#61 Göksenin Köksal

Orhun Ene bugün NONtvspor'da güzel bir sey söyledi. Bugünlerde 23-24 yasindaki oyuncular bile genc sayilir. artik seviye okadar yükseldi ki, oyuncularin tam olarak olgunlasmasi 24-25 yaslarini buluyor. Rubio, Enes gibi wonderkid'leri ayri tutmak lazim tabii. Ama misal Sinan Güler'de 25 yasinda anca patlama yapti. keza Baris Ermis gecen sene patladi. Cenk Akyol'dan bu sene cikis bekliyorum. O yüzden Göksenin konusunda sabirli olmaliyiz. yetenek var ama daha tecrübesiz.

Orhun Ene bugün NONtvspor'da güzel bir sey söyledi. Bugünlerde 23-24 yasindaki oyuncular bile genc sayilir. artik seviye okadar yükseldi ki, oyuncularin tam olarak olgunlasmasi 24-25 yaslarini buluyor. Rubio, Enes gibi wonderkid'leri ayri tutmak lazim tabii. Ama misal Sinan Güler'de 25 yasinda anca patlama yapti. keza Baris Ermis gecen sene patladi. Cenk Akyol'dan bu sene cikis bekliyorum. O yüzden Göksenin konusunda sabirli olmaliyiz. yetenek var ama daha tecrübesiz.
Güzel yazmışsınız katılmamak elde değil. Cenk biraz yeteneklerinin kıymetini bilse o ana kadroya en üstten tartışmasız girerdi. Bugün Ersan o kadar sakatlığa , talihsizliğe rağmen Nba yaptı. O bitti denilen diziyle 4 numaraya kayıp Nba'de 4 oynadı. Cenk ise AJ Milano maçında parladıktan sonra bir daha sahneye çıkamadı. Kendine yazık ediyor bence hala daha.

Cenk'ten hala umudunuz mu var yahu. Bence de bu sene Aydın Yılmaz patlar :)

Şaka bi' yana Göksenin Ömer Onan'ın yolundan gitmek istiyorsa ayaklarını mutlaka hızlandırmalı. Özellikle savunmada 2 numaralara karşı bazen ağır kalabiliyor. Müthiş bir savunmacı olabilmek için potansiyele fazlasıyla sahip ancak lateral hareketini -savunma için- biraz daha hızlandırmalı. Onun dışında çalışırsa ben Ömer'den bile daha büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum, çok umutluyum kendisinden.

göksenini ömer onan'a benzetmeyin allahaşkına...adam 33 yaşına geldi ve ancak 1,5 sezondur yaptıgı savunmanın yanına şut tehdidini ekleyebildi..o garip dribblingini maç içerisindeki garip hareketlerini falan söylemiyorum...kendine güvenerek attıgında şimdiden fena bir şutör olmayacagı görülüyor göksenin'in ki şut formu da ömer'den çok daha düzgün...herkese benzesin ama ömer'e benzemesin mümkünse...çalışınca herkes vasatın üstünde savunma yapabilir ama basketbol sayı oldukça güzeldir...o yüzden yıllarca sadece savunma yapmış bir adama benzemesin göksenin...

Lakoviç ile şut çalışsın işte :)

Şaka maka şutlarını düzeltir ve yere sağlam basmaya başlarsa çılgın atacak gibi gözüküyor Göksenin. Kendisini Evren'e tercih ederim ben.

Bu sene en çok üzüldüğüm oyuncu...
Kariyerinin patlama döneminde kadroya dahi giremiyor...
Bazen düşünüyorum ne gerek vardı Gordon'a, Göksenin şimdilik bir kademe az savunma yapardı, bizde Gordon'un yerine gerçek bir 3 numara alıp bir taşla iki kuş vururduk...
Madem oynatmıyoruz, biran önce kiraya vermekte fayda var...

Niye oynamadığını merak ediyorum. Performans düşüklüğü mü var acaba?

Hacettepe tarzı maçlarda 15-20 dk oynasa iyi olacak.

bu çocuğa yazık oluyor gerçekten. gelişime en müsait zamanları kenarda geçiyor.
özellikle futbolda bazı hocalarda vardır: oyuncu yetiştirmek karın doyurmuyor zihniyeti. hele yabancı hocalar yapar bunu. umrunda değildir çünkü. adam başarısına bakar.
açıkçası oktay hocanın da o düşünceye evrilmesinden korkuyorum. geçen sene de çok müsait maçlarda dahi pek süre alamamışlardı. oysa ki lakoviç sadece bir iki senemizi kurtarabilecekken gençler 10 senelik bir yatırım.

Göksenin'e tavsiyem hemen ABD vatandaşlığına geçsin, adını da Hakeem George Curtis gibi bir şey yapsın. Ha birde olmazsa olmaz, yüzünü siyaha boyasın. Belki gelecek vadeden ABD'li olarak, "yeni yapılanmamız" içerisinde süre alabilir.
Tabi Hacettepe gibi ligin "elit" takımlarına karşı süre beklemesin...

Farkın önceden açıldığı bir maçta, oyunun son anında oyuna giriyorsa, Oktay hocaya değil Göksenin'e sormak lazım neden formayı alamıyor diye. Hiç kimse farkında mı bilmiyorum ama, süre bulduğu Bandırma Kırmızı, Olin Edirne ve bugünkü Hacettepe Üni maçlarında berbat bir görüntüsü vardı. Haftanın her gününü birlikte geçirdiği ve antrenman performanslarını göz önünde bulundurduğumuzda suçun koça atılmasını anlayamıyorum. Ki bahsettiğimiz Oktay Mahmuti hem yarı final hem de final serisinde gözünü kırpmadan Göksenin & Sertaç ikilisine şans verdi.

yılların nba oyuncusu songailaya sabrediyoruz da kendi çocuğumuz gencecik adama niye sabretmeyelim. oktay hoca şayet başarıyı, oyuncu yetiştirmekten daha fazla önemsiyorsa bu da bir yöntemdir ancak ben bunu eleştiririm.
kaldı ki göksenin biraz umutsuzluğa kapılmış görünüyor. bu da oyununu etkiliyor.
2-3 maça bakılarak gencecik bir oyuncu silinmez Arca arkadaşım

Kusura bakmayında hoca süreyi vermez oyuncu alır.Örneğin Shipp yada Gordon 20 yerine 10 dakika oynayıp 10 dakikasını Göksenine vermek ister mi?Sene sonunda istatistiğe bakıldığında ortalamaları çok daha aşağıda gözükür bu durumda.Yani hiç bir oyuncu süresini paylaşmak istemez ne olursa olsun.Burda iş Göksenine düşüyor.Euroleague takımında, bu kadar geniş rotasyonda sadece genç diye bir oyuncu oynatılmaz

Farkın önceden açıldığı bir maçta, oyunun son anında oyuna giriyorsa, Oktay hocaya değil Göksenin'e sormak lazım neden formayı alamıyor diye. Hiç kimse farkında mı bilmiyorum ama, süre bulduğu Bandırma Kırmızı, Olin Edirne ve bugünkü Hacettepe Üni maçlarında berbat bir görüntüsü vardı. Haftanın her gününü birlikte geçirdiği ve antrenman performanslarını göz önünde bulundurduğumuzda suçun koça atılmasını anlayamıyorum. Ki bahsettiğimiz Oktay Mahmuti hem yarı final hem de final serisinde gözünü kırpmadan Göksenin & Sertaç ikilisine şans verdi.
Arca
Kendini Göksenin'in yerine koy...
Yazın ümit milli takımın yıldızı olmuşsun. Geçen sene genç yaşında, önemli yerlerde çok önemli süreleri almış, üstüne üstlük başarılı da olmuşsun....
Ancak bu sene senin pozisyonunda yabancılardan Shipp varken, Gordon ve Lakovic transfer edilmiş...
Ayrıca koç tüm oyunu çift PG ile oynayacağız diye beyanat vermiş...
Alt yapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu dolayısıyla kiraya da verilmemişsin...
Final serisinde oynayıp, başarılı olurken, yazın çalışarak oyununa bir şeyler kattığını gösterirken, birden Hacettepe-Bandırma gibi maçlarda 2-3 dakika süre alacak bir konuma düşersen, önünde Gordon, Lakovic, Ender, Tutku (O bile doğru düzgün süre alamıyor) hakettiğini düşündüğün dakikaları alma şansın birden kaybolursa;
Senin psikolojin ne olur ?
Kimse bu 19 yaşındaki Göksenin'den Gordon'u veya Lakovic'i geçip 2 numarayı parsellemesini beklemesin. Ancak düzenli oynatılırsa fazla değil 2 yıl sonra ne Gordon ne Lakovic Göksenin'den formayı kapabilir, oynatılmazsa Erdemir'e oyuncu yetişririz...

Çünkü Songaila'ya sabretmek zorundayız Muharrem abi. Ne onun yerine oynatacağımız alternatif oyuncumuz var, ne de onu gönderme gibi bir şansımız. Yüksek verim için her yolu deneyeceğiz, sonuçta uzun vadeli bir isim olmayacak bu kulüpte Songaila. Songaila & Göksenin ikilisini bir tutup, sabır konusunda girmekte yanlış.

Göksenin'in umutsuzluğa kapılmasına gerek yok. Daha yaşı çok genç ve değeri her geçen gün yükselen bir takımda yer alıyor ve daha önemlisi ısrarlı tekliflere rağmen onu takımda tutan bir koç var başında.

Göksenin'i sildiğim falanda yok ayrıca. Çok övülen Maxim'den daha iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, Melih'ten de keza. Ancak sezonu daha yeni açmış, önem seviyesi çok yüksek maçların çoğunlukta olduğu bir dönemde ''neden Göksenin oynamıyor'' yorumu abes kaçıyor kimse kusura bakmasın.

Arca
Kendini Göksenin'in yerine koy...
Yazın ümit milli takımın yıldızı olmuşsun. Geçen sene genç yaşında, önemli yerlerde çok önemli süreleri almış, üstüne üstlük başarılı da olmuşsun....
Ancak bu sene senin pozisyonunda yabancılardan Shipp varken, Gordon ve Lakovic transfer edilmiş...
Ayrıca koç tüm oyunu çift PG ile oynayacağız diye beyanat vermiş...
Alt yapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu dolayısıyla kiraya da verilmemişsin...
Final serisinde oynayıp, başarılı olurken, yazın çalışarak oyununa bir şeyler kattığını gösterirken, birden Hacettepe-Bandırma gibi maçlarda 2-3 dakika süre alacak bir konuma düşersen, önünde Gordon, Lakovic, Ender, Tutku (O bile doğru düzgün süre alamıyor) hakettiğini düşündüğün dakikaları alma şansın birden kaybolursa;
Senin psikolojin ne olur ?
Kimse bu 19 yaşındaki Göksenin'den Gordon'u veya Lakovic'i geçip 2 numarayı parsellemesini beklemesin. Ancak düzenli oynatılırsa fazla değil 2 yıl sonra ne Gordon ne Lakovic Göksenin'den formayı kapabilir, oynatılmazsa Erdemir'e oyuncu yetişririz...
Bu iş o kadar kolay mı yani?Daha önce bu ülkeden Lakovic kadar önemli bir oyuncu hiç çıktı mı ki kendi jenerasyonunun bile en iyisi olmayan bir oyuncu 2 yıl içinde Lakovici keser diyorsunuz? Ben size söyleyeyim o potansiyelde genç Türk guard yok bu ülkede.2 yıl düzenli oynamakla Lakovic olunmuyor.O işler o kadar kolay değil.Lako Göksenin yaşındayken Euroleaguede 15-20 arası sayı ortalaması vardı

22 yaşındaki Göksenin belki 22 yaşındaki Lakovic'i kesemez...
Ama 22 yaşındaki düzenli oynayan bir Göksenin 33 yaşındaki Lakovic'i rahatlıkla keser, çok daha da faydalı olur...
Bu kadar net diyorum...

Ama 22 yaşındaki düzenli oynayan bir Göksenin 33 yaşındaki Lakovic'i rahatlıkla keser, çok daha da faydalı olur...
Bu kadar net diyorum...

Emrah abi bu lafından sonra sende karşı konulamaz bir genç fetişizmi olduğunu farkettim.Bu fetişizm senin basketbolu doğru algılamamana neden oluyor.Bir önce kurtulmalısın abi bu fetişizmden...

Bu kadar net diyorum...
Şu an ki hali formayı almak için yeterli değil.2-3 numara rotasyonunda daha geçen yaz Milli Takımda oynayan Evren 12 ye bile giremiyor keza Canerin süreleri çok azaldı.Göksenin sadece genç diye onlara göre uzun süreler alsa Canere haksızlık yapılmış olmayacak mı? Olaylara bu yönlerdende bakalım

Emrah abi,

Yazın, istatistik dışında ümit milli takımı takip edebildin mi bilmiyorum ama, ben 2-3 tane maçlarına gittim. O takımın yıldızına Göksenin demek, duygusallıktan öte başka bir şey değil. Furkan ve Sertaç ikilisi ile sayılarına giden, Maxim'in şut özelliğini iyi kullanan, Şafak - Pertev ikilisinin yönlendirdiği bir takım vardı ortada. Bu takımın içinde Göksenin, yeteneği bulunduğu seviyeye fazla olan, fiziği ile savunmada yıldıran bir oyuncu görünümündeydi. Yaptığı işi küçümsemiyorum ancak o takımın en gözde kişisi kesinlikle değildi.

Bu sene pozisyonunda Shipp varken, Gordon ve Lakovic'in transfer edilmesi argümanına ise soru ile karşılık vermek istiyorum. Hangi takım, hedefini her dalda en yükseğe koyup da, altyapısından geldiği ve patlama yapamayan oyuncusuna güvenip transfer yapmaz? Sadece bir tane örnek istiyorum, benim için yeterli olacak.

Göksenin'in kadroda tutulmasının sebebi de kesinlikle altyapı kuralı değil, koç kendisine güvendiğini bir çok defa gösterdi.

Kendimi Göksenin yerine koyuyorum, böyle bir takımda yer bulduğum için şükrediyorum ve 1-2 çalışıyorsam, 5-6 çalışmaya başlıyorum. Önümde Haluk Yıldırım gibi bir isim varken, kendimi daha profesyonel hale nasıl getirebilirim onun çalışmasını yapıyorum. Maçlar uygun olsa bile süre alamıyorsam sürekli kendimi sorguluyorum, hatalarımın üstüne gitmeye çalışıyorum. Bunların hepsini Göksenin yapıyor mu? Evet cevabını verebiliyor muyuz?

Düzenli oynayacak seviyeye gelse bile, Göksenin'in ne Gordon'u ne de Jaka'yı kesebilecek oyuna sahip olacağını düşünüyorum ayrıca. Türk milleti olarak kendi evladımızı bu kadar yüksekte görmemiz onların kötülüğüne, bunu ne zaman idrak edersek, o zaman oyuncularımızın daha iyi yerlere gelmesini sağlayabiliriz.