2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Valla oyuncuyu onceden takip edenler varsa onlari tenzih ederek soyluyorum.Bugun Breivik icin yazilanlarin,konusulanlarin aynisinin 2015 yilinda Fb’nin Molde ile oynadigi maclar sonrasi Linnes icin soylendigini dun gibi hatirliyorum.Ister yedek icin alinmak istensin isterse de 3. alternatif olarak kadroda tutulmak istensin,ben iki macta cok iyi oynadi diye bir oyuncunun transfer edilmek istenmesinin veya bunun taraftarlar arasinda “mutlaka almaliyiz” olarak konusulmasinin dogru oldugunu dusunmuyorum.

Bu Breivik belki cok iyi oyuncudur ama daha onceki turda da mesela Oyewusi bize karsi cok iyi oynamisti.Onu da alalim :) Veya Saba Lobjanidze diye bir oyuncu var.Her Gs macinda show yapar 2-3 yildir.Sezonun geri kalaninda ise copun onde gidenidir.Sirf bize karsi cok iyi oynuyor diye onu da alalim.

Tipik Cenk Ergun transfer hamlesi gibi geldi bana bu Breivik.Umarim gerceklesmez.

2 Molde maçını da izledim. Bariz üstünlük kurdu orta sahamıza. Yaşı 23. Midtsjo gidecek. Onun yerine daha tempolu ve pasör birisini almak çokta kötü bir şey olmasa gerek. Yedeklerden Kerem D. ya da Berkan geleceğine böyle genç bir isim gelse daha mantıklı olur. Özellikle de şampiyonlar ligi arenasında. Ben demiyorum ki illa illk 11 de oynasın. Ama sonraadan girip katkı verebilecek bir isim. Dediğim gibi sadece 2 Molde maçı için konuşuyorum ben. Baya beğendim.

Ben oyuncunun çok çok iyi oyuncu olduğunu düşünüyorum. İki maçtada estirdi bize ve öyle tek maçlık oyuncuyada benzemiyor.İlla isim transferi yapacağız diye birşey yok.Linnes ile kıyaslamanın anlamıda yok Molde çıkışlı olduğu için.Haaland Molde çıkışlı o mantıkla gidersek farklı mantıklada gidebiliriz. Bu tarz transferler kesinlikle yapmalıyız.Hele Ndombele diyorlar o geleceğine bu adam gelsin.

Okan hoca tutturmuş forvet arkası diye ama nerdeyse bütün takımlar bu işi bıraktı. Şampiyonlar liginde başarı istiyorsak 4 3 3 e dönmeliyiz. Yoksa ŞL de 4 2 3 1 ile çok başarılı olacağımızı düşünmüyorum. Midtsjo, Sergio ve Mertens gidecekse Torreira önünde 2 adet 8, ve Torreira'yı ikame edecek bir 6 lazım. Torreira önünde ki 2 adet 8den birinin Gedson tarzı dinamik oyuncu bir tanede hat kıran gol ve asist oranı yüksek bir oyuncu lazım.

valla oliveiradan, midcoden çıkışımız bile yabancı sınırından ötürü bence. bu adamlara elbet tatmin olacağı süreler verilirdi lig-cl-kupa üçlüsünde, yeni transferler için yabancılardan çıkış lazımdı ve bu ikiliden çıkılacak. böyle bir ortamda breivik'in adının bile geçmemesi lazım, ha transferler biter 8 alınır stoper alınır deriz ki bu kadro artık tamam. bide 1 tane yabancı boşluğu olur o zaman gider breivik'e yatırım yapılır kadroya konulur. onun dışında breivik'in şuan adının geçmesi bile başlı başına rezillik. hadi diyelim biz breivik'i aldık, demezler mi adama şampiyonlar ligi faktörü diye diye akşam pazarini beklediniz aldığınız adam sırf bize karşı iyi oynadı diye breivik mi diye. bir kere beklentiyi yönetim kendi kendine yükseltti, taraftarı tatmin edecek ismi olan bir orta saha almak zorundalar. şuan breivik fetisi bir süre beklesin kenarda, fetişlere lüksümüz yok mevcut ortamda.

Bu arada şampiyonlar ligine kaldıktan sonra ortam çok hareketli olacak dendi, bakalım söylendiği gibi mi olacak yoksa gazeteciler yine boş mu sıkmış olacak göreceğiz. açıkçası beklentiyi minimumda tutuyorum. şampiyonlar ligi faktörü ayağına bugüne kadar bekledik bugünden sonra bizi tatmin edecek adamı da kulübü niye salsın anlamadım. yönetim büyük hata yaptı burda.

Daha yazın başında öve öve bitirilemeyen sol bekimiz geldiğinden beri gönderilsin deniyor. Hele hele Kuzeyli topçunun eti butu belli yıllardır. Kaan, Kerem, Berkan vb... oyuncular da bir zahmet yedek olmayı hak etsin. Çöpe para atıp yabancı kontenjan şişirmeye gerek yok. Zaten 30M elde etmişsin dün akşam gruplara kalınca. Çek 2 tane adam gibi orta saha bak işine. Bir de Ramos çekmen lazım o ayrı. Ziyech, Zaha bilmem neleri bedavaya yakın getirdiğin yerde formsuz Galatasaray'a 2 maçlık iyi oynadı diye 4M bir adama verilmez. Bizim böyle garip isimli adamlarda ya tutarsa macerası arayacak lüksümüz yok. Rashica niye alınmadı derler o zaman.

Haaland Molde’den 18 yasindayken cikip Salzburg’a gitti.Ayni sekilde David Datro Fofana Molde’den 18 yasinda Chelsea’ye gitti.Bu bizimle adi gecen arkadas 2017’den beri Molde’de ve 23 yasinda.Kimseyle oyle adinin gectigini de gormedim.Benim hic icime sinmez.Bize gelmeden onceki Midtsjo’den yasinin genc olmasi haric ekstra bir ozelligi oldugunu da sanmiyorum.Hayirlisi olsun.

Ramos gelse lider bir stoper olarak savunmayı toparlar evet lâkin yıllık 13 milyon euro maaş istediğinden falan bahsediliyor. Eğer doğruysa; o paraya Bonucci-Chiellini tandemi kurulur. Adama çüş derler. Icardi bile o kadar almıyor. Mâkul fiyatta anlaşılırsa gelsin tabii.

Angelino savunmada hiç yok, o dezavantajını hücumda kapatması gerekiyor fakat şimdiye kadar orda da pek bir numarasını göremedik. Bir an önce toparlanmalı.

Kerem Demirbay da oldukça dağınık. Eski halinden eser yok. 6 aydır antrenman yapmamış gibi. Bir takımın yaptığı hiçbir transfer mi hazır gelmez!

Kerem Aktürkoğlu her maç berbat performans sergilemesine rağmen ilginç bir şekilde hâlâ 11 çıkması anlaşılabilir gibi değil. Forma adaletine dikkat edilmeli. Bir süre yedek kalması herkes için iyi olabilir.

Boey’un atletizmi ne kadar iyiyse ayağı o kadar kötü. Asist özelliği hiç yok. Bilinçli orta/pas yerine, rastgele atıyor. Bu büyük bir handikap.

Zeki Çelik haberleri var. Yerli kontenjanı açısından elimizi rahatlatabilir. Mecbur kalmadıkça ileri Icardi-Zaha-Ziyech-Tete dörtlüsünü bozmamak lazım. Bu yetenekte yıldızlar varken Kerem, Barış, Berkan vs. oynatılamaz.

Mertens, Sergio, Midtsjø, Nelsson, Dubois, Boey gitme durumları varsa; kısa zamanda çok sayıda transfer gerekiyor. Şu saatte bunları konuşuyorsak; planlama konusunda gerçekten sınıfta kaldık demektir. Hele ki yaz başından beri Torreira’nın yanına hâlâ bir orta saha alınamamış olması tam bir skandal. Yanlış hamlelerle sezonu çöpe atmayız umarım.

Son olarak Galatasaray’ın vizyonu ve hedefi; Şampiyonlar Ligine katılmak değil, katıldığı Şampiyonlar Liginde kalıcı olmak ve orada başarı elde etmektir.

Son düzenleme:
Dubois,Oliviera,Midjstö,Nelsson bunlar ile yollar ayrılacak yüksek ihtimal.

Dubois yerine Yerli sag bek
Oliviera yerine b2b orta saha
Midjstö yerine 6-8 yedekleyecek oyuncu
Nelsson yerine as stoper alınacak

Bakalım yönetim 5 eylüle kadar ne yapacak ? Uefa listesinin son günü. Merakla bekliyorum.

Dubois,Oliviera,Midjstö,Nelsson bunlar ile yollar ayrılacak yüksek ihtimal.

Dubois yerine Yerli sag bek
Oliviera yerine b2b orta saha
Midjstö yerine 6-8 yedekleyecek oyuncu
Nelsson yerine as stoper alınacak

Bakalım yönetim 5 eylüle kadar ne yapacak ? Uefa listesinin son günü. Merakla bekliyorum.
gidenlerin yerine yazılan gibi daha kaliteleri gelirse , takım kalitemiz ciddi oranda artar , keza böyle bir operasyon yapmalıyız.

Okan hoca tutturmuş forvet arkası diye ama nerdeyse bütün takımlar bu işi bıraktı. Şampiyonlar liginde başarı istiyorsak 4 3 3 e dönmeliyiz. Yoksa ŞL de 4 2 3 1 ile çok başarılı olacağımızı düşünmüyorum. Midtsjo, Sergio ve Mertens gidecekse Torreira önünde 2 adet 8, ve Torreira'yı ikame edecek bir 6 lazım. Torreira önünde ki 2 adet 8den birinin Gedson tarzı dinamik oyuncu bir tanede hat kıran gol ve asist oranı yüksek bir oyuncu lazım.
Donny Van de Beek hat kıran gol ve asist oranı yüksek 8 numara profiline çok uygun birisi. Ziyech ile Ajax'ta çok iyi istatistikler yapmıştı. Manchester United da çok tutmadı ama bize gelsin isterim.Ama Torreira'nın yanına alınacak tek oyuncu değil. Tabi yanında Torreira ve Gedson tarzı dinamik bir oyuncu da şart.

Salih ile görüşülüyordu zaten. Berkan'dan çıkıp Salih'in alınması durumu vardı gerçekleşirse büyük transfer başarısı. bir diğer başarı ise dubois'ten çıkıp zeki çelik alınırsa gerçekleşecek. eğer bu iki hamleyi yaparsa göğe yükselir yönetim. maşallah diyelim umarım bu söylenenler olur, berkan'dan çıkıldığı takdirde Salih alınır.

Salih ile görüşülüyordu zaten. Berkan'dan çıkıp Salih'in alınması durumu vardı gerçekleşirse büyük transfer başarısı. bir diğer başarı ise dubois'ten çıkıp zeki çelik alınırsa gerçekleşecek. eğer bu iki hamleyi yaparsa göğe yükselir yönetim. maşallah diyelim umarım bu söylenenler olur, berkan'dan çıkıldığı takdirde Salih alınır.
Berkan yarın gider gitmez Salih gelmeli. Dediğiniz gibi Zeki de gelmeli. Yoksa taraftar yüzünden çok şey kaybedeceğiz. Yunus da Berkan da taraftar tepkisi yüzünden gitmek istiyor. Bizim taraftarı anlamıyorum. 24 25 oyuncunun hepsi kaliteli olamaz. Berkan takımda özellikle yabancılar ile iyi iletişim ve arkadaşlık kuran biriydi. Bence yedek olarak çok iyi bir isimdi. Kaybettiğimize üzüldüm.

Torreira’nın yanına gelecek orta sahanın savunma yönünün çok güçlü olması elzem. Zira hücum oyuncularımız geriye destek veren profiller değil ayrıca Angelino gibi hiç savunma yapmayan bir bekimiz de mevcut. Arkayı toplamak için sadece Torreira yetmez kesinlikle.

Kerem'i satamadık.Yunus daha işe yarar bir oyuncu ancak beklentiler yükselince ve arkasında da Belhanda tarzı bir oyuncu olmayınca istenen verimi veremedi. Aynı Zaniolo gibi gönderilmesi çok ciddi başarısızlık.

Oliveira, Mertens gibi oyuncuların kontratları onlardan çıkmayı zorlaştırıyor. Tete desen skill videosunda bile yetenek görünmüyor (Oyuncuyu hiç izlemedim, sadece skill videoları için konuşuyorum). Tüm bunlara rağmen CL'ye kaldık. Bundan sonra Ziyech, Zaha ve yeni gelecek oyuncuların İcardi, Torreira gibi oyuncuların yükünü paylaşmaları gerekiyor. Önümüzdeki bir hafta içinde kadro şekillenir diye düşünüyorum.

Nelson Abdülkerim önüne Kaan'ı monte edip Toreira rahatça orta sahada gezinebilmeli önüne/yanına dinamik bir 8.5 lazım.
Bence diziliş sıkıntılı şampiyonlar ligi için.

4-3-3’e dönmek kaçınılmaz gözüküyor. Icardi arkasında Zaha ve Ziyech oynar. Tete ise rotasyon oyuncusu olabilir, yedekten katkı verebilir. Orta sahayı güçlü tutmalıyız. İki tane Torreira, önlerinde de b2b driplingçi bir oyuncu olabilir.