#25 Milan Macvan

Macvan'ın daha atlaması gereken bir mental eşik var. Avrupa basketbolunda oluyor bu birçok oyuncuda. Hangi oyuncu 23 yaşında en ideal seviyede basketbol oynuyor ki? Macvan'ın potansiyeli zaten iyi ve çok iyi oynadığı maçlar da var bu sezon.

Bugünkü maçta asıl sıkıntı Andersen'i savunamamasıydı ki bunu eleştirebiliriz. Yani çok iyi bir savunmacı değil belki ama bu kadar zaaf da yaratmıyordu daha önce. Günlük bir performans olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki Andersen de bu tarz maçları çok daha fazla oynamış bir isim, tecrübe ve soğukkanlılık bakımından bir avantajı vardı Macvan'a göre.

Yılın balonu falan değil bu adam. Geçen sezon bizde olsaydı o hep aradığımız 4 numara katkısını bizdeki isimlerden daha iyi verirdi. Ama basketbolunun biraz daha olgunlaşmaya ihtiyacı var. Bunu bekleyecek durumda olur muyuz, onu zaman gösterecek bence.

Sene başında bizi tercih edip gelebilecek en iyi üç "4" numaradan biriydi. Macvan çok potansiyelli.
Tecrübe kazandıkça katkısı da fazla olacaktır.

Kesinlikle yılın balonu falan değil. İstediğimiz Macvan değil bu da bir gerçek. Onu asıl play off'ta dolu seyirciler önünde izleyelim derim. İnşaAllah dosta düşmana nasıl bi oyuncu olduğunu bize kazandıracağı maçlarla gôsterecektir...

Macvan ne kadar kötü oynarsa oynasın maçı 2 3 defa tekrarını izledim özetleri izledim.Engin basket yapıyo benchte ilk ayağa kalkan o Furkan smaçlıyo ilk kalkan ve el hareketiyle onu destekleyen o bu adamın hırsı yeter bu adam yürekten oynuyo evet bu maçta kötü oynayabilir ama bu yıl takım olacaksak birşeyleri yapabileceksen Macvan'ında pastada büyük yeri olacak...

macvanın finaldeki rezil performansını bu para muabbetine bağlıyorum ve adama hak veriyorum. oyna oyna bi yere kadar yani. ben de gitsem partizana 3 ay param ödenmese yeter lan ben enayimiyim derim ve salarım kendimi.

Efes ve Banvit maçlarında Macvan da olağanüstü efor sarfedenlerdendi ama FB maçında resmen Savanovic-Songalia flashback'ini yaşattı. Maç sırasında çok kızdım ama kolay da değil tabi. Bir de Yasin'in dediği gibi adam daha 23 yaşında, 26-27 gibi gösterse de, yaşı henüz çok genç basketbol için.

Epeydir "yazmayayım, toparlar belki" diye düşünüyordum ama yok, olmayacak bu iş. Sezonun fiyasko transferi Macvan. Ne istikrarlı bir şutu var, ne de yeterli savunma bilgisi. Bu akşam da felaketti cidden. Maalesef son yıllardaki "4 numara lanetimiz" son sürat devam ediyor....

İki yıldır yapılan transferleri genel olarak beğenen biriyim. Yalnızca Lakovic ve Macvan ı performansları yalancı olduğundan ve Hawkins i de ajitasyonu ile disiplin sorunlarından dolayı istememiştim. Songaila yı bile transfer olarak başarılı bulmuştum ama Macvan dan ne beklendiğini anlamıyorum. Her zaman için göz önünde olduğu takımda bolca atış deneyen ve belli istatistikler tutturan ancak takımına katkısı soru işareti olan bir oyuncuydu.

Bu yıl oyuncu transferinde geç kaldık, iyi paralar önerdiğimiz halde elimizi attığımız pek çok oyuncu erkenden kapıldı ve bize de Macvan kaldı. Takım Domercant ın sakatlığı ve Hawkins in esrarkeşliği sonrası özellikle topsuz oyunda çok kötü, bir de Macvan ın Ersin ile yarışırcasına statikliği iyice kötüleştiriyor olayı. Umuyorum ki çok geç olmadan toparlar.

500.000 euros buy out for Fotsis eurohoops'a göre Fotsis'in Pana'ya olası transferi sonrası EA7, Macvan'ı düşünüyormuş ancak biz bırakmayı düşünmüyormuşuz.Macvan elde patlamaz hem genç(sayılabilir) hem de sırp( bunun avantaj olduğunu düşünüyorum) kısacası piyasası olur.Ben playofflara kadar toparlar diye düşünüyorum ama olmazsa da başa bela olmaz.

Bugün Efes galibiyetinin mimarlarındandı o da. Objektif olarak değerlendirmek gerekirse, çok kötü maçları var ama iyi ve çok iyi olduğu maçlar da var. Şimdilik, Milano uzak dursun :) (Ayrıca gelecek sezon da kadroda bulunması gerektiğini düşünenlerdenim.)

Bir de basket bulduktan sonra geriye koşuşuna hastayım. Paldır küldür gidiyor, paytak adımlıyor bi de :)

O kalıba göre çok iyi şut atıyor ve iyi mücadele ediyor. Sezon başında takımın "farkı" o olur demiştim. Ama sakatlıklardan sonra fark falan kalmadı takımda. Macvan takımımızın skor opsiyonlarının başında geliyor.

Kötü oynarken nasıl eleştiriyorsak, iyi oynarken hakkını vermemiz gerek. Dün 5/4 üç sayılık isabetiyle oynadı. Son maçlarda çıkış içerisinde Macvan.