#25 Milan Macvan

Adam ilk birkaç ay gayet iyi oynuyordu zaten herkes memnundu. Sonra sakatlığın da etkisiyle toparlanamadı bi türlü. E biz de meraklıyız birini gömmeye.

Yahu hoca hiç kendi transfer ettiği adamı daha sezonun neredeyse başındayken kötü oynuyor diye Macvan'la değişir mi ?
Forumda şöyle bi durum var ki biri kötü oynadığında çıkıp sallayanlardan çok , biri iyi oynadığında çıkıp 'hani nerde X oyuncusunu eleştirenler' diyenler daha fazla.
Macvan geçen sene rezil oynamıştır ve eleştirilmeyi haketmiştir.Ben de burada pek bişey yazmadım ama ona rağmen söyleyeyim geçen sezon her maç Macvan'ı eleştirdim.Çünkü geçen sezonki haliyle Savovic ayarında oynuyordu.Hiç bir oyuncuyu kısa periyotta eleştirmem o yüzden Macvan 1 sezon boyunca hiç bir işe yaramamasından dolayı eleştirilmeyi haketmiştir.Şimdi çıkıp her maç çok iyi oynarsa 'bu adamı beğenmeyenler vardı' falan demeye gerek yok yani.Sanki hoca farklı mı düşünüyordu da Macvan'ı göndermeye çalışıyordu ama kimse Macvan'a bonservis ödemedi diye elimizde kalıyordu ? Hoca da haklı olarak hiç beğenmiyordu.Şimdi yapması gereken çıkıp savaşarak oyun kalitesini arttırarak oynaması.İyi oynayana hakkı verilir.Erceg'le yer değiştirmesi pek mümkün değil çünkü hoca Erceg'i kazanmak için ona daha uzun süre şans verecektir.Erceg değerlendirir değerlendirmez bilemeyiz.

Hayır yani bu adam kötü oynamadı ama mükemmel falan da oynamadı Münih maçında. 1/7 saha içi isabeti yine kötü.Ama ribaund ve savunmada iyi katkı verdi.Sonuçta 24 dkda 1/7 isabetle 3 sayı atarak abartılacak bi oyun oynadığı söylenemez.Ergin hocanın dediği gibi , 'zaten standartı bu olmalı'. Yine de ligde kadroya alınmaması sebebiyle daha bi kendini ispatlama çabasına girdiği belli.İnşallah daha da iyi olur lig playofflara kadar sorun değil de euroleaguede ihtiyacımız var.

markoshvili yerine lig kadrosuna alınamaz mı Macvan? Formunu bulması falan en az 4 ayı bulur Markonun. Hairston da gelmişken, Erceg istenileni veremezken sanki Marko yerine daha iyi olur gibi.

Şu anda Erceg-Arroyo-Domercant-Hairston-Bonsu zaten listede. 6 yabancı hakkımız var, 6. da Macvan olabilir ama sahada 5 tane olacak. Bazı arkadaşlar bilir bilmez Marko'nun yerine filan yazmış, Marko'nun yerine lisans çıkartılan zaten Hairston.. Ya da Erceg ile değiştirilemez yazan da olmuş, zaten 4 numarada bir tek Erceg var şu an. En mantıklısı Macvan'ın da onun yanına katılması..

Şu anda Erceg-Arroyo-Domercant-Hairston-Bonsu zaten listede. 6 yabancı hakkımız var, 6. da Macvan olabilir ama sahada 5 tane olacak. Bazı arkadaşlar bilir bilmez Marko'nun yerine filan yazmış, Marko'nun yerine lisans çıkartılan zaten Hairston.. Ya da Erceg ile değiştirilemez yazan da olmuş, zaten 4 numarada bir tek Erceg var şu an. En mantıklısı Macvan'ın da onun yanına katılması..

Ne kadar Domdom'u çok sevsem de, yaşadığı ağır sakatlıktan sonra ritmini bulması çok uzun sürdü. Malik geldikten sonra ve Engin'in de rotasyona gireceğini düşünürsek 2-3 maç sonra TBL'de 6. yabancı Domdom olur.
Arroyo - Malik (Domdom) - Macvan - Ergec - Bonsu
2-3 ay sonra Erwin gelince de form durumuna göre Macvan ya da Ergec TBL'de tribün bekler.

Abi Henry Domercant tribüne çıksın diyenler ya dün maçı izlememiş ya da sırf tartışma çıkarayım da ne olursa olsun diye yazıyor.

Dün maçı burdaki arkadaşlarımızın %90 ı izlemiştir. Halit abimizin yazdığı müthiş Erceg de dün 15 sayı 15 ribaund, 2 top çalma 2 blok ile maçı tamamladı. Domercant mücadele de etmedi hiç.

İşin şakası bir yana. Macvan'a lisans çıkarıldığı için çok sevindim. Manuchar lisansı geri kapamaz. Erceg tribüne çıkar.

Arroyo-Domercant-Malik-Macvan-Bonsu ile yabancı beşi kurarız. Zaten dün herkes gördü kimin tribüne çıkacağını. Gözler yalan söylemez.

Elde avuçta kalan uzun sayısı 2 onu da tribüne mi çıkaracaksınız.Şu anda eli top tutan her uzun kadroda olmalı malesef.

Ersin dönmezse yerli uzun transfer edilecek ki zaten Ersin dönecek..

Ersin-Macvan-Bonsu-Furkan

Ya da bir dakika bir dakika... Macvan bu maçta 7 hücum ribandu çekmiş, Erceg'in bu sezon Galatasaray'da yaptığı tüm maçlarda çektiği hücum ribaundı sayısını bir arkadaşımız araştırıp bulabilir mi? Veya Erceg bizim son saniyede kurtarabilir mi? Yada dün niye genelde Macvan'ı oyunda tuttu Ergin hoca yada niye son iki atışı Domercant'a kullandırttı? Güven kazandırmak için.

En kötü DomDom, Erceg'den iyidir.

Abi Henry Domercant tribüne çıksın diyenler ya dün maçı izlememiş ya da sırf tartışma çıkarayım da ne olursa olsun diye yazıyor.

Dün maçı burdaki arkadaşlarımızın %90 ı izlemiştir. Halit abimizin yazdığı müthiş Erceg de dün 15 sayı 15 ribaund, 2 top çalma 2 blok ile maçı tamamladı. Domercant mücadele de etmedi hiç.

İşin şakası bir yana. Macvan'a lisans çıkarıldığı için çok sevindim. Manuchar lisansı geri kapamaz. Erceg tribüne çıkar.

Arroyo-Domercant-Malik-Macvan-Bonsu ile yabancı beşi kurarız. Zaten dün herkes gördü kimin tribüne çıkacağını. Gözler yalan söylemez.

Erwin gelmeden Ergec'in tribüne çıkması intihar olur. Dünkü Ergec bile buna dahil. Bir ara resmen yürüyordu.
Kalan sağlam uzunlar: Bonsu - Furkan - Macvan - Ergec.
Kısa rotasyonumuz yeterli onun için Domdom tribüne çıkacaktır, biraz da mecburiyetten. Tabi form durumuna göre Malik de çıkabilir.
Ya da BJK maçında olduğu gibi Arroyo'yu dinlendirip ikisini (Malik-domdom) oynatabiliriz.

Macvan dün ki gibi oynasın o formayı kralı gelse ondan alamaz.Ama Erceg'de olan problem Macvan'dada var istikrarlı olamıyorlar.Ercege şimdi kızanlar Siena deplasmanında oyununa şapka çıkarıyorlardı.Yukardaki yorumları okudum sözlerine katıldığım arkadaşlar var Gordon Jawai zaten dönmeyecekler ama bana göre Manucharda bu sezon Tbl lisansı göremez Ersin'in sakatlıktan döndükten sonra verimini tam kestirmeden uzun rotasyonundan 1 Tbl lisansı alıp 3 numaraya kaydıracağını sanmıyorum bunu yapması için bir Türk uzunu takviyesi gerekiyor.

Geçici lisans 45 günlük olan mı?

ben önceden 45 günü geçici lisans çıarılan oyuncunun oynama süresi zannediyordum. saflık işte:). ama bugün macvan ın geçici lisansıyla ilgili gs org dan okuduğumdan anladığım kadarıyla 45 gün lisans süresi değil. sakatlanan oyuncunun sakatlıktan dönme süresi. yani bi yabancı oyuncu 45 gün üzeri sakatsa onun yerine ama onunla beraber bi yabancıya daha lisans çıkarılabiliyor, fakat yabancı hakkından düşmüyor. yani tabiricaizse 2 yabancı 1 yabancı gibi görülüyor. geçici lisanlı oyuncu eğer istenirse sakatlanan oyuncu yerine sezon sonuna kadar oynayabiliyor. eğer sakatlıktan dönen oyuncu tercih edilirse bu sefer geçici lisanslı oyuncu dışarıda kalıyor. yanlışsam düzeltin. bi soru bu geçici lisans hakkı, sakatlanan kaç yabancı oyuncu için acaba bilen varmı. federasyon bu hakta arttırıma gidebilirmi. sanki öyle bişey okudum.

Yazdıklarımı iyi okumamışsın.Ben Erceg iyi oynuyor demiyorum.Erceg kesinlikle kötü durumda şu anda.Yazdığım mesajı tekrar okursan 'hoca Erceg'i şimdiden tribüne çekmez' dedim.Çünkü kendi aldığı ve iyi tanıdığı bi oyuncu.Şimdi Erceg'i tribüne çıkarırsan onu tamamen kaybedersin.Hoca bu yüzden Erceg'i büyük ihtimal oynatmaya devam edecektir.Ben her zaman yeni gelen oyunculara karşı , hele de sakatlıktan çıkmışsa , sabır gösterilmesi taraftarıyım.Domercant'tin tribüne çıkması ne alaka ? Açıp eski mesajlarımı incelersen her mesajda Domercant'te de sabır gösterilmesi gerektiğini , Göksenin ve Sinan oynayacağına Domercant 25+ dk alsın her maç diye yazdığımı da görürsün.

Bizim taraftardaki sıkıntı şu ki çok çabuk adam asıp kesiyorlar.Millet Jawai'ye söverken ben Jawai'yi savundum , Oly maçında şov yaptı adam.Macvan'ın kötü haline tam 1 sene katlandık , şimdi Erceg'i daha sezon başında tribüne hoca yollamaz.Erceg'i savunmuyorum , kötü oynuyor zaten , sadece biraz daha şans tanınmalı diyorum.

Zaten diyorum ya lig çok önemli değil , bazıları diğer başlıklarda playoffa girmeme durumumuz olabilir falan diyor.Şaka mı yahu ? Bizim bu ligde bu sakatlara rağmen tek rakibimiz Fener , o yüzden playofflara kadar da sıralamanın çok önemi yok.Önemli olan euroleague , ki euroleague'de de yabancı sınırı yok zaten.Macvan da Erceg de Henry de inşallah istikrar tutturur.