2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olaya onun yaptıkları olarak bakmamak gerekiyor. Ben tribünde ağzıma geleni söylediğim adamı/kadını alkışlayamam. O benim için bir nefret sembolü oldu. Bir Mirsad oldu, Emre Belözoğlu oldu, Arslan Ekşi oldu. Gelir başarılı olur, alkışlayan alkışlar, alkışlamayan da kendi bilir. Herkesin kendi görüşü.

Nevriye'nin benim için Servet'ten farkı olmaz. Adını haykırmam, alkışlamam vs. vs. Hoş gelmiş sefa gelmiş. Çabuk geçecek 2 sene olur umarım.

Nevriye’nin gelmesine sıcak bakmayan arkadaşlar bence olayı fazla abartıyorlar. Hatta “nefret” terimini kullanmak ve e.belezoğluna benzetme durumları falan bana çok doğru gelmedi.

Nevriye’nin bizi hedef alan, rencide ya da tahrik edici, unutamayacağımız bir demecini-sözünü hatırlamıyorum. Müsabaka esnasındaki tribünler ile karşılıklı tepki vb. davranışlar maç atmosferi içinde geçen reflekslerdir ki belli bir dozaja kadar kabullenilebilir diye düşünüyorum.

Nevriye kontrolünü kolay kaybetmeyen, ağzından çıkanı tartarak söyleyen, düzeysiz cümleler kurmadan konuşmaya çalışan bir sporcu izlenimi bırakmıştır hep benim üzerimde. Zamanında neden karşıya gitmiş olduğu da sanırım o dönemde ekonomik kriz yaşayan kulübümüzün basketbola ayırdığı bütçenin zayıflığı nedeniyle fenerin verdiği paraları veremeyecek durumda olmasından kaynaklanmıştı diye hatırlıyorum ama çok da iddialı değilim :)

Bence Nevriye’nin gelişi bize ne katkı verir, neler götürebilir… açısından değerlendirme yapmalıyız. Ancak transfer gerçekleştiyse de eleştirmeyi bırakıp arkasında durmalı ve desteklemeliyiz derim.

Sancho geldiyse Ann Wauters gerekirse gözden çıkarılabilir ama Prince ne yapılıp edilip Avrupalı olarak kalması sağlanmalı diye düşünüyorum. Maya da olursa süper olur :)

Bayan basketbolunda tekrar atağa geçtiğimiz 2007-2008 itibaren Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti, karşılıklı 2 cenah arasında küfür ve hakaretlere varan bir boyut kazandı.Kuşkusuz, bu rekabette en çok tepki çeken isimler Işıl,Pondexter ve Nevriye oldu. Bence burada en masum halka Nevriye idi. Işıl, Fenerbahçe hakkında televizyonlarda olumsuz bir beyanat vermemesine rağmen(Fenerbahçe'de kesinlikle oynamam demesi ve Galatasaraylılık kimlğini vurgulaması kesinlikle bir hakaret değil...) galiz küfürlere maruz kaldı. Özellikle 2008-2009 sezonunda sezonun ilk yarısında Ayhan Şahenk'te Fenerbahçe'ye 66-58 yenildiğimiz maçta Nevriye'ye çok ağır hakaretler edilmişti. Tabiki Nevriye bunları hak etmemişti. Belki de Nevriye'ye nefretle bakmamızın nedeni bize ters gelen bir basketbol oynamasıydı. Sühan Ağabey yukarıda çok doğru tespitler yapmış. Zafer Kalaycıoğlu bir demecinde Nevriye'nin Galatasaraylı olduğunu ancak yukarıda söylediğim dönemde oynanan maçta edilen küfürlere çok içerlediğini ve sempatisinin azaldığını söylemişti.Henüz 15-16 yaşlarında, maça gelmeden önce alkol alıp,ağza alınmayacak küfürler eden mafyavari taraftar profili yapılanmasına Galatasaray'ın basketbol bilginleri ve tribün liderleri kesinlikle müsade etmemeli...

Yasemin Horasan'ın Fenerbahçe ile anlaştığı söyleniyor.Kesinlikle Yasemin'i Fenerbahçe'ye gittği için eleştirmiyorum ancak bir anımıda paylaşmak istiyorum. 2009-2010 sezonunda Galatasaray-Samsun Basketbol maçında, bayağı da süre almasına rağmen Yasemin Horasan'ın coach Zafer Kalaycıoğlu'na benchte ;sinir anında da olabilir ancak ben kesinlikle öyle olduğunu düşünmüyorum, çıkışması olmuştu. O zaman bu olay bende ,takım içindeki bazı oyuncuların hem hocayı hem de takımı sabote ettiği izlenimi uyandırmıştı.

Karşıyakada büyük bir hayal kırıklığı var.Bu insanları anlamış değilim Nevriye 2005 yılında neden Fb yi seçti neden bize gelmedi ? Nedeni çok açık renk aşkı mı ? Elbette hayır ve tabiki para.Burayada sarı kırmızı aşkından gelmiyor.İşini iyi yapsın takıma katkı sağlasın benim için kafidir.

Kadın basketbol takımlarımızda böyle transfer gel gitleri hep oluyor çok anormal karşılamıyorum.Hoca gelecek yıl (2013-2014) sahada 3 yerli olacağını söyledi bu anlamda ülkedeki en iyi ve tecrübeli ismi transfer etmek çok mantıksız gelmiyor bana.

Nevriye,Bahar,Işıl,Şaziye,Gülşah,Yasemen,Ayşe..Seneye Tuğçe hamlesi de olursa yerli kadromuz uzun yıllar ligi domine edebilir.

2009 yılında bu forumda yazarken Yasemin i fenere verelim yerine NEvriye yi alalım demiştim bu olay 3 sene sonra gerçekleşti öngörülerim ne kadar kuvvetliymiş:):):):)

Nevriye Yılmaz son şampiyonluktan sonra: Bu kupayı Başkanımız Aziz Yıldırım için aldık. > Galatasaray'a her daim antipati duymuş, Galatasaray taraftarından her maç küfür yemiş hatta kendisine söylenen bir yakıştırmayı salona gidenler çok iyi bilir böylesine bir basketbolcuyu Galatasaray Arması giydiriyorlar... Bu nasıl bir vicdansızlıktır, bu nasıl bir yönetimdir, bu nasıl bir transferdir yazıklar olsun diyeceğim ama yönetime değmez gerçekten değmez... Şu transfere söylenecek söz yok...

Doruk Nevriye yi almadan şampiyon olmamız çok zordu ne yapalım onsuz olmuyor her zaman yerli oyuncularımız fenerin yerlilerine (Nevriye ye) karşı ezilyordu onu almaktan başka çaremiz yoktu

Nevriye hakkında burda ve twitter de yapılan özellikle Galatasaray taraftarlarının yaptığı eleştirileri okurken sinirlendim hemde çok sinirlendim.Bir Galatasaray lı önce kendi takımının nasıl güçlenmesi gerektinini düşünmeli.Nevriye bu ülkenin yetiştirdiği en iyi uzun oyuncudur.Zaten kariyerini inceleyenler bunu açıkça görebilir.zaten senelerdir Fenerbahçeyi yenemeyip şampiyon olamamamızın asıl nedeni Nevriyedir.
İstediğin kadar iyi oyuncular al iş bir yerde tıkanıp kalıyordu.Bunu burda yazan herkes kabul ediyor zaten.Problem Nevriyenin yaşı sakatlığı küfür bilmemne gibi duygual konularda.
Nevriyenin yaşı 32.Bu yaş bir sporcu için fazla sayılmaz.bu eleştiriyi dikkate bile almam.
Sakatlık meselesi var.Buda oyuncunun performansını çok etkileyecek düzeyde değil.Milli takımın olimpiyat elemelerinde gözlerinizle göreceksiniz zaten.
Küfürde şöyle.Kıza tüm maçlarda ağız dolusu küfür edeceksiniz tepki göstermeyecek öylemi?Nevriye orda birşey yaptıysa küfreden taraftara yapmıştır.Galatasaray a değil.Armaya değil.Zaten içinde Galatasaray sevgisi olan biri armaya istesede küfür edemez içinden gelmez.
Nevriye galatasarayda oynamış şampiyon olmuş bir oyuncu.WNBA e gitmiş bir oyuncu.Dönüşünde Fenerbahçeye gitti.Çünkü 10 senedir bildiğiniz gibi Galatasaray el yordamıyla yönetiliyordu.Amatör şubeler yerlerdeydi.Nevriye yi alacak hiç güçü yoktu.
Asıl sorun eski yönetimlerdeyken burda ne yorumlar yapıldı.Ne yani kız başka takımdan para kazanacak ve sana karşı oynamayacak.Böyle spor ahlakı olurmu.
Nevriyede aldığı paranın hakkını sonuna kadar helal ettirerek yeniden galatasarayımıza geldi.
Hayatında Basketbolla ilgisi olmayan bir takım kişiler çıkıp"ben nevriyeyi sevmiyorum bize küfür etti"gibi palavra gerekçelerle transferine karşı çıkıyorlar.
Sanki amaç takımın şampiyonluğu değilde beylerin mutluluğu."ben onu sevmiyorum abi"
Ben Nevriye transferine karşı çıkanların Gerçek Galatasaray ı hissetiğine inanmıyorum.Benim fikrim saygı duyun.
Bide yönetimi ikide birde eleştirenlere bir sözüm var.12 senedir yönetilmeyen, kaç amatör takımı küme düşen ,Marmaris sporun kapanmasıyla üst lige çıkan takımları bulunan bir Galatasaray vardı.Siz farkında olmasanızda benim içimi kemiren bu olayları nasıl acı dolu yaşadım.Bu yönetimlerden sonra gelen bugünkü yönetimi bukadar eleştirmek olmuyor yani.
Daha iyisi olabilir belkide geçek 12 senedeki gibi berbat yönetimleri gördükten sonra bu yönetime karşı biraz daha sakin olalım lütfen.

Nevriye hakkında burda ve twitter de yapılan özellikle Galatasaray taraftarlarının yaptığı eleştirileri okurken sinirlendim hemde çok sinirlendim.Bir Galatasaray lı önce kendi takımının nasıl güçlenmesi gerektinini düşünmeli.Nevriye bu ülkenin yetiştirdiği en iyi uzun oyuncudur.Zaten kariyerini inceleyenler bunu açıkça görebilir.zaten senelerdir Fenerbahçeyi yenemeyip şampiyon olamamamızın asıl nedeni Nevriyedir.
İstediğin kadar iyi oyuncular al iş bir yerde tıkanıp kalıyordu.Bunu burda yazan herkes kabul ediyor zaten.Problem Nevriyenin yaşı sakatlığı küfür bilmemne gibi duygual konularda.
Nevriyenin yaşı 32.Bu yaş bir sporcu için fazla sayılmaz.bu eleştiriyi dikkate bile almam.
Sakatlık meselesi var.Buda oyuncunun performansını çok etkileyecek düzeyde değil.Milli takımın olimpiyat elemelerinde gözlerinizle göreceksiniz zaten.
Küfürde şöyle.Kıza tüm maçlarda ağız dolusu küfür edeceksiniz tepki göstermeyecek öylemi?Nevriye orda birşey yaptıysa küfreden taraftara yapmıştır.Galatasaray a değil.Armaya değil.Zaten içinde Galatasaray sevgisi olan biri armaya istesede küfür edemez içinden gelmez.
Nevriye galatasarayda oynamış şampiyon olmuş bir oyuncu.WNBA e gitmiş bir oyuncu.Dönüşünde Fenerbahçeye gitti.Çünkü 10 senedir bildiğiniz gibi Galatasaray el yordamıyla yönetiliyordu.Amatör şubeler yerlerdeydi.Nevriye yi alacak hiç güçü yoktu.
Asıl sorun eski yönetimlerdeyken burda ne yorumlar yapıldı.Ne yani kız başka takımdan para kazanacak ve sana karşı oynamayacak.Böyle spor ahlakı olurmu.
Nevriyede aldığı paranın hakkını sonuna kadar helal ettirerek yeniden galatasarayımıza geldi.
Hayatında Basketbolla ilgisi olmayan bir takım kişiler çıkıp"ben nevriyeyi sevmiyorum bize küfür etti"gibi palavra gerekçelerle transferine karşı çıkıyorlar.
Sanki amaç takımın şampiyonluğu değilde beylerin mutluluğu."ben onu sevmiyorum abi"
Ben Nevriye transferine karşı çıkanların Gerçek Galatasaray ı hissetiğine inanmıyorum.Benim fikrim saygı duyun.
Bide yönetimi ikide birde eleştirenlere bir sözüm var.12 senedir yönetilmeyen, kaç amatör takımı küme düşen ,Marmaris sporun kapanmasıyla üst lige çıkan takımları bulunan bir Galatasaray vardı.Siz farkında olmasanızda benim içimi kemiren bu olayları nasıl acı dolu yaşadım.Bu yönetimlerden sonra gelen bugünkü yönetimi bukadar eleştirmek olmuyor yani.
Daha iyisi olabilir belkide geçek 12 senedeki gibi berbat yönetimleri gördükten sonra bu yönetime karşı biraz daha sakin olalım lütfen.
Söylediklerine noktasından virgülüne kadar katılıyorum Fenerdeyken oynadığı oyunla başımıza bela oluyordu artık fener düşünsün

Bu transfere karşı çıkanlar şampiyonluk gidince yeter artık falan diyen tipler.O zaman niye karşı çıkıyorsun derler adama

Iyi güzel yazdinda arkadasim sende biliyorsun ki bugün bir Isil Alben i misal sözlesme önermedik ve o da gitti Karsiyakaya iste inaniyormusun ki bizim Taraftar ona mac da küfür etmiyecek ??? yani bunca demeclerinden sonra orada oynarsa buna karsi GS taraftari onu maclarda rahat birakir mi? Sen Nevriyenin hep iyi yanlarini yazdin ama birde suradan düsün misal diyelim bu sezon cok faydali olmadi ve performansi tipki gecen yil Fenev de gibi düsük olsa ve bu oyuncudan yararlanamazsak sence Nevriye tepki toplamiyacak mi??? Su an aklimdan söyle bir senaryo geciyor gelecek yilin Final serisi sampiyonlugu belirliyecek son Mac ve Karsiyakaya özellikle Nvriyenin kötü performansindan dolayi Sampiyonlugu kaybediyoruz (allah göstermesin) sen inaniyormusun o dakika dan sonra Nevriye ye senin yapistirdigin GS kimligi kurtarir ?? Benim gözümden geciyor o dakika da olan yazilar (Zaten bilerek yapdi koyu FB li bilmem ne gibi yazilar iste) Ben artik kesin olarak böyle düsünüyorum hangi spor olursa olsun gecmis de ne olursa olsun ama her 2 Takim da karsilikli oyuncu transfer yapiyor ve bunun hic bir önemi yok artik gecmis de yasananlardan ( dedigim gibi kalece sorunu oldu diyelim ve yerli olarak Volkani aldik) orada bile eminim arkadasim senin gibi o zaten GS liydi yok o gaza gelip söyledi aslinda bizi sever gibi cümleler bahaneler üretilir.unutmayalim ki bir Takimi büyük yapan sadece basari degil birde büyük Taraftari yapar ve fedakarlik hep 2 yönden olmali biz Yönetimi sporcularimizin gögüsünü muhtesem durusumuzla kabartiyorsak aynisini da beklememiz cok dogal bir sey !!! Bana göre Nevriye,Volkan,Emre,Baroni,M.Topuz gibi sporcular sartlar ne olursa olsun kesinlikle GS armasini tasimamalidir !!! Diyorsunuz ki Nevriye önceden GS dan gitti ee Emre den Burada yetisip buradan gitmedi mi ?? gitti ee yapdiklari ortada simdi demek ki Nevriye yi sonradan bu Kulübe layik gören Emreyi de layik görmeli yoksa benim gözümde celiski olur..ama ben ve eminim bir cok Taraftar hic birini layik görmüyoruz !!! Zaten bence görüs farki ve anlayis farki bu olay ama kimse herkes den hos görüslülük beklemesin ve buna da saygi duyulmalidir...

Sancho gelirse ve İspanyol pasaportuyla oynarsa başka devşirme oyuncu alamıyoruz. Ancak, Sylvia ve Sancho kıta dışı oyuncularımız olursa Alba'nın yanına başka bir "saf" Avrupalı alınırsa devşirme alabiliyoruz. Ama kıta dışı bir kısa oyuncu düşünüldüğünden bu da biraz uzak ihtimal gibi duruyor. Türk devşirme yada kıta dışı devşirme ayrımı yok. Sadece 1 oyuncuyu "doğumdan sonraki pasaportu" ile oynatabiliyoruz. Türk Milli Takımında oynayan Quanitra ve Nevlin ise bu kotaya dahil değil, tıpkı Işıl, Bahar gibi saf Türk sayılıyorlar. Yalnız bu sadece Türk Milli Takımı için geçerli, yani İspanya Milli Takımında oynayan Sancho için değil.

Nasıl bir saçmalıktır bu ya..

Sancho gelirse ve İspanyol pasaportuyla oynarsa başka devşirme oyuncu alamıyoruz. Ancak, Sylvia ve Sancho kıta dışı oyuncularımız olursa Alba'nın yanına başka bir "saf" Avrupalı alınırsa devşirme alabiliyoruz. Ama kıta dışı bir kısa oyuncu düşünüldüğünden bu da biraz uzak ihtimal gibi duruyor. Türk devşirme yada kıta dışı devşirme ayrımı yok. Sadece 1 oyuncuyu "doğumdan sonraki pasaportu" ile oynatabiliyoruz. Türk Milli Takımında oynayan Quanitra ve Nevlin ise bu kotaya dahil değil, tıpkı Işıl, Bahar gibi saf Türk sayılıyorlar. Yalnız bu sadece Türk Milli Takımı için geçerli, yani İspanya Milli Takımında oynayan Sancho için değil.

Yanlış biliyorsun . Eğer dediğin gibi olsaydı geçen sene Ros Cacaresde Murphy ve Lyttle aynı anda oynayamazdı . Senin dediğine göre ikiside devşirme oluyor bu durumda ve EL de 2 devşirme aynı anda oynatılamıyor. Sancho Lyttle İspanyol oyuncu olarak sayılıyor..

Yanlış biliyorsun . Eğer dediğin gibi olsaydı geçen sene Ros Cacaresde Murphy ve Lyttle aynı anda oynayamazdı . Senin dediğine göre ikiside devşirme oluyor bu durumda ve EL de 2 devşirme aynı anda oynatılamıyor. Sancho Lyttle İspanyol oyuncu olarak sayılıyor..

Ama orası İspanya burası Türkiye. Bence de mantık dışı ama dediği doğru. Türkiye de yaşadığımız için mantık aramak saçma olurdu zaten :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...