2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Arkadaşlar yanlış anlamayın lütfen emin olun belki sizden bile çok istiyorum ama biraz akıllanmamız gerekmiyor mu ? Daha yönetim belli değil bütçe belli değil bayan basketboldaki rakamlar belli her sezon çektiğimiz sıkıntılar belli . O yüzden Bruma örnekleri olmaz artık kabul edelim ya baskete gelen para baskete aktarılacak ya da ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız onu söylemek istedim .

Işıl´ın dönüşünde para konusuna takılmamak gerektiğini düşünüyorum. Sezon içinde ücretlerde indirime gidilmesi gerekiyor denilse sizce Işıl Alben sorun yaratır mı? Gelecek ya da kalacak oyuncular Işıl´ın aldığı parayı kıyaslayarak ücret talebinde bulunacaklarsa, kusura bakmasınlar...

Güzel haberin keyfini çıkaralım...

Futbolun bütçesi basketbolun bütçesine aktarılma olayında burada yorum yapanların SANIRIM kastettiği şey şu : ''futbolda aptal aptal oyunculara futbol bütçesine göre fazla paralar veriliyorsa basketbolda Işıl gibi bir oyuncuya basketbol bütçesine göre fazla da olsa o para verilmeli''. Yoksa bütçe olaylarının ayrı olduğunu anlamadıklarını sanmıyorum.

Odeabank + iddadan gelen para normalde bütçeyi rahat karşılamalı zaten, futbolun parası basketbola değil ama Odeabank'ın parası çatır çatır futbola gidebiliyor, o ikisini karıştırmayalım diyenler onu da bilsin.

Odeabank + iddadan gelen para normalde bütçeyi rahat karşılamalı zaten, futbolun parası basketbola değil ama Odeabank'ın parası çatır çatır futbola gidebiliyor, o ikisini karıştırmayalım diyenler onu da bilsin.

Geçen sezon Odeabank'tan alınan sponsorluk parasının bir kısmı basketbol haricinde kullanıldı maalesef dediğiniz gibi, yoksa odeabank'tan gelen 6 milyon tl + iddaa ve kulübün katkısıyla iyi bir takım çok rahat kurulur..

Arkadaşlar madem yeri geldi birşey sorayım hepinize. Bİr bilen çıkıp da şudur budur derse çok memnun kalacağım.
Bu lige baktığımda x takımı ünlü oyuncu X ile sözleşme imzaladı tarzı bir sürü haber çıkıyor. Yani herkes para harcıyor deli gibi. Peki bu para nereden geliyor klüplere ? Bu lig olmayan bir paranın etrafında mı dönüyor ? Hadi Agü'yü üniversite belli bir yere kadar itiyor . İstanbul Üniyi de BGD itiyor ama diğerleri nereden buluyor parayı ? Odeabank eyvallah biz de belki kurtarıyoruzdur ama diğer klüpler nasıl 0a 0 gidiyor anlamıyorum.
Bir de Sühan abi Bahar'a 500.000'i geçtim 400 bile zaten çok değil mi ? Genç diye diye gençliği filan kalmadı ve pozisyonunu hala bulamamış istikrarsız , sertlikten kaçan ve net bir basketbol karakteri oturtamamış bir oyuncu için bence para harcamak mantıklı değil kadın basketbolunda. Mesela Şebnem belki kalite olarak daha kalitesizdir ama yaptığı şeyler var ve onları iyi yapıyor. Bu tarz yerliler daha çok katkı veriyor bence bayan basketbolunda.

Futbolun bütçesi basketbolun bütçesine aktarılma olayında burada yorum yapanların SANIRIM kastettiği şey şu : ''futbolda aptal aptal oyunculara futbol bütçesine göre fazla paralar veriliyorsa basketbolda Işıl gibi bir oyuncuya basketbol bütçesine göre fazla da olsa o para verilmeli''. Yoksa bütçe olaylarının ayrı olduğunu anlamadıklarını sanmıyorum.

Bazı algıda zorluk çekenlere ithaf olunur!

Arkadaşlar madem yeri geldi birşey sorayım hepinize. Bİr bilen çıkıp da şudur budur derse çok memnun kalacağım.
Bu lige baktığımda x takımı ünlü oyuncu X ile sözleşme imzaladı tarzı bir sürü haber çıkıyor. Yani herkes para harcıyor deli gibi. Peki bu para nereden geliyor klüplere ? Bu lig olmayan bir paranın etrafında mı dönüyor ? Hadi Agü'yü üniversite belli bir yere kadar itiyor . İstanbul Üniyi de BGD itiyor ama diğerleri nereden buluyor parayı ? Odeabank eyvallah biz de belki kurtarıyoruzdur ama diğer klüpler nasıl 0a 0 gidiyor anlamıyorum.
Bir de Sühan abi Bahar'a 500.000'i geçtim 400 bile zaten çok değil mi ? Genç diye diye gençliği filan kalmadı ve pozisyonunu hala bulamamış istikrarsız , sertlikten kaçan ve net bir basketbol karakteri oturtamamış bir oyuncu için bence para harcamak mantıklı değil kadın basketbolunda. Mesela Şebnem belki kalite olarak daha kalitesizdir ama yaptığı şeyler var ve onları iyi yapıyor. Bu tarz yerliler daha çok katkı veriyor bence bayan basketbolunda.
Ligde çoğu takım belediye desteğiyle ayakta duruyor. Yasalara göre belediyeler bütçelerinin belli bir bölümünü sportif faaliyetlere ayırmakla yükümlü... İşte o paralar buralara harcanıyor. Ayrıca belediyelerden ihale koparmak isteyen iş adamları, belediyelerin desteklediği kulüplere yardımda bulunabiliyor.

Bunun dışında federasyon da lige katılan takımlara belli ödemeler yapıyor diye biliyorum.

25 Şubat 2014 de yapılan Bedelsiz Sermaye artışı ile Aysalın 400 TL den sattığı kağıtların %75 i Kulüp 19,80 TL ye geri aldı ve hisse satış yasağı 25 şubat 2015 de doldu. Yeni gelecek yönetimin ilk işi hisse satmak olacaktır... İşin ilginç yanı şirketin değeri son 5 günde 444 Milyon TL arttı... Şuan 41 TL hisse değeri

Bunları yazmamın sebebi Aysal geldiğinde Sermaye artımı ile 250 milyon kar etti kulüp Basketbol ile Futbolda transferlere çok paralar ödedik. Çok bir şey beklemiyorum Amatör şubelerde transferi erken kapatalım maddi sıkıntı yaşamayalım yeter. EKREM HOCA geldiğinden beri gün yüzü görmedi, elinde ne varsa onla yetindi , sabretti , artık vakit geldi adam gibi imkanlar verilse de sanatını rahat icra etse :D

Konu Işıl üzerinden dönünce tepki vermek daha kolay oluyor sanırım:))

Mevzu Işıl'ın alacağı para değil. Benim derdim de o değil zaten. İsterse Işıl'a 5 milyon Euro versinler

Mevzu şubenin bütçesi belli olmaması. Ve bütçesi belli olmayan şube için yöneticilerin transfer işlerine girmesi. E hadi X başkan akzandı seçimi KAdın basketbola para vermiyoruz dedi. O zaman ne olacak? Geçen sene Şaziye'ye yapılan terbiyesizlik bu sene de Işıl'a mı yapılacak? Arkadaşlar şu başlık altında yazan herkesi tanıyorum. Hepiniz GS basketbol şubesini özellikle kadın basketbol şubesini benden iyi biliyorsunuz. Goy goy yapmayın isimler üzerinden değil gerçek üzerinden gidin. Evet kurumlarda devamlılık vardır. Misal şirket olduğu için daha kurumsal bir durumu olan futbolda da durum öyle. Peki neden Sneijder ile sözleşme yenileyemedi bu yönetim? Yeni gelecek yönetim bunu belirlesin diye. Sneijder de bunu anladı. İşte bu yüzden Işıl ile görüşenler idareciler ise sıkıntı yok. Onlar Işıl'a durumu anlatır durum bu yönetim belli olsun sana daha net dönüş yapacağız desin. Ama haberde dendiği gibi Ural Aküzüm bu görüşmeyi yapıyorsa o iş yaş. Ben yarın, geçen sene Şaziye'ye yapılanın bu sene Işıl'a yapılmasını istemiyorum. Kulübün şubelerinin tamamının bir zemine oturmasını öyle işlemesini istiyorum. Sezon içi parasızlık çekilmesini de istemiyorum kulübün açıklamalarının densizliğini de görmek istemiyorum.

Mevzuyu Işıl üzerinden değil GS üzerinden okursanız bu dediklerimi anlarsınız. Yoksa Işıl benim canım ciğerim. Burda Işıl hakkında (ona millet küfrederken koruduğum için Bİrsel'den daha iyi oyuncu ama sakatlığın etkilerini atmalı vs vs dediğim için) burada ve FB forumlarında bu Sühan Işıl'a aşık ahahaha hehehe hohoho diye alay ettikleri de çok oldu. Bana Işıl'ı anlatmayın. Işıl bu kulübün kapısından girmiş insanlar arasında aldığı ve alacağı her türlü parayı en çok hakkeden ve hakkedecek oyuncu. Bunu hiç tartışmam bile. Ama esas sorunu görün. GS kadın basket takımının sponsoru yok bütçesi yok. Allahtan Ekrem Hocam var herkes gibi ben de ona güveniyorum. Jelena Nuria Transferleri bitmiş bunun nasıl bittiğini hala bilmiyorum. Umarım bir zemini vardır. ERkek basket Kadın basket önümüzdeki sezon parasızlık duymak istemiyorum. Oyuncular hakkedişlerini alsın ki ben de adam gibi eleştireyim. Bu seneki gibi gözümün önünde loser takıma dönüşen 30 tane mağlubiyet alan Erkek takımına tepki veremedik 'paranız ödenir hakkınız ödenmez' dedik durduk. Onlar da sağolsun paralarını aldılar ipe un serdiler. Seneye bunu istemiyorum Varsın GS gerekirse 6-7.liğe oynasın. Benim gibi düşünenler orada olur. Zaten GS'ın kadın basketbol taraftarı sonuctan bağımsız GS ile yanyana.

@Deniz Baskın

Ben Bahar'ın aldığı parayı söyledim. Hakkeder mi hakketmez mi o kısım beni aşar. Ben muhasebeci taraftar değilim ha genel olarak bu paraların Kadın basketbolunda da Kadın voleybolunda da verilmesini istemiyorum. Her branş kendi yağı ile kavrulabilmeli (bizde ne yazık ki şubeye gelir getirici işlere girilmiyor. Var mı aramızda Basketbol ile ilgili ürün alan?) Ama Bahar da profesyonel oyuncu kendi beklentisi oranında fiyatı bellidir isteyecektir. Kulüp verir vermez bilemem. Bahar da iyi GS'lıdır ama haliyle kendi geleceğini de düşünecektir takımdaki herkes gibi. Benim görüşüm oyuncuların hepsine aldıkları helal olsun ama fiyatlar arttıkça bu branşın sonunun gelmesi de yakındır. Sponsorluğun müthiş olduğu Amerikada bile 80-90bin dolara oynarlarken burada rakamlar yüksek ve bu yüzden de avrupada kadın basketbolu bitme düzeyine geldi. Bu gidişle ömrü de iyicene kısalacak

@Tanju

Senin de bildiğine eminim Odeabank'ın parası zaten futbol içindi. Yani o parada futbola gidecekti. Aysal yönetimi bu sponsorluğun parası da AŞ'ye gitmesin diye onlardan ricacı oluyor. Yılık verdikleri para 2Milyon € bunun 500bini Kuzey tribünü isim hakkı olarak futbola kalan 1.5 Mİlyon €'da Erkek takımının formasının üstüne reklam ve KAdın basketbol takımı isim hakkı olarak bölüşülmüştü. Bu sezon 250bin € para harcamamalarına rağmen kayıptı. Amatör şube havuzuna atılıp ordan artık küreke mi gitti yüzmeye biniciliğe mi gitti bilinmez:( Neyse yani O para bile futbolundu. Dediğim gibi anlatıyorum ama arkadaşlar bilgilensin diye yazdım. Yoksa bunları senin bunu bildiğine eminim Tanju

@Aybike

Işıl'ın gelmesi GS'ın yerli anlamında müthiş bir kadrosunun olması anlamına geliyor. Bu yüzden farklı kimlikteki çoğu "kuş" beyinli bunu eleştirmek için yeni şeyler bulacaktır. Neyse "Birsel daha iyi oyuncu Işıl'dan" demiyorlar artık o da bir gelişme:)))

Bütçenin belli olmadığını nereden biliyoruz? Bakın teklifi yapan ve protokolü imzalan kim? Ural Aküzüm. Kendisi şu an hali hazırda Dursun Özbek'in listesinde. Demek ki bu adamlar gelecek senenin planını programını yapmışlar.

İddaadan kuluplere en az 1 milyon tl civarı para geliyor, aldıkları Abd'li oyuncular max 50-70 bin dolar arası emin ol. Yerliler de 100 bin civarına oynuyor oralarda iyi olanlar. Mesela Orduspor'un 2 senedir zararda olmadığını, futboldaki berbat durumlarına rağmen burada yatırıma devam ettiklerini biliyorum.

Fb bir ara bütçe küçültüyordu ne oldu son durum acaba :)

İyi bir amerikalı skorer alırsak , Nevriye ve Sancho takımda kalırsa ozaman gelsin şampiyonlukar...

Avrupa'daki hiç bir takımın özellikle kadın basketboldaki bütçeleri gerçekçi değil. Misal Ekatarinburg neredeyse bir Erkek takımı parası harcıyor. Sahibinin canı sıkılınca ne olacak? Veysi de Sühan Abide haklılar bu konuda.

Dikeloukas Mikeloukas... istediklerini getirsinler. Ekrem Memnun varken vız gelir tırıs gider.
Yine eski hocaları Inıguez ispanya'da şampiyon olmuş. Öve öve bitirilemeyen koçlardandı kendisi ama Ekrem hoca onu da gönderdi. Bu yunan da geldiği gibi gidecek.

Dikeloukas gelmiş ise bütçe küçültme haberleri yalan demektir.
Ciddi bir bütçe verecekler yani yine.
Ama Ekrem Hoca varken alayı gelsin farketmez ;)

Dumerc denen oyuncu şu anki adını unuttuğum yabancı guardlarından fazla katkı vermez. Fowles ise hayranı olduğum bir oyuncu umarım o takıma gitme hatasına düşmez.