe
taurasi saziye Gülsah
sancha little Bahar
Fowles ve türk devsirme

Rotasyonu bence çok dengeli olur .Bu seneki gibi dengesiz bir kadro yapmayalım

önümüzde sene bu seneki hatalar yapılmamalı,kadro planlaması yapılırken oniki tane kullanabileceğimiz oyuncudan oluşturulmalı yani ros caseres ve ummc gibi geniş rotasyon kurulmalı tabiki isimler onlarinkiyle aynı kalitede olmaz yerli rotasyonundan dolayı ama bugün beğenmediğimiz ışıl'ın yedeği yok sakatlansa ligde oynatacağımız oyun kurucu yok bu nasıl kadro yapılanması ben önümüzdeki sene 2 kıta dışı, 4(yada 3) avrupalı, 1 devşirme ve 7 kişilik bir türk oyuncu rotasyonu olmasından yanayım,kadro şöyle olabilir, kıta dışı=Taurasi(giderse Augustus),Fowles, Avrupalılar=Alba,Prince,Leuchanka(yada o kalitede bir uzun),birde avrupalı oyun kurucu alınabilir, Yerliler=Işıl,Nilay,Tuğba,Şaziye,Tuğçe,Ayşe,Gülşah,Bahar.ve birde milli takım için devşirilecek oyuncu mutlaka alınmalı.

Avrupalı olarak ligtede oynatabileceğimiz 4 numara alınmalı.Ayrıca Dee gidersene bence Sue Bird ü transfer etmeliyiz.Hem takımı oynatır hem kendi oynar :)

Avrupalı olarak ligtede oynatabileceğimiz 4 numara alınmalı.Ayrıca Dee gidersene bence Sue Bird ü transfer etmeliyiz.Hem takımı oynatır hem kendi oynar :)

Sue,Işıl,Ayşe
Prince,Tuğba
Alba,Şaziye
Bahar,Sancho
Fowles,Hollingsword,Yasemin

kesinlikle milli takım için devşirilcek olan hollingsword alınmalı , bazı gazetelerde karşı taraf almak üzere diyorlar.
fowles kesin kalmalı , dina kalırsa süper olur kalmaz ise augustos alınmalı
alba kalmalı , çok iyi avrupalı 4 numara alınmalı ilk aday tabiki sancho
5 numaraya bir avrupalı ve yerli bir oyucu alınmalı
birde avrupa için , avrupalı 1 numara alınmalı. prince kalırsa iyi olur yoksa sue bird yada hammon olursada çok iyi olur.
bahar , ışıl , gülşah ve ayşe kalmalı . türk oyucu bulmak öyle kolay değil
tuğçenin adı geçiyor , karşı tarafa kaptırılmadan alınmalı
tabi en önemlisi koç olayı, bence ceyhun hocaya tşk edilmeli . yerli yada yabancı bi hoca alınmalı

Hmen kafamıza göre transfer yapmayalım boşverin. Hoca gitsin yeni hoca Ceyhun hocadan kötü olamayacağına göre doğru transferler yapılır ve düzen oturtulur. Sanırım bu sene Avrupada en fazla para harcayan klüp biz olduk. Ama transferden önce gidecekleri sıralamak lazım. Işıl ve Bahar kesin gidecektir zaten gitmezse maçlara giden de olmaz bana göre maçlara gidenlerle de ışıl ile özellikle kötü münakaşalar yaşayacaklardır. Yabancı transferini boşvermek gerek bence tina dışında avrupa için yabancılarımız iyi. Matic ne tichayı saymıyorum. Sadece fowles ve alba eklenecek. Önemli olan yerli rotasyonumuzun gücüdür. En az 4 tane potansiyeli olan yerli alınmalı. Mesela Ceyhandan asena- Kiraya verdiğimiz Tuğba-yasemin horasan. Tarsustan begüm, Tedden özge olabilir nilay kartaltepe olabilir. Deniz çetinkayaydı sanırım o olabilir.

ya iyi güzelde kardeş yazdığımız isimler Işıl ve Bahar dan daha mı iyi?Bence burda sorgulanması gerken durum şu : Işıl ve Bahar ı anasıl kazanrıız eskiden olduğu gibi.Bence Işıl ve Bahar çok değerli oyuncular ama bizim hoca onları o kadar soğuttu ki basketbolden yapack bişey yok.Maçı hepimiz izledik. 3. çeyrekte oyuna müdahale etmek içi 5 dakika bekleyen hoca olur mu ya göz göre göre farkı kapattılar

sue,ışıl,ayşe
prince,tuğba
diana,alba,şaziye
bahar,sandrine gruda,tuğçe
fowles,hollingsword

taurasi giderse maya moore alınmalı kesinlikle
fowles yine geç katılacaksa hiç gelmesin...bu takımda lauren jackson ve candece parker ikilisinden birini görmek isteriz.
tabi bunlar için ciddi bi bütçe lazım biraz hayalci oldu ama görmek istediğim takım budur arkadaş :)

Önce devşirme oyuncu olarak Hollingsworth'u alalım da o hamle Bird - Taurasi 2'lisini aynı anda kadroda bulundurmak kadar değere sahip net çünkü o 2 büyük oyuncu olmasa bile o seviyeye yakın oyuncular alırsınız ama Türk statüsündeki böyle bir oyuncu bulamayız bir daha.

Alba ve fowles sözleşmeleri 2 yıllık olduğu için seneye de bizde kalmalı demenize gerek yok yani...
Fowles´ın sözleşmesi iki yıllık ama bizim formamızı giymeye 2010-2011 sezonunda başladı. Dolayısıyla sözleşmesi bitiyor eğer sezon başında yeni bir sözleşme imzalanmadıysa. Ona da pek ihtimal vermiyorum çünkü sezon başı biz ısrar etmesek hiç gelmeyecekti.

Onur abi sözleşmesi 2 yıllık uzatıldı diye hatırlıyorum çünkü sezon başındaki açıklama ''SLy Fowles ile 2 senelik anlaşmaya varmıştır '' denmişti .

Sue Bird,Işıl Alben
Prince,Tuğba,Ayşe
Alba Torrens,Şaziye,Gülşah
Bahar Çağlar,Sandrine Gruda
Sylvia Fowles,Hollingsword,Yasemin Horasan

Harkes kendince bi kadro kurmuş,bende gönlümden geçen kadroyu yazmak istedim.Taurasi'yi kadroya almamamın sebebi;takımı belli bir düzen içinde oynatacak yabancı guard isteğimdendir.Bunuda Sue Bird'den iyi kimse yapamaz heralde.