2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

Galatasaray'dan sayı kraliçesi ile koşullu anlaşma

Galatasaray bayan takımı, geçen sezonun sayı lideri Shavonte Zellous ile anlaşmaya vardı. Sözleşmenin geçerlilik kazanması için Galatasaray'ın, Mersin BŞB'den bonservis (LOC) alması şartı bulunuyor.

Zellous geçen sezonu üçüncü sırada bitiren ve 18 maçlık galibiyet serisi yakalayan Mersin BŞB'de 22.3 sayı, 5.6 ribaund, 3.0 asist ile önemli katkı vermişti. Zellous bu sezon WNBA'de Indiana formasıyla 15.3 sayı, 3.4 ribaund, 1.2 asist ortalamasıyla oynuyor.

Basketfaul

Çok güzel haber inşaAllah doğrudur. Birde Şaz ile sözleşme yapsak enfes olur..

Türk vatandaşı olan Nikolov´u oynatmamızı engelleyen TBF mi Zellous´un Türk vatandaşlığı işlemlerini hızlandıracak, kabul edip lisans verecek. Gerçekçi olmak lazım. Ha yabancı kontenjanında da olsa kadroda olması iyi olacak bir isim. Zaten küçülüyoruz!..

Zellous'un devşirilmesi imkansız gibi duruyor gerçi alacağımıza da hala pek inanmıyorum birkaç gün sonra denedik pahalıydı vazgeçtik denilecek ve Harding falan alınacak gibi duruyor ama Zellous ve 3 numaraya yerli takviyesiyle(Şaziye) iyi bir kadromuz olur.

Işıl Alben-Özge Yavaş-Ayşe Cora

Shavonte Zellous-Esra Şencebe-Yasemen Saylar

Alba Torrens-Şaziye İvegin

Sancho Lyttle-Bahar Çağlar

Nevriye Yılmaz-Kelsey Bone

Fena bir kadro değil küçümsenecek bir kadro da değil kağıt üstünde Euroleague'de Yarı final yapabilecek bir kadro.

Ligde ise Fenerbahçe iyi transferler yaptı ama Euroleague için.

Newlin yerine Quanitra girecek ki Newlin şutuyla daha tehlikeliydi.Ve Tuğçe Canıtez rotasyonda olacak hemen hemen aynı kadro.

Eğer yukarıda belirttiğim kadro olursa Kelsey Bone bizim için kilit isim olur performansı belirleyici olacaktır.Geçen yıl zorladıysak bu yılda kolay olmaz diye düşünüyorum lig için.

2 sene once GS-Zellous deseler gulerdim. Simdi ise seviniyorum. Alinacak oyunculari alan aldi zaten. Alinabilecek belki de en iyi en istikrarli oyuncu Zellous. Olur insAllah. Sampiyonluk getirir bize insAllah.

zellous takviyesi yapılabilecek en mantıklı hamle olarak duruyor şuan yanlız şaziye ivegin hamlesi şart hakikaten ancak ozaman iddialı bir takım oluruz umarım forumdaki bu sese kulak verilir

Forumdaki arkadaşlarımızın da birçoğunun alınmasını istediği Shavonte Zellous ile anlaştığımız söyleniyor.Ancak Mersin ekibine buy-out ödememiz gerekliliği ve bu sene kulübün maddi yönden küçülmeye gitmesi bu transferi ne kadar gerçekçi kılıyor,burası bir soru işarati.Sanırım bu transferlerle ilgili Murat Özyer'in twitlerini bekleyeceğiz.Yukarıda Zellous'un devşirilmesiyle ilgili bazı konuşmalar dikkatimi çekti.Sancho'nun takımımızda devşirme olduğu ve bu yüzden Zellous'u devşiremeyeceğimiz yazıyor.Arkadaşlar Sancho bir İspanyol vatandaşı ve Türkiye'deki devşirme sistemi ile bir ilgisi yok,yani Zellous'u devşirebiliriz.(bence kendisini Mersin'den alabilelim yeter...) Alacağımız yerli forvet ile ilgili de kimi alabiliriz merak ediyorum.Bu arada Beşiktaş eski oyuncuları Melike Bakırcıoğlu ve Nihan Anaz ile tekrar anlaşacakmış,en azından Nihan Anaz'ı almayacağımız kesinleşmiş oldu.Bayan takımının maçlarını oynayacağı salon konusunda da çalışmaların sürdüğü ifade ediliyor.Abdi İpekçi Spor Salonu'nu dolduramadığımız ve orada yeterince bir baskı kuramadığımız aşikar.Şahsen bu konuda benim isteğim Ayhan Şahenk Spor Salonu.Ahmet Cömert Spor Salonu belki bize cazip gelebilir ama bence orası kesinlikle bir Caferağa! değil...Yani Ahmet Cömert'te oynayacağımıza tabiki Ayhan Şahenk'i tercih ederim...

öyle saçma birşey ki başarı isteniyor şampiyonluk isteniyor ama hedefte küçültmeye gidiliyor zellous'u alıp alamıcak konusu konuşulmaya başlandı.
İçim yanıyor Taurasi'li kadro Ceyhun yıldızoğlunun elinde perişan oldu.