2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Kimi alırsan al 2 abd li 2 avrupalı olacak! 2 kıta dışı oyuncumuz : Fowles ve Taurasi ! 2 avrupalı oyuncumuz: Prince ve Alba
Şimdi tartışma ve paylaşımımızı bu gerçekelr üzerinden yapmalıyız yukarda yazdığım 4 oyuncu bölgelerinin en iyisi!

Bizim yönetimimizin yapması gereken iş bu saatten sonra mutlaka ama mutlaka yerli rotasyonunu güçlendirmek olmalı
Hollingsworth milli olacak ve bizim takıma gelecek ise bu durum yerli rotasyonumuzu biraz daha iyileştirecektir. Zira Melisa Can tam bir hayal kırıklığıydı.
Belki bir veya 2 tane de Türk oyuncu bulup kadroya katılabilir. Benim şahsi düşüncem Türk olarak bir guard ve 4 numara transferlerinin yapılması gerektiğidir.
Guard için şu an formu ne durumda bilmiyorum ama Özge Yavaş kadroya kazandırılabilir. 4 numara için ise mutlaka ama mutlaka Tuğçe Canıtez'i kadromuza dahil etmeliyiz.

Tüm bunlardan sonra kadromuz şöyle iyi bir kadro olabilir.

Özge Yavaş-Işıl
Prince-Taurasi
Alba-Şaziye-Gülşah
Tuğçe Canıtez-Bahar
Hollingsworth-Fowles

Özge Yavaş'ın bu yıl nasıl bir gelişim gösterdiğini pek bilmiyorum.

Taurasi'ye teşekkür edilipte yollamak ne demek ben bunu anlıyamıyorum..yoksa ben mi yanlış algıladım..bu takımdan herkes gönderilir ama asla Taurasi gönderilmez.bu kesinlikle büyük bir risk olur.böyle bir oyuncumuz warken kesinlikle takımda kalmadı..herkes gidebilir bu ihtimal kesinlikle wardır ama Taurasi takımın lideridir..onu kesinlikle gönderemezsiniz.

Taurasi'ye teşekkür edilipte yollamak ne demek ben bunu anlıyamıyorum..yoksa ben mi yanlış algıladım..bu takımdan herkes gönderilir ama asla Taurasi gönderilmez.bu kesinlikle büyük bir risk olur.böyle bir oyuncumuz warken kesinlikle takımda kalmadı..herkes gidebilir bu ihtimal kesinlikle wardır ama Taurasi takımın lideridir..onu kesinlikle gönderemezsiniz.

Bence şöyle demek istemiştir nasılsa bu yıl Ceyhun hocadan çektiğini görünce diğer yıl kesinlikle kalmaz nasılsa diye demiştir .

2+2 olacağı tam belli değil. 3+2 daha iyi bizim için. Fakat 2+2'de de yerli oyuncuların önemi artıyor. Sue Bird hala düşülmeli diyorum. Eğer Taurasi takımda kalmazsa kesinlikle Sue Bird alınmalı. Birde iyi bir 4 numara. Genelde iç dış dengesini sağlayan takımlar başarılı olmuştur. Dünya'nın en iyi kadın pivotu Fowles bizde onun yanınada dünyanın en iyi oyun kurucusu Sue Bird'i koyarsak büyük bir iş başarmış oluruz. Asıl önemli olan Sue Birdi ruslardan nasıl koparacağımız. Taurasi dahil her oyuncu bu takım için vazgeçilmez değildir.

Yöneticiler bu forumu okuyor mu bilmem ama bizlerin görüşlerinide dikkate almalı.

hayırlısıyla taurasi'yi de sildik...ötesi yok zaten....dün gece lal'de kobe 21'de 3 şut isabetiyle oynadı,15de 0 ile başladı hatta...bence kobe'nin de sözleşmesini feshetsin lal..

zannedersinki her mahallede taurasi varda gönderiyoruz, geçen seneki EL ve bu seneki EL maçlarının sonuçlarını karşılaştırın ondan sonra yorum yapalım, birde gözden kaçırdığımız nokta Alba Torrens varken Taurasi daha verimli oynuyordu alba sakatlandıktan sonra bütün yük Taurasinin üstüne kaldı, mağlubiyete tahammülü olmayan Winner bir oyuncu oluncada işler kötü giderken kazanmak için aşırı hırslanıyor buda oyununa negatif yansıyor..

burdan skytürkün yorumcularına: kardeşim madem epifaninin rus takımlarına karşı neden oynamadığını bilmiyorsunuz o zaman abuk sabuk yorum yapmayın..

bu ülkede yorumcu olmak çok basit arkadaş :) örnek ertem şener maç dışında herşeyi anlatır; Falcao gollll-babası güreşçi :) Evra şuttt-bunlar 17 kardeş :) Örnek: ismet badem; ulasal bi kanalda gs-fb maçı yorumlar fener kazanınca çok iyi oldu çok der sanki fb tv'de yorumluyo yorumuda bi facia ya biten cümlesine daha şahit olmadım :)))

Taurasi'nin çok kaliteli bir oyuncu olduğu konusunda burda herkes hemfikir zaten.Sizler gibi bende gönlümden geçen oyuncuyu söyledim.Sebebinide söyledim.Bunu Taurasi'nin son zamanlardaki performansını baz alarak söylemedim.Seneye malum lig içinde 2 kıta dışı oynatma kuralı gelecek.Benim kişisel görüşüm Sue Bird bu takımı çok iyi yönetir.Onun için garip ironilerle laf çarpıtmaya gerek yok...

Taurasi mutlaka takımda tutmak lazım,federasyonun bu 2 kıta dışı uygulamsı çok yanlış zaten anadolu takımlarının kadro kalitesi düşük eğer bu kural gelirse iyi avrupalı alacak bütçeleride yok,örneğin şuan kaski amerikalıları sayesinde ligde fb'yi ve bizi zorluyor aynı şekilde diğer takımlarda eğer bu kural uygulanırsa bu takımlarla zaten olan büyük fark uçurum olur,bu kural milli takım için diyorlar bence bu kuralın milli takıma hiçbir faydası olmaz zaten bizim milli oyuncuların çoğunluğu bizve fb oluşuyor onlarıda yabancı oyuncular ayakta tutuyor,bir oyuncuyu tarsusta yada burhaniyede ligde 10 sayı ortalaması var diye milli takımda iyi oynaması beklenemez yada milli takıma alınması beklenmemeli bu kuralın bizebir faydası olmaz aksine zararı olur ligin seviyesi oyuncu kalitesi ve takımların başarısı düşer,örneğin daha önce anadolu takımlarında uzun süre alan ve iyi ortalamalarla oynıyan oyuncuların büyük takımlara geldiğinde ne oynadıkları ortada,örnek:CEYDA KOZLUCA,KÜBARA SİYAHDEMİR VS,bu tip kural ilerletmez geriletir,şuan ligimizde wnba'dan çok sayıda kaliteli oyuncu var buda maçları kaliteli yapıyor bence saçma bir kural olur bu.

tamam sue bird geldi diyelim (sözleşmesini bilen varmı?) takımı iyi yönlendirdi, ama skoru kimden bulacaksınız tamam sue birdde sayı yapıyor ama ondan her maç yüksek skor bekleyemezsiniz, GS zaten 3 türk oyuncuyla anlaşmış, alba,taurasi,fowles,prince kesin kalmalı, %90 yabancı hocada gelecek, geriye EL için alınacak kaliteli avrupalı oyuncular kalıyor..

devşirme oyuncu konusu acilen halledilmeki , türk milli takımında oynamış olunca , hem avrupada hemde ligte çok fark yaratır
dina ,alba , fowles kesin kalmalı
çok iyi bir avrupalı 4 numara alınmalı
prince durumuna göre takımda kalmalı , yoksa çok iyi avrupalı bir oyun kurucu alınmalı
gene avrupa için iyi bir 5 numara alınmalı
2+2 kuralı olsa bile ; dina+ fowles ve alba + sancho ( yada gruda )
avrupa içinde 2 avrupalı ; 1 ve 5 numara
dedim ya devşirme konusu en acil olanı
alındı denilen 3 türk oyuncu kim ?

Bu konuda kesin bir bilgim yok,yanlışta bilgi vermek istemem ama Prince'nin cezası bu yıllıktı diye düşünüyorum.Çünkü Spartak Moskova maçını anlatan Murat Murathanoğlu,Prince'nin cezasını fibanın verdiğini söyledi.Ben cezasının bu yıllık olabileceği izlenimini edindim.Umarım seneye bu sorunları halledip,takımda kalır.

Çok sevgili Sophie Young'ı yine milli takıma almamışlar. Kendisi artık Türk olmayı düşünmez mi? Gelirse devşirme olarak - eğer eski formundaysa - müthiş katkı verir. Buna göre de şöyle bir kadro kurabiliriz seneye :

Işıl Dumerc
Prince Şaziye
Alba Taurasi
Tuğçe Bahar
Sophie Fowles

Türkiye'de Dumerc'le Prince'den biri oturur artık. Tabi ben bu Dumerc'le Sophie Young'ın durumlarını bilemiyorum. Ancak takımı yönlediren ve pasif kalmayan bir Avrupalı guarda ihtiyacımız olduğu kesin. Pota altı böyle zayıf kalır denilirse bir Avrupalı uzun daha alınabilir Euroleague için. Tina'yı da yolcu yaptım ama Avrupa'da oynayamadığı için lig ve Avrupa'daki farklı kadrolar takımın dengesini bozuyor.Katkı verebilecek iki Türk oyuncu da alınabilir bu kadroya. Artık daha sistemli bir takım kurulmalı seneye.

Tuğba bizim oyuncumuz değil.

Futbolda yıllarca kaleci sorunu çektik Volkan Demirel'i, orta sahadaki sorunlarımız için Emre'yi veya erkek basketbolunda Ömer Onan ile Mirsad'ı transfer edelim fikri üretmiyorken beyinlerimiz, neden kadın basketbolunda sürekli F.Bahçe'nin oyuncularını istiyoruz?

Her şeyi geçtim, Nevriye ne yaptı bu sezon boyunca? Bitmiş halini alınca ne değişecek takımımızda.

Ellerine sağlık kardeş.Nevriye gibi bir çirkefi istemiyorum...

Başarı istikrar ile gelir 4 yabancımız olan : Taurasi-Alba-Prince ve Fowles ile mutlaka devam etmeliyiz. Her yıl oyuncu değiştiren takımlar başarılı olamazlar. Bence iyi bir dörtlü yakaladık bu dört yabancıyla devam edersek seneye çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bunlara 2-3 önemli takviye ile müthiş bir takım olacağız. Bunlardan birisi Hollingsworth olacağı muhtemel. Bu demek oluyorki pota altı Fowles ve Hollingsworth ile tamam bu durumda yeni 2+2 kuralı gelmezse Eurolig için ekstra bir oyuncu katılabilir. Ligde sakatlık yorgunluk vs değişimli de oynayabilirler. Fowles ve Hollingsworth ile pota altı sorununu halledersek eğer bu ekstra avrupalı oyuncu iyi bir guard olabilir. Yada 4 numara olabilir.
Sue Bird gelsin diyen arkadaşlara : Sue Bird nasıl gelecek Taurasi gibi süper bir oyuncuyu gönderip mi alacağız intihar olur bu! Ayrıca 32 yaşına gelmiş bu kadın uzun süre sahada durması o kadar kolay değil.
Tekrar söylüyorum istikrar başarının anahtarıdır. 4 yabancı ile devam ve 1-2 takviye ile bu takım çok iş yapar.

bu turnuvada 2 oyuncuyu çok beğendim

ros casereste : Sancho Lyttle
riva ecopoliste :Asjha Jones

Şu iki oyuncuda turnuvada çok iyiydiler yüksek yüzde ilede oynadılar.