2015-2016 Galatasaray Futbol Takımı

Antalya kampında değerlendirmelerde bulunan Denizli, "Transfer çalışmaları zor geçiyor çünkü Donk haricinde yaş konusuna önem veriyoruz. 20-22 yaş grubunda istiyoruz. Görüşüp transfer edemediğimiz 25 yaşın altında 3 futbolcu vardı..." dedi.

Takıma 2 ismin daha katılacağını da söyleyen Denizli, "Yarından sonra 1 transferin daha gerçekleşmesini ümit ediyorum. Önümüzdeki hafta da 1 tane daha bekliyorum. Yarım saat önce gerçekleştirilen bir görüşmede transfer, oyuncunun kulübü tarafından olumlu sonuçlanmadı. Maddi olarak tüm imkanlarımızı kullanmamıza rağmen teklif reddedildi. Bu hafta sonu itibariyle ümit ediyorum ki 3. arkadaşımız da aramıza katılır. Teknik kadromda birlikte çalışmayı düşündüğüm 1-2 isim var. Kısa sürede sizlerle paylaşacağım" dedi.

Ayrıca Mustafa Denizli, Türkiye Kupası maçından sonra takımdan 3-4 kişinin gönderileceğini söyledi.

Denizli, Umut Bulut, Sneijder, Burak ve Hamit Altıntop için gelen sorulara şu yanıtları verdi;

Umut Bulut tek başına değerlendirilebilecek bir unsur değil. Belki Umut'un yaşadığını yaşamıyoruz ama burada herkes Umut'un yaşadığı üzüntüyü yaşıyor. Futbolda bunlar var, geçmişte de yaşandı, yaşanacaktır da. Umut'un girdiği o pozisyon, bundan sonra da yaşanacak, bu durum et ile tırnak gibi. Umut'un o gün yaşadığı o pozisyon sadece kendisini değil tüm takım arkadaşlarını da etkiliyor. Tepkinin ortaya çıkması, bizim için üzücü bir durum ancak Türkiye'deki taraftar profili bu özellikleri taşıyor. Bundan vazgeçebilir miyiz, elbette vazgeçebiliriz.

Sakatların durumu

Podolski yaklaşık 3 aydır bileğindeki ağrıyla devam ediyor, bazı maçlara da iğneyle çıkıyordu. 3 haftalık bir tedavi sürecinden sonra bizimle beraber takımla çalışmalara başlayacak. Sneijder'in Akhisar maçında aldığı darbe yan bağlarında bir ödem meydana getirdi. Bunun telafisi süresini yaşıyoruz. Şu anda %100 sağlıklı durumda değil ama genel durumu iyi. Sneijder de bu sürece çok iyi yaklaşıyor ve oynamak istiyor.

Sinan'ın bileğinde bir problem var. Hamit devam ediyor, dün ilk kez belirli bir süre takımla top çalışmasına katıldı. Hem Hamit'in hem de bizim daha sağlıklı karar vermemiz gerek. Umarım o da 10 günü bulmadan takımla birlikte çalışmalarına başlar.

Gerçekleşmeyen transferler

3 oyuncu alamadık, bunların biri birinci tercih, diğer ikisi de ikinci tercihlerimizdi. Puan farkından dolayı transfer stratejimiz değişmedi, Galatasaray'ın içerisinde bulunduğu bir yapı var ve biz de bu jenerasyonu aşağıya çekerek yapmak zorundaydık. Geçen yıl yapılıp yapılmaması çok önemli değil. Şampiyon olan takımların bir sonraki senelerde yaşadığı bazı tablolar var, mesala Chelsea. Geçen yıl Premier Lig'de şampiyon oldu, bu sezon küme düşme hattında yer alıyor.

Yerli transfer adaylarımız çok fazla olmadı açıkcası. Bu tarz oyuncuların birçoğu zaten rakiplerimizin kadrosunda. Almanya, Hollanda, Belçika ve İsviçre'yi de takip ediyorum, hem genç hem de görev yapabilecek bir kurguyu yapabilmek çok zor. Takip ettiğimiz yurt dışındaki takımların bir yapıları var, bu yapıları araştırıyoruz, yakın temas kurmaya çalışıyoruz. 20'li yaş grubunda görüştüğümüz ve alamadığımız isim Fransa'daydı. Şartları zorladığımız 18 yaşlarındaki ise Danimarka'da.

Mustafa Denizli'nin Danimarka'dan istediğimiz ama alamadığımız dediği genç oyuncu Nordsjaelland forması giyen Emre Mor...

Mustafa Denizli güzel konuşuyor Galatasaray antrenörü de böyle konuşur. Net olur doğru teşhis koyar olmayanı oluyormuş gibi söylemez

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muslera / Carole - Chedjou - Denayer - Linnes / Selçuk - Donk / Olcan - Sneijder - Podolski / Benitez*

Şu kadro bana yepyeni bir heyecan veriyor. Semih'i, Sabri'yi, Umut'u, Burak'ı görmek dahi istemiyorum açıkçası.

*Transferi gerçekleşirse.

Olcanın yerine de transfer lazım. Olcan biraz toparladı diye orayı ona emanet etmek büyük saçmalık olur. İmkan olsa sol bek de alırım bir tane daha ön liberoda. Benitez ismi geçiyor tamam ama bence santrafor için aradığımız özellikte değil. Bizim top tutabilen top saklayabilen mümkünse hava toplarında fena olmayan bir oyuncuya ihtiyacımız var. Kanatlara da "harbi" kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Onun da Podolskiden farklı olması lazım mutlaka. Transfer yasağı gelirse falan diye bence 1 stoper bile alınabilir Denayer bizim oyuncumuz değil çünkü. Keza Carole de çok güvenilir gelmiyor bana. Komple değişse anca tatmin olurum :D

Real Madrid ile Atletico Madrid'e 2 dönem transfer yasağı gelmiş. Bu yaz ve önümüzdeki yıl ara transferde oyuncu alamayacaklar. Sebebi FFP değil, bir tür usulsüzlük galiba. Ama bu transfer yasağı süreçlerinde artık işi sıkı tutuyorlar. Umarım yönetim bu yaz için hazırlıkları yapıyordur. Aksi takdirde içinde bulunduğumuz transfer dönemi tek atımlık kurşun haline gelecek. Nedense önümüzdeki en az 2-3 yıl pek parlak görünmüyor. Umarım basiretli birileri çıkar, yoksa 3 yıl önceki BJK gibi oluruz ve dahası bizim toparlanmamız o kadar kısa sürmez.

Mustafa Denizli 3-4 oyuncu gidecek demiş. Hiç oynatmadığınız Koray ile Irkçıoğlu'nun Lampard'ı Jem ise gidecekse yerler senin budamanı. Çok sağlamsan Sabri, Emre Çolak, Semih ve Umut leşlerini gönder bende helal olsun diyim sana.

Leşler gitmeden başarı gelmeyecek.
Semih Kaya, Sabri, Emre Çolak, Umut Bulut bizden kaldırdğınız trilyonlar haram olsun.

Denizli 3-4 isimle yolları ayıracaklarını söyledi. Podolski’nin 3 hafta sonra takıma döneceğini söyleyen tecrübeli hoca, “Süreç yavaş ilerliyor ama hafta sonu itibarıyla 3. transferi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki hafta ise bir transferi daha bitireceğiz. 18 yaşında bir isim var. Gelirse heyecan yaratacak” dedi.

Vidiç, İnter'den ayrılmış. Tecrübesi ile bize çok şey katar. Sakatlığı yoksa tercih edebiliriz aslında.

Bu arada ilgilendiğimız bu Benitez nasıl bir oyuncu ?
Aradığımız tarzda bir forvet mi ?

Denizli 3-4 isimle yolları ayıracaklarını söyledi. Podolski’nin 3 hafta sonra takıma döneceğini söyleyen tecrübeli hoca, “Süreç yavaş ilerliyor ama hafta sonu itibarıyla 3. transferi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki hafta ise bir transferi daha bitireceğiz. 18 yaşında bir isim var. Gelirse heyecan yaratacak” dedi.

Vidiç, İnter'den ayrılmış. Tecrübesi ile bize çok şey katar. Sakatlığı yoksa tercih edebiliriz aslında.

Bu arada ilgilendiğimız bu Benitez nasıl bir oyuncu ?
Aradığımız tarzda bir forvet mi ?
Ben Benitezi izlemedim ama izleyenlerin söylediklerine bakılırsa yetenekli oyuncu ama tam manasıyla bir santrafor değil. Yüzü dönük oynayabilen sırtı dönük oynayamayan bir oyuncuymuş zaten boyu da epey kısa. Hem net santrafor olmaması hem de aradığımız özellikleri taşımaması nedeniyle bence doğru transfer olmaz. Yeni adı geçenlerden Famara takip edebildiğim kadarıyla bize daha uygun oyuncu alabilirsek mantıklı olur. Yalnız bu sefer doğru sulardayız,ismi geçenlerin hepsi iyiler.

Famara Diedhiou.
Mustafa Denizli'nin gelirse heyecan yaratacak dediği oyuncu.
Videolarına baktım da bizim aradığımız özelliklere daha yakın bir oyuncu Benitez'e nazaran.
Yeni Drogba deniliyor kendisi için.
Bakalım bu transfer gerçekleşecek mi ?

Martín Benitez
Yaş ; 21
Mevki ; Forvet Arkası
Yan Mevki ; Sol kanat, Santrafor
Kulüp ; CA Independiente de Avellaneda
Profil ;
Benitez ilk zamanlardaki perfonması ile Boca Juniorsun dikkatini çok çekmişti. Daha 15 yaşında iken çok büyük tepkiler ile izleniliyordu. Bir kaç maçında sert pozisyonlardan korkup futbola ara vermek istemişti ve biraz ara verdikten sonra ailesinin desteği ve arkadaşlarının yardımı ile tekrardan futbola döndü. Kolay değil 15 yaşındasın ve her maçta sert giriyorlar ve bi yerlerin inciyo yada kırlıyo buda o zamanlar ona ağır gelmişti. Ajaxa karşı 2011 de oynanılan maçta şuan Feyenoord kalecisi olan 30 yaşındaki Kenneth Vermeer karşı bir gol atmıştı ve kariyerine tamamen başlamıştı o maçta 5-1 yenilseler dahi en çok dikkat çeken isim Betinez idi ve Ramon Diaz tarafından milli takıma çağrılarak büyük işler yapacağını kesin gözü ile bakılıyordu ve kariyeri bundan sonra başladı
2014-15 Sezonu Performansı ise : 63 maç - 8 gol - 9 asist
Güçlü Yönleri ;
Güçlü yönlerine başlamadan önce belirtmek istediğim Betinez ile daha önce Porto,Atletico Mineiro ve İnter ciddi anlamda ilgilenmiş ve genç oyuncuyu ülkelerine getirmek için ikna edememişlerdi. Forvet arkası her mevikede oynamayı bilen bir oyuncu, çalım atmasını sever ve bunu güzel şekilde uygular hiç bir zaman kolay kolay topu kaybetmez. Hızı inanılmz toplu topsuz alanda hızına yetişmek kolay değil topsuz alanda defansın arkasına yaptığı koşularla rakip defanslarını şaşırtıp diğer forvetlere gol atma yolu açabiliyor. En sevdiği pozisyonlar ise defansın arkasına atılan hızlı toplar, iyi değerlendiriyor. Teke tek kaldığında rakiplerini çaresiz bırakmasını iyi biliyor ve topu kolay kolay öldürmüyor.Oyunu kendisine göre iyi yönlendirmesini biliyor takım geriye çekildiği zamanlar sahneye çıkıp oyunu rakip bölgeye tamamen yıkması için elinden gelen herşeyi yapıyor şutları kuvvetli ve güzel şutlar çıkartabiliyor. Sol kanatta oynadığı zamanlar ince ara pasları atmasını iyi biliyor. Orta sahadan kapılan toplarla oyun zekası ve saha görüşü artısı ile attığı paslarla asist yapmasını becerebilen bir isim. Çalım, Hız,Şut iyi olduğunu düşündüğümüzde genelde çoğu kişinin aklına Kakanın gençliği gelir bana bu oyuncuyu kime benzetiyorsun diye sorduklarına şüphesiz direk Kaka diyorum."iyi olsaydı türkiye'ye gelmezdi" diyen arkadaşları görmekten sıkıldık artık ligimizin kaliteli olduğunu görün ve böyle gençlere sahip çıkın çoğu insan Ontivero ve Bruma gibi olabilir korkusu var sahip çıkarsanız Brumadada iş var Benitezdede. Denemeden izlemeden olmaz biz bu ligde kimlere 8 milyon verildiğini gördük 5 milyon gibi bir fiyata rahat alınır. Tarık gibi isimlere vericeğin parayı böyle geleceğe yönelik yetenekli gençlere vermeyi tercih ederim. Kakaya benzettiğimi yazdım ve son olarak eklemek istediğim Kakadan daha agresif bir oyuncu.
Güçsüz yönleri
Hızını o kadar övdük ama hızının en güçsüz yanı ise Benitez bazen hızını ayarlayamıyor ve ofsayta düşüyor ligimizde saha genişliğine bakarsak dar alan futbolu değilde geniş alanda oynanılan futbolu gördüğümüz için ofsayt sorununu bir kaç çalışma ile düzeltebilir. Şuan Benitezi ilk 11 de 90 dakika sahada tutup ağzı ile kuş tutmasını bekleyemezsiniz daha genç ve Bruma gibi onunda güvenini sarsabilirsiniz iyi giden maçlarda takıma alışması için son 30 dakika gibi oyuna alıp denemelisiniz ve çok büyük işler beklemeden gelişmesi için teknik ekip kesinlikle arkasında durmalı durmadığı taktirde oyundan çabuk düşen bir oyuncu özgüven kazanması lazım. Bunları örnek olarak en yakın size Brumadan söyleriz geldiği ilk günden beri herkes Keitadan daha ileri gitmesini istedi ve oyuncu ne yaparsa yapsın hep daha iyileri beklendi inşallah gelir ve herkes sahip çıkar. Geleceğe yatırım yapmak için güzel bir oyuncu.
İleride Ne Olur?
Benitezin şuan ki fiyatı herkes için uçuk olabilir ama bana göre normal bir fiyat. Eğer bu sene Galatasaray alamazsa gelecek sezon kesinlikle İtalya ve İspanya liginde izleyeceğiz bir kaç sene içinde fiyatı ikiye katlanacak bir oyuncu.
Benzediği oyuncular ; Arda Turan, Kaka

Yazar Analiz ; Ali Bozkurt

Bugün 16sı maçımız var. İlk maçta oynayabilecek yeni transfer bir Donk var. Onun da oynayacağı meçhul. Bir santrafor bir kanat nerde kaldı? Her maç önemliyken gene transferde geç kaldık.

Türk spor tarihinin en basiretsiz yönetimlerinden birisi bize denk geldi. Tüm şubelerde düzgün işleyen hiçbir şey yok neredeyse. Sadece oturdukları yerden konuşan, taraftarı camiayı cahil yerine konuşmayan kendini akıllı sanan atanmış tipler başımızda. Kulübün yönetiminde bu sistem, bu ayrımcılık oldukça maalesef çok büyük bir potansiyeli olan camiamız hep böyle harcanır.

Eğer Beniteze gidip 7 verirlerse hakikaten transfer yasağı geliyor demektir. Gerçi yine de o çocuğa 7 milyon vermek büyük risk. O parayla daha az risk barındıran hamle yapabiliriz

Burak Yılmaz'ı, Sabri'yi, Jose'yi, Koray'ı, Jem Paul'u beğenmiyorum, gönderilmelerini istiyorum. Fakat bu oyuncuları maç oynanırken ıslıklamak, protesto etmek bildiğin "bindiğin dalı kesmek" başka birşey değil. Bu durum oyuncuların, dolayısıyla Galatasaray'ın aleyhine. Ayrıca Burak'ın West Ham'a satılması söz konusu iken oyuncunun değerini düşürmek, onu küçültmek, demoralize edip performansının düşmesini sağlamak sanıyorum akıllıca bir hareket değil.

Oyun kötüydü benzer sıkıntılar devam ediyor. Galibiyet bana 11 puanlık farkı kapatacak ışığı vermedi. Bu sezon Sinan Gümüş'ü kazanıp çöplerden kurtulsak yeterli benim için.

Bu yönetim benim gördüğüm en kötü Galatasaray yönetimi, Adnan Polat'tan bile daha kötü. Mustafa Denizli geldi transfer dedi, halen transfer diyor. Şu gün 1 tane transferi oynatabiliyoruz o da 2 aşşağı caddeden transfer edildi. Diğer oyuncu bir önceki akşam geldi. Forvet ve kanat ise yetişmedi. Bu kadar da olmaz yahu. İnsanda biraz utanma olur. Lütfen, istifa edin!

Maç oynanırken oyuncuların yuhalanması iyi bir şey değil elbet ama bu duruma tepki koyan sözde "bağımsız" taraftar grubu çok sinirlendirdi beni, çünkü kendileri önceki maçlarda oyun devam ederken Jose Rodriguez ve Emre Çolak'ı yuhalamışlardı. Şimdi çıkmış "taraftarlık" duygusu kasmaya çalışmasınlar. Futbol şubesi bazı oyuncuların(Selçuk, Burak, Yasin, Sabri, Semih) oyuncağı olmuş, buna o taraftar grubu da dahil. Kulübün twitter hesabının kapak fotoğrafı dikkatinizi çekti mi futbolcular var. Spor kulübüyüz diyoruz ama yapılan işler hiç öyle değil maalesef.

Hâlâ forvet alınmadı.
Bizim ileri de top tutan, hava toplarına hakim ve bitiriciliği iyi olan bir forvete ihtiyacımız var.
Benitez falan çok saçma transfer olur.
Vidic'in bonservisi elinde.
Tecrübesi ile bize çok şey katacaktir.
İlgileniyor muyuz acaba ?