2023-2024 Euroleague

Olympiakos, iç sahadaki futbol derbisinin yarıda kalmasının üzerine Panathinaikos'a salt psikolojik müdahalede bulunmayı ve maçı tercihen baştan kırarak kalan bölümde kutlama yapmayı istemiş. İlk 5 dakikanın 5-5 geçilmesiyle bu istenç sonuç vermemiş. Devamında Panathinaikos'un devre sonuna 18 sayıda kalarak gelmesi sezonun dönemi, Panathinaikos'un potansiyeli keza psikolojisiyle örtüşmediğinden oradaki 9 sayılık fark da hızlı şekilde kapanmış. Olympiakos'un faul çizgisinden 4/16 attığı istatistiğinde herhangi bir hata yoksa uzun süre boyunca karşılaşmayacağımız bir tablo doğdu diyebiliyorum rahatlıkla.
 
46-33 önde girmişti devreye fener, son çeyreğe sadece 1 sayı farkla önde giriyor. oly çok sağlam bir reaksiyon gösterdi.
 
Ya şunu anlamıyorum.Fall'ı dışarıya çektin net şekilde geçebileceğine inanıyorsan turnikeye gidersin.Keza Militunov'uda geçebileceğine inanıyorsan.

Hem geçemiyorsun hemde garip,çembere zor değen veya değmeyen turnike denemeleri yapıyorsun.

Bunu Calathes yaptı,Yam Madar yaptı,Dorsey yaptı.Yahu manyak mısınız ? Tüm ritmi veriyorsunuz.

Hayes geçen sezonki Hayes değil.Bunu birisi fena kandırmış Nba yaparsın diye.Bitirebileceği birçok pozisyonu konsantre eksikliğinden bitiremiyor.Lüzumsuz denemeler yapıyor,el üstü geçiş hücumunda üçlük denemesi gibi.

Dorsey fiyat-performans açısından net kazık olmuş.

Hakemlerde Yunanistan'da maç yönetse böyle yönetirlerdi.Özellikle Motley'e bir pozisyonda hayali basket faul çalmaları bayağı garipti.

Yam Madar'ın enerjisi ile Papagiannis'in Fener devrilmek üzereyken bulduğu sayılar galibiyeti getirdi onlara.Maçı kaybetmek için aşırı uğraştı Fenerbahçe.
 
Dünyanın en saçma maçıydı. Goss da son pozisyonda bomboş Milutinov'a vermek yerine gökyüzünden bıraktı topu çembere. Milutinov da o boyuna rağmen bomboş tipi yapamadı çemberin üstünde , üflese girecek. Fener balı nelere kâdir... Uzatmaya gitse net Oly alırdı.
 
Maçın ilk kırılma anı Wilbekin'in aldığı 3 serbest atış orada sağ ayağını Walkup'a taktı resmen. Diğeri de Papagiannis'in attığı 3 lük.
 
Bu Messina geçen sezon rezalet giderken bırakmayı düşünmüyor muydu ben öyle hatırlıyorum.Neden bu ısrar neden bu zorlama ?

Bir Arap takımının Adriyatik liginden bu lige gelmesini Messinalı Milano'ya tercih ederim.Kafasız herif ya.Oyuncularda seni istemiyor taraftarda istemiyor.Kendi kendini eğlendirmekten başka bir şey yaptığın yok.

Hayır utanıyorum,sorumluluk benim diyorsun hala koç olarak kendin devam ediyorsun.Bu nasıl bir egodur ya.Arka planda gene takılmaya devam et,onu bile yapmaman lazım o ayrı.

Adamın cidden garip fantezileri var.Hücumda Mirotic'i dakikalarca kullanmaz,bütün topları Shields atsın ister,Hall hücumda iyi maç çıkarır Tonut'u tutar oyunda.Melli'den,Hines'dan medet umar.Milano için tam bir kanserli hücresin ya.Adamın kafası 20 sene öncesinde kalmış.
 
Son düzenleme:
Fb de ki en büyük sorun sene başında gitmesi istenen Calathesin fb deki tek oyun aklına sahip oyuncu olması onun oyunda olduğu dakikalarda set temposu ve top paylaşımı çok iyi tabi üst düzey maçlarda şutu olmadığı için büyük problem ,normal sezon maçlarında bu tolore ediliyor ama playoff larda büyük sıkıntı.Calathes çıkıp Wilbekin oyuna girdiğinde bütün sistem çöküyor Dorsey ve Wilbekinin birebirine dönüyor iş,set temposu düşüyor ve sıfır paslı hücümlar,Dorsey oyundaykende bütün rakipler hücumu onun üstüne kurguluyor bu takım playoff yapar ama daha ileri gidemez ayrıca Sertaçı tamamen unutuyor İtoudis ,playoff için Sertaçında devreye sokulması lazım Fb yıllarca topu paylaşarak oynadı,birebirde basketbolun içinde var Efes gibi bu işi yapacak Mcic ve Larkin gibi kısaların olur bu da bir yol ama wilbekin ve dorsey böyle oyuncular değil malesef ve çok sırıtıyorlar...
 
Bryant Dunston'u gönderip Tyreke Jones'i almak, hakikaten büyük bir basketbol aklı gerektiriyor. Erdem Can'ı bu kararından dolayı kutlarım. Zeki adamın hali başka oluyor.
 

Üst