2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Işıl, Alba ve Zelious'un gitme nedeni Aysal yönetimidir bunu da unutmayalım. 100 tane seyirci bulamayan bir şubeye yönetimin ilgi göstermemesini de belki taraftara sormakta fayda var. Aynı sorun erkek takımında da var. Eurocup'ın favorisi olduğumuzu iddia ederken maçta 2.400 seyirci var. Hasılat 25 bin tl. Yayın geliri, reklam falan hak getire. 16 milyonluk İstanbul'dan 10 bin seyirci çıkmıyorsa yönetime de kızmak zor galiba.

O konuda Başkan Ünal Aysal olsa bile esas sorumlunun kim olduğu herkes tarafından çok iyi biliniyor, İsmini burada zikretmeye gerek yok.

Ben başarıya bakarım kız takımı 11 erkek takımı 23 sene sonra şampiyon olmuş.

O seyirci oraya artık gelmiyorsa araştırmak lazım niye gelmiyor diye, yoksa çok değil 2-3 sene önce kız basket takımı olsun, bayan voleybol takımı olsun güzel bir ortalama yakalamıştı, Demek ki insanları maça gitmekten soğutan birşey var, aynı durum futbol içinde geçerli..

Halbuki olması gereken bu haksız onamadan sonra kadın takımımızda Petra ve çıkılabilinirse Kizer'in kontratından çıkılsın ( Tazminattan bahsediliyor ) bu ikisinin yerine Chiney veya onun kalitesinde bir uzun yeter Nevriye Chiney,Duba ve Bahar uzun rotasyonunu idare ederler,Nuria'nın yerinede alabilirlerse A.Botaş'tan Pelin Bilgiç'i alsınlar yetenekli ve kaliteli ayrıca yerli oyuncu böylece Avrupa'lı oyuncu kontenjanı açılmış olur o mevkiyede A.Torrens veya onun kaltesinde bir kısa skorer alabildikmi işte o zaman üç kulvardada iddialı olabiliriz ligte ev sahibi avantajını kaçırsak bile karşılarına iddialı olarak çıkabiliriz böylesi daha mantıklı geliyor bana.

Şampiyonluk için tek şansımız, lider olmamız. Lider bitiremediğimiz an şampiyon Fener olur. Bu takım Metro Enerji'de galibiyet vaad etmiyor. Bi uzun alınırsa kartları yeniden dağıtma şansı elimize gelir. Chiney'den vazgeçmek, şampiyonluktan vazgeçmektir.

Şampiyonluk için tek şansımız, lider olmamız. Lider bitiremediğimiz an şampiyon Fener olur. Bu takım Metro Enerji'de galibiyet vaad etmiyor. Bi uzun alınırsa kartları yeniden dağıtma şansı elimize gelir. Chiney'den vazgeçmek, şampiyonluktan vazgeçmektir.
Buna katılmıyorum. Ben mevcut kadro ile bile oradan galibiyet koparıp şampiyon olacak potansiyelde olduğumuzu düşünüyorum, hala. Ne yapsalar olmadı, şimdi takımda kaç yerli var deyince düşünüyor insan. Tamamen yabancılardan dönen bir kadro oldular, 4 Amerikalı oyuncuları var, Avrupa'nın 2. Türkiye'nin açık ara en pahalı kadrosu ama iş yok. Bizim 1 Amerikalımız'ın takımdaki varlığı ile rahatsız olup federasyonlarıyla işbirliğine gitme alçaklığı gösterebiliyorlar, böyle aciz bir takımlar. Levander ve Quickley dışında sapır sapır dökülme özelliği var o takımın.
Avrupa'da da iyi bir iş yapabileceklerini zannetmiyorum, tek dileğim var onlar için beter olsunlar diye. İnşallah bu kadronun da hakkını veremezler ve başarısızlık, kıskançlıkla bir sezonları daha biter.
Kadın basketbolu iki kulübün arasında aslında rekabetin en tepede olduğu branş, başka bu seviyede uzun soluklu rakip yok ve son 2 yıldır sürekli fiyaskolarla bilinen bir Fenerbahçe var. Umarım bu böyle devam eder. Yine kazanılan şampiyonlukların ardından mafya babalarının soyunma odalarını basmalarını anar dalga geçeriz :D

Bence de saha avantajını biz daha iyi kullanıyoruz. Oyun veya skor olarak farkı koyup geçiyoruz İpekçi'de. Deplasmanda da sindiğimiz bir maç hatırlamıyorum son yıllarda.

Bu seneki icraatlar ve alınan kararlar gösterdi ki final serisi 5'e 5 oynanmayacak. Rakip sahadaki maçlarda 5'e 8 kesin. Kaygılandıran nokta da bu bence yoksa normal şartlarda rahat yeneriz.

Kizer davasında sinmemizden sonra bizi Metro Enerji'den çıkaracaklarını düşünenler yanılıyorlar.

O maçtan sonra da burada ''satılmış hakemler vs.'' gibi iletiler okuruz.

Çok üzücü bir haber ;
KBSL takımlarından Yakın Doğu Üniversitesi, 1983 doğumlu ve 1.83 boyundaki forvet Şebnem Kimyacıoğlu’nu kadrosuna kattı.
*broken heart**broken heart**broken heart*

Aylardır ödenmeyen maaşlar, hala geçmiş senelerden kalan borçlar varken transfer yapabileceğimize inanmıyorum. Yapsak bile eldekilerden daha iyisini alamayacağımız kesin.

Ann Wauters hayirli olsun ..

Vatandaşından hoş geldin mesajı

Wauters’ı ilk tebrik eden ise Galatasaray Kadın Voleybol Takımı’ndaki vatandaşı Charlotte Leys oldu. Belçikalı smaçör Twitter’daki gönderisinde, “Harika haber. Belçika’nın basketbol yıldızı Ann Wauters Galatasaray için oynayacak. Hoşgeldin!” yazdı.