#5 Jamont Gordon

Yaptığı doğru ve yanlış seçimler tamamen Ergin Ataman'ın ona saha içinde serbest rol vermesiyle alakalı bir durum. Artıları, eksilerinden çok daha fazla olduğu için de kendisini kutlarım.
 
O enerjisi, dinamizmi, gücü belli bir yönlendirme ile kullanıldığında muazzam bir fark yaratıyor. Kararlı bir biçimde içeri drive edince o güçle, pozisyonları çok iyi bitiriyor. Savunmada keza konsantre olduğunda en önemli parçalardan biri oluyor. Evet, bazen dengesiz hareketler de yapıyor ama bu takımın "deli"si ve fark yaratan adamlarından biri.
 

Bunu yazmak için girmiştim. Karşıma çıktı. Jamont Gordon tam anlamıyla budur.

İyi olduğu zaman maçı kazandıran, kötü gününde ise çekilmeyen takımı çok geriye sürükleyen bir isim. Artıları olduğu kadar eksileri de var. Ancak Ataman gibi bir koç oyuncuların artı yönlerini kullanmayı biliyor. Bu sebepten verimli oynuyor. Onun patlayıcılığına ihtiyacımız var. Law a benzetiyorum. Oly artı yönlerini iyi kullanıyor ve baya fayda sağladı EL şampiyonluğunda takıma. Jamont ta ister biraz yontulursa diyelim ister biraz dizginlenirse diyelim bu işlemden geçince çok daha iyi oluyor. Takımda kalmalı ve kalacaktır zaten.
 
Jamont Gordon : Şuan takım içinde herkes çok mutlu ve en iyi basketbolunu oynuyor. Hücumda çok iyi oynayan arkadaşlarımız var. Galatasaray için kariyerimde oynadığım en iyi takım diyebilirim.

Bu sitede ilk zamanlar muhtemelen en fazla eleştiren benimdir. Playoff'larda vitesi baya bir yukarı çekti. Sezon başı bir arkadaşımız Gordon'un McCalebb'den daha iyi olduğunu söylemişti. Bizde bırda onu resmen aforoz etmiştik. Bence McCalebb'den daha iyi olduğunu gösterdi ve daha da iyi olabilir.

Şimdi öğrendim Onur Balçık adlı arkadaşımız yazmış, diğer üyeler ondan pek memnun olmasada onu tebrik ederim.
 
Ben sizler gibi düşünmüyorum.Bence çok dengesiz oynuyor.Gelecek sezon Eurolig de hedefimiz büyükse gordon ve macvan ile yollar ayrılmalı 1-2 tık yukarı seviyede oyuncularla devam edilmeli...
 
Jamont Gordon 34 sayı attı bugün.

Takımda mutlaka kalmalı iyi bir skorer ve Çok iyi bir savunmacı bundan iyisi ne olabilir ki.

Play-Offların en iyi iki oyuncusundan birisi bence takımımız adına.
 
11de 8 2 sayilik,5de 3 3 sayilik,11de 9 serbest atiş ile 34 sayı 1 ribaunt ve 1 asist ile oynadi. İnanilmaz bir oyuncu. Yanlis hatirlamiyorsam 1 senelik daha sozlesmesi var. Mutlaka kalmasi lazim. Bunun lami cimi yok arkadas !! Banvitsever Gordon :)
 
bir önceki maçta sahada yoktu bu maçta son periotta tek başına banvit i deviriyordu biraz istikrar be adam üzerine düşülürse büyük yetenek ne bileyim bir mentor falan potaya müthiş penetre ediyor birazda şutlarını iyi seçerse müthiş bir oyuncu olur.
 
Avrupa basketbolunda 1'e 5 hücum edip bu kadar dominant bir oyun uzun zamandır seyretmemiştim...Tabiki Banvit'in savunmasının düşmeside etkendi ama yinede çok etkileyiciydi... Bir periyotta bu kadar yüzdeli 24 sayı çok nadir görmüşüzdür heralde...Kobe ve Jordan'ı izler gibi izledim...Bütün yeteneklerini sergiledi...Ben büyülendim açıkçası izlerken...
Bu adam, Amerikalı çoğu oyuncunun draft yaşını düşününce henüz daha çok genç..Son iki senede güvene ihtiyacı olan yaşlarda CSKA'da arka planda kaldığı ve gelişimine sekte vurduğu bence unutulmaması lazım...
Oyun bilgisinin zayıf olduğu, suç istikrarının olmadığı doğru ve çok dengesiz maçlar çıkardığıda bir gerçek ama özellikle, gücü, hızı, atletikliği ve savunması düşünülünce Ergin Hocanın eğitiminden bir sene daha geçip karar verilmesi gerekliliği bence kesin...Yoksa birkaç sezon sonra Avrupa'da yıldız olunca nasıl bıraktık diye sıkça sorulabilir...
 
Ben son çeyrek Gordon'ı izlediğime inanamadım ciddi ciddi. Başka biriydi sanki. Üçüncü maç ortalıktan o kadar kaybolan bir adamın bu çeyrekte bu kadar devleşmesi çok garipti hakikaten. Ve en ilginci o atışını kaçırdığı basket+faulden önce üçlüğü kaldırıp atmasını beklerken ben, içeriye penetre etmesiydi. O an oyun içi konsantrasyonu yükseldiğinde neler yapabileceğini tekrardan gördüm. Hatta bu anlamda standardını bile yukarı çekti belki de. Çok ilginç adam, ama hala kararsızım onunla ilgili o da ayrı.
 
Karasizlik falan olmasin. Bu adam insaAllah seneye bize cok maç kazandiracak Euroleague ve Türkiye'de. Son periyottaki oyununu son yillarda Avrupa'da hic duymadim. Mutlaka kalmali mutlaka !!
 

Üst