#33 Ender Arslan

Milli Takım konusuna kafanızı pek takmayın.

Milli Takım'a seçilirse oyuncularımız elbet moral olur, biz de daha bir heyecanla izleriz ama seçilmezlerse de yazı dinlenerek geçirirler, sene içinde sakatlık riskleri azalır.

Ben Kerem-Tutku-Barış üçlüsünü alacaklarını düşünüyorum.

Milli Takım konusuna kafanızı pek takmayın.

Milli Takım'a seçilirse oyuncularımız elbet moral olur, biz de daha bir heyecanla izleriz ama seçilmezlerse de yazı dinlenerek geçirirler, sene içinde sakatlık riskleri azalır.

Ben Kerem-Tutku-Barış üçlüsünü alacaklarını düşünüyorum.

Haklısın Gazanfer ama geçen sene Evren Milli Takımı o kadar çok haketmiştiki o performansıyla almamışlardı.Yerine Barış Ermiş ve Cenk Akyol alınmıştı ve çok sinirlenmiştik hepimiz.Hele Cenk Akyol fiyaskoydu.

Milli takıma oyuncularımızın alınmaması gibi bir şey yok objektif bakarsak. Belki Evren alınabilirdi geçen sene ama senin takımında ''Ömer Onan'' varken kimse sana niye almadın Evren'i demez. Ondan önceki senelerde böyle milli kapasitede bi oyuncumuz yoktu. Murat Kaya'yı , Serdar Tabay'ı mı alsınlar milli takıma :)

Milli takıma oyuncularımızın alınmaması gibi bir şey yok objektif bakarsak. Belki Evren alınabilirdi geçen sene ama senin takımında ''Ömer Onan'' varken kimse sana niye almadın Evren'i demez. Ondan önceki senelerde böyle milli kapasitede bi oyuncumuz yoktu. Murat Kaya'yı , Serdar Tabay'ı mı alsınlar milli takıma :)

En azından kadroda dursun Barış ve Cenk duracağına Evren durabilirdi.

tanıdığımız bildiğimiz, tecrübeli bir isim, en önemli eksiği basketbol IQ'su bir guard için yeterli değil yine de Türk rotasyonu için muazzam değerli bir isim alınacak combo bir guardla 1-2'i bu saatten sonra sağlama alırız diye düşünüyorum. Shipp ve JJ'nin durumunu bilmediğim için.

Hoşgeldin Ender, çok başarılı olursun umarım...

Ben tam tersini düşünüyorum, basketbol bilgisi üst düzeyde olmasına rağmen fiziksel yetersizliği Ender'in potansiyelinin hep altında kalmasına sebep oldu.

Ben de Erdal'a kısmen katılıyorum.Yabancı guard almasak olmaz,alırsak Ender zaten süre almak için geldi,sorun yapacaktır.Tek umutlu olduğum nokta Oktay Hoca'yla çalışacak olması.İnşallah yanıltır beni de iyi bir performans gösterir.

ender türk rotasyonu içerisinde alınabilecek en öenmli oyunculardan biridir aldığımız için mutluyum tutkuyla birlikte katkısı artacaktır diye umuyorum

Ender hakkında yazılmış güzel bir yazı.
---------------------------
ender arslan efes pilsen alt yapı patentli bir point guard. bilen bilir, pek beğenmem oyununu. milli guard galatasaray’a transfer oldu. gerek sözlüklerde gerekse bloglarda transferi olumlu karşılanıyor sarı kırmızılı taraftarlarca ancak ben kesinlikle onlar gibi düşünmüyorum. bunun için bazı nedenlerim var.

- efes pilsen ülkenin tepe takımlarından, galatasaray’da bu seviyeyi zorlayan ve bu sene final oynayan çok iyi bir ekip. efes pilsen ender’i takımda tutabilir miydi? kesinlikle evet. yani bu ayrılık ender istedi diye olmadı, efes pilsen saldı diye oldu. efes pilsen milli bir guardı neden salar, deli mi? cevabı basit; ender euroleague ve tbl finalleri seviyesinde bir oyuncu değil. efes pilsen’in beklentilerine cevap veremedi ve cevap veremeyeceği artık net bir biçimde görüldü.

- velimir perasovic, geçen seneye efes pilsen’le başladı. takımda kerem tunçeri ve ender arslan varken hırvat coach andrew wisniewski’yi getirdi takıma. kimin geldiği yada ne katkı verdiği burada önemli değil, önemli olan ender’in var olduğu guard rotasyonuna transfer yapılması. bu açık açık güvensizliğin belgesidir. ender 3. opsiyon durumuna düştü ve net bir biçimde biliyorum eğer yabancı kısıtlaması sıkıntısı olmasaydı ender ile yollar ayrılacaktı. sezon planlamasında efes pilsen wisniewski’yi kısıtlama kurbanı olarak düşündü, abd’li guard sadece euroleague’de forma giyecekti ama raduljica sezona sakat girince ve sezonun ilerleyen döneminde perasovic ipleri elinden kaçırınca işler değişti. wisniewski tbl’de de forma giymeye başladı, ilk yabancı sakatlığında wisniewski’nin tbl kadrosuna yerleşmesi efes pilsen cephesinde ender arslan’a karşı olan güvensizliğin açık görüntüsüydü. perasovic’in ender’i 1 yıllığına kiralık geldiği tau ceramica’dan da 5 ayda göndermişliği vardır da, o konuya girmeye gerek yok.

- galatasaray 2 sezondur akıllı kadrolar kuran ve ciddi atılım yapan bir takım. şu anda takımda tutku açık var. onun kadrodaki yeri garanti. yabancı bir guarddan bahsediliyor ve ender arslan. bakıldığı zaman yine ender 3. opsiyon. eğer yola tutku ve ender ile çıkılırsa da bu sefer tunçeri’yle bile rotasyona girip yeterli olamayan ender’in, tutku ile birlikte büyük soru işareti olur. bu seneki finalden sonra önümüzdeki sene gözünü kupaya diken galatasaray iki yerli oyuncuyla, hemde birisi şampiyonluktaki rakibinin yetersiz görüp serbest bıraktığı iki yerli guardla hedefe yürüyebilir mi, büyük soru işareti. ender ve tutku’nun yanına yabancı guard alınırsa, o da sıkıntı zira ender oturmaya değil, oynamaya geliyor. eğer oturmayı kabul etse efes benchindeki koltuğunun rahatlığına adım gibi eminim.

bana her yönüyle enteresan geldi bu transfer. sanki piyasada yerli sıkıntısı var, ender de milli guard yakalamışken alalım mantığıyla yapılmış gibi. bütün bunların yanında ender’in bir de saha içersindeki disiplinsizliği ve istikrarsızlığı var. bir beşiktaş maçıyla başladı kariyeri, canlı izledim o maçı. o maçtan beri istisnasız bütün maç içersindeki veya maç sonundaki son topları ender arslan set, düzen dinlemeden kullandı ve %90’ını kaybettirdi. bu artık ciddi bir karakter sorunu haline gelmeye başladı ender’de. bir maç çıkıp 20 sayı 9 asist yaptı, bir sonraki maç yokları oynadı. en güvenilmeyecek guard tipi bana kalırsa ender. ben yönetici olsam asla takımıma almam.

umarım bu transferde yanılan ben olurum ve ender yeni takımına büyük katkı verir. ancak her şeyden önce şampiyonluk yolundaki rakibinin yetersiz görüp bıraktığı adamı alır mısın galatasaraylı?

------------

Harbi amma kötü oyuncuymuş ya atın bunu çöpe direk. Parasını verdiyseniz de direk çaycının yanına çırak verin çay taşısın. Madem parayı verdik bari işe yarasın. Erdal bazen hakkaten birşey dememek için zor tutuyorum kendimi. Kime yetersiz desen uçuyor adam arkadaş. Az bi tart yorumlarını. Marjinallik her zaman iyi değildir.

Ender Perasovic'ten önce Efes için neler yapmış o önemli nokta burada.

Yazıyı kimin yazdığını da biliyorum, kendisi Efesli olduğu için biz nasıl olaylara iyi yönünden bakmaya çalışıyorsak o da öyle bakmış. Evet Ender'in gidişi belki Efes için kayıp değildir ama bizim için kazançtır.

Sonuçta burada bahsettiği oyuncuyla Dünya 2.si takımın 2. oyun kurucusu aynı oyuncu değil mi?

Yazının yazılış amacı Ender kötü göstermek olunca böyle birşey çıkıyor ortaya. Doğru kısımları kadar yanlış kısımlarıda var ama fazlasıyla tek yanlı.
Tutku geldiğinde Haluk geldiğinde memnun olan çok azdı. Tutku mu 1. guard olacak yea diyenler vardı. Takım sahaya çıkıncaya kadar kesin konuşmamak lazım.

Oktay hoca bu takima mutlaka ust seviyede yabanci bir numara alacaktir.Ender ve Tutkuyla Euroleague oynamayi tabiki dusunmez.

Harbi amma kötü oyuncuymuş ya atın bunu çöpe direk. Parasını verdiyseniz de direk çaycının yanına çırak verin çay taşısın. Madem parayı verdik bari işe yarasın. Erdal bazen hakkaten birşey dememek için zor tutuyorum kendimi. Kime yetersiz desen uçuyor adam arkadaş. Az bi tart yorumlarını. Marjinallik her zaman iyi değildir.

Deniz, Ender takımında son 2 senedir çaycı muamelesi görüyor zaten.Efes'in Ender'i gönderme sebebini düşün biraz.

Ayrıca aynı yorumları herkese yapmıyorum Cevher'den daha umutluyum ama Ender için hiç umutlu değilim.Mesela Kerem Tunçeri gelse aynı yorumları da yapmazdım tersine hedefimizi gördüğüm için sevinirdim...

Efes vaktinde Kerem Tunçeri ve Ömer Onan nıda gönderdi. Hatta en yakın örnek olarak Ermal var daha yeni yaşanmış. Sonuç olarak oyuncunun bir kalitesi vardır önemli olan bu kalite dahilinde ondan maksimum katkıyı alabilmek. Bizde bunu basaracak coaching staffa sahibiz zaten. Gecen sezon nasıl tutku ve ermal yeniden basketbol oynamayı hatırladıysa ender içinde aynı durum geçerli olucaktır. Bu arada Perasoviçin oyuncu tercihlerini lutfen referans olarak burda tartışmayalım.

bu transferin benim gözümdeki yansıması 1 tane yabancı guard alıp almamamız bağlı. ender-tutku yeter denilip başka 1 numara almazsak hayal kırıklıgına ugrarım. ancak benimde tahmin ettigim gibi kaliteli bir yabancı guard alırsak o zaman olumlu bir transfer olur. cunkü ender, maçın büyük bir kısmında sahada olup takımını sırtlıycak lider vasıflı bir oyuncu kurucudan cok, oyunun içinde benchden girip takımı ateşliycek bir isim

Şamil abi ne geldiyse başımıza bu "yerli olarak her türlü oynar takımda" sıfatından geldi.Murat Kaya,Polat Kocaoğlu,Erdem Türetken,Fatih Solak,Umut Tınay,Eren Beyaz vs. gibi bir çok isim bu sıfat altında geldi.Ve hepsi hiçbir şey yapmadan takımdan ayrıldı.Şimdi Ender milli oyuncu diyeceksiniz ama Fatih Solak'da en az onun kadar milli olmuş bir oyuncuydu ve ilk 2 sezonu dışında takıma hiçbir katkı veremedi.

Keşke sadece yabancı oyun kurucu alsaydık Ender yerine...