2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sophia young ın blog sayfasında bile hala bizim amblemimiz var. O da en az Augustus kadar sevdiğimiz bir oyuncuydu. Ama işte hep USA milli takmında oynama hayali olduğu için Safiye Genç olmaktan vazgeçti.Birde yanlış hatırlamıyorsam dizlerinde kronik bir sakatlığı vardı.

Sophia young ın blog sayfasında bile hala bizim amblemimiz var. O da en az Augustus kadar sevdiğimiz bir oyuncuydu. Ama işte hep USA milli takmında oynama hayali olduğu için Safiye Genç olmaktan vazgeçti.Birde yanlış hatırlamıyorsam dizlerinde kronik bir sakatlığı vardı.

Forumda çok sık söylenen yanlış bir bilgi var. Sophia Amerikan milli takımında oynamak için değil Amerikan vatandaşı olmak için Türk vatandaşlığını reddetti. Ve geçtiğimiz yılın sonlarında bu vatandaşlığı almaya hak kazandı.

Abi ben Sophia nın USA milli takım formasını giyip olimpiyatlara katılmak istiyorum gibisinden bir haberini hatırlıyorum sanki. Ama senin dediğin gibi Amerikan vatandaşı olmak istiyorum da demiş olabilir. Ya da benim hatırladığım haber doğrudur ama bilgi yanlıştır.

Galatasaray bayan basketbol takımında yaklaşık üç sezondur forma giyen ve taraftarın sevgilisi olan Sophia Young için Türk olma girişimlerini buradan sizlere ilk kez belirtmiştik. Türk pasaportuna sahip olması adına her türlü fırsatı bulunan Sophia Young bu fırsattan yararlanmayıp Amerika vatandaşı olmak istediğini de bir çok kez üstüne basa basa belirtti. Saint Vincent vatandaşı olan yıldız oyuncu en büyük hayalinin Amerika vatandaşı olarak ulusal takım formasını giymek olduğunu belirtmesi üzerine bir takım alternatifler, farklı yollara girişimler bulundu.

2 yıl öncenin kadrosu : Tamika-Augustus-SLY
Bu yıl : Taurasi-Alba-Prince-Tina-SLY
Gördüğümüz gibi Ceyhun Yıldızoğlu 2 yıl muhteşem kadrolarla çalıştı. Ama hiç bir başarı elde edemedi.
Bu demek oluyorki herşeyden önce iyi bir idari kadro ve teknik ekip kurulmalı. Takımın bütçesi iyi ama bunu iyi kullanacak teknik ekip lazım.
Atarak kazanmayı ilke edinen değil attırmayarak karakter koyarak pes etmeyen Koç istiyoruz. Bu şube uzun zamandır böyle bir koç hasretinde.
Forum olarak bunun üzerinde durmamız lazım oyuncular gelir gider ama kaybeden değil kazanan teknik ekip herşeyden önce!

Ann Wauters kesin bitmiş gibi söylentiler var.Peki 12 kişilik takımda sadece 4 yabancı ile oynayabildiğin bir ligde yabancı hakkını aynı mevkide iki oyuncu ile kullanmanın mantığı nedir ? Wauters, mevkisinin en iyi Avrupalı oyuncusudur şu anda.Kalitesini tartışmıyorum ama Wauters saf 5 numaradır.Fowlesta saf 5 numara olduğuna göre 4 numara sıkıntısı devam edecek demektir.Nevlin haberleri geçiyor.Bence Nevlin'de 4 numara için uygun bir isim değil, her ne kadar dış şut yeteneği olsa da.Eurobasket'te de gördüğümüz gibi en çok post oyunları ile katkı sağlamıştı.Bunun yanında 4 numara için yavaş ayaklara sahip olduğunu ve istikrarlı bir şut yüzdesine sahip olmadığını düşünüyorum.Wauters yerine,Avrupalı bir 4 numara alsak(Sancho Lyttle,Dubljevic vb.) daha iyi bir uzun rotasyonuna sahip oluruz.Örnek verecek olursak;

C: Fowles-Nevlin
PF:Bahar-Lyttle rotasyonu hem 5 numaradan, hem 4 numaradan katkı alabileceğimiz ve bench katkısının da daha yukarı çıkacağı bir uzun rotasyonu olur.Ancak önümüzdeki sezon kimin takımın başında olacağı bile belli değilken bu transferlerin ortaya çıkması bile bu takımın idari anlamda nasıl yönetildiğinin göstergesi.

Ann Wauters kesin bitmiş gibi söylentiler var.Peki 12 kişilik takımda sadece 4 yabancı ile oynayabildiğin bir ligde yabancı hakkını aynı mevkide iki oyuncu ile kullanmanın mantığı nedir ? Wauters, mevkisinin en iyi Avrupalı oyuncusudur şu anda.Kalitesini tartışmıyorum ama Wauters saf 5 numaradır.Fowlesta saf 5 numara olduğuna göre 4 numara sıkıntısı devam edecek demektir.Nevlin haberleri geçiyor.Bence Nevlin'de 4 numara için uygun bir isim değil, her ne kadar dış şut yeteneği olsa da.Eurobasket'te de gördüğümüz gibi en çok post oyunları ile katkı sağlamıştı.Bunun yanında 4 numara için yavaş ayaklara sahip olduğunu ve istikrarlı bir şut yüzdesine sahip olmadığını düşünüyorum.Wauters yerine,Avrupalı bir 4 numara alsak(Sancho Lyttle,Dubljevic vb.) daha iyi bir uzun rotasyonuna sahip oluruz.Örnek verecek olursak;

C: Fowles-Nevlin
PF:Bahar-Lyttle rotasyonu hem 5 numaradan, hem 4 numaradan katkı alabileceğimiz ve bench katkısının da daha yukarı çıkacağı bir uzun rotasyonu olur.Ancak önümüzdeki sezon kimin takımın başında olacağı bile belli değilken bu transferlerin ortaya çıkması bile bu takımın idari anlamda nasıl yönetildiğinin göstergesi.

Ann Wauters in alınma sebebi EL maçlarında eksik olan 5 numara pozisyonu için.Bu yıl aynı pozisyonda Matiç vardı Ann EL de Matiçten çok daha faydalı olur.Ligde Fowles,Alba,xx,xx, devşirme olacak buradaki bir kıta dışı ve bir avurpalı seçimi artık duruma göre değişecek gibi.Bu yıl yerel ligde 2 takım daha olacak yerel lig için kadro geniş olmalı.Avurpa için de 4 yabancının yanında iyi bir uzun Ann ve PG transferi olabilir

Ann Wauters in alınma sebebi EL maçlarında eksik olan 5 numara pozisyonu için.Bu yıl aynı pozisyonda Matiç vardı Ann EL de Matiçten çok daha faydalı olur.Ligde Fowles,Alba,xx,xx, devşirme olacak buradaki bir kıta dışı ve bir avurpalı seçimi artık duruma göre değişecek gibi.Bu yıl yerel ligde 2 takım daha olacak yerel lig için kadro geniş olmalı.Avurpa için de 4 yabancının yanında iyi bir uzun Ann ve PG transferi olabilir

Ben yinede iki çok iyi yıldızın aynı mevki için kullanılmasına karşıyım.Wauters 4.5 olarak tabir ettğimiz bir uzun olsa tamam derdim.Uzun rotasyonu çok iyi, kısa rotasyonu dar veya yetersiz bir kadro veya bunun tam tersi bir kadronun olması yerine her mevkisinin çok iyi oyuncularla kurulu olduğu bir kadronun olmasını tercih ederim.Örnek vermem gerekirse;

Lig için 4 yabancı 2+2 kuralına göre olacak.Birde devşirme olacak.

Fowles,Sue Bird veya Lindsay Whalen gibi WNBA yıldızı bir oyun kurucu,Torrens ve Lyttle.Devşirme de Nevlin diyelim.Türk milli takımında oynadığı için o yabancı statüsünde sayılmayacak diye biliyorum.

Bunun üstüne Euroleague için eklemeler yapılacaktır kadroya.Mesela iyi bir 2 numara transferi şu an için gerekecek gibi gözüküyor.Fenerbahçe'de oynayan Jekabsone veya o kalitede bir isim kadroya katılabilir, 5.yabancı olarak kadroya.Bu isimleri kağıt üzerine döktüğümüzde şöyle bir durum ortaya çıkıyor.

Fowles-Lyttle-Torrens-Jekabsone-Bird

Bu 5'linin yedeği de bu sezon ismi geçen Esmeral,Nevlin ikilisi ve bizim elimizde bulunan Işıl,Şaziye ve Bahar üçlüsü.Bence örnek olarak kurduğum bu kadro kulağa daha hoş geliyor.Eğer Lyttle veya bu seviyelerde bir 4 numara yerine Wauters ile anlaşırsak, böylesine korkulan bir 5 yaratmamız mümkün olmayacak.Elbet bir yerden zaafımız olacak.Umarım takımımız adına bu sene daha doğru adımlar atılır ve keyifle izleriz önümüzdeki sezonu.

Ann Wauters transferine karşı değilim, EL'de çok işimize yarayacak. Sühan beyin söylediği gibi dogru bir sistemde Fowles ve Wautersi yan yana oynatıp iyi sonuçlar alabiliriz. Zaten Wauters EL için düşülünülüyordur.
İyi bir 4 numara şart hemde en iyilerinden birini almalıyız. Matoviç Tamane Nevriye üçlüsünden iyi olmalı, ribaundu iyi bir uzun lazım. Tina gideceğine göre tek Baharla olmaz.

Pg olarak alabilirsek Sue Birdi, olmazsa Lindsay Whalen alınmalı. Whalen dünyanın en iyi oyun kurucularından birisi. Ayrıca sadece El için paraya kıyar Becky Hammonu alırım.

Diana olmayacağına göre Moore da gitti, birileri Seimone'nin gelebileceğini söyledi. Sözleşme yenilemesine rağmen böyle bir imkanımız varsa ikna etmeliyiz. Konu ile ilgili bilgisi olan Gsbasket yetkilileri bu konu hakkında bilgilendirme yapabilirler mi ?

Kaski'deki Latoya'yı devşirirsek,o zaman dört numarada bence Latoya,Bahar ikilisi yeterli olur,eğer haber doğruysa Kaski,Anosike'yi transfer etmiş,bence yanlış yapmışlar kısa rotasyonunda kiminle oynayacaklar?Ama biz Latoya'yı türk yaparsak dört numarada sorununu çözeriz...

Kaski'deki Latoya'yı devşirirsek,o zaman dört numarada bence Latoya,Bahar ikilisi yeterli olur,eğer haber doğruysa Kaski,Anosike'yi transfer etmiş,bence yanlış yapmışlar kısa rotasyonunda kiminle oynayacaklar?Ama biz Latoya'yı türk yaparsak dört numarada sorununu çözeriz...

Yedekte bekleyen bir devşirme yerine ilk beş çıkabilen bir devşirme daha mantıklı.Sanders olabilecekse değerlendirilmeli 4 pozisyonunda çok iyi bir alternatif

Elena Danilochkina hem genç hem de oldukça başarılı bir isim. Uzun süreli iyi bir kontratla takıma kazandırılabilir. Tabii bunlar koç belli olduktan sonra konuşulacak konular. Ben yönetimin değil koçun istediği takımı kurmasından yanayım.

Kadin Basketbol | Galatasaray Medical Park yeni sezon icin yerli oyuncular Kristen Nevlin, Esmeral Tuncluer ve Gulsah Akkaya ile gorusuyor. FCN Blog Twitter

1.5 sene önce Gülşah Akkaya'yı Murat Tümer'e önerdiğimde bir arkadaş da " Ama gelmez GS'a" diyince Murat Tümer " istesek koşa koşa gelir ama GS'ın ihtiyacı yok artık öyle oyunculara!" demişti:)) Bana şimdi o zamanın kadrosunu yazdırmayın. Takımda 3 numara sadece Gülşah Gümüşay vardı o da sakattı. Seimone zorunluluktan 3 numara oynuyordu.

Bu seneki kadromuza bakalım. Şaziye İvegin - Alba Torrens - Gülşah Gümüşay eldeki 3 numara oynayan oyuncular. O zaman hangi mantıkla ayrıca GÜlşah akkaya'yı kadroya katma girişimimiz var? Murat Tümer her sene bir veteran oyuncuyu kadroda tutmak konusunda birileri ile anlaşma mı yaptı? Geçen sene Nihan Anaz bu sene Sariye Kumral seneye Gülşah Akkaya daha sonraki sene hedef kim acaba?

Şunu demeliyim ki Gülşah Akkaya'yı çok severim. GS'a son geldiğinde o zamanın hocası Cem Akdağ ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Sezon sonuna kadar da bir daha oynamadı. Ama şu gerçek büyük profesyoneldir. Şu an 35 yaşında olmasına rağmen 25lik kızlardan daha hırslıdır. Takıma çok şey kazandırır. Ammmaaaa takımda ihtiyac olan mevkide oynayan bir oyuncu değil Gülşah. Alınması hem ona hem GS'a haksızlık olur. Şayet basketbolu bırakmış, bizim idari kadroda görev alıyor ve bu yüzden GS'a geliyor olsaydı şu an sevinçten havalara uçardım ama sporcu olarak GS'a gelmesi bence gereksiz bir hamle.

Bizim basketbol bilen taraftarlarımız için Türkiyenin en iyi üç oyuncusu sayıldığında saydıkları oyuncular Meral Birsel Nevriyedir hatta 4. de Nevlindir belki de. Buyrun Meral Nevlin GS'a gelirse bakalım ne kadar tatmin ve mutlu olacaksınız?

Hala hoca konusunda karar almayıp oyuncu arayanların öncelikle kulüpten temizlenmesi lazım. Hatta hoca belirlenmeden onlar gönderilip hocayı sececek idareciler bulunmalı. Murat Tümer gibi fiziği ile tes orantılı hareket eden ve düşünen bir idarecinin GS'ın önünü kapadığını düşünüyorum. Karakter olarak iyi biridir ama idarecilik iyilikle yapılan bir iş değil.

Arkadaşlar hem Esmeral hem Nevlin süper olur eğer gülşah gelirsede iyi olur ama sanırım ama ne bileyim daha hoca belli değil şunları konuşmak bile saçma ya .

Yerli olarak Özge Yavaş,Esra Ural,Tuğçe Canıtez ve Kübra Siyahdemir'i kesinlikle kadromuza katmalıyız.Yabancı olarak Augustus,Gruda,Anna Wauters olmalı .Türk statüsünde Hollingsworth kesinlikle kadroya dahil edilmeli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...