2018-2019 Transferler ve Kadro Yapılanması

Önümüzdeki sezon da koç kim olacak bilmiyorum ondan bağımsız şu kadroyu kurarsak başarılar sağlarız..Cem Akdağ neden düşünülmüyor anlamak güç!! Bu kadronun Cem Akdağ'a verilmesi lazım..Profesyonel anlamda deneyimi az kişiler başarılı da olabilir, başarısız da her türlü risk barındırıyor..Şu kadro ile bu riske girilmemeli..

PG:Işıl Alben- Alperi Onar
SG:Moriah Jefferson- Olcay Çakır
SF:Allie Quigley- Cansu Köksal
PF:Marica Gajic/ A'ja Wilson- Bahar Çağlar- Sinem Ataş
C:Quanitra Hollingsworth- Gigi Petronyte

A'ja Wilson'un gelme ihtimali zor bence.
Keşke gelse tabi.
O zaman hakikaten efsane bir kadro olur.
Birde gönlüm Alba'yı tekrar bu Arma altında izlemek.
Şu anda ne kadar mümkün bu onu bilmiyorum tabi...

İsmi bizimle geçen oyunculara bakıyorum, hepsi son derece gözde oyuncular. Erkek ve kadın basketbolda maddi anlamda bu denli sıkıntı çekerken yukarda saydığınız isimlerin bize geleceğinden emin misiniz?

Bunu iğnelemek için değil, bilmediğimden soruyorum. Kadın basketbolda bütçe falan mı arttı? Bu oyuncuların bize transfer olacağını söyleyen kaynaklar sağlam mı?
Quigley, Jefferson, Q, Işıl falan bunlar maliyetli oyuncular. Hepsini aynı anda bizde olacağını sanmıyorum.

Gigi'nin gitmesi kötü oldu. Geçen sezon tek pivot oynadığında bile iyi performans göstermişti, tabii son maçlarda performansı düşmüştü koca bir sezon tek pivot oynadığı için yorulmuştu ama Quanitra'nın gelmesiyle eşit süreler aldığı zaman daha iyi bir performans gösterebilirdi. O gittiyse onun profilinde bir Avrupalı oyuncu alınmalı.

Euro Cup'a katılacakmışız.
Hatay ve Çukurova Euroleague’de biz Euro Cup'ta!
Nasıl bir vizyonsuzluktur !!!

Sayı Ömer Yalçınkaya Galatasaray basketbolunu küçültme harekatı dolayısı ile Euroleague katılım wildcard ile hiç ilgilenmedi de ondan!

Gigi'nin gitmesi kötü oldu. Geçen sezon tek pivot oynadığında bile iyi performans göstermişti, tabii son maçlarda performansı düşmüştü koca bir sezon tek pivot oynadığı için yorulmuştu ama Quanitra'nın gelmesiyle eşit süreler aldığı zaman daha iyi bir performans gösterebilirdi. O gittiyse onun profilinde bir Avrupalı oyuncu alınmalı.

Gintare Petronyte şu an önemli Avrupa'lı uzunlardan biri, son iki yılda Mersin BŞB ve bizde istikrarlı şekilde iyi performans verdi. Ama şöyle bir durum var Quanitra'yı alabilirsek diğer beş numaranın şutu olan zaman zaman Quanitra ile beraber sahada olabilecek biri olması lazım. Mesela Amanda Zahui çok iyi olurdu. Tabii şu şartlarda Quanitra'da, Zahui'de hayal gibi...

Gintare Petronyte şu an önemli Avrupa'lı uzunlardan biri, son iki yılda Mersin BŞB ve bizde istikrarlı şekilde iyi performans verdi. Ama şöyle bir durum var Quanitra'yı alabilirsek diğer beş numaranın şutu olan zaman zaman Quanitra ile beraber sahada olabilecek biri olması lazım. Mesela Amanda Zahui çok iyi olurdu. Tabii şu şartlarda Quanitra'da, Zahui'de hayal gibi...

Bahar'ı alırsak onu 4 numaraya çekip Q'yu 5 numara oynatabiliriz. Bahar'ın orta mesafe atışı da var. Veya onu alamıyorsak Papova gibi 4-5 oynayabilen şutu olan birisi lazım. Şu an piyasada böyle bir oyuncu kalmadı galiba herkes transferi erkenden kapattığı için.

Moriah Jefferson'la yeniden anlaşıldığı söyleniyor. Duygusal olarak sevindiğimi söyleyebilirim; ancak, çok önemli bir ayrıntıya da değinmeden edemeyeceğim. Geçirdiği diz ameliyatından sonra WNBA'deki takımında halâ süre almış değil. Yani, buraya sadece rehabilitasyon ve antrenman amaçlı olarak da gelebilir. Acaba transfer yetkilileri, bu hususu göz önünde bulunduruyorlar mı? Ya da, "O'nun antrenmanı bile bize yeter bu sene" kafasındalar mı? Uzun lafın kısası, hiç eski performansına benzemeyen bir "Jefferson"la karşılaşmak da var! Umarım, böyle bir şeyle karşılaşmayız... Bir tarafta "JEFFERSON", diğer tarafta da "GALATASARAY"... Hangisi diye sorulacak olursa, "GALATASARAY" derim; çünkü, birisi çocukluk aşkım, diğerini ise daha yeni sevdim!..