2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
He he Cris kotu transfer.. Onune Vermaelen, Vidic, Terry koydular 3 gunde ligler baslamis ama sen almadin..
Ya gecin bunlari ne bekliyordunuz?
Eger yasi sorun ise ; Puyol, Lucio, Rio'dan 1 yas buyuk sadece..
Kimseyi suclayamam, suclamam iyi transfer..

Yunuscum, verdiğin örnekleri seveyim ben senin. Bahsettiğin adamlar kaç seneden beri an itibariyle bulundukları kulüpte oynuyor farkındasın değil mi ?

Kimse Ujfa örneğini vermesin. Geldiğinde taraftarın çoğu, hatta yarısında fazlası burnunu kıvırmıştı. Şimdi kendisi geçen sezon iyi oynadı diye Cris'in de onun gibi olacağının garantisi yok. Bu adamın sözleşmesi 1 senelik ve takıma alışması devre arasını bulacaktır. Yarım sezon için alıyorsan bu adamı Gökhan Zan'a da, onun hatalarına da, sakatlıklarına da razıyım. Hatta stoper mevkiinde Hakan Balta'nın oynayıp sol bekte Çağlar'ı görmeye yahut Riera'yı denemeye de razıyım.

Resmen çilekti, armuttu taraftara gaz vermekten başka bi halt etmediler. Gerek yoktu bu söylemlere yani aldığımızı aldık verdiğimizi verdik. Bizim pastaya ya da sex kokan kulübe ihtiyacımız yok.

Transferin son gününde adamlar gidip Meireles'i getiriyorsa sen de 1 saat kala Cris'i atıyorsan önümüze. Ya paran yoktur ya da onu alacak kabiliyetin. Paran yoksa da Kaka, çilek falan ağzına almayacaksın.

Yani Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek takım biz miyiz yoksa karşıyaka mı anlamadım..

Dipnot : Ujfa geldiğinde 33 yaşındaydı şu anda Cris 36 yaşında.
 
Cris fayda sağlarmı bilinmez ama bildiğim tek şey varsa bu hayal kırıklığının tek nedeni yönetim toure-rolando-kjaer isimleri ortadayken cris'in kısa vadede yapacağı katkı ve maliyeti olan 1.25 milyon euro gözardı ediliyor...Yönetim dün Eskişehirli Diego ile ilgileniyoruz dese bugün Cris gelse herkes göbek atardı ama bizim yönetim havasını atıp sonra başarısız oluyor...
Bu arada bizle alakası yok ama Zenith zaten iyi takımken Hulk ve Axel Witsell transferleriyle son güne ve ş.liginde dengeleri değiştirebilecek kalitede isimleri kadrosuna kattı..
 
Transferi eleştirmem ama yönetim yanlış yaptı.. Milleti gaza getirdi çilek diye diye.. Para var, bu kadar parayla toplu konut yapmayacağına göre ya transfer yaparsın, ya da borç ödersin. Geçen sezonla bu sezon arasındaki transfer maliyeti arasında pek bir fark olmadığını başkan söyledi..4 günde Cris'ten iyisi alınabilirdi.(Cris'e kötü demiyorum), Ujfa örneği de pek doğru olmayabilir, sonuçta bir de De Boer örneği vardı. Sol bekteki eksikliği yönetimden başka herkes görmüştür.. Neden alınmadı hala merak ediyorum. İlginç bir transfer sezonu oldu. Bari sol bek alınsa da ligde sıkıntı yaşamasak..
 
Cris transferi plansızlığın göstergesidir. O'nu oraya kaydırırım bunu buraya kaydırırım diye planlamanın hata olduğunun göstergesidir. Göbeği 3 kişiye emanet etmenin hatasıdır. 3 yıldır yokları oynayan Hakan Balta'ya güvenmenin hatasıdır. Bu takım geçen sezondan beri benim bir sol bek'e ve göbeğe iyi bir transfere ihtiyacım var diyor. RVP karşısında Semih ve Cris dökükür.
 
Cris transferini eleştirenleri anlamak gerçekten güç. Transfer sezonunun kapanmasına 3 gün kala defansının bel kemiği sezonu kapatıyor. Aynı tecrübede daha iyi kim vardı da almadık???
 
Cris transferinde ki tek korkum maliyet ve yapılacak sözleşmeydi ama yapılan sözleşme beni oldukça tatmin etti. Cris'in Semih ve Dany'e katacağı çok şey olacak. Yaş konusuna takılan arkadaşları anlamıyorum. Kendine iyi bakan bir oyuncu çok rahat oynayabiliyor bu yaşlarda.
 
Cris transferi plansızlığın göstergesidir. O'nu oraya kaydırırım bunu buraya kaydırırım diye planlamanın hata olduğunun göstergesidir. Göbeği 3 kişiye emanet etmenin hatasıdır. 3 yıldır yokları oynayan Hakan Balta'ya güvenmenin hatasıdır. Bu takım geçen sezondan beri benim bir sol bek'e ve göbeğe iyi bir transfere ihtiyacım var diyor. RVP karşısında Semih ve Cris dökükür.

Eğer dökülmezlerse RVP formsuzdur değil mi :)

Herşeyi eleştirebilirsiniz ama plansızlıkla eleştirmek çok acımasız ve haksızca olur. Sol bek konusunu eleştirmek hakkımız. Sadece Hakan ile olmuyor. Am bırakında olsun o kadar.

Hakan Balta'ya (antipati duymama rağmen) yoları oynuyor demek de haksızlıkdır. Geçen sene çok iyi katkı verdi. Bu sene Bjk maçında yaptığı hata konuşulur ve konuşulmalı,eleştirilmeli ama Bursa maçında maç 1-1 devam ederken 80-90 metre depar atıp golü önlemesine övgü gösterilmeli.
 
Evet plansız bir transfer oldu çünkü Ujfa 3 gün önce sakatlandı eğer ki öyle birşey olmasa şu an belki Kaka belki Diego imza atacaktı kulübe.Biride 36 yaptı adamı Ujfa ile aralarında 9 ay var sadece geldiklerinde olsun 21 ay var olsun hadi.(1 yıl daha önce geldiğinden) Eleştiri yapılır ama yapmak olsun diye değil.

Transfer dönemi için plansız programsız denilebilir ama Cris'i eleştirmek onun tecrübesine saygısızlık göstermek çok başka birşeydir.

Kjaer'i en az 10 milyona satarlar,Toure'ye bakalım gidecek kupaya 2 ay yok sonra (ki o haftalarda paşa,bursa,bjk maçları var)

Gökhan Zan'ı Cris'e tercih ediyorsanız zaten söylenecek pekte fazla birşey yok !

Saygılar.
 
Burada eleştirilen Cris transferi değil aslında çilek. Kaka+Cris olsaydı kimse eleştirmezdi. Ya da Kaka'ya harcanacak paraya iyi bir stoper alınması çileği de unuttururdu. Eleştirmiyorum ama kolaya kaçtığımız da gerçek. Kadromuz Süper Lig için son derece iyi durumda, iyi kadro kurduk. Yalnız Avrupa için daha yolumuz var. Beklentilerin altında kaldık. Bence.
 
Plansızlık bu işlerin en başından halledilmemesidir. Plansızlık elinde para varken alınabilecek iyi futbolcular varken gidip 35 yaşındaki Cris'i almaktır. Ujfa iyi iş yaptı doğrudur ama Türkiye Liginde yaptı. De Boer geldi bu kulübe yokları oynadı. Cris'in verimli olacağını da düşünmüyorum. Adam Lyon aklında geldi.
 
Bazı arkadaşlara "Galatasaray ne yaparsa iyi yapar.Kimi alırsa o iyidir." fikri öyle bir yerleşmişki artık gerçekleri göremez olmuşlar.Kabul edin işte kötü bir transfer yaptık.
Bir zamanların sayılı stoperlerindendi fakat artık değil.O zamanlara dahil bir çok özelliğini kaybetti.Bir dönem çapraz bağları kopmuştu ve Lyon da uzun süre faydalanamamıştı ondan.Sonra da zaten ne istikrarı kaldı ne başka birşey.
Son 5 sezonda 20 maçın üzerine sadece 1 sezon çıkabilmiş Fransa Ligi'nde.

Son olarak Ujfalusi'yle bu Cris'i karşılaştıranlara da sadece gülüyorum.
 
Şimdi konuşmiyim konuşmiyim diyorum ancak adamı zorla savunacak duruma getiriyorsunuz resmen.

Önce Ufja 33, Cris 36 yaşında diye toptan yalan yanlış bir söylem var ki Cris'in doğum tarihi 03.06.1977, Ujfalusi'nin doğum tarihi 24.03.1978 bundan sonrası toplama çıkarma işi arkadaşlar.

İkinci olarak 'son 5 sezonda 20 maçın üzerine 1 kez çıkabildiği' söylemi var buda kuyruklu yalan. Bu sezonun haricinde son 4 sezonda sırası ile sadece ligte yaptığı maç sayısı 34-34-21-20 dir. Sadece geçen sezon yaptığı toplam maç sayısı 28'dir ve bunların sadece 3 tanesinde oyundan çıkmıştır. ŞL maçlarında sakatlığı olmadığı sürece banko oynamıştır ve bu sezon şu ana kadarda ligte 2 maçta, Fransa Kupasında ise tam 120 dakika süren bir maçta görev almıştırki bu yılada banko oyuncu olarak başladı demek bu.

De Boer ilede Cris'i kıyaslamak tam bir fiyaskodur bence. Zira De Boer dönemin 3-4-3 taktiğinde Barcelona'nın liberosu görevinde iken bizde 4-4-2'nin stoperi olarak görev buldu. Önünde iyi kesiciler olmadan defansı önde kurduğumuz sürece başarısız olacağını kulüpte futboldan anlayan, kendisi dahil herkes biliyordu ilk 1 haftadaki antrenmandan sonra.

Halbu ki Cris bu durumda değil Lyon uzun yıllar bizim şu anda oynadığımız oyunu oynadı. Cris hep yanında hızlı ve kesici bir stoper ile önünde oyunu iyi yönlendiren ve rakibi iyi karşılayan orta sahalar ile oynadı. Yani Şu anda Dany veya Semih'le yan yana, Melo ve Selçuk'unda arkasında oynayacağı gibi. Kısacası ne görev değişimi,ne taktik değişimi yaşayacak Cris. Vatandaşı Melo, aynı dili konuşabileceği Muslera ,Dany,Eboue olacak o defans hattında.Transferi eleştirmek güzelde, eleştirinin hala tek taraflı ve kötülemek amaçlı yapıldığını düşünmek bu yaş için artık kabul edilebilir bir durum değildir.

Bana sorarsanız bende çok memnun kalmadım, daha hızlı ve biraz daha orta vadeli fayda sağlayacak bir oyuncu beklentim vardı en kötü ihtimalle Real'den Carvalho'yu bekliyordum ancak 35'lık Cris'i alan yönetim ve Fatih Hoca sanırım bahsedildiği gibi Carvalho'yu yaşından dolayı veto etmemiştir demek transferin önüne geçen bir takım durumlar oluşmuş. Bu noktada biraz empati yapmakta fayda var ki son 3 maçta yediğimiz 6 golün nasıl yendiğini düşündüğümüzde,duran toplarda hala avrupanın en iyilerinden olan bir oyuncuyu almak bukadar eleştiri getirmemeli bence.
 
Son 5 sezon sırasıyla 2011-2012 20 lig,2010-2011 21 lig,2009-2010 34 lig,2008-2009 34 lig maçı,2007-2008 13 lig (sakatlandığı sezon) çıkan bir adama son 5 sezonda sadece 1 kez 20 maçın üstüne çıkmış demek abes olmuş biraz.Adam her sene 30-35 maça çıkmış.

Ben mükemmel bir transfer demiyorum ama milyon eurolar verilip 5 bin kişinin karşılandığı oyuncularda gördük biz burda.

Yok kapı tekmelemiş yok o yok bu Cris'in haberi olmadan nasıl satar onu Lyon inanmayın böyle şeylere ya.

Görüp izlemek lazım önce asıp kesmektense,iyi bir alternatif oldu kesinlikle.
 
Bu transferi eleştiren birisi olarak transferin son günleri takımlarının bıraktığı daha iyi alternatifleri ve gittikleri takımları yazayım hemen :

Oguchi Onyewu-Malaga'ya gitti.Sanırım alınması imkansız bir isim değildi bizim için.
Dedryck Boyata-City kendisini Twente'ye kiraladı.Kiralama seçeneği açısından olabilirdi.
Stefan Savic-Yine City Fiorentina'ya gönderdi.Genç,diri maliyeti fazla olmayacak faydalı bir stoper olabilirdi.

Bana göre bu 3 ismin olma ihtimali çok yüksekti Galatasaray için.Ama bırakın almayı ilgilenmemişizdir bile.Daha birçok stoper transferi var son gün gerçekleşen ve ben kendimce kaliteli olanları yazmaya çalıştım.En basitinden Onyewu'yu alsak kim eleştirebilirdi ?

He bir de Kolo Toure gerçeği var.İlgilendiğimizi dünya aleme duyurduk.Bahsettiğim isimlerden ve Cris'ten 3-5-10 artık kaç gömlek derseniz o kadar fazlası olan bir oyuncu.Kesinlikle almamız gerekiyordu.Alamadık.
Bütün bu olanları toparlarsak sanırım Cris transferini eleştirmek için yeterli sebepler ortaya çıkıyor.
 
Şimdi konuşmiyim konuşmiyim diyorum ancak adamı zorla savunacak duruma getiriyorsunuz resmen.

Önce Ufja 33, Cris 36 yaşında diye toptan yalan yanlış bir söylem var ki Cris'in doğum tarihi 03.06.1977, Ujfalusi'nin doğum tarihi 24.03.1978 bundan sonrası toplama çıkarma işi arkadaşlar.

İkinci olarak 'son 5 sezonda 20 maçın üzerine 1 kez çıkabildiği' söylemi var buda kuyruklu yalan. Bu sezonun haricinde son 4 sezonda sırası ile sadece ligte yaptığı maç sayısı 34-34-21-20 dir. Sadece geçen sezon yaptığı toplam maç sayısı 28'dir ve bunların sadece 3 tanesinde oyundan çıkmıştır. ŞL maçlarında sakatlığı olmadığı sürece banko oynamıştır ve bu sezon şu ana kadarda ligte 2 maçta, Fransa Kupasında ise tam 120 dakika süren bir maçta görev almıştırki bu yılada banko oyuncu olarak başladı demek bu.

De Boer ilede Cris'i kıyaslamak tam bir fiyaskodur bence. Zira De Boer dönemin 3-4-3 taktiğinde Barcelona'nın liberosu görevinde iken bizde 4-4-2'nin stoperi olarak görev buldu. Önünde iyi kesiciler olmadan defansı önde kurduğumuz sürece başarısız olacağını kulüpte futboldan anlayan, kendisi dahil herkes biliyordu ilk 1 haftadaki antrenmandan sonra.

Halbu ki Cris bu durumda değil Lyon uzun yıllar bizim şu anda oynadığımız oyunu oynadı. Cris hep yanında hızlı ve kesici bir stoper ile önünde oyunu iyi yönlendiren ve rakibi iyi karşılayan orta sahalar ile oynadı. Yani Şu anda Dany veya Semih'le yan yana, Melo ve Selçuk'unda arkasında oynayacağı gibi. Kısacası ne görev değişimi,ne taktik değişimi yaşayacak Cris. Vatandaşı Melo, aynı dili konuşabileceği Muslera ,Dany,Eboue olacak o defans hattında.Transferi eleştirmek güzelde, eleştirinin hala tek taraflı ve kötülemek amaçlı yapıldığını düşünmek bu yaş için artık kabul edilebilir bir durum değildir.

Bana sorarsanız bende çok memnun kalmadım, daha hızlı ve biraz daha orta vadeli fayda sağlayacak bir oyuncu beklentim vardı en kötü ihtimalle Real'den Carvalho'yu bekliyordum ancak 35'lık Cris'i alan yönetim ve Fatih Hoca sanırım bahsedildiği gibi Carvalho'yu yaşından dolayı veto etmemiştir demek transferin önüne geçen bir takım durumlar oluşmuş. Bu noktada biraz empati yapmakta fayda var ki son 3 maçta yediğimiz 6 golün nasıl yendiğini düşündüğümüzde,duran toplarda hala avrupanın en iyilerinden olan bir oyuncuyu almak bukadar eleştiri getirmemeli bence.

Noktası noktasına.
 
Son 3 senede nerdeyse 30 tane maça çıkmamış her sene takım değiştiren Onyewu.

Diğer söylediklerinin kaç tane avrupa maçı var kariyerlerinde ve Ujfa'nın az da olsa yerini doldurabilecek ?
 
Geçen sezon 54 maç oynamış bir Lyon takımı var.Cris'in 28 maç oynadığını kendiniz yazmışsınız.54 maçın 28'inde oynamayı başarı kabul ediyorsanız problem yok.
 
Serkut yukarıda izlemeden asıp kesmeyelim adamı yazmışsın fakat benim bahsettiğim adamları izlemeden Ujfa'nın yerini az da olsa dolduramayacağını ima etmişsin.Çelişki.
Neyse uzadı muhabbet.Kim ne derse desin ben memnun değilim.Ama bu demek değildirki bazılarının yaptığı gibi Cris bir problem yaşarsa "aa bak ben demiştim." demek.Umarım fayda sağlar.Yanılan ben olurum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst