Alba Torrens

Acaba önümüzdeki sezonun başına yetişebilecek mi ? Özledik kendisini, umarım sağlığına en kısa zamanda kavuşur ve eski formunda geri döner parkelere.

Alba ile Diario de Mallorca'nın yaptığı son ropörtajdan:

Sakatlığıyla ilgili olarak; " Gerçekten böyle bir şey beklemiyordum. İnsan onca şeyin arasında başına bunun gibi bir şeyin gelebileceğini hiç düşünemiyor. Ama o kadar çok mesaj aldım ki bundan dolayı büyük bir mutluluk duydum."

Taraftarların da desteğiyle kazandığı FIBA ödülü için söyledikleri: " Büyük bir motivasyon kaynağı olduğu kadar bana verilen bu kadar çok oy nedeniyle de, aynı zamanda, büyük bir sorumluluk. Onları hayal kırıklığına uğratmamak için çok sıkı çalışmaya devam edeceğim."

Röportajı ararken, ben de Diario Mallorca'da şuna rastladım.
"La mallorquina firmó con el conjunto de Estambul por dos temporadas. Días antes de la lesión, jugadora y club hablaron para renovar el contrato dos temporadas más. De momento ha quedado aparcada esta posibilidad porque Torrens solo tiene un objetivo: recuperarse al cien por cien de la lesión."

Mallorcalı oyuncu Galatasaray'la iki senelik anlaşma imzalamıştı. Sakatlıktan önce, oyuncu ve kulüp sözleşmeyi iki sezon uzatmak için konuştular; ancak şu an bu ihtimal rafa kalmış durumda, çünkü Torrens'in sadece bir hedefi var: Sakatlığı tamamen atlatmak.

Muhtemelen, seneye kontratı yenilenir.

Röportajında da kulüpten çok olumlu sözlerle bahsetmiş. Ayrıca, üstte yaptığım alıntıların haberinde babası da olumlu konuşuyor Galatasaray için. Ayrıca komplikasyon olmazsa, sezon başında hazır olacağını söylüyor.

Haberde ayrıca, ameliyat sonrası süreci çabuk atlatabilmesi için Barcelona'nın ekibinden bir kondüsyonerle çalışacağı yazılmış.

3 kişi de yalan söylemiyorlarsa evet kesin.

Aslında kesin mi? diye sorarken konunun resmiyete dökülüp dökülmediğini kastetmiştim. Bazen kulüp ve sporcu, veya menajeri, sözlü olarak bazı konuları irdelerler ancak herşey resmi olarak yazıya dökülmedikçe net birşey söylemek zordur. Prensip kararı alınabilir, birbirlerine söz verebilirler, belirli bir sürenin beklenmesi gerekebilir (bu tür sakatlık durumlarında), daha sonra konuşmak üzere konu ötelenebilir. Hatta bir karara varılır, sözleşme imzalanır ya da imzalanmaz ancak durum, çeşitli nedenlerden dolayı, kamuoyuyla paylaşılmaz.

KESİN Mİ? ifadesindeki gibi kısa, bir kelimelik, bir sorunun içeriği böylesine karmaşık durumları barındırabiliyor. Yoksa elbette kimse böyle bir konuda yalan söylemez, olsa olsa bilgi eksikliği veya yanlış anlama söz konusudur.

Ameliyat nasıl geçti acaba ameliyat sonrası hangi asamalarla devam edilecek alba en geç ne zaman salonlara çıkabilecek.Gürel abi bu konuda bir bilgin varsa ve bizle paylasırsan sevinirim .

Bu kızı çok seviyorum ülkesinde, kulüpten ülkemizden iyi şekilde bahsediyor. Taraftarı yere göğe sığdıramıyor. Umarım sakatlığını çabuk onu bir an evvel parkelerde görmek istiyoruz.

Doktorlar dizindeki ödemin biraz daha azalması için ameliyatı ertelemişlerdi. Yarın ameliyatın ne zaman yapılacağına dair, yapılacak kontrollerden sonra, bir karar verilecek. Morali yerinde, hala koltuk değneği kullanıyor (tek) ve her gün fizyoterapist eşliğinde tedaviye devam ediyor.
Morali yerinde dedim ama burada bizimle olamamaktan ve takım arkadaşlarını sahada yalnız bırakmaktan dolayı son derece üzgün olduğu bu konuyu konuşurken sesinin tonunun değişmesinden çok belli oluyordu. O nedenle hemen konuyu değiştirip onu ne kadar özlediğimizi, bir an önce aramızda görmek istediğimizi ve sizlerin sürekli nasıl olduğunu sorduğunuzu anlattım. Neşesi tekrar yerine geldi. Görmedim ama sesinden yüzünde yine o gülümsemesinin belirdiği anlaşılıyordu.

http://www.youtube.com/watch?v=ZOqOiwNAw8M&feature=related
böyle bir video buldum acaba alba ne diyor.Çevire bilecek varsa sevinirim .

Bu eski bir video, 1 Şubatta upload edilmiş, dolayısıyla ameliyattan çok önce çekilmiş. Casares maçı zamanı.

Yine de soruyorsanız, en başta sakatlığıyla ilgili konuşuyor. Sakatlığından dolayı acı çekmediğini, ameliyat için tarih belirleyeceklerini söyledikten sonra, sakatlığının büyük olduğunu ve sıkı çalışma ve sabır gerektirdiğini belirtip, tedavi sürecinde adım adım ilerleyeceğini; ancak iyimser ( ya da moralli) olduğunu söylüyor. Maç hakkında ise, zor bir maç olduğunu, Ros'un iyi bir maç oynadığını, bizim takımın da maç içinde iyi dönemleri olduğunu söyleyip takımın ilerlemeye devam ettiğini böylece final 8'e daha güçlü bir şekilde gelip savaşacaklarını vurguluyor. Spikerin önemli eksikleri olmasının da maçın sonucunu etkilediğini söylemesi üzerine, kendi sakatlığı dışındaki eksiklerin de dönmesiyle tam kadro olarak daha iyi oynayacakları söylüyor. Son kısımda da spiker Final 8'te de karşılaşma ihtimalimiz bulunduğu Ros'a karşı daha önce alınan iki yenilgi hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine Final 8'e kadar birçok konuda gelişme sağlamanın mümkün olduğunu, böyle bir durumda yenilgileri düşünmeden yeni bir maç gibi düşüneceklerini belirtiyor.

http://www.feb.es/NoticiaDesarrollo.aspx?idNoticia=41305

İspanya Basketbol Federasyonu'nun haberine göre, Torrens'in dizine yapılan kontrolde menisküs ve kıkırdakla alakalı bir sorun görülmediğinden, buralarda oluşabilecek sıkıntılara karşı ameliyatta herhangi bir şey yapılmasına gerek kalmamış.

Çarşamba günü ayağa kalktıktan sonra, perşembe ya da (büyük ihtimalle) cuma günü evine dönebilecek. Ameliyatı yapan Doktor Cugat'ın ekibiyle rehabilitaasyonuna başlayıp, Barcelona'da devam edecek. Haberin sonunda takımını desteklemeyi istediği Final 8'e kadar bu şehirde kalacağı belirtilmiş.