2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

''Kadın basketbolda Ekrem Memnun’a çok teşekkür ediyorum. Işıl Alben eski oyuncumuz döndü onun da başarılı olacağını düşünüyorum. Yeni sezonda da en büyük şampiyonluk adayı biziz.''

Başkanın katıldığı programı baştan sona izledim transfer yapmayacağız falan demedi. Hatta basketbol şubesi ile gayet de güzel şeyler söyledi. Milleti neden galeyana getiriyorsunuz anlamıyorum.

Tipik pek bir iş yapmayacağız açıklamaları yaptı başkan. Arkadaşlar yıllardır aynı teraneler ile yönetiliyoruz. İçi boş ceğiz cağız açıklamaları.

Sancho çok büyük bir kayıp, bunu tartışmak bile mümkün değil.
Fakat olur da transferi gerçekleşirse Lara Sanders'ın da yeni Sancho olacağından hiç endişem yok, yeteneği ve kalitesi bariz ortada, olağanüstü pozitif vücut dili, çalışkanlığı, takımdaşlığı çok sayıdaki artılarından başlıcaları, şu ana dek gördüğüm en sempatik oyunculardan biri olan bu hanımefendinin en kısa sürede Galatasaray'ımıza kazandırılması en büyük dileklerimden biri.
Hazır Işıl'ımız da yuvaya dönmüşken yanlarına Ana Daboviç de eklense çok mu talepkar olmuş oluruz?

Yoo aksine gayette makul yazmışsın :) bu güzellikleri bu koça ve takıma çok görenler utansın.

Başkanı ben de dinledim. Basketbol ve diğer branşlar da başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bütçe düşük olması şampiyon olamayacağımız anlamına gelmiyor. İyi transferler yapılacağını inanıyorum. Ligler bildiğim kadarıyla ekim de başlıyor. Bir FB veya efes gibi bir bütçemizin olmasını tabiki isterim. Ama bu başkanın suçu değil ki.Adamlara destek veriyorlar. Salonları bitmiş.

Ergin hoca ile ilgili evet dediğiniz şeyleri söyledi ben de sevindim. Ama bayan basketbola gelince "Ekrem hocaya güvenimiz tam" dan başka bir cümle duymadım ben? Bu cümlenin de ne anlama geldiğini az çok anlayacak yaştayız.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

her geçen sene kadro geriye gitmesine rağmen ekrem hoca sürekli başarı kazandıkça yönetimde kemerleri sıktıkça sıkıyor..

Ekrem Hoca, Sancho'nun gidişine sessiz kalamaz, kalmamalı.. Ne olaylar dönüyorsa çıkıp açıklasın. Sessiz kalmanın da fazla zarar kulübün lehine bile olsa!

Ekrem Hoca, Sancho'nun gidişine sessiz kalamaz, kalmamalı.. Ne olaylar dönüyorsa çıkıp açıklasın. Sessiz kalmanın da fazla zarar kulübün lehine bile olsa!

Zaten bu dedikoduların çıkması bile Ekrem hocanın ne kadar pasif hale geldiğinin ve sözünü geçiremediği duruma düştüğünün alametidir,bu huyunu hiç sevmiyorum Ergin hoca bile C.Topsakal'a rağmen yerine göre çıkıp cesurca konuşabiliyor,eğer kovarlar korkusuyla Ekrem hoca susuyorsa yanlış yapıyor çünkü yönetimin amacı zaten kadın şubesini küçültüp kapatmaksaki gidişat öyle görünüyor e o zaman eninde sonunda kovacaklar ne diye susarki o zaman çıkıp konuşsa taraftar zaten arkasında hem elini güçlendirir susmakla bir yere varamaz biraz isyan etmeli :)

Neden her şeyin çözümünü çıkıp basın önünde konuşmak olarak görüyoruz anlamış değilim.

Ergin Ataman'ın bu şekilde istediğini yaptırıyor olması ya da öyle görünmesi aynı sonucun Ekrem Memnun açısından da olacağını zannetmeyin.

Herşeyin çözümü çıkıp bağırmak çağırmak konuşmak vs değildir, ayrıca Ergin Ataman ile Ekrem Memnun'un karakterleri de bir değildir.

Öncelikle kadın basketbolu ile erkek basketboluna kulübün bakış açısı hakkında kaçırdığımız önemli bir nokta var:

Elinden gelse basketbol şubesini kapatacak olan bir zihniyet maçlarını 10 kişiden fazla kişinin izlemediği kadın basketbol takımı antrenörü çıkıp basın önünde konuşsa çok umrunda olur mu?

Sedat Hoca çıktı konuştu da ne oldu? Cevap: takım kaptanımız Özgür başta olmak üzere üç oyuncumuz ezeli rakibimize transfer oldu.

Kadın takımı açısından da Ekrem Memnun çıkıp şu oldu bu oldu dese en fazla 24 saat gündemde kalır 3-5 kişi twitterda konuşur sonra da unutulur gider. Ekrem Memnun kötü adam olur kulüp nezdinde.

Ekrem Memnun yıllardır bu camianın içinde, öyle Ergin gibi 'Ben Galatasaraylıyım' diye bunu malzeme olarak kullanmaz ama hayatı Galatasaray içerisinde geçmiş ve kulübün iç dinamiklerini hepimizden iyi bilen yakında divan kurulu üyesi olacak kıdemde bir Galatasaraylıdır.

Sonuç olarak diyeceğim odur ki: Ekrem Memnun hiçbir zaman sizin istediğiniz şekilde çıkıp basın önünde o tür açıklamalar yapmaz. Kişisel olarak da bu yöntemin her zaman doğru sonuç vermeyeceği kanaatindeyim o yüzden Ekrem Hoca'nın yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyorum.

Burda kimse Ekrem Hoca'nın karakterine laf etmedi, biliyoruz ne kadar düzgün bir karaktere sahip olduğunu fakat öyle bir şey yapmadan durmakla da hâllolmaz meseleler. Kulüp nezdinde kötü adam olurmuş iyi adam oluyor da kıymeti biliniyor sanki. Bu arada Ergin Ataman'ın da ne şahsiyetine ne de Galatasaraylılığına laf ettirmeyiz! Ukalâlığın lüzumu yok!

Burda kimse Ekrem Hoca'nın karakterine laf etmedi, biliyoruz ne kadar düzgün bir karaktere sahip olduğunu fakat öyle bir şey yapmadan durmakla da hâllolmaz meseleler. Kulüp nezdinde kötü adam olurmuş iyi adam oluyor da kıymeti biliniyor sanki. Bu arada Ergin Ataman'ın da ne şahsiyetine ne de Galatasaraylılığına laf ettirmeyiz! Ukalâlığın lüzumu yok!

Önce ben ne yazmışım ne demek istemişim anla, sonra da saygısızlık etmeden cevap yaz.

1. Burada herhangi bir kişi için 'Ekrem Memnun'a karaktersiz dedi' demedim ben, 'Karakterleri farklı ve söylenilenleri yapacak karakterde değil' dedim.
2. Ergin Ataman'ın karakterine de laf etmedim sadece 'Ben Galatasaraylıyım' söylemini malzeme olarak kullandığı için eleştirdim. Bu eleştiriyi yapmak için kimseden de izin alacak değilim.
3. Ekrem Memnun ile Ergin Ataman'ın Galatasaraylılığını kulüpte geçirdikleri zaman ve iç dinamiklere vakıf olma noktasında karşılaştırdım ve Ekrem Memnun'u ön sıraya koydum. Kim daha çok Galatasaraylıdır bilmem ama Ekrem Memnun bu kulübü Ergin Ataman'dan daha iyi tanıyor bu konuda eminim.

Önce ben ne yazmışım ne demek istemişim anla, sonra da saygısızlık etmeden cevap yaz.

1. Burada herhangi bir kişi için 'Ekrem Memnun'a karaktersiz dedi' demedim ben, 'Karakterleri farklı ve söylenilenleri yapacak karakterde değil' dedim.
2. Ergin Ataman'ın karakterine de laf etmedim sadece 'Ben Galatasaraylıyım' söylemini malzeme olarak kullandığı için eleştirdim. Bu eleştiriyi yapmak için kimseden de izin alacak değilim.
3. Ekrem Memnun ile Ergin Ataman'ın Galatasaraylılığını kulüpte geçirdikleri zaman ve iç dinamiklere vakıf olma noktasında karşılaştırdım ve Ekrem Memnun'u ön sıraya koydum. Kim daha çok Galatasaraylıdır bilmem ama Ekrem Memnun bu kulübü Ergin Ataman'dan daha iyi tanıyor bu konuda eminim.

Öncelikle okuduğumdaki hissettiğim dilden karşılık yazdım. Saygısızlık arıyorsanız önce yazdıklarınızı okuyun bende neden böyle bir his uyandırmış acaba?

Konuya dönersek Ben de Ekrem Hoca'nın ne yapması gerektiği konusunda fikrimi söylerken kimseden izin alacak değilim. Taraftar olarak olup biteni öğrenmek istiyoruz doğal olarak.

Ayrıca Ekrem Memnun "o karakterde biri değil" demek -yani çıkıp mikrofonlara konuşmak- Ergin Hoca'nın yaptığı karaktersizlik demek mi oluyor? Zaten Ataman'a "Ergin" diye hitap etmenizden belli hoşnut olmadığınız. Allah'tan sizin bakışınıza göre değer kazanıp kaybetmiyor koçlar. Ekrem Memnun kulüp içi olaylara, işleyişe Ergin Ataman'dan daha hâkim olabilir ancak bunun birinin diğerine üstünlük sağlayacak bir kıstas olduğunu da düşünmüyorum.

Ekrem Hoca ile ilgili beklentilerini vs istediğin gibi dile getir, ben de kişisel beklentilerimi ve Ekrem Hocayı tanıdığım kadarıyla bu beklentilerin karşılanmayacağını söylüyorum. Bunda alınacak bir şey yok.

Karakter meselesini ise tamamen yanlış anlamışsın. Ben Ergin (Evet bana göre Ergin-fazlası değil) ile Ekrem Hoca'nın karakterlerini karşılaştırırken birinin karakterli diğerinin karaktersiz olduğunu söylemiyorum olayları çözme noktasındaki farklılıklarından bahsediyorum.

Cümlenin içinde karakter kelimesi geçiyor diye bunu karakterli ya da karaktersiz şeklinde yorumlamak yanlış. Forumda Galatasaray sporcu ve yöneticilerine hakaret etmek yasak olduğu için burada herhangi bir kişiye karaktersiz demem ben.

Kimseye yüceltmek kimseyi de yerin dibine sokmak gibi bir derdim de yok öyle bir yeteneğim de yok herkes istediği kişiye istediği değeri verir. Benim açımdan elbette Ergin ile Ekrem Hoca arasında değer farklılığı var, birbiri ile aynı şekilde değer verdiğim kimse yok hayatımda mutlaka farklılıklar var ama o yazdıklarımda değer açısından bir karşılaştırma yapmıyorum ben sadece üslup açısından bir karşılaştırma yapıyorum.

Ve Ergin'in üslubunun da çok yanlış olduğunu düşünmüyorum, o kendi dinamikleri içinde doğru sonuç alıyor olabilir ama o üslup başka yerde aynı sonucu vermeyebilir.

Bu kadar açıklamama rağmen sen hala benim başka imalarda bulunduğumu düşünüyorsan yapacak bişey yok istediğini düşünebilirsin ama hakaret etmeden! Çünkü her zaman bu kadar kibar olmam.

Size göre bize göre değil de sadece Galatasaray'daki rolü ve görevi gereği yani hoca olduğu için Ergin Ataman'a da Ekrem Memnun'a hitap ettiğimiz şekilde hitap etmek uygun olmaz mı? Yan yana 'Ergin' ve 'Ekrem Hoca' kelimelerini kullanmak saygı sınırlarını zorlamak olmuyor mu?
Forumda anladığım kadarıyla yönetici olan ya da o kıdemde olan birisinin -kendi değer yargıları ve verdiği değer farklı olsa da- hitap şekline dikkat etmesi gerekmez mi? Bir GSbasket forum yöneticisinin GS basketbol koçuna bence Ergin demesini doğru bulmadım.

Size göre bize göre değil de sadece Galatasaray'daki rolü ve görevi gereği yani hoca olduğu için Ergin Ataman'a da Ekrem Memnun'a hitap ettiğimiz şekilde hitap etmek uygun olmaz mı? Yan yana 'Ergin' ve 'Ekrem Hoca' kelimelerini kullanmak saygı sınırlarını zorlamak olmuyor mu?
Forumda anladığım kadarıyla yönetici olan ya da o kıdemde olan birisinin -kendi değer yargıları ve verdiği değer farklı olsa da- hitap şekline dikkat etmesi gerekmez mi? Bir GSbasket forum yöneticisinin GS basketbol koçuna bence Ergin demesini doğru bulmadım.

Alperen bey :) ona bakarsanız sizin isminizin altında nizami bir şekilde yaşınızı ve ikametinizi görmek mümkünken her üye için bu durum geçerli değil .Gsbaskette de " bütün üyeler eşittir ama bazıları daha eşittir" yaklaşık 8 yıldır birçok örneğine tanık oldum düşünün ben bile kanıksadım.