2013-2014 Transfer Sezonu

Genel tutum bu yönde galiba rakiplerimizin adı yazılmıyor. Böyle ufak detaylara takılırsak onlardan hiçbir farkımız kalmaz ki. Rakibimiz de olsa açık açık yazalım yani ne olacak ki ? Unutmayalım biz Galatasarayız...

2.sınıf görev adamları aldılar hepsi bu. bizim zaten meloyu yeniden alıp, sol bek ve kanat dışında ihtiyacımız yok. carlinhosla anlaşılmış melo da çok yüksek ihtimal alınacak. bunlar da seçimden sonra açıklancakmış.. tamamdır bu kadar.. zaten kadromuz muhteşem bir kadro ve birbirini tanıyan oturmuş kadro..

Kadlec, Ersun Yanal'ın bilgisayarından çıkmış bir transfer gibi duruyor. Fenerbahçe yönetiminin bu oyuncudan haberi dahi olduğunu zannetmiyorum. Yıllardır alacakları golcülerden bile kendilerine gol atınca haberleri oluyor. :)

Oyuncuyu tanımıyorum ama araştırdığım kadarıyla üst düzey değil; kötü de değil; ortalama bir bek. Zaten üst düzey olsa Bundesliga'da 28 yaşına kadar çoktan keşfedilmiş; büyük kulüplere transfer olmuştu. UEFA'dan ceza alması muhtemel olan FB için mantıklı bir transfer. Zaten şu zamanda daha iyisini almaları çok zor.

Biz sol bek + Melo transferini yapabilirsek zaten ötesini düşünmemize gerek yok.

Tamam agabeylerim Fenerbahçe derim bundan sonra olur.. Bu secim sûreci can sıkıyor. İnsaAllah Melo transferinde bir sorun cikmaz. Engin Baytar mutlaka takimda kalmali. Ona iyi bir program verilmeli ve gelecek seneye iyi hazirlamak gerekir. Formda bir Engin,Hamit'ten daha iyi katki saglar. O da aklini basina alsin tabi. İnsaAllah gondermek gibi hata yapmayiz. Engine ihtiyacimiz olacak. Kazim transferine hic bulasmasak daha iyi olur sanki. Danny takimda kalsin. Sol bekte ve liberoda da takima katki saglar. Riera kalsin mi gitsin mi kararsizim. Yabanci sinirlamasindan dolayi gitsin istiyorum. Ama gecen sene ki performansindan dolayi da kalsin istiyorum. İnsaAllah bu transfer donemini hayirlisiyla atlatiriz. Allah utandirmasin insaAllah...

Obi Mikel diyorlar Melo yerine. Defansif olarak çok sağlam oyuncu şüphesiz. Güzel ikili olurlar Selçukla.

Benim merak ettiğim Melo kadar hücuma katkı yapar mı ??

İtalyanlara göre Carlinhosun peşinde Roma ve Milanda varmış. Gelecekse gelsin artık. Öncelikle Melo gelsin ama Mikel'e de hayır demem. İngiltere gibi üst seviye bir ligde (fiziksel) Chelsea gibi bir takımda yılda 60 yakın maç oynuyorsa Türkiyede hiç sırıtmaz. Ofans gücü yeterli olmayabilir ama Melo'da buraya gelene kadar ofansif degildi ki bu oyun şablonuyla en fazla 2-3 gol atabilir.(Yıllık)

Haftaya seçime kadar tonla isim ortaya atılacaktır basın tarafından. En iyisi haftayı beklemek. 10 gün civarı bir sürede isimler açıklanır transferde. Zaten Aysal da yaptığı açıklamada seçimden sonra isimlerin açıklanacağını söylemiş.

Çok yazık nedir bu durgunluk .. Fenerbahçe yönünden bakarsak daha teknik adamları belli değilken Aziz Yıldırım tarafından yapılmış hamleler ve gerek yok :((

Melo'nun bölgesine Mikel Arteta öyle güzel olur ki Melo'yu aratacağını bile düşünmüyorum. Ona alternatif olarak Abou Diaby ismi de düşünülebilir. Hücumda iki oyuncu da Melo'dan daha üstün, savunma kısmında da kötü değiller ve iki isim de çok teknik.

Becali'nin söylediğine göre Steau Bükreş'lı Vlad Chichires ile ilgileniyormuşuz. Pek ihtimal vermiyorum ama keşke Chedjou'nun yerine alabilseydik. Stoper,Sağ bek ve libero pozisyonlarinda oynayabilecek joker bir oyuncuymuş kendisi. Ben sadece stoper biliyordum ve de beğeniyordum. Gerçi stoper ve sağ beke göre oldukça teknik ve hızlıymış. Ön liberoda da işe yarar. Ama ben Melo'yu hicbirşeye değişmem. Onun pozisyonlardan sonra tribünlere bakip bagirip bize costurmasini hicbirseye degistirmem. Ne Mikel ne Arteta ne de başkasi onun kadar bu armayi ve taraftari sahiplenemez. Melo ne edip ne edilmeli kadroda tutulmali...

Ben sadece öneride bulundum Diaby'nin istikrar problemi var ancak sürekli oynarsa çok katkı sağlar. Bir de Mikel'i istemiyorum, Mikel Arteta'yı istiyorum orada da bir karışıklık olmasın :)

Cardozoyu 11m+3m euroya bitirmişler.
Yakındır huzur evi açmaları.
Belkide ihtiyar heyeti kurarlar.

2. Baharını yaşamak isteyen Fenerbahçeye geliyor.
Hırsından ne yaptığını bilmiyor artık kontrolünü yitirmiş zat.
Muhtemelen son kontratı olacak adama verilen paralar inanılmaz. :D

Sahi bunların birde Uefadan beklediği kararlar var.
Nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar.
Neyse çırpınadursunlar. Nasıl olsa boğulacaklar. Adalet yerini bulacak.

Zaten transfere fazla ihtiyacı olan bi takım değiliz. Melo+ Sol Bek + Farfan yaptık mı önümüzdeki yaz sezonunu bile boş geçirme lüksümüz var.

6 arti 0 arti 4 karariyla yabanci transferi zor gözüküyor. Farfan ve Sol bek transferleri zora girdi... Melo ile kapatalim su yabanci transfer muhabbetini...

6+0+4 kararı çıkınca sanki takım planlamamız yanlış oldu gibi. Özellikle geri dörtlüde Eboue,Riera,Chedjou ve Dany çok lüks oldu.Dany-Semih-Gökhan Zan ve hatta Ceyhun göbeğinin yanına yabancı yerine bir yerli stoper alınabilirdi.Ve bu konuda Ömer,Serdar Taşçı , Gençler'den Aykut ve Bursa'lı Serdar gibi alternatifler de çoktu. Veya çok ta istenmemekle beraber Eboue'den vazgeçilip Hamit ve Sabri'ye hatta bir ilave sağbek 'e(örneğin Bursa'dan Şener) güvenilebilirdi.Solbek ise kesinlikle Riera'dan çok daha iyi bir orjinal solbek'e teslim edilmeli.Fb'den Hasan Ali ve bjk'den ismail'i alamayacağımıza ve başka da Yerli olmadığına göre bu pozisyon mecbur yabancı olacaktır.
Bu saatten sonra yabancı kararı değişmeyecek ise yapılacaklar kısıtlı bence. Acilen Riera,Elmander ve Ambrabat'tan kurtulmamız lazım. Melo yerine Gökhan İnler'i Riera yerine iyi bir yabancı solbek'i ve Ambrabat yerine de sadece açık alanda iş yapmayan adam eksiltme özelliği olan bir sol açığı almamız lazım.Tabi ki Burak-Drogba yanına Umut ta şart.Sercan'ı kazanabilir miyiz bilemiyorum ama kazansak çok iyi olcaktır.Ve ben hala Galatasaray tarihinde kimseye verilmeyen şansı alan ve sonuç koca bir sıfır olan Aydın Yılmaz'ın gönderilmesi , bu şansın hiç değil se yarım devresinin Ceyhun ve Çağlar'a verilmesi taraftarıyım.Hatta Belki Yiğit Gökoğlan bile Aydın'dan daha fazla umut verici olabilir.Gazetelerde Aydın Yılmaz'ın halen para pazarlığı yaptığını duydukça store'a gidip kulübe para kazandırasım gelmiyor.Bir insan sadece Konya'ya ve Braga'ya gol atarak bu kadar şans bulmamalı ...
En önemlisi Arena'da taraftar ile beraber min 34 maç izleyecek 4 yabancı aslan kim olacak ???
Tüpçü'ye selam olsun ... O anlamıştır ...