2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Berkan 250 bin €'ya kiralanmış, zorunlu satın alma da yok.Sanirim oyuncu çok gitmek istedi yoksa bunun hiç bir mantıklı açıklaması yok.Elindeki iyi alternetiflerden birini bedavaya veriyorsun,yazık.

En azından belki oynar ve piyasa yapar. Benim merak ettiğim şey oyuncu ücretlerini kimin ödeyeceği. Yunus, Berkan, Zaniolo... Ücretini biz ödüyorsak bu oyuncular aslında zararına gitmiş oluyor.

En azından belki oynar ve piyasa yapar. Benim merak ettiğim şey oyuncu ücretlerini kimin ödeyeceği. Yunus, Berkan, Zaniolo... Ücretini biz ödüyorsak bu oyuncular aslında zararına gitmiş oluyor.
Oyuncu ücretini biz ödüyorsak tam felaket olur ama sanmıyorum Genoa ödüyordur. Yine de 4milyon verip 5 yıllık anlaştığın bir oyuncu için bakkal hesabı 800 bin € isteseydik bari,250 de neymiş. Olurda oyuncu kendini begendirirse 5milyon gelecek ama olmazsa seneye takıma dönmeyi yine istemez,üç kuruşa elden çıkarmak zorunda kalırız.

Başta Erden Timur olmak üzere yönetim transfer işini elini yüzüne bulaştırdı. 2-3 aydır taraftarı "daha iyisini alacağız" diyerek oyalıyorlar. Tam bizlik oyuncu olan Matteo Guendouzi'nin Lazio'ya gittiği rakamları gördük (1 milyon kiralama + 12 milyon opsiyon). Erden Timur ise Galatasaray Adası'ndan "yaa daha iyisini alacağız be olum..." modunda adamı yalanlıyordu. En son bakalım hangi menajer bizimkileri kucağa alıp vasat oyuncusunu kitleyecek merak ediyorum.

Son olarak GS Sözlük'e de yazdığım, küçükken bir öğretmenim anlattığı hikayeyi paylaşmak istiyorum:

Çok acıkan bir kuş gölde gördüğü balığı beğenmemiş "ben daha büyüğüne layığım" diyerek o günü aç bir şekilde geçirmiş. Sonraki gün hiç balık bulamamış, kurbağa bulmuş ama "ben kurbağa mı yiyeceğim" diyerek onu da yememiş ve gene aç yatmış. Ertesi gün sadece salyangoz bulmuş, gene "ben bu pis şeyi yemem" demiş ve aç yatmış. Bu sefer sabahı çıkaramadan açlıktan ölmüş.

Bizim orta saha transferi de buna döndü. Kimin ismi geçse daha iyisini bulacağımızı sanarak istemedik. Şimdi takımların malzemeci gözüyle baktığı isimlere kaldık. Bakalım açlıktan ölecek miyiz?

Normalde 2 orta saha lazım bize diyorduk. Sergio ve Midtjsö sakat! oldukları için Gaziantep deplasmanda yoklarmış. Muhtemelen gidecekler. O zaman en az 3 hatta 4 orta saha ihtiyacımız olacak. Biz 1 beklerken 3 4 transfer nasıl olacak acaba?

Antep deplasmanında forvette Bakambu ile başlamalıyız. Adamın oynamaya ihtiyacı var. İcardi de hafif sakatlık varken riske atmaya gerek yok.

Bir şey anlamamanız normal, çünkü bir politikamız planımız yok. Sezon bittiğinde bizim 2 hedefimiz varmış; biri Icardi'yi tutmak, diğeri sol bek almak. O 2 transferden sonra komple "fırsat transfer" denen saçmalıklarla ilerliyoruz. Tete, Zaha, Bakambu, Demirbay... Adım kadar eminim ki bunların hiçbiri sezon biterken planımızda yoktur. Ziyech'i saymıyorum çünkü onu 22/23 sezonu kış transfer döneminde de istemiştik.

Sadece sistemi bozdukları yetmedi, takım içi arkadaşlık ortamını da bozdular.

Bugün 5 büyük lig transferi kapatıyor, oralardan bir sürü oyuncu çıkabilir piyasaya ama tabiki de iyi oyuncularını bırakmazlar.Yine de bize uyacak bir kac oyuncu olacaktır.Zaten harcayacak çok paramız yok,öyle Amrabat vs alamazdik. Bakalım şu 3 günde neler olacak.

sakin beyler.

Gecen sene sampiyon yapmis Torreira-Oliveira Orta sahasi hala bizde sanki Taylan-Cicaldau oynuyor orta sahada ne bu yangin :)

Pazartesiye kadar Orta Saha gelir merak etmeyin :)

Belki alınan isimler açıklandığında idrak edebiliriz durumu. ''Haa'' der , hak veririz bu kadar beklemeye. Başka bir ihtimal aklıma gelmiyor çünkü. Eylül'e kadar beklemenin bir mantığı olmalı. Basketbolda tamam NBA'den düşenler olur diyorsun da futbolda bilmiyorum son günün amacı ne. Son dakika alınan futbolculardan pek hayır geldiğini de hatırlamıyorum yanlışsam düzeltin lütfen.

Ya umarım son güne kadar beklenip wijnaldum, van de beek falan alınmaz.

Bu yönetimi savunmaya devam edecegim. Ama savunma eleştiriden geri adım attırmaz.

En eleştirdigim konu bu hamleler iki senedir oliviera,torreia,icardi,mertens,zaniolo,zaha,tete,ziyech derken taraftarda beklenti aşırı yükseldi. Sıralamadaki ilk 4 transfer ihtiyaçtı yapıldı ve başarılı olundu zaniolodan para kazandık diger 4 hamleyi görecegiz. ama bu hamleler geri planda büyük sorunlara yol açtı. İmkansız istekler, Yerine getirilmeyen hamlelerden sonra dogan kaos ortamı. Felix,Amrabat,Hojdberg falan bunlar gelir mi ya bu form durumlarında bizim ülkeye ? Mantıklı mı sizce ?

Yani tüm yaz bu tip oyuncu yerine genç ama maç oynama sayısı yüksek bir B2B 8 içinde ugraşırıldı. Ne yapılacak son günlerde merak ediyorum açıkcası

Tarihimizin en iyi forvetini gecen sezon transferin son gunu olan 9 Eylul’de kadromuza kattik.Yine gecen sezon sampiyonlukta en buyuk katkiyi veren oyuncularimizdan biri olan ve bu yaz alinamadigi icin Erden Timur’u agiz dolusu elestiriye maruz birakan Rashica’yi 9 Eylul’de kadromuza kattik.

Tabi ki orta saha transferi bencede bu zamana birakilmamaliydi.Ancak bu gece 12’de Avrupa’da transfer sezonunun bitmesiyle belki de hic ummadigimiz oyuncular icin belli firsatlar olusacak.Kaldi ki bir 8 numara haric ilk 11 icin bir eksigimiz yok.Ayrica sampiyon kadro korunmus ustune Zaha,Ziyech,Tete ve Angelino alinmis.

Taraftarin bu yangini yapmasinin sebebinin acikcasi muhabirlerin ve sosyal medyadaki cakma duyumcularin 10 gundur taraftari gazlamasi oldugunu dusunuyorum.Oyle bir algi olusturdular ki Molde’yi eledigimiz an 3-4 tane superstar Istanbul’a inecekmis gibi.Gunun sonunda bu gerceklesmedigi icin de insanlar belki de hakli olarak isyan ediyor.”Nerede bu transferler” diye.

Ben cok iyi bir orta saha oyuncusu alinacagini dusunuyorum.Hatta Sergio Oliveira da giderse bu sayinin 2’ye cikacagini dusunuyorum.13. bitirmis takimi ust seviye takviyelerle bastan asagi degistiren,Avrupa’da forvet kitligi ust noktadayken ustune Arabistan gercegi de varken Icardi’yi Agustos ayina gelmeden Istanbul’a indiren,Zaha-Ziyech-Tete uclusunu ayni transfer donemi icinde transfer eden transfer komitemize sirf bir adet orta saha transferi gecikti diye yangin yapacak bir taraftar degilim ben kendi adima.

Sureci bekleyip gorecegiz.Umarim 4 Eylul’e kadar en az bir cok iyi orta saha oyuncusu gelir.Gelmezse elestiririm.Ama cok iyi bir orta saha oyuncusu alinacagina emin oldugum icin panik yapmiyorum acikcasi.