2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ali bey zaten Avrupa için bir 5 numara alınabilir yada wauters kalabilir diye yazdım, lig için diyorsanız elimizde eğer yazdığım kadro olursa Quanitra, Nevriye, Sancho ve Bahar olacak bence yeterli, son 7 yılda fb'nin genelikle tüm sezon 3 uzunla oynayıp şampiyon olduğunu düşünürsek sorun olmaz yani. Ayrıca 4 uzun bizim lig için yeterli bana göre, (Quanitra, Nevriye, Sancho, Bahar)...

Önümüzdeki sezon için transfer çalışmaları şimdiden başlamalı diye düşünüyorum. Nitekim sağlıklı transfer çalışmaları ancak bu şekilde gerçekleşiyor.
Fowles ile bu sezon sözleşmemiz bitiyor. Ona artık güle güle deme zamanı geldi. Uzun olarak Nevriye-Q-Sancho-Bahar ile devam ederiz. Alba kalır 1 numaraya Bird, 2 numaraya da kıta dışı bir yabancı bulabiliriz. Tuğba Palazoğlu'nu da tekrar takıma kazandırsınlar bir zahmet. Tuğba istenirse koşarak gelir. Nitekim 2+2 olacaksa sistem ona çok ihtiyacımız olacak.
Bird-Işıl
kıta dışı-Tuğba-Yasemen
Alba-Şebnem-Şaziye
Sancho-Bahar
Quanitra-Nevriye

Yukarıda yazdığım kadro tam 2+2 ye uygun yapılmış bir kadro oluyor.
+ 1 değişimli olarak oynatacağımız yabancı daha alabiliriz. Maça ve performansa göre birisi tribünde oturur.

Final 8 oynanırken ilk amaç maçları kazanmak, ikincisi ise bir sonraki sezonun kadrosunu oluşturmak oluyor genelde. Umarım 24 martta F8 bittiğinde hem iyi bir sonuç almış, hem de önümüzdeki sene için iyi transferler yapmış oluruz.

Önümüzdeki sezon oluşacak kadroyla ilgili yorumum çift guardlı sistemin bozulmaması. 1-2 numaranın Işıl ve Sue'ya emanet edilmesi. Yanlarına Meral ve Tuğba ise bizi ligde rahatlıkla şampiyon yapar. Tabii Euroleague için 2 numarada size dezavantajımızı karşılayacak ve ligde değişmeli oynayacak bir yabancı oyuncu takviyesi de iyi olur.

En önemli hamle ise kuşkusuz Quanitra. Çok ama çok önemli. Bir şekilde alınmalı. Sue Bird yerine Becky var. Sylvia yerine Candace Parker, Tina gibi isimler var. Dee yerine Seimone, Maya var. Sancho yerine Gruda. Hiç kimse yeri doldurulamayacak değil. Bir tek Alba'nın yerine aklıma Avrupalı gelmiyor ama o da kıta dışı ile doldurulabilir. Ama Quanitra'nın yeri sadece Nevlin ile doldurulabilir ki, o da ne kadar doldurursa...

Ilk yapmamız gereken Quanitra'yı almak ama benım umudum yok cunku her sezon transferı son dakıka'ya bırakıyoruz. Quanitra'yı alan 2+2 dusunursek cok avantajlı konuma gecer.

Mevcut yapıda yapılacak Fowles Quanitra değişiklığı Seimone eklemesı bıle fazlasıyla guzel bır iş olur işin kaymağıda Sue Bird olur sankı. :)

Elimizde Sancho ve Alba gibi bence pozisyonlarının en iyi avrupalıları varken, (bence Alba'nın yerine alınacak avrupalı yok, Sancho'ya yakın sadece Gruda olduğunu düşünüyorum ki bence Sancho daha iyi ve Gruda'yıda Ummc'nin bırakacağını sanmıyorum) , bu yüzdende bu oyuncular mutlaka takımda kalmalı, kıta dışına gelince ben 2-3 numaraya kullanılmasından yanayım,(Augustus&Taurasi, eğer oyun kurucu alınırsa sadece Bırd olur bu isim, yanına o zaman Taurasi-Augustus'tan biri alınmalı).Bence kıta dışı hakkımızı pota altına harcamak yanlış olur, mutlaka kısa pozisyonuna kullanılmalı ama illede pota altına kullanılacaksa bu Griner olsun :)

Önümüzdeki sezon için transfer çalışmaları şimdiden başlamalı diye düşünüyorum. Nitekim sağlıklı transfer çalışmaları ancak bu şekilde gerçekleşiyor.
Fowles ile bu sezon sözleşmemiz bitiyor. Ona artık güle güle deme zamanı geldi. Uzun olarak Nevriye-Q-Sancho-Bahar ile devam ederiz. Alba kalır 1 numaraya Bird, 2 numaraya da kıta dışı bir yabancı bulabiliriz. Tuğba Palazoğlu'nu da tekrar takıma kazandırsınlar bir zahmet. Tuğba istenirse koşarak gelir. Nitekim 2+2 olacaksa sistem ona çok ihtiyacımız olacak.
Bird-Işıl
kıta dışı-Tuğba-Yasemen
Alba-Şebnem-Şaziye
Sancho-Bahar
Quanitra-Nevriye

Yukarıda yazdığım kadro tam 2+2 ye uygun yapılmış bir kadro oluyor.
+ 1 değişimli olarak oynatacağımız yabancı daha alabiliriz. Maça ve performansa göre birisi tribünde oturur.

+ Tuğçe Canıtez eklenirse müthiş olur. Ancak Sue Bird'ün Avrupa'da son senesi yanılmıyorsam.

Ya çok zor değil, doğru transfer planlamasıyla birkaç transferler şampiyon olunur, avrupa'da da şampiyonluğa oynanır. Sizin de dediğiniz gibi Quanitra ve kıta dışı hakkının amerikalı kısadan yana kullanılması KİLİT önem taşıyor neredeyse.

Sue Bird + Taurasi veya Augustus olsa harika olurdu. Yalnız Sue Bird sene başında ''Bu yıl avrupada ki son sezonum'' demişti.(sanki böyle bir haber hatırlıyorum) Bir de 2 senedir Ocakta geldiğini düşünürsek Sue Bird ü eleyin derim ben.

Bird olmazsa Dumerc'i alırız yabancı kontenjanını da 2 ve 3 te kullanırız aslına bakarsak bu daha mantıklı gibi duruyor

Shavonte'yi beşiktaş'ta oynadığı yıldan belli takip ediyorum, çok iyi oyuncu, acaba Türk statüsüne geçebilme ihtimali varmı? 3 yılı doldurdu, Amerikan milli takımdada oynamadı yanlış hatırlamıyorsan? Bilen bi arkadaş varsa açıklarmı türk olabiliyomu? Bence Harding'i alacaklarına Shavonte'yi alabilirdik...

Tam olarak emin değilim ama 3 yıl oynama ve yaş sınırı vardı Türk vatandaşı olması için.

Her oyuncunun formda dönemleri yada maçları olabilir ama benim düşünceme göre Harding Shavonte'den en az 1 gömlek daha üstdüzey bir isim bence.

Bende Shavonte 1 gömlek üstün diye düşünüyorum, Shavonte'nin şutu, skorerliği Harding'le karşılaştırılmaz bile bence, Harding'in en iyi özelliği penetresi, Shavonte'nin penetreside kuvvetli, Shavonte oyun kurucu olarakta oynayan bir oyuncu, Harding bir oyun kurucu olarak takımı yönlendiremiyor, Shavonte'de en azından onun kadar oyun kuruculuk yapar...

Artık yeni sezon için transfer başlığı açmak gerekli diye düşünüyorum.Transfer haberleri 1-1.5 ay içinde belli olmaya başlar.

Bence sezona bu sezondan çok daha iddalı bir ekiple başlarız.Ama takım kadar önemli olan yönetici işini de halletmek gerekli Voleybol şubesini Mehmet Cibara yönetiyor.Buna benzer bir görevlendirme olabilir mesele Basketbol'dan anlaması yada çok iyi bilmesi değil Şube'yi düzene sokmak.Mehmet Cibara'nın da Voleyboldan pek bilgisi olmadığını hepimiz biliyoruzdur.

Yeni sezon içinse benim hayalimdeki takım.

-Işıl Alben-Celine Dumerc
-Diana Taurasi-Esmeral Tunçluer(Olmazsa Tuba Palazoğlu)
-Penny Taylor-Şaziye İvegin
-Bahar Çağlar-Nevriye Yılmaz-Latoya Sanders(Olmazsa Tuğçe Canıtez)
-Quanitra Hollingsworth-Sandrine Gruda(Yada Ann Wauters)

Ve 5.Yabancı olarak Alba Torrens kendisi için bir mevkii yazmadım malum 1-2-3-4 hepsinde oynayabilir sağlıklı bir Alba Joker'imiz olur ve sıkça rotasyonda kullanılır Bol yerli olan böyle bir kadroda.

Bu kadroyla Ekrem Hocanın Çift Guard sistemi devam edilebilir.Malum Taurasi Ummc'de PG gibi oynayıp Maç başına 5 asist falan yapıyor.Dee'yi kadroya katarsak Penny'yi getirmek kolay olur diye düşünüyorum(Penny Taylor benim gelmesini en çok isteyeceğim isimdir.)

Sancho Lyttle içinse görüldüğü gibi 4 tane yerli PF var piyasada ve 4 yabancılı sistemde bir mevkii için full yerli şart bunun için 4 numara pozisyonu çok makul.

Pivot içinse Fowles iyi ama Kıta dışı olarak skorer kısalardan alamıyorsak Fowles kalmalı yoksa Sylvia maalesef beklediğimiz düzeyden çok uzakta zaten Koçun planlarında olduğunu da zannetmiyorum.Kısaca bence Yabancı sınırlaması da düşünülürse Türk sayılacak devşirmeler çok önemli diyorum.Ve Böyle bir takımla Ekrem Hoca'nın sistemi çok daha iyi işleyeceğine eminim.

Birsel, Meral, Nevriye, Cappie, Angel, Matovic kaç senedir FB'de? En büyük farkları (lobileri hariç) istikrarları olmalı. Bu yüzden ben bu seneki kadroyu mümkün olduğunca az değiştirip bir devamlılık sağlanması, eksik parçaların giderilmesinden yanayım.

Çift guardlı sistemde ısrarımı sürdürüyorum ve bu sebeple minimum ekleme ile kadro kurmaya çalışacağım.

Işıl-Yaso-Becky-Meral-Alba-Şaz-Şebo-Sancho-Bahar-Nevriye-Sylvia-Quanitra

İstikrarın gerekliliğine inandığım için sadece altı çizili olan 3 ekleme ile bir kadro oluşturdum. Hatta Becky yerine Whalen'ın dönme şansı olsa onu yazardım. Sylvia gibi bence dünyanın en iyi pivotunu yollamak en kolayı olur. Sorunları çözüp ondan katkı almayı başarmak ise bizim için en faydalı seçenek olacaktır. Yukarıdaki kadroya lig için bir avrupalı yabancı daha takviye hakkımız bulunmakta.

Ligde Becky yada Sancho'dan biri kıta dışı kontenjanından oynamak durumunda kalsa da, bu kadronun bir özelliği ise Euroleague için 1 kıta dışı ekleme şansımız var. Örneğin Tamika yada Sue Bird gibi bir isme "Ocakta gel, sadece Euroleague'de oyna!" deme şansımız doğuyor.

Tekrardan sıfırdan kadro yaratıp yeniden yeni bir maceraya girene kadar, elimizdeki kadronun yamalı yerlerini orjinal parçalarla değiştirmek bizim için çok daha iyi olacaktır.

Işıl ve Sancho dışında kimsenin takımda kalmasını istemiyorum. Geleceği olan yerli oyuncuları alalım ve birkaç sene onların iyi olmasını bekleyelim. Nasıl olsa böyle şampiyon olamıyoruz bari yerli oyuncu kazanalım. Bizim için aslolan Galatasaraydır. Yine takımı destekleriz her zaman olduğu gibi. Ama yeterki şubenin kanını emen idarecilerden bir an önce kurtulalım artık.

Tutku kardeşim, bence senin yazdığın istikrarlı kadro bu yıldan farklı sonuçlar almaz, hata bakınca geride bile olur, hep dediğimiz bu takımın skoreri yok, senin istikrar adına kurduğun takımdada skorer oyuncu kim?, fb'ye üstünlük kurmak istiyorsak, Angel&Pondexter ikilisine üstünlük kurmamız gerek, buda bence Taurası&Augustus(veya Taylor)'la kurarız, fb'nin istikrarlı dediğin yabancıları Angel, Pondexter ve Matoviç'in geldiklerinde beri kötü oynadıkları bir yıl varmı? Ben hatırlamıyorum, Birsel ve Meral'i zaten tutmaları lazım bu oyuncuların yerini dolduracakları türk oyuncu yok,(bizde Işıl'ın olduğu gibi ve Bahar'da, katkı vermemesine rağmen Nevriye'de öyle oyuncular), Fb hersene başarılı olduğu için takımı koruyo ve başarıyı getiren oyuncuları tutuyor takımda, biz neye istinaden tutacaz Fowles'ı?(ne oynamış son iki yıldır?), Hamon,Palau,Dumerc'ten biri, Işıl Alben, Yasemen,
Taurasi, Tuğba, Şaziye,
Augustus(Taylor), Alba, Şebnem,
Sancho(veya Gruda), Bahar,
Quanitra, Nevriye. Eu İçin bir uzun alınabilir veya Wauters kalabilir...

Artık şu Fowles sevdasından vazgeçmek lazım, ben kıta dışı hakkımızı kısadan yana kullanılmasından yanayım, ama illede uzun alacaklarsa, Griner, Tina, Parker, Oguwimike, A.Jones vb. bir oyuncu alsınlar, 3 yıl oldu ve Fowles heryıl kötüye gidiyor, artık yeter yani...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...