2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Alpaslan bey bende diyorum ki fowles şuan bile fazlalık kıta dışı olarak,onun verdiği katkıyı (geçen yıl ve bu yıl) verecek hata daha iyisini verecek avrupalı pivotlar var ama avrupalı olan winer kısa oyuncu yok. Son olarakta, ilede kıta dışı abd'li uzun alınacaksada bu Griner, Tina ve A.jones'dan biri olsun daha iyi ama kesinlikle kıta dışı hakkımızı 2-3 numaralı pozisyonlara kullanmalıyız bence saygılar...

Geçen sene Türkiye kupasımıydı neydi tek başına kupayı getirmişti pota altında fenere karşı. En sevdiğim bayan basketbolcu. Açık sözlü olmak gerekirse bu sezon pek Fowles gibi oynamıyor. Pota altı Ann, Sancho, Quanitra ile de pek alâ idare edilebilir. Kısalar ABD li olursa iyi olur.

Ben de Fowles ın çok özel bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. 40 dakika boyunca sahada kaldığı caferağada , uzatmalarda sakatlanmıştı. Ona rağmen geri dönüp maça girmişti. Kaldı ki o maçı hakem 3 lüsü fenere hediye etmişti.... O gün bugündür bende yeri çok farklıdır. Ayrıca bu yıl hariç 2 senedir Türkiye kupasını onun sayesinde aldık desek de yalan olmaz. Eğer giderse değeri çok anlaşılır gibi geliyor....

Geçen yıl Dream Team kuruldu. Suçlusu da Ceyhun Hoca seçildi. Eleştirildiği iki konu vardı.

1) Ne zaman mola alacak bu hoca...

2) EL de Tina nın yerine Fowles ı almalıydı falan filan... Oyuncu değiştirme hakkı varken Tina ile devam etmişti hoca. O zaman ne kadar değerli olduğunu anlamıştık.

Bir de şunu ekleyim. Biz takım oyunu oynuyoruz. Hoca herkese eşit süreler veriyor. Herkesten yararlanmak istiyor. D. Howard lı Orlando gibi oynamıyoruz. Bugün beğenmeyip gönderdiğimiz Tina, takımıyla birlikte bu sistemle oynuyor. Bu yüzden de bu yıl inanılmaz istatistiklere sahip.

Simone & SYL...

Mahir bey Fowles'ın sizdeki yeriden fazla bende S.Young'ın yeri var o zaman onu alalım:)Allah aşkına biraz gerçekçi olalım şuan bana maç kazandıracak avrupalı skorer gösterirmisiniz?(Taurasi, Augustus,Pondexter,Angel vb. seviyesinde yada yakın) varda benmi görmüyorum. Siz diyosunuzki sadece 2 tane olan kıta dışı hakkımızı Fowles'la harcayalım.(3 yılda oynadığı 3-4 iyi maçı var diye).Bu yıl takım şampiyonda olsa Alba ve Sancho dışındaki yabancılar gitmeli.Taurasi&Augustus tek hayalim:)

:)) Aykut sen ciddi ciddi Seimone ile Taurasi'nin aynı takımda oynayabileceğini mi söylüyorsun:)) Ben de birinden birini istiyorsun sanıyordum. Seneye 3+1 olacak sanırım ligdeki yabancı sayısı. Q veya Newlin'i alabilirsek Uzun rotasyonu Nevriye Bahar la beraber 3 kişi olacak. Her ne kadar Nevriye'ye güvenebilirseniz. Takımda 3 numarada oynatacağımız Gülşah Şebnem Şaziye ve hatta alabilirsek 3 numarada oynayabilen Tuğba da olacağından o zaman ilk göndereceğimiz yabancı, Alba olmalı. 1 PG 1SG 1PF ve bir Pivot lazım. Avrupalı guard bulabilirsin 2 numara Amerikalı olur. E geriye 4 ve 5 numaraya yapacağın transferin milliyetine kalır Sylvia kalır mı gider mi. E 4 numarada Sancho kalıyorsa Sylvia'nın kalmasında da bir sakınca yok. Sen Sylvia'yı beğenmiyorsun olabilir de iki kıta dışı hakkını aynı mevkide kullanıyorsun. Maç sonları hoca için cehennem azabına döner :)) Ha Avrupalı pivot alırız diyorsan (ki kimdir o pivot bilmiyorum) L.Jackson'ı isterim GS'a direk o ayrı :) Yani gördüğün gibi senin teoreminden gittim. Zaten Dee ve Mone gelsin derken ayrıca ALba kalsın demek doğru olmaz.

Syl konusuna gelirsek kız WNBA'de sakat olduğu için oynamazken buraya ayağının tozuyla geldi. S8akat sakat Cumhurbaşkanlığı kupası maçına çıktı. Sylvia gibi oyuncular güçleri ile ayaktadırlar. Bölgeleri bunu gerektirir. Ama sizlerin de bildiği gibi Aralık ayının sonlarına doğru dizi istenen seviyeye olmasa da oynayabilecek seviyeye geldi. Çünkü takımın uzun rotasyonunda sıkıntı vardı bu yüzden oynatıldı. Dizindeki kıkırdak dokudaki sorunlar daha tam bitmediğinden hareketlerinde fazla zorlamadan idare ederek oynuyordu. Nitekim KASKI maçında bir pozisyonda gene zorladı dizinin üzerine düştü. Ertesinde gelen maç UMMC maçı olduğu ve takım için önemli olduğunu bildiğinden o maçta da oynadı. Hatta kızanlar oldu Ekrem hoca onu oyundan aldığında. Ama hoca almak zorundaydı kızın dizini düşünüp. Şimdi gelinen noktada Play Offlar yaklaşırken Sylvia'nın tekrar o formunu bulacağı. Şu gerçek ki EL'de şansımız olacaksa Sylvia'nın formuna çok ihtiyacımız var. SEzon sonu konuşuruz Sylvia'yı ama avrupa basketbolu için biçilmiş kaftandır Sylvia.

Sühan abi ben basketbolu çocukluğumdan belli izliyorum burda bahsede girerim Taurasi&Augustus aynı takımda oynar,bu olursada haklı çıkacağımdanda eminim, onun dışında Sly konusunda oyunun 2 yıldır beğenmiyorum,buğün sly herkezin dediği gibi şuan dünyanın en iyi 5 numarasıysa o zaman öyle oynasın,ben öyle oynadığınıda daha göremedim,bugün A.jones geçen yıl en zayıf takım görünen rivasta oynadığı oyunla nasıl takımını taşıdıysa sly'de birara yapsında bende haksız çıkayım bana göre kalması hata olur. Alba'ya gelince yaşı genç ve en iyi avrupalı oyuncu pozisyonun da kalmalı bence. Sancho'da avrupada Gruda'yla beraber en iyi 4 numara bence, kalmalı.
Işıl, Dumerc, Yasemen
Taurasi, Tuğba
Augustus, Alba, Şebnem
Sancho,Bahar,Tuğçe
Quanitra, Nevriye. (el için avrupalı 5 numara)...

Bence bu sene Nevriye'nin alınma amacı seneye Fowles'ın olmaması . Bazı arkadaşlara katılıyorumki bu sene gerçekten hiç iyi değil . Önceki senelerde neredeyse her maç double double yaparken bu sene 10 s5 r gibi rakamlarda görüyorum. Ann şuan daha formda ve koçta zaten ona daha çok süre veriyor . Durum böyle olunca aklıma Ros Cacares'in geçen seneki UMMC ninde bu seneki kadrosu aklıma geliyor . Uzunlar hep Avrupalı , sebebi ise Avrupalı kısa guard neredeyse yok . Anete var Ummc de onunda ne kadar katkı verdiği ortada . Hal böyle olunca Fowles banada lüks gibi gelmeye başladı. Taurasi & Seimone ikilisi söyleniyor . Bu biraz Seimone sevgisinden kaynaklanıyor ama bence daha formda olan Moore , Seimoneden daha fazla katkı verir diye düşünüyor . Kaldıki Seimone 2 senedir çok formda değil özellikle AVrupada . Wnba de Minnesotada Whalen ve Moore la gayet iyi oynuyor ama ona avrupada gerekli kadroyu kuramıyorlar.
Seneye yapılacak en güzel şey .Quanitra ve Gruda ile anlaşılması olur . Gruda olmazsa Ann ile devam edilebilir . 4 numara için Lyttle , en çok gelmesini istediğim oyuncuydu Galatasaray'a ama bazen o kadar saçma oynuyorki insanı çileden çıkartabiliyor . Ama yinede Dünyanın en iyilerinden . 3 numara da bence seneye yapılacak en güzel hamle Şebnem'in yanına iyi bir yerli oyuncu almak . Bu sene ligimizde iyi oynayan genç yerli 3 numara oyuncular var . Çünkü bu takımda artık Şaziye'yi görmek istemiyorum . Guard konusuna gelirsekte Tuğba Palazoğlu her ne kadar yaşı ilerlesede hala iyi oynayabilcek güçte ve durumda , alınması gereken ilk oyunculardan . 1 numarada ise Dumerc veya Palau diyorum . Saygılar..

Aykut kardeşim,

Sophia nın yeri de farklıdır. Keşke kabul edip Türk vatandaşı olsaydı da ömür boyu bizde oynasaydı. O ayrı konu. Benim ne demek istediğimi anlamamışsın galiba. Orada gösterdiği vefa örneğinden bahsetmek istemiştim.

Senin Fowles a takıntılı olduğunu uzun süredir biliyorum:) Bu sebepten bir kaç ay önce eski yorumlarını okumuştum. Sene başında kıta dışı hakkımızı Taurasi & Fowles tan yana kullanmışsın. Ne oldu da şimdi değişti fikrin? Yok hani senede 3-4 maç iyi oynuyor dediğin birini, niye sene başında kıta dışı oyuncumuz olmalı diye yazmışsın onu merak ettim.

Birsel,Tuğba ve Halligsworth mutlaka takıma katılması gereken yerliler olmalı.
Birsel'i ne pahasına olursa olsun almalıyız.
Tabi karşıyaka bırakır mı onu bilemem ama uygun bir bonservis bedeli ödenebilir bence değer Birsel için.
Avrupalı guarda vereceğimiz parayı Birsel'e verirsek sanki daha mantıklı olur gibime geliyor.
Hem karşıyakanın yerli gücünü iyice azaltırız,hemde biz gücümüze güç katmış oluruz.
Cazip bir bonservis ücreti ve Birsel'in gelme isteği karşıyakayı bu transfer karşısında aciz bırakacaktır.
Saçma gelebilir size ama düşücem böyle...

32 yaşındaki Nevriyeden ne gördükte 29 yaşındaki Birseli alalım? Ayrıca neden versin Fener?
Artık bu sona yaklaşan isimleri bir kenara bırakıp 19-20 li yaşlarda kendi Birselimizi bulalım. Günü kurtaramıyoruz bari geleceğimizi kurtaralım.

Birsel daha yeni anlaştı tekrardan fener ile, artık Birsel Birsel demekten vazgeçsek diye düşünüyorum ben de hem neden bonservis parası vereceğiz ki onlara

Mahir bey sezon başında düşüncemde değişiklik yok o dönemde oyuncuların takımlarıyla sözleşme uzatmaları (augustus vb.)yada takımlarının belli olması gibi sebeplerden fowles'ın bizim zaten sözleşmeli oyucumuz olmasından dolayı mecburiyetten yazmıştım kendisini, ayrıca ben Taurasi&Augustus geçen yıl bu yönde haberler çıkmadan yazmıştım,şuan 2 kıta dışı oyuncu hakkımız var bununda 2-3 numaraya olmasından yana olduğumu hep belirttim zaten.son iki 2 yıldır fb önce Angel&Taylor sonrada Angel&Pondexter'la bize üstünlük kuruyor, bence onların kıta dışı oyuncu tercihleri daha doğru.

Son olarakta Mahir bey yazmayı unuttum günümüzde "Vefa" sadece semt adı bu kadar paraların döndüğü sporlarda,Fowles şuan fazlalık seneye olması hata olur,ayrıca ben fowles kötü oyuncu demiyorum 5 numarada dünyanın en iyisi buna katılıyorum ama o dünyanın en iyisi olduğu görüntüsünü vermiyor sahada,tabi bu benim görüşüm saygılar...

Önümüzdeki yıl Galatasaray'ın transfer hedefi olduğu iddaa edilen Maya Moore Çin takımıyla yeniden anlaşmış.Maya Moore Çinde 37.3 Sayı-12.1 Ribaund-4.3 Asist-3.5 Top Çalma istatistikleriyle oynuyormuş Keşke biz alsaydık.

Euroleague'de avrupalı olarak alabileceğimiz çok iyi bir uzun var keşke alabilsek Jelena Milovanovic Sopron'da oynuyor 1989 doğumlu-bu yıl Euroleague'de 19.1 sayı-5 Ribaund ile oynuyor.İzlemedim ama istatistikleri çok iyi.

Önümüzdeki sezon da umarım Bayan basketbola olan yatırım devam eder.Zira Ekrem hoca Ceyhun Yıldızoğlu'na verilen bütçenin fazlasını hak ediyor.Herkes gönlümden geçeni yazmış.Bende istediğim kadroyu yazayım.Alba'nın sözleşmesinin son senesi umarım devam edilir diyeyim öncelikle...
Işıl-Sue Bird-Yasemen
Tuğba-Danilockina-Özge
Augustus-Alba-Şebnem
Bahar-Sancho
Nevriye-Ann-Quanitra
Her ne kadar kurulması çok zor bir kadro olsada bence Ceyhun Hocanın kurduğu kadronun maliyetini geçeceğini sanmıyorum...

Önümüzdeki sezon da umarım Bayan basketbola olan yatırım devam eder.Zira Ekrem hoca Ceyhun Yıldızoğlu'na verilen bütçenin fazlasını hak ediyor.Herkes gönlümden geçeni yazmış.Bende istediğim kadroyu yazayım.Alba'nın sözleşmesinin son senesi umarım devam edilir diyeyim öncelikle...
Işıl-Sue Bird-Yasemen
Tuğba-Danilockina-Özge
Augustus-Alba-Şebnem
Bahar-Sancho
Nevriye-Ann-Quanitra
Her ne kadar kurulması çok zor bir kadro olsada bence Ceyhun Hocanın kurduğu kadronun maliyetini geçeceğini sanmıyorum...

6 tane yabancı oyuncumuz olacak ki seneye 2+2 kuralını düşünürsek çok gereksiz bir kadro olur. Bence bu kadrodan Ann Wauters gidecektir. Danilockina'da gereksiz transfer. Bu yıl euroleague'de beklentilerimin çok altında performans sergiliyor. Işıl-Sue Bird aynı anda sahada olacağını düşünürsek Danilockina'ya gerek yok. Ann ve Danilockina'yı çıkarırsak bence güzel bir kadro.

6 tane yabancı oyuncumuz olacak ki seneye 2+2 kuralını düşünürsek çok gereksiz bir kadro olur. Danilockina'da gereksiz transfer. Bu yıl euroleague'de beklentilerimin çok altında performans sergiliyor. Işıl-Sue Bird aynı anda sahada olacağını düşünürsek Danilockina'ya gerek yok

Yabancı konusunda haklısın, Danilochkina şutör bir oyuncu Nadezha'da ona oyun kurucu oynatmaya çalıştılar sonuç ortada...

Gelecek yıl iyi düşünüp sağlam bir stratejiyle hareket etmemiz lazım son 2 yılki gibi transfer politikalarıyla çok kötü bir sezon geçirebiliriz. 4 yabancı hakkımız var.2 tane yabancı Pivot kullanamayız bu da tek yerli pivot olan Quanitra'nın önemini ortaya koyuyor.

4 numara için yabancı kullanmayabiliriz.Nevriye-Bahar elimizde olacak Tuğçe Canıtez(NJCAA da 28 dk. 21.3Sayı-12 Ribaund) yada Latoya Sanders alınabilir.

Alba Torrens'in ben 2 numara oynayacağını düşünüyorum artık sakatlık sonrası 3 numarada fizik gücü olarak biraz geri kalıyor gibi.

Sue Bird yazılmış son yılı diye biliyorum avrupada bir daha forma giymeyecek.Çok zor ama keşke Celine Dumerc falan alınabilse.

Bende biraz mantıklı düşünmek gerekirse 2+2 kuralında 2 avrupalı alınacaksa ve senin elindede Alba ve sancho gibi avrupalı olarak pozisyonlarının en iyisi olan oyuncular varsa bunlardan vazgeçmek mantıklı olmaz bence,(şuan o pozisyondaki avrupalı oyunculara bakınca), sonuçta sadece avrupada oynuyacak avrupalı alınmasında sorun yok yani ilede 4 yabancıdan başka yabancı alınmayacak diye birşey yok, benim kadrom=
Işıl,(dumerc Eu için), yasemen,
Taurasi, Şebnem,
Augustus(yada taylor), Alba
Sancho, Bahar
Quanitra, Nevriye.
Gerek duyulursa sadece avrupa için bir uzun alınabilir, yada wauters takımda kalabilir.

Taurasi ve Agustus iyide, Nevriye'ye güvenilerek yola çıkılır mı? 5 numarada Quanitra yalnız kalabilir bütün bir sezon.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...