Beko Basketbol Ligi 2012-2013 Sezonu

Başkanı Aziz Yıldırım, Basketboldan sorumlu kişisi Semih Özaydınlı gibi hakemleri arayıp baskı altına alan birisi, sözcüsü ise Rıdvan Dilmen olan bir kulüpten bahsediyoruz.

Ne bekliyoruz... Gözümüzün önündeki şikeyi örtbas ettiler.
 
Beşiktaş'ın Daniel Ewing ile anlaştığı iddiaları var. Penetresi iyi olan şütör,1-2 oynayabilen bir oyuncu. İyi ve kaliteli ama yanlış bir transfer bence. 3 ve 5 numarada sıkıntıları varken Tutku,Can,Jerells,Patrick,Muratcan gibi isimlerin olduğu ve en iyi oldukları bölgeye transfer yaptılar. Muhtemelen Dasic ile de yollarını ayıracaklar. Bu durum Patrick ve Curtis'i de olumsuz etkileyecektir bence. Faydadan çok zarar vereceğini düşünüyorum. 3 ve özellikle de 5 numarada sıkıntıları varken yanlış bölgeye transfer yaptılar. İyi oldu iyi...
 
Ismail Senol ‏@ismailsenol
Joey Dorsey transferi sonrasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden güzel bir haber daha geldi. Takımın yeni antrenörü @cemakdag olacak.
 
Cem Akdağ´ın Gaziantep haberi doğruysa sevinirim. Yerli hocalar arasında yeterli tecrübe ve bilgiye fazlasıyla sahip bir isim. Ama bu ligin olmazsa olmazı lobi faaliyeti olmayınca tecrübesinden yararlanmak isteyen kulüp çıkmadı bir süredir.
 
Skorer oyuncu sıkıntısını Daniel Ewing ile anlaşarak gideren siyah-beyazlı takım, uzun oyuncu olarak da Cemal Nalga ile anlaşmaya vardı.

Beşiktaş Kulübü Basketbol Komitesi Başkanı Abdullah Sözer, Cemal Nalga ile anlaşmaya vardıklarını ve bu oyuncuyla kısa süre içinde resmi sözleşmeyi imzalayacaklarını söyledi.
 
Cem Akdağ kalitelisini hemen göstermeye başlamış. Gaziantep,Türk Telekom'u 81-69 mağlup etti. Cem Hoca eminim ki Gaziantep'i en yûksek seviyeye çıkaracaktır. Ama bizim maçlarda fazla iyi olmasinlar :)
 
Ercüment Sunter'in bir takıma verebilecekleri sınırlı olsa da oyuncu karakterlerinin etkisiyle güzel takım TED Kolej.
 
Hani zamanında Fatih "Ya ben İstanbul'u alırım ya İstanbul beni" diyip kısa sürede ya zafer ya hüsran yaşayacaklarını belirtmiş ya, Oktay hocanın durumu da o. Ya Efes istediği gibi bir kadro kuracak, ya da Oktay hoca bu dengesiz takımın kurbanı olacak.
 
Oktay hoca için Efes macerasının sonu yaklaşıyor gibi

Maç çok tuhaf olmuş maç öncesi Kerem Gönlüm 19-Birkan 11 sayı atıcak Efes bir ara farkı 18 sayıya çıkaracak.85 sayı atacak ama Ted maçı alıcak deseler kimse inanmazdı heralde

Efes'te yolunda gitmeyen bazı şeyler var ki bunları transfer yaparak çözemezler ben sezon başı planlama eksikliğine bağlıyorum.

Hiç Kimse elinde Farmar-Vujacic-Kerem Tunçeri-Doğuş Balbay-Sinan Güler olan takıma Jamon Gordon'u alıp 3 numarayı sadece Birkan'a bırakarak planlama yapmaz.

Takımda huzursuzluk var gibi Kerem Tunçeri zaten rolünü beğenmediği ortada geçen yıl aldığı süreyle bu yıl arasında dağlar var.

Oktay hoca Top kayıplarımız nedeniyle rakibin sertliğine çare bulamadık demiş.Efes takımı bu kadro yapısıyla Oktay hocanın basketbolunu oynayamaz buna eminim.
 
Efes yanlış hatırlamıyorsam farkı 22 sayıya kadar çıkardı ama TED hissettirmeden yavaş yavaş döndü oyuna. Kolejli oyuncular önce acaba sorusunu sordular, sonra Efes başarabilirsiniz mesajını verdi. O andan itibaren taraftarıyla bütünleşen Ankara ekibi haftanın sürprizine imzayı attı.

Parkedeki Efes Mahmuti´nin takımı olamaz, küme düşmemeye oynayan Ankara ekibinden 86 sayı yemenin başka izahı yok! Oktay Hoca´yı severim ama rakibimizin puan kaybı elbette hoşuma gitti. Gerçi hareket alanı kısıtlı olan bu Efes bize rakip olabilir mi onu da zaman gösterecek.
 
Bizim ligteki tek rakibimiz dış etmenlerdir. Yani sakatlıklar,hakemler,federasyon,taraftarlar vs.vs...Eğer sadece saha içinde şampiyonluk kazanılmış olsaydı,kendimize rakip görmüyorum derdim. Ama saha dışı olaylar ne yazık ki önümüzde büyúk bir engel. Ne Efes ne Bjk ne Banvit ne de Karşıyaka bize rakip olamazlar. Belki biraz Fener,ama onu da inşaAllah geçer,şampiyon oluruz.
 
Nasîl bir oyuncu ? Nerde ve hangi bölgede oynar ? Kısa bir bilgi verir misiniz ?

29 yaşında 4-5 pozisyonlarında oynuyor.. Kendisi şuan Elan Chalon'da forma giyiyor. Euroleague ortalamaları 11.3 sayı,7.6 ribaund. NBA'de Atlanta,Sacramento,Minnesota,Boston Celtics,Denver, New York ve New Jersey formaları giydi. Oynadığı hiç bir takımda vasatı aşamadı. Candace Parker'ın da eşi olur. Yakın tarihin draft facialarından biridir kendisi.. Hawks tarafından 1.tur 5.sıradan seçilmişti.
 
Bilgiler için teşekküler Furkan ve Tunahan abilerim. Sanırım Eurolegue için yapılmış bir transfer. Bu arada Beşiktaş ve Anadolu Efes arasında oynanılan lig maçının ilk çeyrek sonucu 18-14 Beşiktaş lehine... EDİT 1: Beşiktaş 36-29 Anadolu Efes.. Efes gibi hedefi euroleaguede final four olan bir takımın ilk yarı boyunca 30 sayının altında kalması kelimelerle ifade edilemez.
 
Savanovic, Anadolu Efes için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bugünkü Beşiktaş maçında gösterdi. Adam 2. devre resmen maçı tek başına aldı götürdü. Maç esnasında en çok dikkatimi çeken olay ise mola dönüşü sıkıştırmalar ile top kaybı yapan Kerem Tunçeri'yi Oktay Hoca'nın hemen dışarı alması ve Tunçeri'nin de buna oldukça sinirlenmesiydi. Kerem Tunçeri'nin Oktay Hoca'nın oyun planında yeri yok gibi. Anlamadığım bugün Doğuş da hiç süre almadı. Farmar da çok etkili değildi. Gordon ile Sinan o bölgede 1-2 numara olarak işi götürdüler. Tabi uzun oyuncularda kalite farkı da olunca, sonuç normal oldu.
 
Anadolu Efes ikinci yarıda 45 sayı buldu ve maçı kazandı. Savanovic ikinci yarı müthiş bir oynadı. Kerem Tunçeri'ye ohh olsun. Gelmezsin sen demek he bize. Yolun açık olsun. Efeste de oynamazsin artık...
 
İstikrarsızlık Efes takımının en büyük sorunu ve sorunlu oyuncuların varlığı. Bu beraberinde motivasyon eksikliğini de getiriyor. İsim isim baktığımızda oyuncuların hepsinin çok iyi oynadığı maçlar var ama o maçlar hep 1-2'de kalmış. Farmar sezon başına göre çok geride. Gordon da öyle. Vujacic çıkışta. Savanovic ve Sinan bu maçta acayip oynadılar ama sezonun öncesinde yoklardı. Semih her maçta istatistik kağıdına bir şeyler döküyor ama dominant oynamıyor hiç. Kerem Gönlüm bazen iyi katkı veriyor, bazen de hiç yok. Çok karmakarışık bir durumda Efes. Şu formlarıyla başarılı olmaları çok zor.

Yalnız bize (sahalarında olduğu için) ve CASA'ya kaybettikleri ekstra mağlubiyetleri ekstra deplasman galibiyetiyle bir nebze geri çevirdiler. Beşiktaş ise tepeye oynayan takımlar için de en kötüsü. Biz ve Banvit'in deplasman galibiyet artıları var diğer takımlara göre.
 

Üst