2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Adı hiç geçmeyen Letonyalı Uzun Forvet Roberts Blumbergsla anlaşmışız. Hayırlı olsun.

EuroCup'ta çıktığı 13 maçta ortalama 20 dakika süre alan ve 6.4 sayı, 3.5 ribaundla mücadele eden Blumbergs, Yunanistan Ligi'nde çıktığı 21 maçta 9.5 sayı, 3.1 ribaundla mücadele etti.
 
Otis Livingston hariç bütün transferler 7. ya da 8. sıradan Play-off'a tutunmak ve sonrasında tek maç kazanamadan elenmek üzerine. Bu son transfer Roberts Blumbergs ise direkt küme düşmemeye oynayan takımların yapacağı çapta bir transfer. Bu kadar düşük seviyedeki oyuncularla (James Palmer Jr. , Izundu, David Efianayi, Blumbergs) bırakın Türkiye'de ve Basketbol Şampiyonlar liginde şampiyon olmayı ilk 4'e bile girilemez. Yakup Sekizkök'ün koç, Dursun Özbek'in başkan olduğu bir yapıdan zaten büyük beklentilerim yoktu ama transferler "Ben büyük takım olmak istemiyorum. Ligde ve Avrupada şampiyonluğa oynamak istemiyorum. Ben sıradan olmak istiyorum" diye bağırıyor.

Izdırap dolu bir sezona hazır olun.
 
Allah b...ı versin diyorum başka adam kalmadı mı abi!!!! İlla sadık süre alacak diye gidip saçma sapan adamlar almanız gerekmiyor.
Yakup sınıfta kalmıştır ocak ayı'nı göremez.
 
Şutör uzun Sadık 'tan çok daha az kazanacaktır. Tanımıyorum oyuncuyu. Dinamik gibi sırtı dönük oynayabiliyor ama takımı taşıyacak biri gibi durmuyor. Savunma sertliği boyalı alan dominasyonu var mıdır bilmiyorum yoktur muhtemelen. Ryan Luther'dan ucuz herhalde.

Samet de kalıyorsa iyice çorba oluruz yine. 500 K lik Delgado çevresine 4 şutör, içlerinde delici sadece undersize Efianayi. Umarım iyi olur ama çok ümidim yok takımdan.
 
5 Numaraya Beton Piskopat uzun lazım.Delgoda şuan anlam kazanır pamuk gibi maşallah özenle seçiyoruz.
Bu senede ilk 8 yapar ilk turda eleniriz.
Hayal Kurmaya burda birbirimizi gazlamaya kavga etmeye gerek yok.
 
Abi michael young falan duruyordu önümüzde,gidip ortalama bi guard ve uzun alırlarsa bi sezon daha gider,geçmiş olsun.
Bi tane adam akıllı iyi oyuncu almadık,kimse söylemiyor ama işimiz zor.
 
Ergec Motum A.Daye gibi sadece şut atan uzunları sevmezdim. Şut hariç nerdeyse sıfır katkı verdikleri için. 4 numaralar böyleyse kaleci 5 te kurtarmaz. Para yoksa Alpha Kabs gelsin Delgado 'dan baya ucuzdur.
 
Ben 4 numaraya ucuz oyuncu alinmasini garipsemedim Sadik’in kontratindan oturu ama garip olan Sadik’in birebir ayni profilinin alinmasi oldu. Hocanin bu ayni pozisyona karbon kopya oyuncular alma sevdasini cozemedim. Gelisim liginden falan sert atlet bir oyuncu ile bu kumara girsek cok daha mantikli olurdu, cok ezberci ve kolayci bir sezon baslangici oldu. Pivot ve guard icin cok saglam adamlar almazsak; gecen seneyi arariz sanki.
 
Samet’i Karsiyaka’ya birakip; Kenan, Tyrone Wallace ve saglam bir pivot (Wiley, Balcerowski, Toure, Kaba) cekersek heyecan veren bir takim izleriz.
 
Roberts ve izundu acaba kim ne kadar yedi bu transferlerden, kulüp kulüp değilki başıboş kimse denetlemiyor sonuçta. Bi tane iyi transfer yapmadılar rezilller.
 
Forumca yangın ve saçmalama sezonu açılmış 😃 Aynen Yakup hoca ve ekibi izlemedi siz izlediniz herkesi. 1 hamleyle battık bittik aynen. Oraya az süre alacak bir isim geleceği zaten söylenmişti şaşılacak birşey yok. Bütçe belli. Bütçe ve şartlar doğrultusunda en iyisi yapılmaya çalışılıyor. Tüm hamlelerden memnunum. Gelecek kısa ve ana pivot da ağırlıklarını koyacak isimler olacaktır. Güzel bir sezon bizi bekliyor.
 
1 ve 5 hala belirleyici olan pozisyonlar olacak. 4 numara için isim olarak kimsede yüksek bir beklenti yoktu. Sadık ile süreleri paylaşacak birisinin geleceği belliydi ve Sadık ile hemen hemen aynı profilde olan ucuz yollu versiyonuna gidilmiş. En azından daha kalın ribaunt yapabilen biri tercih edilebilirdi. İyi bir 5 numara olmazsa olmazımız şu anda eğer oraya iyi bir hamle yapılabilirse ben çok olumsuz değilim. Kadroyu bütünüyle gördükten sonra yorumlamak daha sağlıklı olucak.
 
Ribaundlarda acayip zorlanabiliriz. İki 4 numara da benzer. 2.08 ikisi de ama içerinin sertliginde çabuk bozuluyorlar. Boylarının tek avantajı rahat şut atma imkanı vermesi, güç patlayıcılık ve kivraklikta ise eksi yazıyor o kadar uzun olmak.

5 ler muhtemelen yanyana oynayamayacak şekilde aynı tipte olacak tıpkı 4 ler gibi. 3 numaralarda ribaunder değil ve penetreleri zayıf.

Pozisyonuna göre uzun olan Palmer Sadık ve Roberts sadece uzun ancak dinamik güçlü değil. Guardlarda ise küçük kalabiliriz.

Ben Sadık'tan farklı tipte şutör 4 tercih ederdim. 5 numarada yine çeşitlilik katmak adına farklı tipte bekçi 5 tercih ederdim ya da 4.5.

Kalan yabancı guard mı 3.5 mu olacak??
 

Üst