2012/2013 TBL Şampiyonu GALATASARAY

Arroyo için
Haziran'dan beri her gün basketbol takımımızla "bundan daha fazla utanç duyamam" şeklinde izlerken bu olay artık utancın dip noktası oldu.Madem gelişi Ergin Ataman'la birlikte oldu.Kovuluşuda sezon sonu Ergin Ataman'la birlikte olsun.

Bu takımın koçu,bu takımda oynayanlar ve bu takımı kuranlar yüzünden basketboldan soğuyacağım artık.Bu üçününde 2013 Haziran'ından sonra bizimle olmamasını diliyorum.Tüm kalbimle...

Jamon Gordon geçen senenin yıldızıydı ve Ergin Ataman altında oynatılmayacak kadar değerli bir oyuncuydu ondan Efes'e aldı Oktay Mahmuti.Josh Shipp ise sezon ortasında başka bir isim bulunamadığı için alındı.

Buarada "Ergin Ataman apaçiliği" yapmanın gereği yok.Takım Eurocup 2. turda elenip,Türkiye kupasını kaybedip,ligde de Euroleague biletini almayınca zaten sezon sonu gidecek.Siz de "büyük hocam!" dediğiniz kişinin arkasından söveceksiniz.Ondan ikiyüzlü davranma.

Yüklenmeyin yahu N'dong'a .Adam emekliliğin tadını çıkarmaya ve bunun üstünden para kazanmaya gelmiş.Rahatını bozmayın...

Euroleague yorumu
Başımızda bu denli beceriksiz bir yönetim ve Ergin Ataman varken kesinlikle katılamıyacağımız organizasyon.Anadolu Efes ve Fenerbahçe kesin katılırlar lige.Beşiktaş-Banvit ikilisinden biri direk katılır diğeride ön elemeye çağrılır.Bu yönetim ve bu koç varken Euroleague bizim için kesinlikle hayal...

Hawkins olayı sonrası
Ergin Ataman sezon sonunda sıfır çektiğinde bir bahanesi daha olacağına ve Galatasaray'ımın boşa giden 4 Milyon Dolar'ına üzüldüm.Başka hiçbir şeye değil...

Beceriksiz başkan Ünal Aysal istifa etmediği sürece ne Murat Özyer'in istifası ne de başkasının istifası Galatasaray'a hiçbir yarar sağlamaz arkadaşlar.Aynı tiyatroyu, aynı sahneleri tekrar tekrar yaşamaya devam edersiniz.

:D
 
Ligin uzak ara en iyi basketbol oynayan takımı olarak uzun zaman sonra gelen bu şampiyonluğa ne kadar meşakkatli yollardan ve yıllardan ulaşıldığını bu şubeye gönül verenler çok iyi biliyor. O gün orada olanlar, bu güzel güne ve hasretin sona ermesine tanık olan şanslı kişilerdi.

Bu büyük şampiyonluk için önce Ergin hocaya ve tüm oyunculara, daha sonra emeği geçen herkese çok teşekkürler.
 
Twitter mecrasında şöyle bir söz gördüm, her şeyi özetliyor bence; "Direnmeyi Cem Akdağ, inanmayı Oktay Mahmuti ve kazanmayı Ergin Ataman ile öğrendik"

Gerçekten kısa ama öz bir yorum olmuş.

Bende bu tarihi başlıkta bulunmak istedim. Banvit'le play-out oynadığımız günlerden beri bildiğim, takip ettiğim erkek basketbol takımımızda Dixon, Fitch, Cemal, Fatih yanlış hatırlamıyorsam 10 numara Burak'lı şampiyonluğun hayal olduğu kadrolardan; Murat, Tufan, yine Fatih :) , Gaines D.Brown, R.Hite'lı kadrolarla belki dedirten; Cem Akdağ önderliğinde Rancik, Wikinson, Jasaitis, Evren'li kadro ceza yemeseydi... dediğimiz zamanlardan; Oktay Mahmuti önderliğinde karakter ve ruhuyla taraftarın gönlünde taht kuran artık hasret bitiyor dedirten ama maalesef sonununu getiremeyen Tutku, Andric, Shumpert, Shipp'li takımdan sonra; geliş süreci nedeniyle ilk başta herkesin kabul edemediği ama aslında bu süreçteki en masum ve günahsız kişi olan idealist ve Galatasaraylı Ergin Ataman liderliğinde her türlü talihsizliklere rağmen ligi domine ederek benim yaklaşık olarak 10 :) , abilerimin ve kulübün 23 yıllık hasretini sona erdiren efsane takım, gerçekten "Yenilmez Armada" ŞAMPİYON! Daha çok şey yazmak istiyorum ama burayı çok da fazla işgal etmek istemiyorum. O yüzden şuan dudaklarım arasından dökülen kelimelerle mesajımı bitiriyorum.

Oley oley oley oley ŞAMPİYOOON Cimbom booom...
 
Gerçekten berbat geçen bir sezon, harika bitti.

Özellikle koç ve ekibi başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürler.
 
Play out oynadığımız sezon çok kahrolmuştum ve ağlamıştım. Banvit maçı hep kalbimde bir yaradır. Jason Beau Keep i ağzım açık izlemiştim. =)) Brian Boddicker efsaneydi. Valla ben o günlere saplanıp kaldığım için şampiyon olduğumuza hala inanamıyorum.
 
10 küsur yıllık forumda ilk kez açılabilen başlığa 47, her yıl düzenli açılan bir başlığa ise 133 ileti atılmış 3 gün içerisinde
 
Aile işlerimden ve kardeşimin düğün merasimlerinden dolayı şampiyonluk maçlarına bir türlü ilgi gösteremedim. Buna rağmen yaşadığım sevinç çok büyük oldu. Çifte mutluluk yaşadım.

Şampiyonlukta emeği geçen başta koçumuz Ergin Ataman olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.
 
Gerçekten harika bir bitiriş oldu takımımız için.Yakıştı bu sezona şampiyonluk.Başta Ergin hoca ve özverili oyunculara teşekkürler.

Tribünde ara ara "Bombalasi bombalasi bom bom bom, sarı kırmızı şampiyon" diye tezahürat yapıldı.İlk başta anlamadım ne diyorlar dedim.Tesadüf eve gelince Youtube'da Efes Pilsen ile 1986 Final Serisi maçının bir bölümünü izlerken duydum o tezahüratı.Anladım ki eskilerin tribünden bir mesajıymış :)
 
Ergin Ataman ve oyunculara çok teşekkür ediyorum Murat Özyer'e rağmen şampiyon oldukları için. Galatasaray tarihine geçti Ergin Ataman.
 
Gerçekten harika bir bitiriş oldu takımımız için.Yakıştı bu sezona şampiyonluk.Başta Ergin hoca ve özverili oyunculara teşekkürler.

Tribünde ara ara "Bombalasi bombalasi bom bom bom, sarı kırmızı şampiyon" diye tezahürat yapıldı.İlk başta anlamadım ne diyorlar dedim.Tesadüf eve gelince Youtube'da Efes Pilsen ile 1986 Final Serisi maçının bir bölümünü izlerken duydum o tezahüratı.Anladım ki eskilerin tribünden bir mesajıymış :)


90ların başına kadar çok bağırılırdı 1- Bombaresi bombaresi bom bombom 2- Sarı 3- kırmızı 4-cim bom bom :) Her rakamı bir tribün bağırırdı. Sonra birden nasıl oldu bilmiyorum "Eski açık sarı desene" moduna geçildi:)
 
ergin ataman ve carlos arroyo bu ligin bug'ı olduklarını kanıtladılar (bana da dahil olmak üzere)

hawkins'in gidişi arroyo'nun gelişi marko paşa'nın takım oyununa yaptıgı katkı ile özellikle son dönemde takım gibi oynadık..

şampiyonlukla birlikte galibiyet serisi gerçekten etkileyici..saygılar ve tebrikler Ataman ve ekibine
 
23 sene önceki şampiyonluğu hayal meyal hatırlıyorum. Basketbolu ilk sevmeye başladığım zamanlardı. Sonra yavaş yavaş maçlara daha çok gitmeye başladım. Efes'in Koraç kupasını aldığı yıllar çok maçına gittik üniversiteden arkadaşlarla. Bir yandan sevinirken bir yandan içimde burukluk oluyordu hep neden benim takımımı basketbolda böyle başarılı olamıyor diye. Hiç unutmam Efes kupayı aldıktan sonra Avcılar'a bizim kampüse (İstanbul Üniversitesi) İşletme Fakültesine gelmişti panele. Panel dönüşü Ufuk Sarıca beni arabasıyla bizim fakülteye (veteriner) bırakmıştı ki çok severdim kendisini. Ona teşekkür edip Galatasaray'lı olduğumu ve bir gün bizimde büyük başarılar kazanacağımızı söylemiştim. İnşallah diye gülümseyerek cevap vermişti.

98 yılında bu siteyi kurduk. Yol çok zorluydu. Bir İTÜ maçı hatırlıyorum Abdi İpekçi'de 3 biletli seyirci vardı ki ikisi benle zorla götürdüğüm bir arkadaşımdı. Yine o yılların efsane bayan takımı oyuncumuz Derya Özyer'in jübilesi, 50 kişi civarı bir insan vardı tribünde. Çok üzülmüştüm bunları yaşayınca. GSbasket'te önce kendi aramızda 5-10 kişi işle yaptığımız muhabbetler yavaş yavaş iyice büyüdü binlere ulaştı. Şu an Avrupa'da bile benzeri olmayan bir taraftar basketbol sitesi oldu. Takımlarımız pek başarılı sayılmazdı ama biz yine her zaman takibe ve desteğe devam ettik. Bayan takımımız küme düştü, erkek takımımız düşmenin ucundan play-out ile döndü.

Çok zor ve üzücü günler yaşadık ama elbet bir gün bizde güzel günler yaşayacaktık. Murat Özyer zamanı bir kıvılcım oluştu, Okan Çevik ile daha iyi olacağız derken yine dibe vurduk gereksiz bir olay yüzünden. Cem Akdağ takımı tutmayı başardı. Ve sonra Oktay Mahmuti'li günler hepimizi iyice bağladı basketbola. Gidiş şekli oldukça üzücü ve kalp kırıcı oldu. Ve Ergin Ataman oldukça fazla soru işaretleri ile geldi. Hakemler ile kaybedilen Türkiye Kupası, EuroCup'tan elenmek, kaybedilen oyuncular bir endişeye yol açsada Ergin hoca hiç geri adım atmadı, yıllar sonra inanılmaz bir yenilmezlik serisiyle ve bir çok soruna rağmen şampiyonluk geldi. Yıllardır bu anı bekleyen, özleyen, en kötü günde uzaklarda dahi takımların yanında olmaya çalışan biri olarak bu mutluluğun benim için tarifi yok. 15-16 yaşında kardeşlerimizin basketbol şampiyonluğuna sevindiğini görmek çok özel bir şey. Başta Ergin hoca ve ekibi olmak üzere bütün oyuncularımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Artık her zaman alınabilecek en büyük başarılar için olacak bu takım. Bunun önüne kimse geçemez..
 
Twitterdaki 'Galatasaray Basketbol Şubesi' hesabına kendi adıma teşekkür ederim. Final maçlarının tamamını full olarak koydular ve eşsiz bir arşiv imkanı sundular bize.
Adından resmi bir hesap olduğu sanılıyor ancak bir taraftar grubu hesabı. Sanırım forumdan arkadaşlar da var. Her neyse, elinize sağlık arkadaşlar.
 

Üst