2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Scouting sadece g-league için geçerli bir operasyon heralde. Merkezefendi Sadık'ın arkasına çekse tebrik için çelenk gönderecek adamlar biz çekince bişeyler oluyor. Çok sevdiğiniz merkezefendi 3 tane oyuncu göndermiş son yıllarda Euroleague'e Oturu G-league diğerleri kim bakalım.

Rogkavopoulos > Promitheas Patras > Yunanistan Ligi > 6.5 Sayı - 4.3 Ribaund - 1.1 Asist 🤔 Mevcut kulüp: Baskonia
Sestina > Hapoel Holon > İsrail Ligi > 11.1 Sayı - 3.1 Ribaund - 0.8 Asist 🤔 Mevcut kulüp: Fener > Valencia

Bunların ikisi de 4 numaralar. Bizim Blumbergs de:
Blumbergs > Aris > Yunanistan Ligi > 9.5 Sayı - 3.1 Ribaund - 0.2 Asist

Rogkavopoulos'a da menajer paketledi çaktı demişlerdi zamanında. Scouting bu kadar kolay ya hani kabaca hesapla Blumbergs Rogkavopolos'u tokatlar istatistiklere bakarsak. Oyuncunun özellikleri önemli değil G-league'den gelmemiş olması ve Aris gibi bi takımdan gelmesi önemli çünkü ya :ROFLMAO: Kesin rezil bi oyuncudur ya Aristen geldi diye.

Denizli muhteşem bir scout ağı kurmuş diye bir şey söylemiyorum zaten. Muhtemelen menajeri oynasın diye getirdi Denizli'ye. İstediğini aldı yani. Merak etmeyin Avrupa'da az çok transfer nasıl yapılır kim hangi menajerle çalışır az çok biliriz, ben gidip de Denizli olalım demiyorum zaten :)

Ha, internet diye bir şey var, herkesin kullanım amacı farklı tabi ama mesele Rogkavopoulos Promitheas'da oynarken 19 yaşındaydı :) Mesela bunlara da bakmak lazım öyle havadan emoji atarak bir şeyleri biliyormuş gibi gözükmeye çalışmanın fazla bir mantığı yok :) Ian Hummer da mesela öyleydi değil mi ligi bilen oyuncuydu sonuçta :)
 
Moses Wright Oturu Heidegger bilinen potansiyeli oyunculardi Pecarski Vrenz bile ilk gencliklerinde olur mu denen oyuncular ki ortalama oyuncular son ikisi.

Mesele koçun gerçekten evet bütçeden bağımsız içime sinen bu adamdan olur transferi midir, yoksa şartlar sonucu mecbur kalınan tercih midir, bence.

Samet'in 2 yıllık kapalı kontratı, Sadık 'ın yüksek ücreti Yakup koç ve Ömer Yalcinkaya 'nın dahli olan işler değil.

4 numara bence oldukça önemliydi çünkü atlet drive eden 3 yok 5 ler bekçi tipte olacaksa 4 lerden biri bağlantı oyuncusu diğeri içeri destek veren tipte olsa iyi olurdu. Palmer şutör penetresi ortalama. Sadık ve Blumbergs ribaundla itiş kakışla aralari iyi değil. Burda Galatasaray ihtiyaç duyuyorsa ekstra 200 bin dolar koymalıydı eğer bütçe nedeniyle bu tercih yapıldıysa. Yok koçun paradan bağımsız tercihi Blumbergs 'se saygı duyarım. Ama Sadık illa iyi oynayacak diye bir garanti yok.

4+3 te 7 yabancının 4 ü as 3 ü backup diye bir mantık bana anlamsız geliyor. 7 oyuncudan hangilerinin tutup tutamayacağı belli olmaz. Pahalı oyuncu şart değil ama 7 oyuncunun 7 sinin de koçun inandığı oyuncu olması şart. Sezon içi oyuncu bulmak transfer yapmak zor çünkü.
 
Eurohoops oyuncunun bu sezonki EC performansından kesitler atmış.


Şurda da Yunan liginin full maçları var playlist halinde daha detaylı bakmak isteyenler için.


Savunmada epey istekli ve iştahlı bir oyuncu. Alan kaplayabiliyor. Ben hiç de öyle temastan kaçan bir oyuncu görmüyorum. Teması alıyor ve geri adım da attırıyor. Sadık bu temasları alsa devrilmişti çoktan. Ayak çabukluğu ve atletizmi savunmada güçlü tarafları. Scoutlar bunları belirtmekten imtina etti sanırım veya scoutlukları o kadar.
 
Son düzenleme:
Kendini scout sanan boşbeleş felaket tellallarının laflarına sakın bakmayın kendi hayatlarındaki ezilmişliği buraya yansıtıyorlar sadece. Böylelerinin lafıyla hareket etmeyin herkes maçı açıp izleyebiliyor link orda mutlaka izleyin. Gizemli birşeymiş yapıyormuş gibi kendini satanlar çok komik oluyor hoca da ekibi de herkes bu maçı açıp izliyor gözlemlerini not alıyor. Farklı birşey yok. Oyuncu gayet temaslı ve istekli bir oyuncu. Ben de böyle beklemiyordum. Kolay kolay alan vermiyor. Kimi pozisyonlarda da boy avantajını kullanmak istiyor daha çabuk oyuncular tarafından geçilebiliyor normal bir durum ama böyle bir iki pozisyon gördüm sadece. Çoğu pozisyonda ayak çabukluğunu ve uzun kollarını kullanarak geçit vermiyor. Savunma konusunda Sadıkla kıyaslanmayacak bir oyuncu. Hücumda da sırtı dönük oyunu sağlam ve orta mesafesi de dış atışları kadar etkili. Epey beğendim katkısı olacaktır. Koça güveniyoruz.
 
Kendini scout sanan boşbeleş felaket tellallarının laflarına sakın bakmayın kendi hayatlarındaki ezilmişliği buraya yansıtıyorlar sadece. Böylelerinin lafıyla hareket etmeyin herkes maçı açıp izleyebiliyor link orda mutlaka izleyin.

Yok ben scout sanmıyorum kendimi, SGK girişim 2012 çalışıyorum o zamandan beri .Felaket tellallığıymış, 2 sene önce düşme potasında gezmiyorduk, bu sene play off yapmışız :) Çok büyük başarılar bunlar, biz keyfine yazıyoruz olumsuz durumları. Umarım bir gün senin gibi Polyanna olabilirim ben de.

Hatta Parker Jackson Cartwright'ı o kadar çok izlemişler ki kaçtı gitti adam 2 haftada. Geçen sene yazın burda yazdık McCormack'i alın diye, 250 bin euro'ya Halilovic aldılar, 180 bin dolara McCormack Daçka'ya gitti. Sonra bonservis ödeyip Daçka'dan aldılar adamı. Bunlar yaşanmamış bu şubede, biz arkamızdan uyduruyoruz her şey pozitif, biz felaket tellallıyız :) Yok vazgeçtim ben, transferlerin hepsi müthiş. BCL'yi alır ordan Euroleague'e hatta NBA'e kadar gideriz, yeter ki felaket tellalı biz olmayalım :)
 
Su Alman ligindeki guardin da geldiğini varsayarsak Kalan iki yabancıdan biri 5 numarada da diğerinin 1 numara olacağından ya da guard olacağından emin miyiz?
 
Otis Livingston hariç bütün transferler 7. ya da 8. sıradan Play-off'a tutunmak ve sonrasında tek maç kazanamadan elenmek üzerine. Bu son transfer Roberts Blumbergs ise direkt küme düşmemeye oynayan takımların yapacağı çapta bir transfer. Bu kadar düşük seviyedeki oyuncularla (James Palmer Jr. , Izundu, David Efianayi, Blumbergs) bırakın Türkiye'de ve Basketbol Şampiyonlar liginde şampiyon olmayı ilk 4'e bile girilemez. Yakup Sekizkök'ün koç, Dursun Özbek'in başkan olduğu bir yapıdan zaten büyük beklentilerim yoktu ama transferler "Ben büyük takım olmak istemiyorum. Ligde ve Avrupada şampiyonluğa oynamak istemiyorum. Ben sıradan olmak istiyorum" diye bağırıyor.

Izdırap dolu bir sezona hazır olun.
Hocam Allah aşkına 4 milyon bütçeyle ne şampiyonluğu ne finali...Efesde var 30 milyon fenerde var 30 milyon bütçe... Adamların Larkin maaşı senin yıllık bütçen...Adamlar 11 yabancı transfer ediyor evire çevire oynatıyor...Yapmayın Allah aşkına..Basketbol bütçe işi...Arada sırada peri, masalı olur ama çok arada sırada olur...
 
Arkadaşlar biz şampiyonluğu bcl için bekliyoruz,lig için bizde biliyoruz imkansız olduğunu. Avrupada 5 sayı ortalama yapmış elemanı aklayıp paklayıp süperstar gibi göstermenize gerek yok net şekilde kötü hamle.
Umarım başarılı olur ve prime sezonunu bizimle geçirir. 4 4.5 arası bütçe ile bu kadar kötü planlama yapmak bana ilginç geldi. Bazı eurocup ve bcl seviyesindeki takımların bütçesi aşağı yukarı böyle. Yani şuana kadar net bi hamle diyeceğimiz adam yok sayılır. 1 ve 5 hamleleri hatalı yapılırsa gg sezon. Şuan bu takım istese'de savunma yapamaz.2 yönlü iyi isimler almalıyız kalan transferlerde.
 
Bir oyuncunun şu ana kadar adını duymamış, canlı izlememiş ama bir başka takıma transfer olana kadar olan kariyerinde attığı sayılar, aldığı ribaundlar, yaptığı savunmaların bulunduğu videoları izleyerek faydalı olacak, yok şöyle mücadele ediyor demek ve bunun üstüne bakın bu işler ciddi, her performans videosunu olan basketbolcu hakkında böyle olumlu beklentiye girmeyin, daha önce de böyle videolara kanıp övdüğümüz adamlar oldu, hayal kırıklığı yaşadık diyen gerçek basketbol gürmelerine ahkam kesip hakaretvari cümleler sarfetmek kaçıncı seviye özgüven acaba ? Böyle seviyeli bir forumu alkol masasında kullanılan cümlelerle kirletmeyin, yakışmıyor.
 
Adamın full maçını buluyoruz izliyoruz performans videosuyla alakası yok. Bildiğin full maçları orada duruyor ama yine de bunlar basketbol gurmesi oluyor :ROFLMAO: Bu herşeyi biliyorum ben üstünüm özgüveni nerden geliyormuş acaba. Anca çoluk çocuğu kandırırsınız siz. Gayet iyi bir oyuncu full maç izledim ve gözlemlerimi de yazdım sen de izle boş ahkam keseceğine. Gerçi oturup bütün aris maçlarını izlemiş olabilir bu arkadaş heralde asosyal olabilir. Harcanıyosunuz burada gurmeler:ROFLMAO:
 
Ben tüm maçları izleyip kötü olduğu yorumuna varacak kadar asosyalim, sen de tüm maçları izleyip iyi olduğunu düşünecek kadar asosyal olmasın :) Kaç yılına girdik, şu trollük işi bir türlü rayına oturmadı arkadaş :)
 
Andrews bizden uzak dursun aman abi. Net hamle'ye ihtiyaç var, bize seviye atlatacak adam lazım. Gerçi burda Scout işinden anlayan bütün gün full maçları izleyip herkese iyi oyuncu diyen arkadaşlar var,onlara sorsun kulüp belki bi kaç tane daha maç daha izler bi guard bulur bize😂(emoji'de koyalım eksik olmasın )
 
Ben tüm maçları izleyip kötü olduğu yorumuna varacak kadar asosyalim, sen de tüm maçları izleyip iyi olduğunu düşünecek kadar asosyal olmasın :) Kaç yılına girdik, şu trollük işi bir türlü rayına oturmadı arkadaş :)
Trol demememiz gerek, onlara da saygı göstermeliyiz, dışlamamalıyız. Anne baba sevgisi, terbiyesi görmeyen ve çocukluk yaşlarda kaçan topların peşinde koşanlarda bu tür psikolojik travma ve kişilik bozukluklar görülebiliyor. Allah yardımcıları olsun. O yüzden fazla takılmadan ve takmadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Bundan sonrası hekimlerimizde.
 
Zavallı basketbol gurmesine bak 😃 Oyuncu hakkında düzgün bir yorum yapamadan bir bilgisi olmadan burada oyuncu hakkında yorumlarını belirtenlere ve koça saydırmaya gelmiş. O zırvalar senin ne kadar boş bir insan olduğunu gösteriyor sadece. Malum linkten maçları izleyen gs sevdalısı objektif arkadaşlar zaten oyuncunun performansını görmüşlerdir. Sizin egoist yorumlarına ihtiyaçları yoktur.
 

Üst