Dur, yazma, söyleme dedim ama, dinletemedim kendime!
Galatasaray, salt bütçesini azaltsa sorun yok. Deseler ki, "Biz bu sene hesabımızı bilemedik, harcamamamız gereken harcamayı yaptık ve bütçede açık oluştu; oluşturduğumuz güçlü kadrodan verim alamadık. Önümüzdeki sezon bütçeyi azaltacağız ama, daha fazla çalışıp, daha derin araştırmalar yapıp, daha az parayla daha iyi oynayan bir takım oluşturacağız..." buna kimse itiraz etmezdi. Hatta birçoğumuz sevinirdi, "ne yaptıklarının farkına vardılar" diye.
Arkadaş! Kafanızı kaldırın, bakın; sizin harcadığınız parayı harcayan Avrupa kulüpleri nasıl basketbol oynuyor?! 10 milyon doları az buluyorsunuz, haydi, diğerlerini geçtim, gözünüzün önünde Benetton gidip 3-4 milyon dolarla Türk Telekom'u perişan ediyor, siz görmüyorsunuz! Sahaya çıkmadan yenilgiyi kabul ettiğiniz Efes Pilsen'i, 1/4 bütçesindeki takımlar mağlup ediyor, aşıyor, geçiyor; bu işi nasıl yapıyorlar diye sormak zahmetinde bulunmadan, bizim bütçemiz azdı, kaybetmemiz normal diyorsunuz ve kendinizi başarılı adlediyorsunuz! Bu sene Galatasaray'ın harcadığı paranın yarısının yarısını harcayıp, Galatasaray'dan kat be kat daha iyi basketbol oynayan otuz takım sayarım!
Hepiniz okumuş, tahsil görmüş insanlarsınız; hepiniz iş adamı olmuşsunuz, işinizde milyon dolarları yönetiyorsunuz ama, kulübüm dediğiniz ve yöneticiliğini yaptığınız Galatasaray'ın zerre kadar menfaatlerini gözetemiyorsunuz!
Şubenin başında amir olmuş, ahkâm kesen kişiler Galatasaray taraftarına küfür ediyor, hakaret ediyor, dayak atmakla tehdit ediyor; biriniz çıkıp da "ne oluyor?!" demiyorsunuz! Koç diye getirdiğiniz kişi her duyduğu eleştiriye küfürle, tehditle karışılık veriyor ve siz hiçbir şey olmamış gibi sessiz kalıyorsunuz!
Bu nasıl Galatasaraylılıktır yahu?! Nasıl hesap sormazsınız bu kişilerden? Tüm bunlara göz yumup, amaç koltukta daha fazla oturmaksa, nasıl içiniz rahat ediyor?..
Murat Cantaş Beyin dediği gibi, bu takım yıllar evvel parasız-pulsuz sizin şimdi teslim bayrağı çektiğiniz müessese takımlarına kök söktürdü! Ben, Galatasarayım; param olmasada, adım var şanım var deyip şampiyon olmasa bile o yolda mücadele ederdi. Hiç mi onlardan feyz almazsınız?!
Galatasaray 19 yıldır şampiyon olamadı, belki sizin gibi idarecilerle bir 19 yıl daha olamaz. Olamasa bile isteriz ki, o hedefinden vazgeçmesin! Ancak siz o hedefi koymayı bile çok görüyorsunuz!
Dedik ya, "bu ekip Galatasaray basketbol şubesi tarihinin en karanlık sayfasında yer alacaktır" diye. Bu bir Galatasaraylı için ne kadar elem vericidir!
Yitip giden bazı şeyler, aradan yıllar geçtikten sonra daha iyi anlaşılacak...
Vakit geç olsada...