2023-2024 Basketbol Süper Ligi

MUHTEŞEM BİR MAÇ SONU OLUYOR, UZUN ZAMANDIR BU KADAR KEYİFLİ BİR BASKETBOL MAÇI İZLEMEMİŞTİM. MICHAEL YOUNG ÇOK EKSTRA 2+1 ALDI İKİ TANE. NEEDHAM 5'LEDİ, MAÇ SONUNDA OLMAYACAK. 68-65 BURSA ÖNDE.
 
Parker Jackson-Cartwright yerine Needham'ı tercih ettik çünkü Parker Jackson-Cartwright'ın savunmada defosu çok fazla.Peki Needham'ın takıma artısı nedir ? Kolay fauller alır,iyi savunmacı değil,iyi oyun kurucu değil,delici hiç değil,takım zorlandığında ön plana çıkamaz.Geçen sezondan beri düşüşte olan bir oyuncu.

Onun sakatlığında deplasmanda Badalona olmak üzere 3 maç kazanıyorsun üstelik.Bu bile bir işaret.
 
Mitchell'a faul yapilmadi ama hakem faul verdi. Baskı altında ezildiler bence bu faul kararının hiçbir mantıklı izahı yok. Bu arada neden aceleyle potaya gitti onu da anlamadım, akıl tutulması yasadi resmen mitchell.
 
Bursaspor yada Beşiktaş taraftarı olsam yüreğime inerdi şu maçı izlerken. Maç uzadı. Maçı izlemeyenler çok şey kaçırıyor...
 
Ne mac oluyor! Şanslıyız henüz takım oturmadan Beşiktaş Bursa Karşıyaka gibi takimlarla karşılaşmadık. Nispeten 3 yumuşak rakip sonrası kaybedilse eksi yazmayacak iki favori rakiple oynacagiz form tutmak için vakit kazandık tabi yarın kazanırsak.

Bursa elindeki maçı uzatmaya götürdü
 
Bursaspor hücumda Floyd'a yancı bulunca aldı maçı. Michael Young hücumda müthiş katkı verdi son çeyreğin son bölümünde, devamında uzatmalarda da maça yön veriyor.
 
Michael Young hem 4. periyotta hem de uzatmalarda kritik katkılar veriyor. 3 tane basket faulu, 1 tane de 3'lüğü var. Ekmek bandım kendisine.

Ekleme: Ağzımı seveyim ya, adamı bi övdüm 3'lükteki adama faul yaptı.
 
Maç nihayet sona erdi, 82-76 kazandı Bursaspor. iki takımdan da Allah razı olsun, basketseverler olarak sonuna kadar razıyız. son yılların en güzel maclarindan birisini (hatta bana göre en iyisini) izlettiniz. eyvallah.
 
İspanya'dan sonra en iyi lig bizde bence çok rekabetçi zevkli bir lig olacak inşallah Larkin ve Wilbekin haksızlığı da kalkınca rekabet daha eşit hale geldi.
 
Darrun Hillard Karşıyaka'ya ciddi zarar veriyor.Tepeden yerden Furkan'a pas atmaya çalışıyor top kaybı üstüne 3 lük geliyor.Yine aynı şeyi yapıp top kaybettirip hızlı hücumda basket faul yapıyor.Maç başından beri ayrı saçmalıyor.

Ufuk hoca ise Vernon Corey'i bugün kafasından tamamen sildi bana göre.Gönderilir diye düşünüyorum.6 dk oynatıp kenara aldı.

Karşıyaka'da 3 maçtır istikrarlı katkı veren tek yabancı Vitto Brown.
 
Bursaspor biz devam ediyoruz, az çok saha içini; saha içi alan açtığında da bilfiil salonu izleyebilirsiniz dedi. Beşiktaş'sa mükemmel başladığı sezonda biriktirdiği her şeyi kaybetmiş oldu son periyot ve uzatmayı oynayamayarak. Özellikle Yiğit Arslan için Kasım'a dek sosyal ağ kullanımı pek mümkün değil diye düşünüyorum.
 
Karşıyaka ve Beşiktaş'ın 3. haftada 2 mağlubiyet alması harika. yarın kazandığımız takdirde direkt rakibimiz olan bu iki takıma 2 galibiyet fark atmış olacağız. daha sezonun başı diyebilirsiniz ama bu takımlara karşı erkenden kredi kasmak çok önemli. Fiksturumuz biraz sakat, çok kritik maçlar arka arkaya denk gelmiş. O fiksturlerde bu kastigimiz kredinin kaymağını bolca yeriz. Yarın Aliağa maçı çok önemli.
 
Rakinin hocası atılmış, 97-80 öndesin son 1:30 kala challenge kullanmak ne abi ya (Karşıyaka'yı hiç sevmem bu arada onu da belirteyim. Ona rağmen bunu söylüyorum.)
 
Erkan Yılmaz 'a güvendiğini göstermek için bence yoksa Ataman gibi rakibin sinirlerini yipratayim mantığı sezmedim. Zaten maçın son periyodu gergin tansiyonlu falan geçmedi iki takımda kabullenmiş antreman maçı gibi geçti son bölüm.
 
NBA 2K23-2K24 oynadığınız bir arkadaşınız vardır.O arkadaşınız sizden biraz iyi oynuyor olsun.Fakat pis ve sinir edici bir huyu vardır.Öndeyken gereksiz triplere girip süreye oynamaya kalkar,tempoyu düşürür,boş atışı kullanmaz,alakasız pas alışverişleri yapar durur.

İşte Türk Telekom bunu evindeki 2 maçtada yaptı.Son çeyrekte o kadar boğuyorlar ki izleyenleri böyle yaptıkça.Yani bomboş atışı kullanmayıp ısrarla sürekli süre yemeyi tercih etmek,sürekli oyunu soğutmaya çalışmak seyir kalitesini çok düşürüyor.Süre erisin diye top bile döndürmüyorlar.
 
Samsunspor'da yabancı oyuncuların paralarını alamadığını düşünüyorum.

Her şey bir kenara 17 senedir bu ligi takip ediyorum ilk kez bir oyuncunun sinirsel durum haricinde bilerek sportmenlik dışı faul(Levi) yaptığını gördüm.

Bir oyuncu bilerek neden sportmenlik dışı faul yapar ?
 
Evet düşüncen doğru samsunspor'da oyuncuların paralarını almama durumu var. Bu kadar zengin bir başkan olupta bir kulübü bu kadar rezil edenini görmedim daha önce.. Hem futbol hem baskette.
 

Üst