#25 Milan Macvan

Amerikalılar'ın ''efficiency'' dediği bir olay vardır. Yani bir nevi verimlilik puanı:)

Şu an aktif oyuncularımız arasında Arroyo +13.2 ile en verimli oyuncu. Milan Macvan ise hesaplarıma göre +11.8 ile bu alanda 2.sırada yer alıyor.

Sadece bilgilendirmek istedim.

Kesinlikle 1 sene daha kalmayı hakediyor.
Siz asıl onu dolu tribünler önünde Karşıyaka,Ülker ve Banvit maçları ile play off'lar da görün.
İnşaAllah bu başlık ona ait yorumlarla dolacak.
Ondan daha iyi bir 4 numara bulamayız bence şu aşamada.
2 yıllık sözleşmesi varken bunu sonuna kadar değerlendirmeliyiz bence...

Tek kelimeyle yılın kazığı. Çok dengesiz. Ondan beklediğimiz dış şutları alamadığımız gibi savunmada felaket. Gözünüzü seveyim seneye kalsın falan demeyin. 4 numaradan katkı alamıyoruz.

Macvan'in kalitesine yakışmayacak bir gün geçirdi bugün. Öyle kazık gibi laflar bence ağır oluyor. Play off'larda böyle oynarsa işimiz zor ama. Eğer gônderilecekse de çok fazla uzağa gitmeyelim oyuncu aramak için. Banvit'deki Davis müthiş 4 numara. Onu kadroya dahil edebiliriz...

Macvan'ın ortası yok maalesef, sezon geneline baktığımızda beklentilerin altında kaldığını söyleyebiliriz sanırım. Bazen o kadar kırılgan oynuyor ki, elindeki topu tutamıyor, ribaund çekemiyor, potaya gidemiyor vs vs.

Playofflarda da gerekli katkı alınamazsa geleceği hakkında bir karar alacaktır Ergin hoca.

Seneye eurolige e katılırsak ve başarılı olmak istiyorsak, kesinlikle gönderilip yerine daha yıpratıcı daha kaliteli birisini almalıyız. Macvan la eurolig olmaz. göndermemiz gereken belkide TEK yabancı oyuncumuz. Hepsi kalsın bi Macvan gitsin yerine kaliteli oyuncu alalım bana yeter.

Bu işlerde fazla zorlamaya gerek yok, her transfer tutacak diye bir kaide de yok. Macvan olmadı, tutmadı, çok net. Sezon sonunda ilk iş kendisiyle yolları ayırıp, kadroya çok iyi bir 4 numara katmak olmalı. Geçen sezon Beşiktaş'taki Zoran Erceg gibi bir adam istiyorum şahsen.

Bunlar sezon sonu yapılması gerekenler, şu an için ise hocanın yapması gereken Macvan'dan maksimum verimi nasıl alırız, buna bir çözüm bulmak olacak. Zira play-off'lardaki performansı takım için kritik.

Mike Wilkonson'ı geri çağırabiliriz 4 numara için. Çok düzgün bir oyuncu hala unutamadım onu. Ya da geçen sene almak isteyip de alamadığımız Kaymakoğlu da olabilir.

Macvanın yerine herhangi bir 4 numara olsa daha fazla katkı alırdık net. İstikrarsızlığı bir yana playofflarda iş yapar diyordum ama olmayacak gibi. Görünen köy kılavuz istemez. Güle Güle.

Kalması için değilde gitmesi için herşeyi yapıyor. Ne savunma ne hucüm, açıkçası yakışmıyor Macvan'a bu oyun. Umarım ilerki maçlarda farkını gösterir, yoksa sezon sonu ilk ayrılacaklardan olur...

ciddi bir form düşüklüğü içinde
ve play off da ona ciddi olarak ihtiyacımız var
toparlanmalı
ben seneye kadroda olacağını sanmıyorum

Son 2 aydır acayip bir düşüşte. Ne şut sokabiliyor, ne post-up ne ribaunt, ne de mücadele. Aldığı sürede, oyunun hiçbir alanında yok. Tamam beklentimiz büyük değildi zaten ama en kritik dönemde de bu kadar kaybolması üzücü. Ama hala geç değil, yetenekleri kısıtlı olsa da savaşçı adamdır Macvan, biraz kıpırdansa yeter, takımın durumu iyi zaten.

Ergin Hoca Macvanda dahil tüm yabancılarla sözleşmelerinin devam ettiğini söylemişti diğer yıl Ndog gidecekmiş oda basketbolu bırakacakmış zaten ..

İlk zamanlar iyiydi ama son zamanlarda gerçekten çok formsuz. Aslında potansiyeli var. Özüne dönse takım gerçekten bir basamak daha atlar fakat pek umudum yok açıkçası. Böyle giderse gönderilmeli bence. Bu haliyle faydadan çok zararı var çünkü. Onun yerine genç oyuncuları kullanmak daha mantıklı. Onlar da hata yapar ama en azından tecrübe kazanırlar. Neyse Ergin Hoca en doğrusunu bilir, karar verir zaten.