Ben delgado transferine kötü demiyorum. Defalarca izlediğim bir oyuncu. Sert, agresif. Savunma yapar, riband alır. Ama bitiriciliği kötü. İzundu ile benzer karakter olduğu için daha atletik, hücum gücü yüksek bir profil alınabilirdi diye bakıyorum.
Bir de şu var. Sürekli şu oyuncu alınabilirdi. Bu alınabilirdi diye söylemler oluyor. Oyuncu ne kadar gelmek istiyor. Siz oyuncu olsanız aynı ya da yakın paraya ksk mı? Bahçeşehir mi? Galatasaray mı? Hangisine gidersiniz. Yıllardır elle tutulur bir başarı yok. Her sene kadro rotasyonu. Değişen yönetici ve hocalar. Ödenmeyen paralar. Ben takım imajının da maalesef çok iyi olmadığını düşünüyorum.
Aynı şeyi düşünüyorum. Ataman takımı kurmaya çalışıyor.Efesin back to back şampiyonluklarında rol oynarken çok etkilenmiş ve benimsemiş koç belli ki kafayı takmış etkilenmemek de mümkün değil zaten. Livingston kilit ismi olacak eminim çünkü bol bol izledim Larkinvari bir oyuncu birebir kopyası hatta. Kendi Larkin'ini çektiğini düşünüyor koç haklı da. Her durumda ve şartta skor üretebiliyor oyuncu. Size olarak birebir. Artısı daha hızlı eksisi oyun görüşü belki. Kısa tercihlerimizi back to back efesle eşleştirmek bile mümkün aynı profiller.
Larkin - Livingston
Böbua - Efianayi
Bryant - Palmer
Micic - Oyun kurabilen savunma da yapabilen sizelı 1.5 transferi bahsediliği gibi
Kimse de dememiş ki Ergin Ataman sistemi için Ergin Ataman' ın oynatacağı kalitede oyuncun olması lazım diye. Bizim oyuncu kalitemizle olsa olsa Hakan Demir sistemi olur şu haliyle.Livingston bence mantık olarak sezonun en iyi transferlerinden. Ama takımın Ataman’ın sistemine benzemesi tamamen bir Polyannacılık.
Kimse de dememiş ki Ergin Ataman sistemi için Ergin Ataman' ın oynatacağı kalitede oyuncun olması lazım diye. Bizim oyuncu kalitemizle olsa olsa Hakan Demir sistemi olur şu haliyle.