#61 Göksenin Köksal

burdayım muhammet buyur...

eleştirilmesi gerektiginde eleştirmek...tebrik edilmesi gerektiginde de hakkını vermek...dogru olan bu...oly maçında 24sayıyla en skorer olan spa'yı sahadan sildi demek degil...

Tartışmak için değil geneldi eleştirim.
Zaten Spanoulis'i durduramayan da bir tek Göksenin. Yoksa basketbolcu filan değil kendisi bir tek bizim maçta kendini gösterdi işte:)

zaten süre alıp skor yapan bir oyuncu göksenin'e karşı da skorer oynamışsa nasıl göksenin spa'yı sahadan silmiş oluyor?? sırf cevap vermiş olmak için cevap verme kardeşim...

Spanoulis ligin en skorer oyuncusu şu an. 24 atması gayet doğal. Ayrıca Spanoulis bizim maçta 39.24 dakika oynamış, Göksenin 11 küsür dakika. Bu 24 sayının tamamını Göksenin'e karşı atmıyor yani.

Kaldı ki Spanuolis'in EL ortalamasına baktığınızda bizim maçta daha çok top kaybettiğini, daha az asist yaptığını ve 2 - 3 sayılık atışlardaki yüzdelerinin daha da düşük olduğunu görürsünüz.

Kısacası, EL'nin en büyük winnerlarından biri Göksenin'in de etkisiyle tam performansını sahaya yansıtamamıştır. Ve istatistiğe değil de oyun içindeki setlere, setlerin uygulanmasına ve kurulan oyunlara baktığınızda evet, Göksenin Spanoulis'i sahadan silmiştir.

20 yaşında birine şunu yapamıyor bunu yapamıyor denilmez. bu eksikleri var gidermesi gerekiyor denir. Ben Türkiye'den çıkan her kalburüstü insana hayran olurum. Bu ülkenin yapısında nasıl çıkmışlar diye. İki Rubio'nun Minnesota dönemine değil geçen sezonuna bakın. Brandon Jennings Lottomatica Rome'da süre alamazken Milwaukee'nin skor gücü. NBA ve Avrupa basketbol yapısı tamamen farklıdır.

Biz bu kafa yüzünden dünya 3. olmuş genç milli takımın jenerasyonunu kaybettik futbolda. Özgürcan gibi yaş grubunun en iyi forveti olarak gösterilen adam bugün ortada yok. Yıllar sonra basketbol altyapımızdan biri çıkmış şu eksikleri var çalışıp düzeltmeli diyeceğimize sahada ne işi var diyoruz.

Spanoulis ligin en skorer oyuncusu şu an. 24 atması gayet doğal. Ayrıca Spanoulis bizim maçta 39.24 dakika oynamış, Göksenin 11 küsür dakika. Bu 24 sayının tamamını Göksenin'e karşı atmıyor yani.

Kaldı ki Spanuolis'in EL ortalamasına baktığınızda bizim maçta daha çok top kaybettiğini, daha az asist yaptığını ve 2 - 3 sayılık atışlardaki yüzdelerinin daha da düşük olduğunu görürsünüz.

Kısacası, EL'nin en büyük winnerlarından biri Göksenin'in de etkisiyle tam performansını sahaya yansıtamamıştır. Ve istatistiğe değil de oyun içindeki setlere, setlerin uygulanmasına ve kurulan oyunlara baktığınızda evet, Göksenin Spanoulis'i sahadan silmiştir.

kardeşim 11dk oynamış kısaca çok az süre almışsa nasıl sahadan silmiş oluyor?kaldı ki göksenin'in o kadar kısa süre almasının sebebi spa'ya karşı savunmada aksamış olması üstüne hücumda da etkisiz kalmasıdır...göz göre göre, cevap vermek için çelişkili cümleler kurmak yerine biraz düşün derim...
takdiri hakettigi bir performans sergilediginde eyvallah ama tutup da oly maçında spayı sahadan sildi falan trajikomik...

buarada spa'nın bu seneki ortalamaları 18sayı 2rebo 4 asist..bizle oynanan maçta 24sayı 6rebo 3asist...

hala inatla spa'yı sildi diyorsan tekrar maçı izlemeni öneririm...özelikle spanın birebir gökseninle oynadıgı ilk periyodu...

Bugünkü Telekom maçında müthiş oynadı..İstatistik olarak 15 sayı,5 ribaund(3-2),1 asist ve 2 top çalma..attığı sayıların çoğu kritik anlardaydı..hep nefes aldıran ya da rahatlatan sayılar attı..onun haricinde de yine sahaya yüreğini koyarak oynadı.washington'ı ilk yarı bezdirdi..ve bugünkü maçın baş kahramanıydı..önemli bir oyuncu olma yolunda ilerliyor..hocası da taraftar da onun yanında..aynen devam et aslan!

Göksenin müthiş katkılar verdi bu akşam.

Gözümüzün önünde gelişimini sürdürmeye ve büyümeye devam ediyor, aferin Aslanım...

Altyapıdaki skorer kimliğini bırakıp savunma odaklı oynayıp takım içinde yer edinmeye başladıktan sonra savunmanın yanında skorerliğini de hatırlattığı böyle maçlarını izlemek ayrı bir mutluluk veriyor.

Kerem Tunçeri'den sonra altyapımızdan çıkan ve ciddi süreler alan ilk oyuncu olan Göksenin'in gelişiminin böyle devam etmesi ve ilerde Galatasaray'ın efsane kaptanlarından biri olarak anılması en büyük temennim.

Tartışmasız günün en iyi ismiydi. Son dakika içerisinde yaptığı smacın ardından bu smaç Göksenin´in bugünkü oyununa çok yakıştı dedik sanki söz birliği etmişcesine.

Altyapıdan kalitemize yakışır oyuncu çıkmasını öyle özlemişim ki, sendeki gelişimi gördükçe ayrı bir mutlu oluyorum. Lütfen ama lütfen ben oldum deme, gidecek çok yol var daha.

Hepimiz bir konuyu atlıyoruz. Göksenin, Eurolig maçları oynadı hemde en zor maçlarda. Oktay hocamız onu çekinmeden oynattı. Buda ona müthiş bir özgüven ve tecrübe verdi. İlerleyen zamanlarda çok daha iyi olacak. Yeterki daha çok çalışsın o güven ve deneyimi bu genç yaşta alan ender oyunculardan.

Göksenin gerçekten savunma performansı ve korkmadan attığı şutlarla göz dolduruyor. Sanırım kendisinin tek eksiği topu yere vurmaktan çekinmesi ve potaya iyi drive edememesi. Top kontrolünü ve dribbling özelliğini gelişitirirse harika bir oyuncuya sahip olmuş olacağız.

Göksenini 2-3 seneye kadar CSKA,Real Madrid gibi klüplerde görebiliriz bu gelişimini sürdürürse..

Göksenini 2-3 seneye kadar CSKA,Real Madrid gibi klüplerde görebiliriz bu gelişimini sürdürürse..

yok artık abartmayalım... Ben savunmadan ziyade hücumda daha etkili olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen 2li oyunlarda ve top sürüp içeri dalışlarında çok ciddi fundemental eksiği göze çarpıyor.
Savunmada adamını yakın savunacağım diye çok rahat geçildiği veya faul yaptığı bir sürü pozisyon var. Evet genç ve yetenekli bir oyuncu ama bahsettiğiniz takımlarda oynayacak kapasiteyi barındırdığına inanmıyorum.

Göksenin konusunda gelinen nokta gerçekten dramatik bir taraftar portresinin göstergesi... 2 ay önce nerdeyse bütün taraftarımız ne işi var bu takımda diyordu, bugünse belli bir kısım seyircimiz takımın en iyilerinden, CSKA'da bile oynar 2-3 sene sonra,vb. Ancak bir gerçek var ki Göksenin mücadelesini devam ettirdikçe üstüne koyacaktır, ribauntlara katkısıyla bu sene beni hep mutlu etti bu da verdiğin emeğin karşılığı olarak döndü.. Ömer Onan stili görüyorum onda biraz, umarım onun da kadar geç bir ivme yakalamaz çabuk bir şekilde potansiyelini görebiliriz...