2018-2019 Transferler ve Kadro Yapılanması

Toplanın Galatasaray basketboldan bilgi veriyorum!
Önce kadınlar!
1- Yeni hoca Efe Güven olmuş.
2- Moriah Jefferson geri dönüyor (Çok sevindim)
3- YDÜ' den bayaa bir oyuncu Galatasaray forması giyecek anlaşma tamamlanmak üzereymiş. (Quigley, Q vs.....)
4- Cem Akdağ alt yapının başına geçiyor. Ayrıca alt yapı için Sırp bir hocayla da anlaşılmış. Cem Akdağ ve Sırp hoca kadın erkek alt yapıyı yöneteceklermiş.

(via@eyupyildiz)

Haberler doğruysa Olcay Çakır Jefferson Quigley ve Q ile anlaşmışız ama koç Efe Güven olacakmış iyi takım kuruluyor ama Koç soru işareti

Diğer gelişmeler sevindirici ama Efe Güven nedir abi ya? Hani tecrübeli birisi olsa bir miktar anlarım ama adamın genç takımlarından başka kariyeri yok şak diye Galatasaray gibi bir kulübün A takımına koyulamaz böyle birisi. Dursun Özbek'ten beklerdim böyle bir hamleyi ama Mustafa Cengiz'e yakıştıramadım. Tabi ki hocayı destekleyeceğiz ama büyük başarılar da beklenmesin umarım beni yanıltır. Altyapı hocasına Sırp hocanın getirilmesi güzel bir gelişme. Ben bu öneriyi geçen seneye Ali Güvenç Kiraz ve diğer genç isimlerin olduğu platforma yazmıştım. İnceleyeceğiz demişlerdi belki ondan almışlardır öyleyse mutlu olurum şahsen :)

İçlerinde en sevindiğim hamle Quanitra olur. Özellikle Fb Sanders ve Stokes'i almışken bizim de oraya fizikli ve atletik bir oyuncu almamız gerekiyordu. Ayrıca yerli pasaportunun bulunması çok iyi ve ligimizi tanıyor.

Tecrübesiz dediginiz adam 12 Yildir cesitli Basketbol altyapilarinda görev almis ve cesitli yas kategorilerini calistirmis :)
Sanki bir yildir asistanlik coach yapan birisni getirdiler takimin basina.
Ayrica kendisinin cok basarali olacagina inaniyorum ve destek verilmesini arzu ediyorum

Tecrübesiz dediginiz adam 12 Yildir cesitli Basketbol altyapilarinda görev almis ve cesitli yas kategorilerini calistirmis :)
Sanki bir yildir asistanlik coach yapan birisni getirdiler takimin basina.
Ayrica kendisinin cok basarali olacagina inaniyorum ve destek verilmesini arzu ediyorum

Küçük osun bizim olsun! Bu zihniyetten mutlaka kurtulmamız gerekiyor!

Söylentilere göre yabancı rotasyonumuz: Jefferson, Quigley, Epoupa ve 1 yabancı pivot olacak. Quanitra haberi var ama tam doğruluğu net değil en kritik hamle o olur. Eğer onu transfer edersek Gigi kalmalı. Gigi - Quanitra bence birbirini iyi tamamlar. Olcay Çakır ve Sinem Ataş da net iyi hamleler ama forvet rotasyonumuz sıkıntı olur özellikle 4 numarada. Bahar'ı da alabilirsek o zaman bu kadro ligin favorisi olur. Ama hoca kısmında aynı şeyi söylemeyeceğim. Kariyerinde ilk defa bir A takımını çalıştıracak hem de yıldızlarla dolu bir takımı. Ne kadar takıma ağırlığını koyabilir orası farklı bir mevzu. 12 yıldır genç takım çalıştırmanın A takımla hiçbir alakası yok. Kulvarlar farklı çünkü.

Işıl-Olcay
Moriah-Epoupa
Quigley-X
Bahar-Sinem
Qyl-Gigi

tarzı bir kadromuz olacak sanırım.
Bence 3 numaraya Alba tarzı uzun biri lazım. 3 numara da çok kısa ve cılız kalıyoruz çünkü.

Ayrıca 4 ve 5 oynayan ribauntlarda etkili bir Abd'li daha gerekiyor takıma.

Şu kadroyu Cem Akdağ'a versek ligi kesin alırdık.
Efe Hoca bakalım neler yapacak?