#61 Göksenin Köksal

2 Kilit oyuncumuz. 1 i hücumun diğeri savunmanın kalbi. Haliyle umutlar boşluğa düşüyor. Yerlerinin dolacağını sanmıyorum.

Bu oyuncu kayıplarına sezon başındaki İlkan kaybını da ekler ise eksiklikler 3 oluyur. Maalesef iki tanesi yerli rotasyonundan. Domercant yabancı olduğundan göreceli olarak yerinin doldurulma şansı var. Ancak yerli oyuncu için kimi oraya koayabliriz, alternatif yok ki!

Geçen seneki sakatlıklar (BJK) ve bu seneki arka arkaya gelen durumlar konusunda ben de Görkem Eroğlu gibi düşünüyorum, sanki bu işte biraz coaching hatası var. Bu aceleci davranmaktan da olabilir, antrenman hatası da olabilir. Ancak umarım bu iki oyuncu yeteri kadar iyileştikten sonra çalışmalara başlarlar malum futbol dünyasında bu sakatlıkları arka arkaya yaşayanlar da var

Göksenin'in oynamak istemesi hata, doktorların izin vermesi hata, Ergin Ataman'ın ben oynatmayacağım kardeşim seni adam gibi iyileş bana ileride gel dememesi ayrı hata. Yazık günah, boş yere sezonu kapadı çocuk.

Göksenin'in karşısında 2 seçenek vardı ya ameliyat olacak ya da bağları çok kuvvetli olduğu için uzun bir tedavi + antreman süreciyle o sakatlık geçecekti. Göksenin 2.yolu seçti kuvvetine güvenerek,sezonu kapamamak için ama normal süresinden 2 ay erken dönmeye çalıştı. Yani Göksenin normalde Şubat gibi dönecekti yavaş yavaş gitseydi o planda. Antreman temposunu arttırıp Fenerbahçe maçında oynamak için abartınca gitti bağlar. Yok yere gidince insan tabi ki sinirlenir Göksenin gençtir kanı kaynar yapmıştır bir hata ama burada büyük ihmal var başta sağlık ekibi olmak üzere koçun da vermesi lazımdı emri otur oturduğun yere diye.

Tanju benim çok değer verdiğim bir abimden duyduğum olayın başka yönüde var. Doktor ya ameliyat ya ameliyatsız tedavi diyor ama ameliyatı tavsiye ediyor. Göksenin bunu kabullenmek üzereyken Ergin Ataman ile toplantı yapılıyor ve ameliyat olmama kararı çıkıyor.

Tanju benim çok değer verdiğim bir abimden duyduğum olayın başka yönüde var. Doktor ya ameliyat ya ameliyatsız tedavi diyor ama ameliyatı tavsiye ediyor. Göksenin bunu kabullenmek üzereyken Ergin Ataman ile toplantı yapılıyor ve ameliyat olmama kararı çıkıyor.

O kadar ayrıntısını bilemiyorum Göksenin de deli gibi oynamak istiyordu menajerinin uyarılarına rağmen diye biliyordum ama neticede koç istemese çoktan ameliyat olmuştu, playofflara gelebilirdi direk ya da ameliyat olmadan 2 ay sonra görürdük sahada.

Çok geçmiş olsun,son haftalarda savunmada yokluğunu hissediyorduk yerli rotasyonunda da önemliydi kendisinin varlığı,transfer yapmamız şart oldu artık.

Göksenin Köksal Taburcu Edildi

22 Aralık 2012 Cumartesi günü Göztepe Medical Park Hastanesi'nde başarılı bir ön çapraz bağ operasyonu geçiren Galatasaray Medical Park oyuncusu Göksenin Köksal, bugün taburcu edildi.

Antrenman sırasında dizine aldığı darbe ile sağ diz ön çapraz bağlarında yaralanma meydana gelen Göksenin Köksal’a Medical Park Hastanesi’nde sağ diz ön bağ ameliyatı gerçekleştirildi. Başarılı bir operasyon geçiren Göksenin bugün taburcu edilirken oyuncumuzun yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi.
Gksenin Kksal Taburcu Edildi - 24.12.2012 15:37 (ERKEK BASKETBOL) / Galatasaray.org

Geçmiş olsun genç aslan !

Umarım Göksenin'i başıboş bırakmıyoruzdur. Malum şikecilerde Ömer Onan yaşlandı artık ve kariyerini sonlandırması yakındır. Rakip forumlarda da "Göksenin'i almamız lazım", "Göksenin'i kaçırmamak gerek" mesajları artmaya başlamış.

Furkan ve Göksenin'in milli takım kampında "beyin yıkama"ya maruz kaldığı haberleri çıktıktan sonra sevdiğim Galatasaraylı bi abim şunu demişti: "Şike ve ırkçılık gibi sporun ruhuna aykırı iki çok önemli ahlaksızlıktan ceza almadan yırtan bir kulüp, oyuncu ayartma konusunda gözünü kırpmadan harekete geçer. Hiç şaşırmadım."

Onun için biz dikkatli olmalıyız. Bu tescilli şikecilerden her şey beklenir.

Umarım Göksenin'i başıboş bırakmıyoruzdur. Malum şikecilerde Ömer Onan yaşlandı artık ve kariyerini sonlandırması yakındır. Rakip forumlarda da "Göksenin'i almamız lazım", "Göksenin'i kaçırmamak gerek" mesajları artmaya başlamış.

Furkan ve Göksenin'in milli takım kampında "beyin yıkama"ya maruz kaldığı haberleri çıktıktan sonra sevdiğim Galatasaraylı bi abim şunu demişti: "Şike ve ırkçılık gibi sporun ruhuna aykırı iki çok önemli ahlaksızlıktan ceza almadan yırtan bir kulüp, oyuncu ayartma konusunda gözünü kırpmadan harekete geçer. Hiç şaşırmadım.Onun için biz dikkatli olmalıyız. Bu tescilli şikecilerden her şey beklenir.

Biz niye dikkatli olalım ki ? Ben Göksen Köksal'ın karakter sahibi olduğunu düşünüyorum.Aklının ucundan bile geçmiyordur muhtemelen.Eğer gitmek isterse de klubün suçu değil bunu bilelim.

Göksenin o karaktersizlikte biri değildir diye düşünüyorum. Hem bu takımın alt yapısından yetişmiş olması hem de bu takımda Kaptanlık yapmak istiyorum tarzı açıklamaları sebebiyle. Ama yine de ne olursa olsun şubeyi yönetenler Furkan ve Göksenin'i başı boş bırakmamalı. Bir şok daha kaldıramam yani.

Göksenin'in son durumu ile bilgisi olan varmı acaba? en son röportajında kendisini iyi hissettiğini ama salona dönüş zamanını kendisininde bilmediğini söylemişti...playofflarda yaklaşmışken en çok ihtiyacımız olan oyunculardan biri Göksenin,umarım en kısa sürede döner...

Maç öncesi Göksenin röportaj verdi, fizyoterapistinin kontrolünde çalışmalara devam ettiğini söyledi. Şakayla karışık "bıraksalar şimdi oynayabilirim, kendimi zor tutuyorum" dedi.

Arroyo ve Markoishvili transferlerine kontenjan açabilmek için Domercant'ın sözleşmesini dondurmuşuz. Fakat Göksenin'de öyle bir sıkıntı yok malum. Efes ve KSK'nın erteleme maçları dolayısıyla 2 haftalık bir gecikme olacak play-offlarda. Hazırsa kadroya dahil etmek lazım diye düşünüyorum çünkü Engin'den sonra rotasyon iyice daraldı ve Arroyo'nun yükü baya baya arttı, bu durum endişelendiriyor beni açıkçası. Gelsin canını dişine taksın demiyorum ama özellikle yarı final ve -inşallah- final serilerinde 6-7 dakika da olsa katkı yapabilir, savunmaya direnç katar.

En azından 1-2'yi Gordon-Göksenin, Ender-Göksenin, Ender-Gordon şeklinde yapabilir ve Arroyo'nun daha fazla nefeslenmesini sağlayabilirsek güzel olur. Play-off maç takvimi sıkışık ve malum maçların hepsi üst düzey.

Göksenin´e şimdiden forma vermek hem bizim açımızdan hem Göksenin açısından büyük risk.

Genç oyuncumuz basketbola bir an önce dönmeyi istemesi, oynamayı özlemesi doğal ama bile bile lades demenin anlamı yok. Göksenin bize bu seneki play off serisinden daha çok önümüzdeki 10 yılda lazım.

Fenerbahçe iddiaları var. Şu sıralar yalnız bırakmayalım çocuğu. Onların yerli rotasyonu azalınca genç oyunculara saldıracaktır. İlk hedefleri en başta Göksenin, Serhat ve Sinanmış.

Valahayok GS nin kaptanı olacağım diyip gidecekse yolu açık olmasın ama Göksenin gitmez gitmemeli .. Sözleşme durumunu bilmiyorum fakat bitmiyor sanırım bu yıl ..

Göksenin nedne gitsin ki Galatasaray'ın altyapısından yetişmiş Galatasaraylı bir sporcu. Bizde kalacak uzun yıllar.