2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Siz hala tek tek futbolcuları konuştuğunuz sürece bunlar da rahat rahat her işlerini döndürür. Luyindama hata yapmışmış, Muslera hata yapmışmış x,y,z hata yapmışmış. Belli bir oyun disiplini olan her Avrupa takımı bizi böyle yener. Elinde yetenekli futbolcusu olan 5 atar yetenekleri kısıtlı olan da 2 atar.
PSV defansı çok kötü ama zorlayacak en küçük bir şey yapılmadı. Bu takım 14 Haziran'dan beri ne çalışıyor? Nasıl oluyorda oluyor 19 yaşındaki gençler bizim yetişkin olmuş futbolcularımızı fizik olarak ezebiliyor?
Terim ile değil 3 yıl 24 saatlik bile plan yapılmaz. Yönetim ve teknik direktör beraber gitmeliler.
Fatih Terim antreman yaptıramıyor ve yaptırmıyor.
Bence de en büyük sorumlu Terim ama bu öyle bir maç oldu ki sadece Terim ile bitmemeli oyuncularda alacak o tepkiyi.Luyindamanın pozisyon bilgisi eleştirilmeli her koşuya öne fırlayıp durdu 1 kere yersin 2 kere yersin aynı şeyi, Marcao kaç yıldır şu saçma çevre kontrolü yüzünden gol yiyoruz, takımın kaptanı ve en hata kaldıramayacak bölgede oynanan Muslera daha 1.dk da üzerine iki kişi basarken ayak dışıyla kontrol etmeye çalışmayacaksın, kerem 7 numarayı giydi diye Cr7 olmadı sürekli içeri doğru dürtme topu her seferinde 2-3 kişi çıkıyor karşına.Yani ben Terim kadar oyuncularada kızgınım sahada oynayan onlar artık bir yerde onlar kafalarını kullanacaklar.
 
Kadro seçimi sahada ki oynanamayan oyunun suçlusu hocadır. Ancak Luyindama abi tamam sakat sakat oynattılar daha kötü oldun ama kaç tane poziyonda top yanından geçri gitti mevlana gibi döndün etrafında Kerem kaç pozisyonda topu kaptırdıktan sonra olduğu yerde bekliyor. Babel Kerem'e yada Jese'ye çıkarsa ve pozisyon gol olsa sonuç farklı olabilirdi. Ve Muslera baba artık şu sana gelen toplarda çalım işine girme.
 
Yabancı sınırlaması olayı yeni değil. FB, BJK ve TS yerli kalecilerini buldular. Biz, 35 yaşındaki Muslera'nın yerine kimi düşünüyoruz? Yaptığımız üç yıllık planda kalemizi kimin koruyacağını öngörüyoruz?

İki yıl önce CL'de bol gollü maçların o golleri yiyen tarafıyken sürekli geriye dönüyorduk. Sonunda N'zonzi isyan edip kimse top istemiyor, herkes toptan kaçıyor demiş ve günah keçisi ilan edilerek gönderilmişti. İşte bugün de aynısı oldu, geri pas sonrası golü yedik. Kalemize belki yirmi beş defa geldiler, sonunda hatalar yaptık ve goller yedik. Sürekli kaleye geri pas yapıp da kaleciyi suçlamak, neredeyse 90 dakikanın tamamında baskı yedikten sonra defans oyuncularını suçlamak bana yanlış geliyor.

Muslera bugün çok net toplar çıkardı. Marcao ve Luyindama'nın güzel müdahaleleri de oldu. Yıllardır takımın başında olan Fatih Hoca'nın oyuncu seçimleri ve teknik-taktik açıdan sezona hazırlanması, takımı da hazırlaması gerekiyor. Kendisiyse ideal 11'ini geçtiğimiz sezon son 4-5 hafta bulabildi. Kondüsyonu zayıf ve temposu bu kadar düşük bir takım her maç hatalar yapar. Değişense yalnızca hatayı yapan kişi olur.
 
Takımın son hali hiç iç acıcı değil. Bundan ana sorumlu Fatih hoca. Söylemleri ile yaptıkları arasında ciddi farklılıklar var. Fatih hocanın staff ekibi çok zayıf. Eski futbolcuların hiç bir eğitim yada tecrübesi olmadan takıma ne gibi faydası olabilir ki yada bu tür sadece 1 kişi ekip içinde olması gerekirken tüm ekip nerdeyse böyle.
Fatih hoca GS tarihinin en başarılı teknik direktörü olabilir ama son 2 senede yaptıkları daha doğrusu yapamadıkları ile artık devrinin geçtiğini gösterdi.
Bakmayın geçen sene averajla 2. olmamıza ,bu tamamen ligimizin kalitesiz olmasından yoksa biz sahaya futbol adına hiç bir şey koyamadık.

Takımın ciddi yapılanmaya , ciddi değişikliklere gitmesi lazımdı.
Geçen seneden Donk , Arda , Muslera, Ömer Bayram, Emre ler ve sözleşmesi biten tüm yabancılar ile sözleşme yenilememesi lazımdı.
Ayrıca eldeki Falcoo, Babel, Feghouli , Lyundama ,Sedidika dan acil kurtulması lazım idi.
Bu seneki Aytaç ,Alpaslan transferlerine hiç gerek yoktu.
Geçen seneden beri takım efektif pas yapamıyor , yavaş oynuyor , topu en kısa sürede karşı tarafa geçiremiyordu. Bunun için iyi orta saha oyuncularına ve kenar beklere ihtiyaç varken , biz sırf kadro şişirmek için transfer yapıyor gibi duruyoruz.

Oyun planı olmayan sadece karşı takımın bizden kötü olması yada oyuncuların bireysel performansları üzerine kurulu bir yapımız var. Buda taraftar olarak bana hiç keyif vermiyor.
 
Sorsan Avrupa Fatihi, dün ne bir varlık gösterebildiler ne de ümit vaat ettiler. 2014'ten bu yana Avrupa'da kayda değer hiçbir haltımız yok. Bu sene de şamar oğlanı olup itin kopuğun ağzına laf vereceğiz yine. Koca kulüp, yönetim futbolcu taraftar ne varsa hepsi Fatih Terim'in arkasına sığınmış durumda ama şöyle bir problem var ki, Fatih Hoca da artık güven veren bir dağ değil. Futbol anlamında kendinden daha genç teknik direktörlere karşı çok zorlanıyor, her sene "Bir hayalim var" deyip UCL'yi hedef gösteriyor ama Avrupa'da en son 2018'de maç kazanmışız. Fatih Terim ağırlığında bir hocanın daha fazla kendisine ve Galatasaray'a zarar vermeden emekli olması gerekiyor.

Dün oynanan oyunda tabii ki oyuncuların da hatası var ve herkes şunu diyebilir; iyi oyun iyi oyuncularla oynanır. Bu konuda haklısınız, ama baktığınızda karşı tarafın dünkü kadrosunda da öyle yıldız diyebileceğimiz bir oyuncusu yok. Götze, Zahavi, başka? Gelecek vaat eden oyuncuları elbette var dün oyuna sonradan giren Gakpo gibi, bugün kadroda olmayan Donyell Malen gibi. Malen dün oynasa daha erken beşlik olabilirdik zaten. Bizde bu adamların karşısında çıkabilecek oyuncular da, üçüncü ligden bulup getirdiğimiz ve hala genç dediğimiz 24 yaşındaki Kerem, Sekidika, ahı gitmiş vahı kalmış Babel, Feghouli, Falcao, adam oğlu adam Arda Turan, Roberto Carlos'a rahmet okutan sol bek performansıyla Ömer Bayram (gerçi asisti var dün) falan gerçekten neresinden tutsan elinde kalan bir kadro. Ülkedeki ekonomik durumlar sebebiyle de yerine iyi adam koyamıyorsun ama bari mücadele et. Fizik, kondisyon yerlerde, adam tüm sahayı boydan boya kat ediyor yorulmuyor, maçın 25. dakikası bizim yerliler yorgunluktan dilleri dışarı çıkmış. Sen bu adamlarla nasıl rekabet edeceksin?

Türk futbolunda son yıllardaki Avrupa başarısızlığının sebebi de tamamen lige yönelmek. Türk futbol taraftarı kendisini bir Arsenal, Liverpool, Manchester United taraftarı sanıyor. Avrupa'yı bırakıp lige önem vereceklermiş. Hayatımda Türk futbolu kadar "overrated" bir kavram görmedim, ki son 3-4 yıldır Avrupa'ya giden hemen her Türk takımının performansı bunu doğruluyor. Türk kulüpleri üst torbalardayken "Ouw köy takımı bu, üçleriz beşleriz" falan dediğimiz takımlara tokatlanarak eleniyordu, şimdi de kendilerinden daha üst seviye yapılanma sahibi takımlara tokatlanarak eleniyor. Bir değişiklik yok yani. Fakat bizim "Hocam bizi küme düşür ya" kitlesi, Antalya'yı, Denizli'yi, Gençler'i falan yenince kendini büyük takım sanıyor. Misyonu Türk olmayan takımları yenmek olan bir camianın son 7 senedir Avrupa'da dişe dokunur tek bir başarısının olmaması gerçekten utanılacak bir olgu. Misyonunu gerçekleştiremeyen "büyük takım"ın büyüklüğü sorgulanır fakat biz artık utanma sınırını çoktan aştığımız için sorgulamayı bırak; bu sava daha da bağlanıyoruz.

Şimdi rakipler utanmadan, arlanmadan ülke puanı muhabbeti yapacaklar. Ülke puanı muhabbeti yapanların biri daha Portekiz Ligi'nde kümeye oynayan Rio Ave'yi eleyememiş, diğeri 2 senedir Avrupa göremiyor. Ama dediğim gibi, belirli bir kitle dışında Türk futbol taraftarı utanma sınırını çoktan aştı. Artık herkes, biz de dahil, kendi başarısı yerine birbirinin başarısızlığı için mücadele ediyor. Bu da işte dün akşamki gibi rezaletleri ortaya çıkarıyor. Şu kadroya Ghezzal'i, Gedson'ı geçtim; prime Ronaldo'yu eklesen bile sahadaki sonuç değişmeyecekti zaten. Zihniyet önemli.
 
1cisi Bu saaten sonra 25 26 yasindan büyük oyuncu alirsaniz.Nasil bir sistem kurdugunuzu aciklicaksiniz.

2cisi Hersene daha kötuye giden Taktiksizlik taktigini aciklicaksiniz.

3cusu Hersene daha kotuye giden Kondisyon güc sorununu aciklicaksiniz.Kerem aktürkoglunun 19 20 yasindaki cocuklarin arasinda pinpon topu olmasi ne aci verici idi.
 
7 senelik sorun sadece antrenör futbolcu ile açıklanamaz bu durum kulübü yöneten zihniyetle ilgili ha terim bırakmalı idi o ayrı konu ama guardiolayi bu zihniyete getirsek messi de futbolcu olarak gelse bu iş değişmez nasıl 96 2000 döneminde zihniyetle gelen avrupa başarısı adım adım geldi ise bu sefer geri gidiyor durum bu aslında
 
Bazen düsünuyorum Liseli degilim ama Klubu liseliler yönetmeli.

Futbolcular Hazir Fatih Hoca da her şeye hakimdi.

Eşref Hamamcioglu Gelseydi Yabanci Hoca ile anlassaydi Transfer yapmasaydi dünkü macin sonucu ne kadar farkli olabilirdi???

En azindan adam dürüstce yapacaklarini anlatti.
 
Son düzenleme:
Yapılanma diye çıktığımız yolda teknik ekip Selçuk İnan-Necati Ateş-Yasin Küçük. Hala ne yapılanma lafı bu ben anlamadım böyle teknik ekip mi olur allah aşkına ya.
Yasin Küçük voleybol takımı kondisyoneriydi futbola geçti işler iyi gitmedi Bartalli geldi takımın seviyesi yükseldi. Herkes Scot Piriyi konuşuyor kendisi bir kondisyoner değil performans uzmanı. Kaleci antrenörüde yok takımda sadece iki kişiyle olmaz bu işler.
 
Yediğimiz gollerin hepsinde saçma sapan yapılmış hatalar var.Kalitesiz,yavaş,ayağında top tutamayan oyuncularla,disiplinden yoksun,ayakta bile duramayan bir takım olarak takımın başında teknik direktör olmadan hazırlık maçına çıkar gibi Psv karşısına çıktık.Adamlar bir 45 dk daha olsa oynayacak kadar hazırlardı.

Fatih Terim'in kaybetsekte,kazansakta yaptığı her açıklama bana bıkkınlık veriyor.Masal anlatıp duruyor.Dün akşamki sonuç Burak Elmas-Fatih Terim ikilisine yazar.Transfer yapsakta garantisi yok turun diyerek maça mı çıkılır ya ? Ya bu zihniyetler ne zaman bitecek ? Türk takımlarının futbolda Avrupada işi yok.

Adam gibi çıkın ligi önemsiyoruz,Avrupa 2.planımızda diyin.

Allah'tan basketbolda son yıllarda Türk takımları biraz çıkış içerisinde yoksa övünecek bir şeyimiz olmayacak.Ondada yerli oyuncuların katkısı 0.
 
Kaleci Antrenoru olarak Taffarel gelmesi şart.

Hoca yanina elini öpeni Adanali hemşerisini degil teknik taktik bilgisi olan yabanci yardimci antrenor getirmesi lazim.

Piri ya degisicek yada sistemini degistiricek.

Scout Ekibi degismeli Marcao dısında elle tutulur bir oyuncu kazandiramadilar.
 
Enseyi fazla karartmayalim, sağ ve sol bek yokken ne bekliyorduk ki.Avrupa artık çok uzak,eskiden Ebue,Riera,Melo,Fernando,Gomis ile oynuyordun, uzun süre başarı zir görünüyor
 

Üst