2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Arkadaşlar ben ve benim gibi daha çok kişi eminim buraya transfer haberleri var mı diye giriyor.
Ama bu tartışmaları görünce hayal kırıklığına uğruyorum ben şahsen.
Muhtemelen benim gibi düşünen arkadaşlar da vardır.
Bu yüzden sizden ricam tartışmalarınızı özelden yapsaniz çok sevinirim.
Hakkınızı helal edin.

Neden her şeyin çözümünü çıkıp basın önünde konuşmak olarak görüyoruz anlamış değilim.

Ergin Ataman'ın bu şekilde istediğini yaptırıyor olması ya da öyle görünmesi aynı sonucun Ekrem Memnun açısından da olacağını zannetmeyin.

Herşeyin çözümü çıkıp bağırmak çağırmak konuşmak vs değildir, ayrıca Ergin Ataman ile Ekrem Memnun'un karakterleri de bir değildir.

Öncelikle kadın basketbolu ile erkek basketboluna kulübün bakış açısı hakkında kaçırdığımız önemli bir nokta var:

Elinden gelse basketbol şubesini kapatacak olan bir zihniyet maçlarını 10 kişiden fazla kişinin izlemediği kadın basketbol takımı antrenörü çıkıp basın önünde konuşsa çok umrunda olur mu?

Sedat Hoca çıktı konuştu da ne oldu? Cevap: takım kaptanımız Özgür başta olmak üzere üç oyuncumuz ezeli rakibimize transfer oldu.

Kadın takımı açısından da Ekrem Memnun çıkıp şu oldu bu oldu dese en fazla 24 saat gündemde kalır 3-5 kişi twitterda konuşur sonra da unutulur gider. Ekrem Memnun kötü adam olur kulüp nezdinde.

Ekrem Memnun yıllardır bu camianın içinde, öyle Ergin gibi 'Ben Galatasaraylıyım' diye bunu malzeme olarak kullanmaz ama hayatı Galatasaray içerisinde geçmiş ve kulübün iç dinamiklerini hepimizden iyi bilen yakında divan kurulu üyesi olacak kıdemde bir Galatasaraylıdır.

Sonuç olarak diyeceğim odur ki: Ekrem Memnun hiçbir zaman sizin istediğiniz şekilde çıkıp basın önünde o tür açıklamalar yapmaz. Kişisel olarak da bu yöntemin her zaman doğru sonuç vermeyeceği kanaatindeyim o yüzden Ekrem Hoca'nın yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyorum.

Sami bey yorumumu nasıl anladınız bilmiyorum ama olayı biraz yanlış anladığınız belli,kariyer olarak belli aşamaya gelmiş kulüp başarısı olarak zirveye çıkmış hiç kimse bir başkası istiyor diye bir şey yapmaz mantıklı olsada olmasada,sizin mantığınızla

olaya yaklaşırsak kariyeri karakteri kişiliğini bir kenara koyalım çünkü aleyhinde kimse konuşamaz helede yönetim kanadından hiç kimse laf edemez biz taraftar zaten destek olarak arkasındayız bunu geçelim,Ekrem hoca susuyorda ne oluyor kendisinin

ve kulübün menfaatine ne kazanım getiriyor yönetim kanadından sabote edilmesinden başka ? Ergin hocadan örnek verdim çünkü susarak hiç bir ilerleme olmayabileceğini gayet iyi biliyor ve arada bir ses vermenin faydalı olacağınıda bildiği için çıkıp

konuşuyor ve faydasını kendiside takımda vede biz taraftarda görüyor peki soruyorum ne kaybetti Ergin hoca üstelik C.Topsakal'ın kendisini sevmediğini bildiği halde Başkan'da iyi biliyorki zaten taraftarın tepkisini gördüklerinin farkında seçim öncesi

verdikleri sözün altında kaldıklarınıda biliyor.Diyeceğim şu susarak bir yere varılamaz ben çıkıp bangır bangır bağırsın :) demedim ölçüyü kaçırmadan biraz sesini çıkarsın dedim olayı büyütmeye gerek yok başka manaya çekmeninde hayırlı geceler.

Alperen bey :) ona bakarsanız sizin isminizin altında nizami bir şekilde yaşınızı ve ikametinizi görmek mümkünken her üye için bu durum geçerli değil .Gsbaskette de " bütün üyeler eşittir ama bazıları daha eşittir" yaklaşık 8 yıldır birçok örneğine tanık oldum düşünün ben bile kanıksadım.
Kutay Bey forumu belirttiğiniz -ve aslında size katıldığım- kıstaslarda yönettiğimiz takdirde gözlemlerim çerçevesinde buradaki aktif üye sayısı üç haneye zar zor ulaşır diye düşünüyorum.Forum yöneticileri olarak ''Gsbasket yöneticisi'' olmak hayata tutunacağımız dal,üst kimlik tanımımız değil açıkçası. :) 2004'te foruma üye olduğumda yaşıma inanılmadığı için forumdan atılıyordum az kalsın,bugünse düşüncelerimi yazılı olarak ifade etmeyi sevdiğimden ve Gsbasket vasıtasıyla hayatıma dair geliştirdiğim tanışıklıkları büyük kazanım olarak nitelememden ötürü yöneticilik yapıyorum.Hayatımın bu noktada elini taşın altına sokma potansiyeli olan insanlara göre daha rahat olması da sunduğum naçizane katkıda etken.
Yönetici olarak foruma katkı sağlamayı düşünüyorsanız,kullanılan üsluplara hayıflanmak ve sıklıkla Türkçe yazım kurallarıyla pek bağdaşmayan cümleleri kabul edilebilir hale getirmeyi arzuluyorsanız;Gsbasket'in Galatasaray basketbolu için ama doğrudan ama zihinlerimizdeki anlamlandırma çerçevesinde etkin bir figür olduğunu düşünüyorsanız forumda yönetici olmanız küçük bir teklife bakıyor.Zira hali hazırdaki yönetici sayısı forumun yoğunluğu göz önüne alınırsa yeterli değil,her birimizin de yürüttüğü bir sosyal hayatı var.Böylelikle Orwell'dan uyarlamayla yerdiğiniz yapıyı içten gözlemleme şansı bulacağınızı da düşünüyorum. :)

Edirnespor'un geçtiğimiz sezonki kulüp profili çerçevesinde Nevena Jovanovic'i transfer edebilmesi kadın basketbolunda paranın ne ölçüde yanlış çevrede toplandığının,Avrupa'nın kültür sahibi kulüplerinin branşa ilgi noktasında hangi seviyede olduğunun göstergesidir herhalde.

Sami bey yorumumu nasıl anladınız bilmiyorum ama olayı biraz yanlış anladığınız belli,kariyer olarak belli aşamaya gelmiş kulüp başarısı olarak zirveye çıkmış hiç kimse bir başkası istiyor diye bir şey yapmaz mantıklı olsada olmasada,sizin mantığınızla

olaya yaklaşırsak kariyeri karakteri kişiliğini bir kenara koyalım çünkü aleyhinde kimse konuşamaz helede yönetim kanadından hiç kimse laf edemez biz taraftar zaten destek olarak arkasındayız bunu geçelim,Ekrem hoca susuyorda ne oluyor kendisinin

ve kulübün menfaatine ne kazanım getiriyor yönetim kanadından sabote edilmesinden başka ? Ergin hocadan örnek verdim çünkü susarak hiç bir ilerleme olmayabileceğini gayet iyi biliyor ve arada bir ses vermenin faydalı olacağınıda bildiği için çıkıp

konuşuyor ve faydasını kendiside takımda vede biz taraftarda görüyor peki soruyorum ne kaybetti Ergin hoca üstelik C.Topsakal'ın kendisini sevmediğini bildiği halde Başkan'da iyi biliyorki zaten taraftarın tepkisini gördüklerinin farkında seçim öncesi

verdikleri sözün altında kaldıklarınıda biliyor.Diyeceğim şu susarak bir yere varılamaz ben çıkıp bangır bangır bağırsın :) demedim ölçüyü kaçırmadan biraz sesini çıkarsın dedim olayı büyütmeye gerek yok başka manaya çekmeninde hayırlı geceler.

Ben o mesajı yazarken forumda kim Ekrem Hoca'nın basında konuşmasını istiyor diye çetelesini tutmadım, sizin söylediğiniz şeyi de yanlış anlamadım. Üzerine basa basa söylüyorum: bireysel olarak herhangi bir kişinin msjına karşılık olarak yazmadım o mesajı.

Sizin istediğiniz üslup kesinlikle yanlış da demiyorum dikkat ederseniz. Her zaman doğru sonuç vermez diyorum. Ve Ekrem Hoca o üslubu benimseyen biri değil diyorum. Yaptığı size göre yanlış bana göre mantıklı olmasından bağımsız olarak: Ekrem Hocayı nispeten daha yakından tanıdığımı düşündüğüm için beklentinizin karşılanmayacağını söylüyorum.

Bazen burada insanlar birbirine laf sokarak egosunu tatmin etme gayretinde olabiliyor, benim mesajım da öyle anlaşıldı sanırım. Ama ben sadece olaya başka açıdan bakmaya çalışıyorum. Egomu tatmin etmek için burada birilerine laf sokmama gerek yok benim.

GSbasket yöneticiliği meselesine gelirsek aktif olarak yöneticilik yapmıyorum, hatta neredeyse hiç yapmadım diyebilirim. Önder'den daha önce yöneticiler arasından beni çıkarmasını da rica etmiştim ama Onurun da söylediği gibi herkesin iş yoğunluğu sırasında burada bir takım değişiklikler yapılması gerektiğinde denk gelirsem değiştirebilmem için yönetici listesinde yer alıyorum. İsmimin siyah yazmasının egoma bir katkı vermesi ya da üslubumda değişikliğe neden olduğunu düşünen arkadaşlar işin bu yönünü bilmedikleri için yanılıyorlar. Zaten şuraya toplamda yazdığım msj sayısına bakarsanız foruma uzun yıllardır hizmet eden kişilere göre çok gerilerde olduğumu anlarsınız.

Ergin meselesine gelince eleştiriler için teşekkür ederim ama yukarıda da ifade ettiğim gibi buraya kendi ismim ile yazdığım şeyler sadece şahsımı bağlar ve GSbasket'i bağlamaz. Söz konusu GSbasket'i temsil olduğunda herkesin hakaret ettiği Murat Özyer'e karşı bile ne kadar kibar ve saygılı olduğumu görseniz şaşardınız. Şahsi olarak Ergin Ataman'dan nefret ediyorum, olabildiğim en kibar halim de ona adı ile hitap etmek. Bunun cezayı gerektirdiğini sanmıyorum çünkü burada bir kez Müge Hanımlar için 'O teyzeler' gibi bir sıfat kullanılmıştı ben de bunun düzeltilmesi gerektiğini söylediğimde yönetici arkadaşlar değiştirilmemesi yönünde görüş belirttiler ben de o karara uydum. Benim üslubumun daha kibar olduğu kanaatindeyim ve buradaki kimseden farklı değilim, yazarken de hiçbir ayrıcalık üzerinden hareket etmedim.

Muhtemelen buraya yazacağım son mesaj bu, çünkü ben genel olarak olaylara birçok farklı açıdan bakıp değerlendirmeye çalışıyorum burada da bu kapsamda farklı açılardan değerlendirme yapıyorum. Neredeyse yazdığım her mesaj sonrası enteresan tepkiler alıyorum ve bu hiç hoşuma gitmiyor.

Kutay Bey forumu belirttiğiniz -ve aslında size katıldığım- kıstaslarda yönettiğimiz takdirde gözlemlerim çerçevesinde buradaki aktif üye sayısı üç haneye zar zor ulaşır diye düşünüyorum.Forum yöneticileri olarak ''Gsbasket yöneticisi'' olmak hayata tutunacağımız dal,üst kimlik tanımımız değil açıkçası. :) 2004'te foruma üye olduğumda yaşıma inanılmadığı için forumdan atılıyordum az kalsın,bugünse düşüncelerimi yazılı olarak ifade etmeyi sevdiğimden ve Gsbasket vasıtasıyla hayatıma dair geliştirdiğim tanışıklıkları büyük kazanım olarak nitelememden ötürü yöneticilik yapıyorum.Hayatımın bu noktada elini taşın altına sokma potansiyeli olan insanlara göre daha rahat olması da sunduğum naçizane katkıda etken.
Yönetici olarak foruma katkı sağlamayı düşünüyorsanız,kullanılan üsluplara hayıflanmak ve sıklıkla Türkçe yazım kurallarıyla pek bağdaşmayan cümleleri kabul edilebilir hale getirmeyi arzuluyorsanız;Gsbasket'in Galatasaray basketbolu için ama doğrudan ama zihinlerimizdeki anlamlandırma çerçevesinde etkin bir figür olduğunu düşünüyorsanız forumda yönetici olmanız küçük bir teklife bakıyor.Zira hali hazırdaki yönetici sayısı forumun yoğunluğu göz önüne alınırsa yeterli değil,her birimizin de yürüttüğü bir sosyal hayatı var.Böylelikle Orwell'dan uyarlamayla yerdiğiniz yapıyı içten gözlemleme şansı bulacağınızı da düşünüyorum. :)

Bu sefer de T.C Cumhurbaşkanından bir uyarlama getirdi aklıma yazdıklarınız ."Cübbeni çıkar meydanlara in " havası var sanki biraz :) .Gerçek ya da tüzel bir kişiyi eleştirmek ya da eleştirebilmek için onunla aynı pozisyonda olmak veya o pozisyona talip olmak gerektiğini düşünmüyorum.Ayrıca benim belirtiğim durum hangi değerler ya da kıstasların geçerli olması ile ilgili değil bu tamamen öznel bir değerlendirme olur.Genel olarak kıstasların adil bir şekilde uygulanması ile ilgili yerleşmiş bir sorun olduğu idi .(Burada bir yanlış anlama oldu ise düzelteyim. Bahsettiğim durum yönetici kastı ile normal üye kastı arasında değil. Çoğu zaman iki normal üye arasında da oluyordu ).Bu daha az öznel kimi durumlarda nerede ise nesnel bir değerlendirme Bu arada kinaye yapmadım gençliğimde bunu epey dert edinmiştim hatta adaşınıza sık sık özel mesaj yolu ile dile getirirdim.Sonra alıştım öğrenilmiş çaresizlik görevini yaptı da diyebiliriz .Artık eskisi kadar fark etmiyorum belki de azalmıştır.Alperenin benzer bir durumdam yakındığı için kendisi yakın bir dostumdur tekrar bir yazıverdim hepsi bu.Özel mesajla yazmak daha doğru olurdu belki

Örneğin forum üylerinin profillerinide yaş ve ikamet bilgilerinin bulunması ve bu bilgilerin doğru olması bir forum kuralı mı değil mi ? Forum kuralı ise bu kuralın her üyeye uygunanıp uygulanmadığı gayet nesnel bir değerlendirme konusu .Her üyeye uygulanmıyorsa bunun adını koymak da göreceli değil.Ha evet o adını koyduğumuz şeyin varlığının sorun olup olmadığı öznel bir konu değer yargısına varma ya da değer biçme konusu .Bununla ilgili mutlak bir doğru yok.Ben kendi doğrumu ima ettim sadece

Ayrıca dürüst olmak gerekirse yazım kuralları özellikle ve özelliklede noktalama işratetlerinin kullanımı konusunda birilerini düzeltmek şöyle dursun yardıma ihtiyacı olan biriyim.

Her ne ise konu dışı oldu arkadaşlara ayıp da oldu herkesden tek tek özür dileyerek konu ile ilgili birşey yazarak konuya döneyim .Bahar FBnin daha yüksek teklfine rağmen yuvada kalmış .Daha önce yazıldı mı bilmiyorum

İstatistikleri iyi bir oyuncu ama Ekrem hoca sanırım hiç yıldız bir oyuncu aldıramayacak takıma.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi