2023-2024 Basketbol Süper Ligi

Samsunspor forması ve anında öne çıkan İsrail'li oyuncusuyla 51 yıl sonra iyi ki gelmiş dedirtiyor. :) Hem ilk maçın ikinci yarısı hem de sezonun gelişimi böyle dönüşlerde dalgalanmaya açık olsa da Bursaspor'un nane molla bir görüntüye gerilemesi söz konusu duruyorken izletecek bir salon keyfe karşılık gelecektir.
 
Anadolu Efes Larkin'e yerli statüsü çıkaramazsa lig şampiyonluğu onlar için çok zor. Bugün yerli kadrosu Melih, Ertan, Erkan, Burakcan ve Ercan ile genç Salih ile Mehmet Efe'den oluşuyordu. Çok sıradan bir yerli kadro. Biz bu konuda çok şanslıyız.
 
Direkt rakiplerimizin oynadığı maçlar çok kısır geçti yada savunmalar üst düzeydi bilemiyorum. Dün Telekom-Bursa maçı çok kısırdı mesela. bugün Daçka-Bjk maçı da öyle denebilir. takımlar hala oturmamış olabilir, alacakları mağlubiyetler çok önemli. bahçeşehir ve karşıyaka mağlubiyetle başladı. Beşiktaş da mağlup olursa harika olacak.

ben bunu yazarken Beşiktaş müthiş bir giriş yaptı son çeyreğe, eşitledi maçı.
 
Beşiktaş'ın kaybetmesi çok iyi oldu ancak, rakipler pota altında gerçekten çok sertler. Telekom - Bursa ve Daçka - Beşiktaş maçları cidden çok sert geçti. Sezon içi pota altı ve kısa hamlemiz sezonun seyrini belirleyecek. Bu yerli nüvesinin üzerine doğru sezon içi hamleleri de yaparsak, Wilbekin - Larkin ikilisi de yabancı statüsüne geçerse farklı şeyler hayal edebiliriz.
 
Ligdeki her rakibimizin kadrosunda büyük sorunlar var. İdeale yakın kadro kurabilen yok. O kadar sözü edilen Beşiktaş'ın ana oyun kurucusu Derek Needham ve ana uzun forveti daha Wikipedia sayfası bile açılmamış Leyton Hammonds. Pınar Karşıyaka'da Errick McCollum çaptan düşmüş durumda ve Vernon Carey bekledikleri seviyede değil. Türk Telekom'un yerli kadrosu içler acısı. Bahçeşehir Koleji o kadar yüksek bütçeye rağmen direksiyonu Tony Taylor gibi düşük kalite ve yaşı geçmiş bir oyuncuya teslim etmiş. Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'in sezonun kalanında yabancı olarak oynayabileceğini düşünürsek Fenerbahçe ve Efes'te ligde büyük sorunlar yaşayacak. Sadece 2 transferle (pivot ve kısa forvet) ligde rahat bir sezon geçirebilir ve play-off'a çok iddaalı girebiliriz.
 
Yani şu özetleri izliyorum, bakıyorum ve canım sıkılıyor. Bütün rakiplerin atlet ve güçlü uzunları var. Bizim maça bakıyorum; boş ribaundu bile alırken rakip atlet uzun gelip Halilovic'in elinden çeliyor. Ya bunun böyle olacağı aylar öncesinden belliydi. Senin TEK 1 TANE bile pota altında caydırıcı uzunun yok. Bazen kendi alanının dışında savaşmak zorunda kalan Sadık 3-5 dakika yırtınabiliyor o kadar. Bu ihanetin, hainliğin sorumluları kimdir ? Dünyanın en basit şeyini yapıp 3-5 kuruşa atlet uzun almak varken; belki daha fazla para verip alelacele Halilovic almak nedir ?
 
Martin 4 için ağır 5 için fiziksel mücadelesi eksik. Hareketli şutu zayıf ayaklarını kurup hazırlanıp atması lazım. 3.yabanci uzun diğer uzunları atıl bırakacak vb.
 

Üst