2023-2024 Euroleague

Nba'den ligin kalitesini artıracak oyuncular gelse keşke,Hernangomez kardeşler bu beklentiyi karşılayamadılar.Kemba Walker'da aynı şekilde.Serge İbaka'da şimdilik vasat performans sergiledi.
 
Futbol maçındaki fişek olayı; Otto Baric-Şenol Güneş mi yoksa Göztepe-Altay mı ikilemi basketbola da sirayet etti belli ki. Basketbolda Panathinaikos'un hegemonyasını Olympiakos, futbolda Olympiakos'un hegemonyasını PAOK ve AEK kırınca branşlar arası geçişler eskiye kıyasla daha yoğun yaşanıyor kanısındayım.
 
feci keyifli bir maç oluyor pana-oly maçı. maç sonu kafa kafaya ve az sayıyla geçecek. umarım bu gece pana'nın makus talihi değişir de şurdan galibiyetle ayrılırlar.
 
Pana son 1.26'ya 62-54 önde giriyor. Müthiş oynuyor pana, her baskette ve iyi savunmada bench ayaklanıyor. belli çok açlar bu galibiyete. sezonun dönemeci olacak bu galibiyet.
 
Pana kazandı 66-54. Tebrikler Ergin hoca, maç sonunu muthis oynadı Pana. Oly'de oyuncular felaket formsuzdu buna da ayrı parantez açmak lazım. Walkup şaka gibi tercihler yaptı valla bir ara Bartzokas sahaya girip dövecek diye korktuk haha. Vildoza'nın olmadığı bir günde bu deplasmandan galibiyet yazmak önemliydi.
 
Bartzokas'a senelerdir ciddi derecede antipatiğim var.Adamın rotasyon konusunda takıntıları var.Maç öncesi bu adamın takımındaki herkesin çeyrek çeyrek alacağı süreler,saniyesine kadar bellidir.Saniyesi diyorum öyle bir takıntısı var.

Canaan ilk çeyrek oynar 2.çeyrek oynamaz.İlk çeyrek pivotlardan biri full,ikinci çeyrek diğeri full oynar.Gireninde çıkanında ne zaman girip çıkacağı bellidir.

Kendi evindesin,skor yapamıyorsun,tempo yapman lazım.Oyunu okuman lazım.Oyunu okuyup ona göre hareket etmen lazım fakat sen ezbere maç yönetiyorsun.Kafandaki takıntılar yüzüne Goss 2 faulü var diye son çeyreğe kadar almıyorsun.Ya bu adam Lessort'u mu savunacak alsana.Son çeyrek oyuna girdiğinde,maçtaki toplam süresi 6 dakikaydı.

Pana maç başından beri Oli'yide Bartzokas'ıda beşikte bebek sallar gibi sallaya sallaya,uyuta,uyuta kazandı.
 
Bu arada az önceki entrye yazmayı unutmuşum, izlemek isteyen varsa Partizan-Kizilyildiz maçı da oynanıyor şuan. En son Partizan 47-36 öndeydi, biraz erken kopardı Partizan. İzlemek isteyen olursa nesine'de veriliyor maç.
 
1.de fark yedi, 2.de elinden kaçırdı, 3.de tokadı koydu Ataman. Üstelik Vildoza da oynamadı. Yunanlılar hasretini çektikleri rekabete hazır olsunlar.

Maça gelecek olursak şu Pana kadrosunun bu kadar dar rotasyonla böyle savunma yapması hayret verici. Gerçi konu dar rotasyonla oynamaksa belki de Avrupa'nın en iyisi Ataman. Zaten bu sayede bütçeleri verimli kullanabiliyor. Yine de minimum 1 tane dominant kısa almaları şart
 
Son düzenleme:
Walkup ve Goss felaket oynadılar bugün. istesen bu kadar kötü oynayamazsın. Pana'da da sloukas felaketti. Guard hamlesinin bir an önce gelmesi lazım pana'da.
 
Yunan Ligi derbisinde Euroleague başlığının bu ölçüde alev alması sezon özelinde esas odağı ortaya koyuyor olmakla birlikte Mitoglou salonun tarihine geçti. :) Yunanlarla antropolojimiz o ölçüde aynı ki; naçizane Yugoslavya aşığı olarak bu tatminin üstüne Partizan-Kızılyıldız'ın Adriyatik Ligi derbi özetini izlemeyeceğim dahi.
 

Üst