#5 Jamont Gordon

Jamont ne zaman içeriyi zorlayıp rakiplerin savunma dengesini bozarsa bizim takım hücumda çok rahat ediyor. Böyle oynayınca kendine güveni de geliyor. Artık yeni Hawkins'imiz kendisi olur inşallah.
 
Attığı sayıdan sonra yaptığı jestler beğenilmeyen ilk sporcu oldu her halde. İfratla tefrit arasında gidip gelmeye başladık. Tamam adamın tarzını beğenmeyebilirsiniz ama bu ne yahu? Eleştireceğim diye panyeli üçlük attı ardından pardon jesti yapmadı ne demek? Nasıl bir eleştiri tarzı bu.
 
gordonu isterse her maç 40 sayı atsın bu adam her zaman tartışılacak, burak yılmaz gibi aynı

düzen içinde atmadıktan sonra isterse 60 sayı atsın haz etmem çünkü, çember dövdüğü gün bizide yakar, zeka ile oynamıyor, daha önce yazdığım gibi karekter meselesi ya siyah , ya beyaz gri yok bu adamda,

tam bir eurocup oyuncusu , resmen gaz la çalışıyor gazı yediği zaman ya öldürür ya güldürür
 
Pardon ama hangi düzen içinde bulacakmış bu adam sayılarını. Takım belirli bi sistem üzerinden mi işliyor ki düzen dışına çıksın. Bunu Gordon yapmasa bi başka oyuncumuz yine yapacak. Malesef bireysel performansların neticeyi belirlediği bi yapıda ilerliyoruz. Hal böyleyken Gordona sallamak pek mantıklı gelmiyor bana.
 
Biraz da somut gerçeklerden bahsedlim...

Jamont Gordon, Türkiye Kupası yarı finalinin beş dakikalık uzatma bölümünde 16 sayı attı. Ben daha önce böyle bir istatistik hatırlamıyorum. Bu Arupa'da bir rekor olabilir. İnanılmaz bir performans.

Tebrikler Jamont Gordon.
 
Yabancı oyuncuların kulüpten alacağı yokmuş. Gordon haberi kolpa çıktı. Arroyonun gelmesiyle daha iyi olacağını tahmin ediyorduk. Ayrıca Hawkinsin olmaması da ona yaradı. Hawkinsin kullanacagı topları artık Arroyo ile birlikte kullanıyorlar. Bu durum da Gordonun sorumlulugunu arttırıyor. Bu fizikte bir oyuncu (yaşı da genç) eger şutunuda geliştirirse avrupanın en iyi ilk 5 oyuncusundan biri olur.
 
Potaya penetreleri McCalebb'den daha iyi nerdeyse. Savunması da süper, dün yine blokları koydu. Kimi zaman patlayıp uzunların üstünde smaç basmadı da ayrı bi olay.
 
Sezonun şu aşamasından sonra yerine birini alamayacağımıza göre tartışmanın bir alemi yok...Bu sezon oldukça yatırım yapıldı ve karşılığını almamız lazım.. Görüyorsunuz şu anda bile paralar ödenmiyor..Allah korusun karşılık alamazsak önümüzdeki sezon yatırımlar kısıtlanabilir...Elimizdeki kadro bu..Eurocup'a son liste verildi..Değiştirme şansında yok...Sözleşme hakkımızda doldu galiba ligde emin değilim...Bu yüzden olabildiğince oyuncularımıza güven ve moral verelim...
Bu tartışmalar artık sezon sonunda yapılacak tartışmalar..Benimde var takımda değişmesini istediğim şeyler ama şu dakikada çok bir manası yok bunları dile getirmenin...
Hücum performansının çok değişken olduğu bir gerçek..Bu moral durumundanmı yoksa şut mekaniğindenmi kaynaklanıyor bilemiyorum...Ancak, kabul edelim yada etmeyelim sezonun geri kalanında eline baktığımız oyunculardan biri Jamont...Beğenmeseniz bile en azından savunmadaki katkısını yadsımayalım... lütfen...Savunması her yönüyle etkileyici bence..Bu sebeplerde maçlarda ve saha dışında kendisine gerekli desteğin verilmesini tüm taraftarlarımızdan rica ediyorum...
 
gordonu isterse her maç 40 sayı atsın bu adam her zaman tartışılacak, burak yılmaz gibi aynı

düzen içinde atmadıktan sonra isterse 60 sayı atsın haz etmem çünkü, çember dövdüğü gün bizide yakar, zeka ile oynamıyor, daha önce yazdığım gibi karekter meselesi ya siyah , ya beyaz gri yok bu adamda,

tam bir eurocup oyuncusu , resmen gaz la çalışıyor gazı yediği zaman ya öldürür ya güldürür


bu yazıyı yazdığımda bana kızanlar umarım yakın zamanda anlarla
 
Türkiye kupası çeyrek finali son periyodunda Savanovic'i durduruğu Efes maçını hiç unutamayacağım sanırım :) İki pozisyonda karşısına dikildi ve maçın en kritik toplarında sayı şansı tanımadı.

Ritmini bulduğunda hem savunmada hem de hücumda müthiş oynuyor. Zaman zaman çok kızsam da yine de önemli katkı veriyor, bu kesin.
 
Gordon sol baldırından sakatlanmış. Yanılmıyorsam mega basket yazdı. 10-15 gün yokmuş. Bir de Ersin'in ayak parmağı kırılmış. Eğer haberler doğruysa bu sezonun laneti hala devam ediyor
 
Jamont tam bir NBA oyuncusu. Bu sezon sonu teklif gelir ve NBA'e giderse çok iyi işler yapacağını düşünüyorum. Fiziği çok sağlam ve çok atletik bir oyuncu. Galatasaray'da bir guardın bu kadar iyi smaç bastığını hatırlamıyorum daha önceden. Boyundan çok üstün, çok daha kalıplı kişilere jeneriklik smaçlar bastı. Potaya durdurulamayacak bir şekilde penetre ediyor. Avrupa basketbolunun en iyilerinden bence bu konuda. Fakat şutları feci halde kötü. NBA'e giderse bunu da zamanla gidereceğini düşünüyorum. Ömer Aşık'ın serbest atışları düzelttiğini düşünürsek Jamont için de şutlarında ilerleme olabilir.
 
Şut atmasın yada 2-3 tane elinde patladığında göndersin çembere topu :) Ama çembere yüklendiğinde bu ligde kimse önünde duramaz bence.

Tam sağlığına kavuş ve önemli haftalarda üzerine düşeni yap Jamont.
 

Üst