2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu takımın sürekli bir yerleri eksik olmak zorunda mı ? Winner bir oyuncuya ihtiyacımız olduğu ortadaydı ancak sırıtana kadar pek konuşulmadı.

Bugüne kadar savunmasıyla övünülen takımımız Cappie ve Angel başta olmak üzere fb'li oyunculara resmen şut idmanı yaptırdılar.E zaten yüksek skor atamıyorsun bir de savunma yapmazsan sonuç hezeyan olur tabi.Onun için bu takımın şutör,winner(2-3) bir oyuncuya kesinlikle ihtiyacı var.Ha Alba gelince takıma ne verir?Zeka,dinamizm,hız başta olmak üzere bir çok şey,özel bir oyuncu Alba,ancak şut olarak ekstra şeyler bekleyemeyiz ondan.Onun için kimin yerine oynar bilmem ama transfer elzem.

Şutör, Şutör, Şutör ya da İngilizce yaziyorum.

Shooting Guard!!!

Allah aşkına transfer yapmayın diyorum bende yeter yahu harcadığımız para gidin erkek basket takımına oyuncu alın illa alacaksanız.

Ben acilen uzunlardan birisinin gönderilip yerien 2 numara bir isim alınmasının çok önemli bir hamle olacağının düşüncesindeyim. Bunu yapmazsak çok zor olacak buna benzer yenilgileri kabullenmek

Yönetim ne yapıp edip Tuğba palazoğlu'nu devre arasında geri almalı!Yabancı kontenjanı düşünülecek olursa yapılabilecek en mantıklı transfer bu olur.

Bilmem hiç aklınıza geldi mi ama belki de para yoktur.

Bu kadroda yabancılara ve Nevriye'ye verilen para dudak uçuklatacak cinsten. Bu şube idari anlamda rezalet yönetiliyor. Oyuncu maaşları arasında inanılmaz dengesizlikler var, kaldı ki oyuncu seçimleri de hep hatalı yapılıyor. Uzun var kısa yok, kısa var uzun yok, uzun var şut atacak oyuncu yok gibi. Geçen seneki idari kadrodan gönderilen isimler hatalı seçim yaptıkları gibi yeni karar mercileri kim bilmiyorum ama aynı hatalı işlere devam ediyorlar. Ekrem hocanın elinde olsa bu kadro böyle olmazdı. İnanılmaz bir savurganlık ve başıboşluk var oyuncu seçiminde. Bahar gibi bir değer varken elinde üstüne Sancho ve Nevriye'yi almak ne demektir akıl alır iş değil. Hadi birini al diğerini neden alırsın? O yüzden hiç para yok demesinler bana. Hemen Sancho'yu gönderip yerine şutör alsınlar. Ha bunu yapabilecek adam varmı derseniz yok! Biz alamayız ama Fener bir oyuncuda sıkıntı yaşasın gidip en iyisini anında getirir o ayrı. Yazık!

Wauters,Nevriye,Sancho ve Bahar'ın olduğu bir pota altında kıta dışı hakkından birini fowles'tan yana kullanmak mantıklımı sizce,bence şu fb'nin takımına bakıp biraz örnek almak lazım,avrupalı fowles'a yakın uzun bulursun ama winner kısa bulamazsın,örneğin şu matoviç fenere verdiği katkı ortada,kadın her maçta 20 civarı sayı atıyor.Bu sene olmaz ama önümüzdeki yıl pondexter-mc courty'ye karşı,Taurasi&Augustus alınmalı,bide Quanitra.

Wauters,Nevriye,Sancho ve Bahar'ın olduğu bir pota altında kıta dışı hakkından birini fowles'tan yana kullanmak mantıklımı sizce,bence şu fb'nin takımına bakıp biraz örnek almak lazım,avrupalı fowles'a yakın uzun bulursun ama winner kısa bulamazsın,örneğin şu matoviç fenere verdiği katkı ortada,kadın her maçta 20 civarı sayı atıyor.Bu sene olmaz ama önümüzdeki yıl pondexter-mc courty'ye karşı,Taurasi&Augustus alınmalı,bide Quanitra.
Fowles,kesinlikle reddedilemeyecek bir oyuncu... Bence 2 kıtadışı hakkından birini kesinlikle kendisiyle kullanabiliriz.Pota altındaki şişkinlik dolayısıyla lüks olarak görülebiliyor ama dünyanın en iyi uzunlarından birini kuşkusuz herkes kadrosunda görmek ister. Bahar Çağlar maalesef istikrarsız.Olumlu yönde kendini bir türlü geliştiremiyor. Evet bir winner oyuncu eksiğimiz var.Augustus veya Taurasi'yi bende istiyorum.Dediğim gibi iş Bahar Çağlar'ın pozisyonunda bitiyor. Sancho Lyttle gibi müthiş bir atleti ve Nevriye gibi bir oyuncuyu bu bölgedeki eksikliğimiz yüzünden bu kadroya kattık.

Sezon başlamadan Nevlin gelmek istiyor ama devşirme hakkımızı Quanitra'dan yana kullanmak istediğimiz için hayır diyoruz. Sonra Q fiyatını 3e katlayarak UMMC ile anlaşıyor. Bu süreçte yabancılarla ilgili kural da değişiyor ve Nevlin'i almış olsaydık bizim milli takımımızda oynadığından devşirme olarak değil, saf Türk olarak oynayacak duruma geliyor. Bu arada Ann Wauters ile imzalanmış tabii. Son birkaç maçtır ruh gibi olsa da, bence en iyi Avrupalı 4 numara olan Sancho ile de anlaşılmış ama Ros ile olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından imza atılacak. Türkiye'nin en iyi iki uzunundan biri olan Nevriye transferi ise hepinizin malumu, Ekrem Hocanın transferi ve bence nokta atışı. Toparlarsak, kendi ayaklarıyla bize gelen Nevlin'i geri çevirmeseydik ve Ann Wauters ile imzalanmamış olsaydı Sylvia-Nevriye-Nevin-Sancho-Bahar gibi bir pota altını sadece 2 yabancı alarak kurmuş olacaktık. Mevcut kadro oluştuktan sonra Ann Wauters ile Quanitra'yı takas etmek istemiş olabilir miyiz bilmiyorum ama istediysek de UMMC bunu Ann Wauters'ın daha önce orada oynarken yaşadığı, yaşattığı sorunlar nedeniyle kabul etmezdi.

Diğer yandan Maya mı, Lindsay mi sorusu vardı kafalarda. Seçeneklerden biri Maya + Avrupalı guard, diğeri ise Lindsay idi. Bence Tina'dan, Prince'den farkı olmayan, takım oyunundan bir haber olan savruk oyuncunun yerine Lindsay tercihi çok daha iyi oldu. Ve Işıl'ın çift guardlı sistemlerde veriminin nasıl arttığını milli takımdan gördükten sonra şimdi de kendi takımımızda tecrübe etmenin avantajını yaşıyoruz Lindsay tercihi sayesinde.

Sezon hazırlıkları sürerken, ve hatta halen bir forvet istiyordur bence teknik heyet. Ama sezon başında alınmak istenilen oyuncu ile anlaşıldıktan sonra 6. yabancı alınmayacak, yeni yabancı istiyorsanız önce Ann'i gönderin denmiş olabilir yada yeni bir transferin gerekliliğinin çok daha açıkça göründüğü şu sıralarda transfer için para bulunamıyor da olabilir.

Geçen seneki idarecimizi sürekli eleştirdim ve gittiğinde kurtulduğumuzu sanıyordum. Ama yine onun döneminde yapılan Ann, Nevlin, Dee'yi kaçırma gibi hataların sancılarını bu sezon da çekmeye devam ediyoruz. Bu dönem bir geçiş dönemi. Takımın şu hali eksiklerim var diye sos vermesine rağmen umut veriyor. Ben Ekrem Hocaya güveniyorum, başarılı olacağına inanıyorum. Bir yerlerden para bulup şu forveti alırsak ve bir takım sorunları olduğu çok net gözlenen sporcularımız da o sorunlarını çözerse bu geçiş sezonunu en iyi şekilde geçeceğimize eminim. Takımımıza güveniyorum.

Onder abı vallah cevap vermek gıbı olmasın ama hala Bahar'dan bırseyler beklıyorsak bosuna beklıyoruz sankı yıllardır olmadı yeteneklerıne bırsey dıyemem ama bu yumusaklıkla olmaz. Madem bu takımı Isıl'a emanet edeceksek yanına Özge'yı aldıysak Whelan hamlesı nıye yapıldı bence dua edelım Alba ıyı donsun yoksa en kestırmesı Whelan'dan vazgecıp yerıne 2 numara almak.
Bu kadroda yabancılara ve Nevriye'ye verilen para dudak uçuklatacak cinsten. Bu şube idari anlamda rezalet yönetiliyor. Oyuncu maaşları arasında inanılmaz dengesizlikler var, kaldı ki oyuncu seçimleri de hep hatalı yapılıyor. Uzun var kısa yok, kısa var uzun yok, uzun var şut atacak oyuncu yok gibi. Geçen seneki idari kadrodan gönderilen isimler hatalı seçim yaptıkları gibi yeni karar mercileri kim bilmiyorum ama aynı hatalı işlere devam ediyorlar. Ekrem hocanın elinde olsa bu kadro böyle olmazdı. İnanılmaz bir savurganlık ve başıboşluk var oyuncu seçiminde. Bahar gibi bir değer varken elinde üstüne Sancho ve Nevriye'yi almak ne demektir akıl alır iş değil. Hadi birini al diğerini neden alırsın? O yüzden hiç para yok demesinler bana. Hemen Sancho'yu gönderip yerine şutör alsınlar. Ha bunu yapabilecek adam varmı derseniz yok! Biz alamayız ama Fener bir oyuncuda sıkıntı yaşasın gidip en iyisini anında getirir o ayrı. Yazık!

Whalen çok iyi bir oyuncu olabilir ama yabancı hakkımızı 1 numarayla doldurmamız düşündürücüydü zaten.Elimizde Fowles gibi bir pota altı varken onunla uyum içerisinde oynayabilecek birisini almak lazımdı.Bence Seimone-Fowles Amerikalı yabancılarımız olabilirdi.Avrupalı ise onlara göre yapılabilirdi.Albanın sakatlıktan dönüşü beklenebilir ama Nevriyenin asla!Nevriye transferi bence başlı başına bir hata olarak görüyorum.Senin elinde Bahar gibi bir oyuncu varken ki Bahar git gide oyunundan bir şeyler eksiliyor Nevriyeyi alıp Baharın süresini kesmen onu daha da kötüye vuracak.Elimizde iyi bir Türk rotasyonuda oluyor Işıl-Gülşah-Şebnem-Şaziye-Bahar-Yasemen-Özge-Ayşe gibi...Bu takımda pota altı şu anda haddinden fazlasıyla var.Kısa oyuncularda sorun var.Senenin başında ADAM AKILLI bir kadro oluşturulmazsa bir plan yapılıp ona göre kadro şekillenmezse olacağı buydu.Bari seneye adam gibi biri çıkıp şu takımı şekillendirse.Mantıklı transferler yapılsa...Ama çok zor.

Kıta dışı hakkımızı Fowles ile kullanmanın ben de yanlış odluğunu düşünüyorum. Tamam Fowles çıkıp her maç 30 sayı atsa müthiş oynasa birşey diyemem ama Fowles çok iyi bir isim olmasına rağmen sahaya karakter koyamıyor inatçı değil. Takımı için sonuna kadar gidecek winner bir isim değil. Fowles kadar Matoviç de oynuyor hatta Fowles dan daha istikrarlı.
Bizim elimizde zaten Avupalı 2 uzun var Sancho ve Wauters Nevriye ve Bahar'ı da koyarsak uzun rotasyonumuz çok uygun oluyor. Fowles bence fazlalık durumunda lüks durumunda şu anda.
onun yerine iyi bir kısa winner oyuncumuz olsa kötü mü olurdu? Bence Fowles'ı ciddi ciddi tartışma zamanı gelmiştir.
dendiği gibi iyi uzun Avrupalı bulmak kolay ama kısa skorer winner Avrupalı bulmak çok zor. Hatta ben Whalen'in de yanlış olduğunu düşünüyorum. Onun yerine Celine Dumerc'i alsak aynı verimi hatta fazalsını bile alabiliriz. Neden hakkımızı Whalen ile kullanalım ki?
Şöyle bir oluşum ile yenilmez armada oluruz

Celine Dumerc - Işıl
Tuğba - Taurasi
yabancı kıta dışı - Alba
Sancho-Bahar
Quanitra-Nevriye

Bu yabancı kıta dışı penny bile olabilir forma girerse seneye. Taurasi de onunla aynı takımda olmak için can atacaktır.

Kıta dışı hakkımızı Fowles ile kullanmanın ben de yanlış odluğunu düşünüyorum. Tamam Fowles çıkıp her maç 30 sayı atsa müthiş oynasa birşey diyemem ama Fowles çok iyi bir isim olmasına rağmen sahaya karakter koyamıyor inatçı değil. Takımı için sonuna kadar gidecek winner bir isim değil. Fowles kadar Matoviç de oynuyor hatta Fowles dan daha istikrarlı.
Bizim elimizde zaten Avupalı 2 uzun var Sancho ve Wauters Nevriye ve Bahar'ı da koyarsak uzun rotasyonumuz çok uygun oluyor. Fowles bence fazlalık durumunda lüks durumunda şu anda.
onun yerine iyi bir kısa winner oyuncumuz olsa kötü mü olurdu? Bence Fowles'ı ciddi ciddi tartışma zamanı gelmiştir.
dendiği gibi iyi uzun Avrupalı bulmak kolay ama kısa skorer winner Avrupalı bulmak çok zor. Hatta ben Whalen'in de yanlış olduğunu düşünüyorum. Onun yerine Celine Dumerc'i alsak aynı verimi hatta fazalsını bile alabiliriz. Neden hakkımızı Whalen ile kullanalım ki?
Şöyle bir oluşum ile yenilmez armada oluruz

Celine Dumerc - Işıl
Tuğba - Taurasi
yabancı kıta dışı - Alba
Sancho-Bahar
Quanitra-Nevriye

Bu yabancı kıta dışı penny bile olabilir forma girerse seneye. Taurasi de onunla aynı takımda olmak için can atacaktır.
Augustus&Taurasi diyorum.Aynen size katılıyorum ELİF Hanım.

Maalesef yine yanlış kadro yapılanmasının sıkıntılarını çekiyoruz. Ya hocada bir problem oluyor ya da oyuncularımızda.

Sakat olduğu halde Torrens'e nasıl güvendik, ne zaman döneceğini biliyor muyduk, şutör takviyesini neden ihmal ettik, soru işareti. Wauters tercihi doğru muydu, Wauters alındıysa Fowles neden kadroda? Bunun gibi bir çok soru sorulabilir.

Whalen-Augustus-Alba-Sancho-Wauters.

Şöyle bir yabancı rotasyonu çok daha fazla işimizi görmez miydi?

Kadro yapımızın yanlış olduğunu herkes düşündü zaten sezon başında bence Fowles ile kıta dışı hakkımızı kötü kullanıyoruz aynı şekilde whalen ile de Avrupa'da Pivot ve Oyun Kurucu bulunabilir ki Wauters yeterli bence de ama Avrupalı 2-3 numaralar bulmak zor.

Gelecek sezon için bence takıma skorer takviyesi yapılmalı Seimone Augustus-Diana Taurasi-Tamika Chatcings-Maya Moore-Penny Taylor vb isimler olabilir yada wnba draftından bir çaylak deneyebiliriz ama bence bu isimlerden 2 tanesini almamız gerekiyor bence.

Bence kadro yapılanmamızdaki tek yanlış seimone veya dee den birinin olmamış olmasıdır. Kaldi ki şimdiki sistemimiz takım oyununa yönelik. Hoca süreleri bile paylaştırıyor. Winner bir oyuncunun üzerinden oynamıyoruz. Her maç biri ön plana çıkıyor. Bu biraz kadın basketbolunda zor bir durum gibi ama hocaya güveniyorum. Son olarak Alba döndüğünde çok daha iyi olacağız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...