2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mevcut 14 oyuncumuz var.Whalen-Işıl-Özge-Ayşe-Yasemen-Alba-Gülşah-Şebnem-Şaziye-Bahar-Sancho-Nevriye-Sylvia-Wauters.Sadece 3 oyuncu değişikliği yaparak her türlü (Kıtadışı,savunma,hücum) dengeleri koruyarak müthiş bir takım olabilirdik.Benim kadrom şu şekilde olurdu.11oyuncu aynı kalacak sadece Şaziye,Gülşah ve Fowles yerine Danilochkina,Tamika ve Holingsworth.Bütün pozisyonlar dengeli,aynı sayıda ama 6 yabancılı,geleceği sağlam bir takımdık.Nasıl ama?

Mevcut 14 oyuncumuz var.Whalen-Işıl-Özge-Ayşe-Yasemen-Alba-Gülşah-Şebnem-Şaziye-Bahar-Sancho-Nevriye-Sylvia-Wauters.Sadece 3 oyuncu değişikliği yaparak her türlü (Kıtadışı,savunma,hücum) dengeleri koruyarak müthiş bir takım olabilirdik.Benim kadrom şu şekilde olurdu.11oyuncu aynı kalacak sadece Şaziye,Gülşah ve Fowles yerine Danilochkina,Tamika ve Holingsworth.Bütün pozisyonlar dengeli,aynı sayıda ama 6 yabancılı,geleceği sağlam bir takımdık.Nasıl ama?

Quanitra olan takımda Sancho da olursa Kıta dışı sayılır Türkiye Ligindeki müthiş bir kural nedeniyle.....
Ve senin kadroda Whalen-Tamika-Sancho (Kıtadışı) Alba-Danilochkina-Wauters gibi bir avrupalı yerleşimi olur ki imkansıza yakın....Danilochkina gereksiz olur Tamika ve Alba'nın olduğu bir takımda bence...Ki zaten bu takımı kurmak için Yeni bir takım kuracak kadar para harcamak gerekir...

Quanitra olan takımda Sancho da olursa Kıta dışı sayılır Türkiye Ligindeki müthiş bir kural nedeniyle....
Türk Milli Takımında oynayan oyuncular o kurala dahil değil. Quanitra ve Nevlin'in Nevriye'den, Bahar'dan hiç bir farkı yok, saf Türk olarak kabul ediliyorlar. Yani Pota altına istersen Quanitra ve Nevlin'i birlikte alıp, yanlarında istediğin bir oyuncuyu 2. pasaportuyla kaydettirebilirsin. Dolayısıyla Sancho bu kuraldan etkilenmezdi. Bu kural getirilmeden önce bize gelmek isteyen Nevlin'e keşke o zamanki teknik kadromuz tarafından hayır denmeseydi. Tabii o zaman henüz yeni kural çıkmamışken ve Quanitra'yı kadromuza katmak düşünülerek hayır dendi maalesef. TKBL'deki bu durum sadece bu 2 oyuncu için geçerli. Türk Milli Takımı hariç diğer milli takımlarda oynayanlar için TKBL'de geçerli değil. Diğer milli takımlarda oynayanların durumu ise Eurolegue'de benzer.

Türk Milli Takımında oynayan oyuncular o kurala dahil değil. Quanitra ve Nevlin'in Nevriye'den, Bahar'dan hiç bir farkı yok, saf Türk olarak kabul ediliyorlar. Yani Pota altına istersen Quanitra ve Nevlin'i birlikte alıp, yanlarında istediğin bir oyuncuyu 2. pasaportuyla kaydettirebilirsin. Dolayısıyla Sancho bu kuraldan etkilenmezdi. Bu kural getirilmeden önce bize gelmek isteyen Nevlin'e keşke o zamanki teknik kadromuz tarafından hayır denmeseydi. Tabii o zaman henüz yeni kural çıkmamışken ve Quanitra'yı kadromuza katmak düşünülerek hayır dendi maalesef. TKBL'deki bu durum sadece bu 2 oyuncu için geçerli. Türk Milli Takımı hariç diğer milli takımlarda oynayanlar için TKBL'de geçerli değil. Diğer milli takımlarda oynayanların durumu ise Eurolegue'de benzer.

Bundan haberim yoktu sağolun bilgi için...

Becky her ne kadar Rus Milli Takımı'nda oynasa da kendisi Amerikan'dır :) Ayrıca yaşının belli bir seviyeye geldiğini de düşünürsek artık 2 numarada oynuyor... Avrupalı en iyi oyun kurucu kim ona karar vermek çok zor, herkesin birilerine karşı sempatisi var ama birkaç isim yazabilirim sana; Elisa Aguilar, Laila Palau, Jelena Skerovic, Birsel Vardarlı, Celine Dumerc ve her ne kadar bazıları beğenmese de Işıl Alben bu oyunculardan biri...

Becky her ne kadar Rus Milli Takımı'nda oynasa da kendisi Amerikan'dır :) Ayrıca yaşının belli bir seviyeye geldiğini de düşünürsek artık 2 numarada oynuyor... Avrupalı en iyi oyun kurucu kim ona karar vermek çok zor, herkesin birilerine karşı sempatisi var ama birkaç isim yazabilirim sana; Elisa Aguilar, Laila Palau, Jelena Skerovic, Birsel Vardarlı, Celine Dumerc ve her ne kadar bazıları beğenmese de Işıl Alben bu oyunculardan biri...

Teşekkür ederim, ayrıca cevap veren diğer arkadaşlara da. Yazdıklarınızı not ettim. Bildiğim kadarıyla Hemmon, Aguilar ve Palau'da yaşı ilerlemiş isimler.

Şu takımı kuranlar
nasıl skorer bir yabacı guard düşünmediler aklım almıyor
koskoca takım alba yı bekliyor
ve onun da ne durumda olduğu belli değil
yerli oyuncular müthiş bir karakter ortaya koyuyor
ama skor anlamında takımı sırtlayacak Diana yada Augustus tarzı bir oyuncu eksiğini her maçta hissediyoruz
kaski ve istanbul üni. maçlarında bile skor anlanımda büyük sıkıntı yalaşadık
bu şekilde hem lig de hem avrupa da işimiz çok zor

bu takıma Augustus çok yakışırdır...

Şu takımı kuranlar
nasıl skorer bir yabacı guard düşünmediler aklım almıyor
koskoca takım alba yı bekliyor
ve onun da ne durumda olduğu belli değil
yerli oyuncular müthiş bir karakter ortaya koyuyor
ama skor anlamında takımı sırtlayacak Diana yada Augustus tarzı bir oyuncu eksiğini her maçta hissediyoruz
kaski ve istanbul üni. maçlarında bile skor anlanımda büyük sıkıntı yalaşadık
bu şekilde hem lig de hem avrupa da işimiz çok zor

bu takıma Augustus çok yakışırdır...

Piyasada transfer edilecek 2 oyuncu vardı, Maya Moore ve Lindsay Whalen, ben Lidsay'in gelmesine çok sevindim, hem iyi bir oyun kurucu hemde skor katkısı iyi, bunun haricinde bugüne kadar en eksik yönümüz olan potaya penetre eden oyuncu eksiğimizi giderdik..

Bu hafta Bayanlar Ligi maç sonuçlarına baktım az önce Turkbasket'ten. 2 istatistik dikkatimi çekti. Tuğba Palazoğlu'nun bu sene içine Taurasi kaçmış sanırim. Bu sene çok formda maşaAllah. Bu hafta da 27 sayı 5 ribaunt ve 3 asist ile oynamış. Devre arasında kadromuza keşke katabilsek. Guard pozisyonunda Işıl ve Lindsay'i rahatlatmış oluruz hem. Dîger bir istatistikte eski oyuncumuz Saynur Tozlu'ya ait. Bu hafta Botaş'ın evinde Canik Belediyesi'ni son dakikalarda 72-70 yendiği maçta 9 sayı 9 ribaunt ve 9 asist ile oynamış. Bu sene durumu nedir bilmiyorum ama müthiş bir istatiktik. Triple-double'ı kıl payı kaçırmış. Eğer diğer maçlarda da performansı böyle ise onu da devre arasında kadroya katmakta fayda var bence. Sakat Nevriye'ye güven olmaz. Alba'da dönûnce muhtemelen Wauters kesilecektir. Onun yerine Fowles'a rotasyonda yardımcı olur. Tabi bu haftaki gibi oyunu ve istatistikleri genel olarak iyiyse. Bize rotasyon sağlamış olurlar...

Bugün Beşiktaş basketbol forumlarında ilginç bir haber yeralmış. Bjkbasket.org'un haberine göre Galatasaray,Beşiktaş'a Carlos Arroyo transferine karşılık kiralık olarak Gülşah Gümüşay ve 150.000 euro teklif etmiş.
Beşiktaş bu teklifi kabul etmemiş.
Açıkçası bu transfer haberi biraz kafa bulandıracak türden bir haber.Galatasaray'ın şutör pozisyonundaki eksiği ortadayken Gülşah'ı Beşiktaş'a göndermek istemesi ilginç.Ama Gülşah'ın fazla süre almadığını da düşünecek olursak transferin doğruluk ihtimali biraz kuvvetleniyor.

Bu hafta Bayanlar Ligi maç sonuçlarına baktım az önce Turkbasket'ten. 2 istatistik dikkatimi çekti. Tuğba Palazoğlu'nun bu sene içine Taurasi kaçmış sanırim. Bu sene çok formda maşaAllah. Bu hafta da 27 sayı 5 ribaunt ve 3 asist ile oynamış. Devre arasında kadromuza keşke katabilsek. Guard pozisyonunda Işıl ve Lindsay'i rahatlatmış oluruz hem. Dîger bir istatistikte eski oyuncumuz Saynur Tozlu'ya ait. Bu hafta Botaş'ın evinde Canik Belediyesi'ni son dakikalarda 72-70 yendiği maçta 9 sayı 9 ribaunt ve 9 asist ile oynamış. Bu sene durumu nedir bilmiyorum ama müthiş bir istatiktik. Triple-double'ı kıl payı kaçırmış. Eğer diğer maçlarda da performansı böyle ise onu da devre arasında kadroya katmakta fayda var bence. Sakat Nevriye'ye güven olmaz. Alba'da dönûnce muhtemelen Wauters kesilecektir. Onun yerine Fowles'a rotasyonda yardımcı olur. Tabi bu haftaki gibi oyunu ve istatistikleri genel olarak iyiyse. Bize rotasyon sağlamış olurlar...

Ne Saynur mu? Aman Allah korusun. O sadece 1 maça özel istatistik. Courtney Paris cezalı olduğu için koçları mecburen oynatmak zorunda kalmış. Saynur ısınmada bile turnike kaçırıyor. Botaş-GS maçında salondaydım Saynur ısınmadaki 5 turnikenin 4'ünü kaçırdı. Serbest atışları söylememe gerek yok sanırım.

Saynur Tozlu bence de çok gereksiz bir hamle olur geleceğe dönük hamle yapmak gerekir takip ettiğim birkaç isim var bence gelecekleri parlak

Burcu Çiğil -Botaşspor-1990 doğumlu-12.2 sayı-2.9 Ribaund

Pelin Bilgiç -Botaşspor-1994 doğumlu-5.5 sayı-3Ribaund-1.6 asist-1.7 Top çalma

Asena Yalçın-Ceyhan Bl.-1991 doğumlu-8 sayı-1.9ribaund-2.8 Asist

Merve Aydın- Mersin - 1994 doğumlu-5.9 sayı-3.5 Ribaund-1.8 asist

Rana Derin - Samsun Basket.-1992 doğumlu-8.8 sayı-3.1 Ribaund-2.4 asist.

Bu oyuncuların bonservislerini almak gerekli bence keşke alsak genç yaşına rağmen hepsi takımlarında ciddi süreler alıyor.

Saynur Tozlu bence de çok gereksiz bir hamle olur geleceğe dönük hamle yapmak gerekir takip ettiğim birkaç isim var bence gelecekleri parlak

Burcu Çiğil -Botaşspor-1990 doğumlu-12.2 sayı-2.9 Ribaund

Pelin Bilgiç -Botaşspor-1994 doğumlu-5.5 sayı-3Ribaund-1.6 asist-1.7 Top çalma

Asena Yalçın-Ceyhan Bl.-1991 doğumlu-8 sayı-1.9ribaund-2.8 Asist

Merve Aydın- Mersin - 1994 doğumlu-5.9 sayı-3.5 Ribaund-1.8 asist

Rana Derin - Samsun Basket.-1992 doğumlu-8.8 sayı-3.1 Ribaund-2.4 asist.

Bu oyuncuların bonservislerini almak gerekli bence keşke alsak genç yaşına rağmen hepsi takımlarında ciddi süreler alıyor.

Sevgili Tunahan'ın yukarıdaki listesini görünce aklıma nedense iki atasözü birden geldi; "Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür.", "Gözden ırak olan gönülden de ırak olur."
Ligi takip etmek, göze batan oyuncuları izlemek elbette kayda değer bir çalışma ancak bunu yaparken kendi altyapımızdan yetişmiş değerleri de gözardı etmemeliyiz.

Tunahan'ın yazdığı oyuncuları ben de takip ediyordum açıkcası lige az biraz ilgisi olan çoğu kişi bu kızları biliyor... Ama Galatasaray'a gelince aynı performansı veremiyorlar misal Merve Aydın ile Ayşe Cora milli takımda yan yana oynuyorlar ve Ayşe Cora milli takımda onun bir adım önünde ikisi de aynı tarz oyuncular ikisi de çok güzlü penetre ediyorlar ama sonuç ortada Ayşe Cora nerede? çift lisansla ikinci ligde oynuyor :( Bu arada Burcu'yu çok beğeniyorum çok iyi şutör :) Rana ise daha özel bana göre kendini geliştirmesi lazım ama olsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...