Goksenin genc bir oyuncu mucadelesi hosumuza gidiyor ama Evrenle kiyaslamakta Evrene buyuk haksizlik olmus.
Güzel yazmışsınız katılmamak elde değil. Cenk biraz yeteneklerinin kıymetini bilse o ana kadroya en üstten tartışmasız girerdi. Bugün Ersan o kadar sakatlığa , talihsizliğe rağmen Nba yaptı. O bitti denilen diziyle 4 numaraya kayıp Nba'de 4 oynadı. Cenk ise AJ Milano maçında parladıktan sonra bir daha sahneye çıkamadı. Kendine yazık ediyor bence hala daha.Orhun Ene bugün NONtvspor'da güzel bir sey söyledi. Bugünlerde 23-24 yasindaki oyuncular bile genc sayilir. artik seviye okadar yükseldi ki, oyuncularin tam olarak olgunlasmasi 24-25 yaslarini buluyor. Rubio, Enes gibi wonderkid'leri ayri tutmak lazim tabii. Ama misal Sinan Güler'de 25 yasinda anca patlama yapti. keza Baris Ermis gecen sene patladi. Cenk Akyol'dan bu sene cikis bekliyorum. O yüzden Göksenin konusunda sabirli olmaliyiz. yetenek var ama daha tecrübesiz.
ArcaFarkın önceden açıldığı bir maçta, oyunun son anında oyuna giriyorsa, Oktay hocaya değil Göksenin'e sormak lazım neden formayı alamıyor diye. Hiç kimse farkında mı bilmiyorum ama, süre bulduğu Bandırma Kırmızı, Olin Edirne ve bugünkü Hacettepe Üni maçlarında berbat bir görüntüsü vardı. Haftanın her gününü birlikte geçirdiği ve antrenman performanslarını göz önünde bulundurduğumuzda suçun koça atılmasını anlayamıyorum. Ki bahsettiğimiz Oktay Mahmuti hem yarı final hem de final serisinde gözünü kırpmadan Göksenin & Sertaç ikilisine şans verdi.
Bu iş o kadar kolay mı yani?Daha önce bu ülkeden Lakovic kadar önemli bir oyuncu hiç çıktı mı ki kendi jenerasyonunun bile en iyisi olmayan bir oyuncu 2 yıl içinde Lakovici keser diyorsunuz? Ben size söyleyeyim o potansiyelde genç Türk guard yok bu ülkede.2 yıl düzenli oynamakla Lakovic olunmuyor.O işler o kadar kolay değil.Lako Göksenin yaşındayken Euroleaguede 15-20 arası sayı ortalaması vardıArca
Kendini Göksenin'in yerine koy...
Yazın ümit milli takımın yıldızı olmuşsun. Geçen sene genç yaşında, önemli yerlerde çok önemli süreleri almış, üstüne üstlük başarılı da olmuşsun....
Ancak bu sene senin pozisyonunda yabancılardan Shipp varken, Gordon ve Lakovic transfer edilmiş...
Ayrıca koç tüm oyunu çift PG ile oynayacağız diye beyanat vermiş...
Alt yapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu dolayısıyla kiraya da verilmemişsin...
Final serisinde oynayıp, başarılı olurken, yazın çalışarak oyununa bir şeyler kattığını gösterirken, birden Hacettepe-Bandırma gibi maçlarda 2-3 dakika süre alacak bir konuma düşersen, önünde Gordon, Lakovic, Ender, Tutku (O bile doğru düzgün süre alamıyor) hakettiğini düşündüğün dakikaları alma şansın birden kaybolursa;
Senin psikolojin ne olur ?
Kimse bu 19 yaşındaki Göksenin'den Gordon'u veya Lakovic'i geçip 2 numarayı parsellemesini beklemesin. Ancak düzenli oynatılırsa fazla değil 2 yıl sonra ne Gordon ne Lakovic Göksenin'den formayı kapabilir, oynatılmazsa Erdemir'e oyuncu yetişririz...
22 yaşındaki Göksenin belki 22 yaşındaki Lakovic'i kesemez...
Ama 22 yaşındaki düzenli oynayan bir Göksenin 33 yaşındaki Lakovic'i rahatlıkla keser, çok daha da faydalı olur...
Bu kadar net diyorum...
Şu an ki hali formayı almak için yeterli değil.2-3 numara rotasyonunda daha geçen yaz Milli Takımda oynayan Evren 12 ye bile giremiyor keza Canerin süreleri çok azaldı.Göksenin sadece genç diye onlara göre uzun süreler alsa Canere haksızlık yapılmış olmayacak mı? Olaylara bu yönlerdende bakalım22 yaşındaki Göksenin belki 22 yaşındaki Lakovic'i kesemez...
Ama 22 yaşındaki düzenli oynayan bir Göksenin 33 yaşındaki Lakovic'i rahatlıkla keser, çok daha da faydalı olur...
Bu kadar net diyorum...