2014-2015 Sezonu Bütçe Kısıtlaması

Oyuncular ile görüşmeleri Murat Özyer yapmaya devam ederse yandık.

Isil, Alba ve Sancho cok degerli parcalar. Sozlesmeleri sona eriyor. Bone da 1 yillikti diye hatirliyorum. Zellous'un sozlesmesiyle alakali bir bilgi bulamadim. Ayrica Nevriye birakacak diyorlardi. Kimsenin hakkini yemek istemem ama Sebnem'i de ustte yazilan isimlere dahil edersek geri kalan isimlerin 0 katki verdigini biliyoruz. Dolayisiyla elde 3 kupa var ama takim yok su an.

Oncelikli hedefimiz eldekilerin tamamini tutmak olmali. Nuhia ve Nevlin hamleleri bunlarin ustune olabilir anca. Galatasaray yonetimine guvenmesem de bu yaz futbol takimiyla beraber en buyuk sinavlarindan birini verecekler. Bakalim kimleri kadroda tutabilecek basari basari basari diyen Aysal?

bir dahaki sene için tek istediğim kaskinin guardı nunia idi ve duyumlara göre anlaşmışız.bence tek eksiğimizi de kapattık.artık sadece belki bir avrupalı uzun alınıp transfer sezonu kapatılabilir.ha birde esmeral alınabiliyorsa bu sezon ki başarıların aynısı seneye tekrarlanır.

Nurnia martinez ile anlaşmamız(Işıl kalırsa) iyi olmuş.Ayrıca Kaski'den Pınar Demirok'ta ayrılmış.Pınar'ı da alabilirsek çok iyi olur yerli rotasyonu açısından.

Alba'ya Ekaterinburg 600 bin Euro onerdigi haberleri var. Bizden 350 aliyor diye biliyorum, tamam yonetim biraz fedakarlik yapmali ama Alba'da ayni fedakarligi yapmali.

1 sezon top oynamadi arkasinda durdu bu kulup, ilk yukselisinde biraz daha iyi bir paraya cekip gidecekse orada bi durup dusunurum.

alba haberleri inşallah yalandır çünkü alba bu takımın lideri ve bölgesinde avrupanın en iyisi.ama gitmek isteyebilir başka ülkelerde top oynamak isteyebilir ve bu normal ama para için gidecekse yönetim hak ettiği parayı vermeli, çünkü alba kalitesinde kimseyi bulamayız.ha alba giderse eğer o zaman seimone bize geri dönmeli ve kelsey yada zellous yerine bir avrupalı bulunmalı.

İnşallah Alba hakkında çıkan haberler yalandır.Bu sene sakatlığının etkileri az da olsa hissedildi ama finallerde o kadar büyük oynadı ki şahsen doyamadım.Sancho ve Alba olmazsa olmazımız bence.Oyuncu maaşlarına yapılacak biraz maaşla kalmamaları yönünde bir engel göremiyorum.En iyi avrupalarılara sahipken bırakmak saçma olur...Amerikali kontejyanından zaten kimi alırsak alalım katkı verecektir...

Alba gidiyor mu, gidiyorsa nereyle anlaştı söylemek bana düşmez ama şunları söyleyeyim:

1- Bizden aldığını söylediğin rakam yanlış!
2- Alba geçen yaz gönderilmek istendi ama kendisi kalmakta diretti!
3- 1 sezon keyfinden oynamamazlık yapmadı, sakatlıktan dönünce de Euroleague'i kazandırdı ve dünkü final serisi 5. maçında henüz maçın başında farkı açarken en çok katkıyı veren oyuncumuzdu ve takımımızın da en skoreriydi.
4- İlk yükselişi dediğin Euroleague Şampiyonluğu ve Euroleague MVP'liği ise bu Alba'nın 2. Euroleague Şampiyonluğu ve 2. Euroleague MVP'liğiydi.
5- Çekip gitmek mi yoksa kulüp tarafından istenmemek mi? Biliyor musun detaylarını?

Azıcık saygılı olun. Ayıptır milletin arkasından atıp tutmak. Yok giderse durup düşünürmüş! Gönderilmek isterken Galatasaray'a katkı vermek için kalmakta direttiğinde niye düşünmedin? Ayıp ya...

350 degildir 320'dir, tam rakami bilmiyorum. Alba'nin takimin en onemli oyuncusu oldugunu biliyorum performansi hakkinda birsey soylemedim zaten, Sakatliktan sonra ilk cikis sezonu bu sezondur, kariyerini biliyorum Alba'nin.

Ben bildigim kadariyla yorum yaptim, kimseyi asip kesmedim. Kendi gorusumu yazdim, evet yonetim oradan alacagina yakin bir maas teklif ederse dusunurum, sana soracak halim yok.

Yapılacak en büyük transferler iç transferlerdir. Yani Alba, Sancho ve Işıl transferleridir.

Işıl için kalacak deniliyor gerçi. Bu yüzden bulabileceğimiz en iyi 2 Avrupa'liyi kaybetmemeliyiz ne pahasına olursa olsun.

350 bin dolar alıyorlarsa gerekirse 450 500 bin dolar verelim. Yeter ki kalsınlar.

Eğer Alba ve Sancho giderlerse yönetim o koltukta durmasın...

3 kupa en çok bizim yönetimi zora soktu zira bu yazın en büyük sınavını kadın takımı iç transferde verecekler. Bir takım basiretsizlikler görülse de şu takımın dağıtılmayacağını görmek için göze bile gerek yok.

Her başarılı takımın uyumlu bir iskeleti vardır. Eğer siz başarılarınızı devam ettirmek istiyorsanız bu iskeleti mutlaka korumak zorundasınız. Eğer bu iskeleti bozup yeni bir takım oluşturmaya kalkarsanız her şeye yeni baştan başlamak zorundasınız. Bu da en büyük rakibinize kabul ettirdiğiniz psikolojik üstünlüğün de ortadan kalkması demektir.
Şimdi Ekrem hoca ile 2 yıldır bir iskelet kadro oluştu. Alba-Işıl-Sancho bu iskeletin en temel taşlarıdır. İşte bu kadro rakibe bir psikolojik üstünlük sağladı. Yapılacak şey temel kadroyu koruyup bunların üzerine 1 veya 2 akıllı ekleme yaparak geçen yıl yakaladığın başarıyı koruyabilmek. Galatasaray'ın uzun yıllar ligi ve Avrupa kupalarını domine etmesini istiyorsak akıllı davranmalıyız oyuncularımıza sahip çıkmalıyız.

Birisi kuyuya taş atıyor, 40 kişi çıkartamıyor. Adamın biri 350 dedi, sonra 350 değilse 320'dir dedi diye Alba'nın aldığı paranın o söylenen para olduğunu mu düşünüyorsunuz? Düşünüyorsanız yanlış. Daha az mı alıyor, daha çok mu alıyor söylemek olmaz ama bu uydurulan rakamlar Alba'nın aldığı paraya yakın bile değil.

Sanki sorun paraymış gibi yansıtmayın!
Giderse sorumlusu Alba'dır gibi yansıtmayın!

Yalan yanlış şeylerle insanların kafasında gerçek dışı intibalar uyandırmayın! Birkaç güne kaldı mı, gitti mi, gittiyse nereye gitti iyice ortaya çıkar. O zaman gerekirse daha da detaylı yazacağım ama yanlışlarla ve bu yanlışlara inanarak insanın sabrını zorlamayın. Alba, seneye takımımızda olmazsa bunun sorumluluğunu Alba'ya yüklemeye yönelik bilinçli bir algı yönlendirme projesi var gibi hissediyorum. Bu hislerim doğru çıkarsa tanıyanlar bilir ben de çok farklı oynarım oyunu, ona göre...

Alba takımda kalmazsa nedeni tabi ki para olacaktır. Bu yüzden yönetimimiz bütçeyi biraz yükseltip oyunculara hakkı olan paraları vermelidir. Sonuçta bunlar profesyonel oyuncular.

Once bi sakin ol, karsinda ahbabin yada kardesin yok. Insan azarlar gibi konusursan benimde uslubum degisecek bu bir. Ikincisi ne yonetimle, nede onun beslemeleriyle isim olur. Ustu kapali soylemeye calistigini acik yaz ki samimiyetine inanayim. Bu takimda belkide Isil'dan daha fazla sevdigim biri varsa oda Alba'dir, maasinida twitterdan biri yazmis ortalama bu kadar aliyor diye. Varsa bildigin birsey yaz dogrusunu bilelim, futbol yada erkek basketbol gibi cok fazla bilgilendirme yapilan bir sube degil kadin basketbol. Garip garabet ustu kapali ithamlarin sabir zorluyor haberin olsun.

Cok yazik. Fenerbahce sahasinda oynanan maclar sirasinda Alba'nin basligina yazilan yazilari gorunce moralim cok bozulmustu. Isil Alben'den sonra artik taraftar olarak kotu gunde de destek vermeyi ogrenmisizdir diye umuyordum. Artik bu oyuncularin neler yapabilecegini hepimiz gormustuk. Ama malesef yenilginin ustune daha birkac gun once Ekaterinburg'da imkansizi getirip sunan Avrupa'nin yasiyla, oyunuyla en degerli oyuncusunu oturdugu yerden elestirmeye baslayanlar, seneye istemeyenler vardi.

Yonetimi elestirirken ayni kafada bir suru taraftari da gormek umut kiriyor. Aylarca para almadan oynayip, bu kadar emek verip tarihe katkida bulunan oyuncular icin dunu unuturmuscasina parasindan fedakarlik etsin denebiliyor.

Belki yarin daha ucuza yine skor olarak yaklasik veriler sunacak bir baska oyuncuyla anlasma imzalayip kar ettik dusuncesine girebilirsiniz. Ama mesela bir Eurolig kupasina zor yaklasirsiniz, cunku o kumas cok nadir oyuncularda vardir. Alba bize bu kupalari getiren en onemli oyuncu benim gozumde. Ustelik kadin basketbolunun bicimini degistirecek kadar ozel bir oyuncu. ( Erkek takimina koysak oynar sozleri de onun oyunun verdigi zevkten kaynaklaniyor). Bu kadar genc yasta boyle bir oyuncuya sahip oldugumuz ve kimyamiz da tuttugu icin cok sansliyiz.

Keske bu sansin degerini bilip ona ve diger oyuncularimiza hakettigi degeri verecek bir yonetimimiz olsa. Keske 12 bin kisi olmasa da siradan lig maclarini da artik bu saatten sonra destekleyecek, onlarin kupalariyla yetinmeyip hep yeni basarilar isteyecek bir taraftarimiz olsa.

Eger gidiyorsa, eksikligini seneye herkesin anlayacagini dusunuyorum. Neyse ki dunya sampiyonasinda onu canli izleme sansimiz oldugunu icin de seviniyorum.

Şu anda tek Alba nın gitme ihtimailini biliyoruz bunun yanı sıra Sancho,Bone ve Shavonte nin kadroda tutulması lazım.

Konuyu esasından uzaklaştırıp üslup tartışmasına çekme.
Tekrarlıyorum.
1- Sanki sorun paraymış gibi yansıtmayın!
2- Giderse sorumlusu Alba'dır gibi yansıtmayın!

Yahu giderse sorumlusu Alba diye birsey demedim ki, eger kulup Alba'nin Ekaterinburg'tan alacagina yakin bir para verirse oda fedakarlik yapmali, eger arada ufak fark kalir ve giderse bi durup dusunurum dedim. Yazdiklarim orada. Soylediklerime farkli anlamlar yukleyip paranoyaya baglayan sensin. Sorun para degilse acikca yaz, bizde tepkiyi nereye gosterecegimizi bilelim.

Birisi kuyuya taş atıyor, 40 kişi çıkartamıyor. Adamın biri 350 dedi, sonra 350 değilse 320'dir dedi diye Alba'nın aldığı paranın o söylenen para olduğunu mu düşünüyorsunuz? Düşünüyorsanız yanlış. Daha az mı alıyor, daha çok mu alıyor söylemek olmaz ama bu uydurulan rakamlar Alba'nın aldığı paraya yakın bile değil.

Sanki sorun paraymış gibi yansıtmayın!
Giderse sorumlusu Alba'dır gibi yansıtmayın!

Yalan yanlış şeylerle insanların kafasında gerçek dışı intibalar uyandırmayın! Birkaç güne kaldı mı, gitti mi, gittiyse nereye gitti iyice ortaya çıkar. O zaman gerekirse daha da detaylı yazacağım ama yanlışlarla ve bu yanlışlara inanarak insanın sabrını zorlamayın. Alba, seneye takımımızda olmazsa bunun sorumluluğunu Alba'ya yüklemeye yönelik bilinçli bir algı yönlendirme projesi var gibi hissediyorum. Bu hislerim doğru çıkarsa tanıyanlar bilir ben de çok farklı oynarım oyunu, ona göre...

Takımımızın iskeletini oluşturan çekirdek kadro dediğimiz Alba ve diğerleri giderse bunun tek sorumlusu kanaatimce uzak ara Yönetimin ta kendisidir, Başka sorumlu aranmasın,eğerki başka sorumlu helede oyuncuları gösteren olursa tartışmasız o kişiler İŞ BİLMEZ yönetimin YALAKALARIDIR. Bir takıma bu derece başarı kazandıran oyuncuları herkes arayıp bulamazken hazır oyuncuları kaçırmanın altında kasıt ararım, Bu oyuncular yerli veya yabancı farketmez,iskelet kadro; almak istedikleri en iyi ücreti hak ettiklerini bize haftalar öncesinden İSPAT ettiler kaldıki öyle ahış şahım yüksekten uçarak kulübü zor durumda bırakacak sözleşme isteyeceklerini hiç sanmıyorum çünkü bu oyuncular aynı zamanda AVRUPA,nın ve Ülkemizin en karakterli oyuncuları olduklarınıda gösterdiler.Her takımın oyuncuları bu zor şartlarda buraya kadar gelemez,işte takımımızın oyuncularının farkıda burada.Örnekleri çoğaltabiliriz.Bununla birlikte 350.00 USD alıyorlarsa siz verin 500 bin dolar dibine kadar hak ediyorlar