2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Transfer döneminin son gününde flaş bir imza daha geldi!

Uzun bir süredir Enver Cenk Şahin'in transferi için İstanbul Başakşehir ile görüşme halinde olan Galatasaray beklemediği bir gol yedi! Abdullah Avcı'nın ısrarlı bir şekilde transfer edilmesini istediği 19 yaşındaki Altuğ Taş ile anlaşmaya vardı ve 4.5 yıllık sözleşme imzaladı.
2009-2010 sezonu başında Ankaraspor'dan Galatasaray'a transfer olan Altuğ Taş, Fatşh Terim döneminde A Takım ile antrenmanlara çıkarılmış ve Shaktar Donetsk ile oynanan hazırlık maçının ikinci yarısında forma giymişti.

Kısa kariyerinde 140 maça çıkan ve 110 golün altına imza atan Altuğ Taş, U-15, U-16, U-17, U-18, U-19 Milli Takımları'nda da forma giydi.
Hüseyin Altuğ Taş, Galatasaray U21 Takımı'nın 1 Şubat'ta Bursaspor ile oynadığı maçta da forma giymiş ve 85. dakikada attığı golle sarı-kırmızılı takıma 2-1'lik galibiyeti getiren isim olmuştu.

Dikkatimi çekti paylaşmak istedim.
Pek takip etmiyorum alt yapıyı.
Ama bu doğru ise üzücü bir durum.

Transfer döneminin son gününde flaş bir imza daha geldi!

Uzun bir süredir Enver Cenk Şahin'in transferi için İstanbul Başakşehir ile görüşme halinde olan Galatasaray beklemediği bir gol yedi! Abdullah Avcı'nın ısrarlı bir şekilde transfer edilmesini istediği 19 yaşındaki Altuğ Taş ile anlaşmaya vardı ve 4.5 yıllık sözleşme imzaladı.
2009-2010 sezonu başında Ankaraspor'dan Galatasaray'a transfer olan Altuğ Taş, Fatşh Terim döneminde A Takım ile antrenmanlara çıkarılmış ve Shaktar Donetsk ile oynanan hazırlık maçının ikinci yarısında forma giymişti.

Kısa kariyerinde 140 maça çıkan ve 110 golün altına imza atan Altuğ Taş, U-15, U-16, U-17, U-18, U-19 Milli Takımları'nda da forma giydi.
Hüseyin Altuğ Taş, Galatasaray U21 Takımı'nın 1 Şubat'ta Bursaspor ile oynadığı maçta da forma giymiş ve 85. dakikada attığı golle sarı-kırmızılı takıma 2-1'lik galibiyeti getiren isim olmuştu.

Dikkatimi çekti paylaşmak istedim.
Pek takip etmiyorum alt yapıyı.
Ama bu doğru ise üzücü bir durum.

Bunu ben de az önce okudum.. Yemin ediyorum şu kulübün başındaki insanlardan tiksindik artık...5 sene sonra 10 milyon euro para verip almaya kalkarız, ya da fener alır nispet yapar gibi...

Durum çok farklı renkdaşlar . Kulüp genç sözleşmesi biten isme sözleşme önerdi aynı anda Başakşehirde sözleşme teklifinde bulundu oyuncu ve menajeri daha çok forma şansı bulacaklarını düşünüp Galatasarayı reddedip Başakşehiri seçti . Yetiştirme bedeli olarak 150bin € verildi takıma olay budur .

Rezalet futbol oynuyoruz an itibariyle. Alma basketbolun ahını, çıkar aheste aheste.

Edit : Sabaha kadar gol atamayacak durumdaken Allah yardım etti de mucizevî şekilde kazandık. Ancak bu oyunla şampiyonluk hayâl..

Hamza hoca takımla çok oynamaya başladı. Prandelli ve Mancini de böyleydi. Burak'siz forvet hattı hiç çekilmiyor.

Bu arada Lawal'i beğenen bir tek ben miyim ? Şahsen ben takımda isterdim kendisini.

Hamza hoca takımla çok oynamaya başladı. Prandelli ve Mancini de böyleydi. Burak'siz forvet hattı hiç çekilmiyor.

Bu arada Lawal'i beğenen bir tek ben miyim ? Şahsen ben takımda isterdim kendisini.

Lawal çok iyi futbolcu. Canlı izlersen, çok daha iyi bir futbolcu olduğunu anlarsın.. Adana Demirspor'un Coulibaly'den sonra Türk futboluna kazandırdığı başka bir Afrikalı.. Demirspor onu maddi sorunlar ve disiplinsiz olduğu için Mersin'e satmıştı.. Bir Adanalı ve bir Demirspor taraftarı da olarak Mersin'e satılması bizi şok etmişti.. Ama çok disiplinsizdi, İdmandan kaçıyordu, idmana gitmiyordu, çarşıda görüyorduk Lawal'ı.. Büyük bir takıma giderse çok daha disiplinli de olabilir ya da Istanbul'un büyüsüne de kapılabilir..Ama şu bir gerçek Türkiye de her takımında banko oynar..

11-12 sezonunda bile Eskişehir deplasmanında rezil ötesi oynamıştık.Takımın görüntüsü iyi olmasa da galip gelmek baya önemliydi.

Sabri,Burak ve Semih döndükten sonra çıkışa geçtiğimiz havayı yakalarız.

Lawal çok iyi futbolcu. Canlı izlersen, çok daha iyi bir futbolcu olduğunu anlarsın.. Adana Demirspor'un Coulibaly'den sonra Türk futboluna kazandırdığı başka bir Afrikalı.. Demirspor onu maddi sorunlar ve disiplinsiz olduğu için Mersin'e satmıştı.. Bir Adanalı ve bir Demirspor taraftarı da olarak Mersin'e satılması bizi şok etmişti.. Ama çok disiplinsizdi, İdmandan kaçıyordu, idmana gitmiyordu, çarşıda görüyorduk Lawal'ı.. Büyük bir takıma giderse çok daha disiplinli de olabilir ya da Istanbul'un büyüsüne de kapılabilir..Ama şu bir gerçek Türkiye de her takımında banko oynar..

Kesinlikle bizde de çok rahat oynayacak güçlü, bileklerine hakim iyi bir oyuncu.
Lawal, Campos ve Fernandao ligte dikkatimi çeken 3 yabancı oyuncu. Şahsen bu 3 ismi takımımda isterdim.

Şu 'galip gelecek kadar gol atayım yeter' mallığına bir son versek artık. Bu kadar ahmaklık, gerizekalılık olmaz, olamaz. Beşiktaş yakalasa 5-6 atar biz salak gibi 3 atıp 65 dakika skora yatıyoruz ayıptır ! Oraya o şartlarda gelen taraftara böyle bir futbol izletmeye hakkınız yok. Her maç her maç aynı gerizekalılığı yapmayın ! Kaldı ki bi 20 dakika oynansa maç 3-3 bile olurdu.

Şu 'galip gelecek kadar gol atayım yeter' mallığına bir son versek artık. Bu kadar ahmaklık, gerizekalılık olmaz, olamaz. Beşiktaş yakalasa 5-6 atar biz salak gibi 3 atıp 65 dakika skora yatıyoruz ayıptır ! Oraya o şartlarda gelen taraftara böyle bir futbol izletmeye hakkınız yok. Her maç her maç aynı gerizekalılığı yapmayın ! Kaldı ki bi 20 dakika oynansa maç 3-3 bile olurdu.

Konya ve Balıkesir maçlarında aynen bu durum oldu.
Hamza hoca idolüm Fatih Hoca diyor ama Fatih Hoca olsa bu maç 6-7 olurdu.

Bu arada bu Tarık denen adam futbolcu mu Allah aşkına ?
İlk yarıda bir pozisyon var ki akıl alır gibi değil.
Az kalsın kendi kalesine gol atacaktı.
Adam da savunma diye bir kavram yok.
İlk geldiğinde çok sevindim ama tamamen hayal kırıklığı oldu benim adıma.

Maç 3-0 olmuş. Rölantiye alman çok doğal. Konya maçında gibi.. Dün ise rölantiye filan almadık maçı. Takım devre arasında evine gitmiş 2. yarıya çıkmamış. İşte bu kabul edilemez. Hamza hocanın bu konuda dikkat çekmesi gerekli. Bir de Olcan'dan bir şeyler olacak galiba. Milli takım da bayram havası var :D

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI ‪#‎ÇEYREKFİNAL‬ EŞLEŞMELERİ :

Kayserispor - M.Sivasspor

Mersin İY - Fenerbahçe

Bursaspor - Gençlerbirliği

Galatasaray - Manisaspor

‪#‎YarıFinal‬ Eşleşmeleri :

*Galatasaray - Manisaspor Galibi / Kayserispor - M.Sivasspor Galibi

*Bursaspor - Gençlerbirliği Galibi / Mersin İY - Fenerbahçe Galibi

Alıntıdır...

Futbolda Sneijder bir yana, dünya bir yana! Gerisi hikaye. Seneye de şu kadrodan Muslera-Sneijder ve belki Melo hariç ilk 11 oyuncusu da pek göremiyorum Avrupa arenasında mücadele edecek. Sağlam bir yönetim gelip kaliteli yabancı transferleri gerekli. Kadro neredeyse baştan aşağı değişmeli.

Bu Fernandao, Demba Ba, Musa Sow gibi topçular bizim takıma yakışır. Seneye güzel bir bomba patlatmak gerek. O kadar suskun kaldık bu transfer döneminde. İnşallah bu suskunluğun meyvesi güzel olur.

Dikkat çekmek istediğim bir konu var Arkadaşlar.
Son Balıkesir maçında net 2 penaltımız verilmedi.
Allah'tan maçı kazandık da sorun olmadı.
Ama şampiyonluk yolunda rakiplerimize çok kolay penaltı verilirken bize karşı hakemlerin cimri olmasi dikkate değer bir durum.
Bakın Beşiktaş son 2 maçını son dakikalarda kazandığı penaltılar ile kazandı.
Fenerbahçe o formsuz dönemlerinde kendisine verilen penaltılar ile bu duruma geldi.
Ama bize karşı bir oyun seziyorum.
Bunların amacı FB ve BJK'yı şampiyonluk yarışında yalnız bırakmak.
Bu yüzden yönetim de pasif kalmamalı ve gereken tedbirleri almalıdır.

Fatih Terim'in elimizden alınmasıyla beraber istedikleri gerçekleşti esasında. Beşiktaş ile Fenerbahçe'yi yarışta yalnız bırakalım gibi bir oyunun içine girebileceklerini sanmıyorum. Zira böyle bir ayak oyunu planlayacak olsalar Galatasaray ile Beşiktaş'ı yarıştırırlardı zira sondan bir önceki haftaya kadar işi taşıyıp orada bir final yaparlardı. Aslında mevcut durum istedikleri gibi devam ediyor. Hem üç takım yarış içinde hem de Galatasaray ile Beşiktaş iddiasını sürdürüyor.

Hakemlerin art niyetli olmaktan ziyade çok yeteneksiz olduklarını düşünüyorum. Yani; insanların kafasında ''şaibe'' olarak görülen kararları ''bir takıma maç hediye etmek'' gibi ince şekilde düşünemezler zira o kadar yetersizler. Tabi bu konuda Cüneyt Çakır'a ayrı bir parantez açmak gerek. Kendisi eyyam yapma alanında master yapmış biri. Bunun dışında maçları ''iyi yönetmeye'' çalışan hakemler ve cidden kötü olan hakemler var.

Belli hesaplar yapılabilir uzun vade için ancak şu an maç maç bakmak en sağlıklısı. Geriden takip etsek de; zirveye oldukça yakınız. Fakat geriden takip etmemizden mütevellit, en ufak hatada da büyük avantaj kaybedeceğimiz aşikar. Akıllı ve soğukkanlı şekilde yolumuza bakmamız gerek. Bu haftaki Sivas maçı kritik. Herkesin puan kaybı beklediği bir maçta sağlam bir sonuç alıp yolumuza bakmak rakiplere ciddi telaş yaptırır.